Thursday, October 27, 2005

7 PERHENTIAN....

7 Things I Plan to Do before I die
1.be “somebody” yng boleh diharap..good muslimahhh
2.married
3.having a child (2laki 1 pempuan)
4.round the world..(kalo keje ngn MAS lg confirm I will use the FOC nyer tiket..)
5.pakai keter terhebat dan termahal..
6.ade umah besar
7.bagi mak abah aku pegi haji every year

7 Things I could do
1.pujuk orang…(alaa..ala..merayu tu la..especially bile nk mintak tlg somebody..sampai cair beb..)
2.naik motor laju-laju.. (120km/h) utk budk pempuan kire cam minah rempit la
3.temenung lame-lame
4.ckp tepon smpai tetido
5.tenung cermin more than 15 minutes ..mirror ..mirror ..on the wall…
6.menyusahkan diri sendiri utk org yg kite suke
7.ermm….. tak tauu dahh

7 Things I just could Not do
1.menipu…bile aku tipu je mesti kantoi nyer..
2.control emosi…
3.control tempered aku bile marah..
4.buat kerja ngan tekunnye(slalu memain jerr smbl keje )
5.mengumpat kengkawan opis yg tak satu geng
6.tetinggal handphone!!! (takde hp rase mcm tak benyawe..)
7.menunggu ..rimas..lemas…lemau…rase mcm menyampahh je kalo kene tunggu lame lame..

7 Celebrity Crushes

1. yusry KRU – first crush aku mase deduