Wednesday, July 23, 2014

it has been more than 1 year..

Pheww... lebih dari setahun dah aku tak update blog nih..
penuh berabokk ..kusamm.. dan bersawang lah kiranya...

Assalamualaikumm....

Kekok lak nak tulis apa nih..
Insyaallah dah tukar keja baru ni boleh la cuba update blog ni selalu..
selama keja di syarikat kewangan dlu tuuu.. ya allah sibuk nye sangat macam x cukup napas.. nak pi toilet pun rasa tak sempat.. Apapun banyak aku belajar dalam masa 3tahun lebih di situ.. Segaala susah senang suka duka kini menjadi sejarah kerjaya. chewahh...

Update sekarang.. dh keje di Putrajaya.. only 20 minits from my home..
Aira pun dah 6tahun.. tahun depan dah masuk darjah 1.. since dah keja di pjya ni.. Alhamdulillah , aku telah memudah kan urussan aku dapat daftar Aira di sek pjya.. senang sket..

Azriq. makin besar.. makin mulut chott chet chott chett.. sangat terhibur dengan keletah dia..
buas nakal aktif.. tu la pengarang jantung kami..

Ok. till then.itu saja sebagai pembukaan untuk kembali menulis..

Selamat berpuasa dan selamat menyambut hari raya aidilfitri.

#prayforgaza
#prayformh17

Saturday, February 02, 2013

Its my birthday..

Walaoopunnn dah 32tahun...tetap gumbira sambut birthday yg macam baru sweet 16.. Ewwwwe... Hahaha.. Xde maknenya.. Alhamdulliah.. Syukur for what i have now...menjadi anak, adik, kakak,isteri dan ibu ... Bless...

Sepasang cahayamata kami yang sangat manja dan petah tak jemu2 aku layan dua orang tu..
Si kakak makin besar dan independant.. S adik dah boleh merangkak dan duduk dengan tegap.. Now dah nak mula memanjat plak.. Padahal badan bleh tahan semangat..

Kerja, alhamdulillah..tak stress, tak tension dan happy working environment..
Rmah.. In progress on small renovation... Insya allah hopefully bulan 3 dh bleh masuk  umah baru
Ps: now aku mmg aktif kt fb jek..blog nipun dh malas sgt dh nk update..gambar lg byk di fb..and instagram... Ok..sekian...chowwristaa...


Upload from ipad..


...

Sunday, December 16, 2012

masa terlalu mencemburui kita....

perhh tajuk jiwang tak ingat..
bukannya apa.. sedar tak sedar dah nak hujung tahun 2012..
rasanya tahun ni la paling sikit ngadap blog nih..
ye la.kat opis memang harapan la nak bukak blog/update/baca
kat umah betambah la lagi harapan...
rutin harian semakin sempit ..
semakin macam masa amat mencemburui gitu....

Azriq punya milestone pun tak update.
Alhamdulillah so far Azriq dalam track yang betul..
sekarang dah angkat2 buntot.. ala2 nak merangkak tuh...
dah start solid food .. but im lack of idea what to prepare for him..=(
yang pasti tak leh ditinggalkan sorang2 coz if tak nampak orang sure meraung..

Aira next year dah 5thn..
dah full tadika dh.. n still we will send to Dunia Elit..
As die nye progress is so far not bad..
bebudak aku tak mau pressure teruk2.. nanti stress dia..
memang nak anak pandai tpi if telalu mendesak dan set expectation yang tinggi kat dia..kesian dia..
Janji dia bleh baca, mengira dan menulis.. n ofcoz kalau dia fast learner aku amat bersyukur lah..

update me?
nothing great after being a mother of 2 kids..
penat memang penat..dengan keje kat ofis yg tak penah kurang,
tpi alhamdulillah sangat diberi rezeki dan kesihatan yang baik..

lain2 update...banyak kt fb jek..:P sbb senang n cepat...


OMG>.. saya semakin gemoks.. huuwaaa =( 
ok start diet.. =P

Tuesday, November 20, 2012

Update macam2..

aku rasa blog ni lama2 sepi cenggiitu aje kan.. kesian dia...

so supaya tak menyepi sebegitu saja.. let me share few things happened last few months..
AZRIQ update
1. Azriq dah menerap dan angkat2 bontot..
2. Dah start makan nestum
3. Dah start tak mau kat orang.. nak mama or daddy saja
4. Dah start tak mau tdo walaupun mata mengantuk yang amat2...
5. Suka jerit kuat2 nak attraction
6. Pantang kena tinggal sengsorang.. mula la jerit2 panggil orang main ngan dia
7. Duk mengasah gusi dengan semua benda.. tudung mama, napkin, 5 jari..


AIRA update
1. kakak yg sangat penyayang. caring dan concern adik dia
2. dah mula tulis nama sendiri, adik, mama dan daddy
3. belajar ikut mood, mood baik belajar la..mood malas jangan harap
4. baru habis concert dunia elit.. actually aira belum enroll untuk full tadika pun.. die just join sekali-sekala.. but AlHAMDULILLAH even tak masuk kelas belajar she is fast learner..
5. Hafal surah fatihah sampai habis
6. Jadi ketua menari untuk umur 4tahun.. dia yg paling semangat dan ingat semua step...
7. Tahun depan ingat nak enroll die ke tadika english education since die nak speaking english tpi tak pandai. 
8. Nak tukar tadika tpi kami dah selesa dengan tadika DE sekarang..



Tema Bollywood Night... 

Update Rumah Kecilku..
1. Masih dlm proses pembelian rumah.. Susah gak coz umah ni dr developer yg bemasalah.. Temp CF dh dpt tp owner belum dptkan kunci dan surat dr developer.. so aku nk kuarkan duit epf pun sangkut..Ya Allah permudahkanla urusan kami..Aminn...

- Layan Aira begelek Nour EL Shams






Saturday, October 27, 2012

Kesian...

Kesian blog nih...makin lama makin sunyi...makin seoi..walhal banyak benda yang berlaku..
Azriq dah pandai gear reverse...dah start solid food at his age 4months 3weeks... Next month dh 5month.. Tpi ila asyik nk susu ja...dan mulut pandai kulum2 n kunyah2..aku try beli nestum stage 1beras soya..aku buat sket ja.. Percubaan...2 sudu kecil saja..

Kakak aira lak tengah iih belatih untuk konsert... Next week..xsabar dh nk tgk dia konsert...

T be continue..

Sunday, September 23, 2012

Azriq Irfan milestone.

cian dak azriq nih..
time kakak dulu gigih duk apdet milestone each perkembangan kan..
azriq mama xsempat la sayang..
kat opis mmg xdan nak berbloggiing la.. apatah lagi blog walking..
weekend sibuk melayan kerenah..kemas umah lagi..etc,...etc..
cam ni rupenya anak dua yek..

dah nak masuk 4 bulan baru nak kuar cerita time 3 bulan..caner tuh?

berat azriq masa 3 bulan is 6.9kg..
dah buleh menerap.. masa umur 3bulan seminggu .. gigih berusaha dan sekarang pantang tinggal sengsorang asyik nak guling saje..

mudah jek jaga Azriq..Alhamdulillah... senang tdo..tak meragam.. tak merengek..actually azriq batuk agak teruk...berkahak yg sgt banyak...
dah sampai ke neb dah 4 kali.. ade gak kterang buat fisio yg tepuk2 belakang baby tuh..
sekarang Alhamdulillah dah kurang kahak die...


ohh.. rambut masih ala2 gitu.. rambut tebal hanya di tepi kepala saje.. belkang still botak..


tu je la kot update azriq.. aku byk update kt fb jek.. dn instagram... 

Wednesday, August 29, 2012

gambar raya yang tak seberapa..

acara wajib lepas raya adalah upload gambar raya... 
tapi raya kali ni memang kurang bergambar.. 
sebab sibuk dengan anak kecik.. xdan weh...
ni jek yang ada..
ngan mak abah (gambar xclear.. sad)



ngan in lwa

gambar ber-4 hari raya ke dua baru ada sbb raya petama aira xmau posing...

family hj haron... frust sebab mostly gambar sume tak clear... =( 



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails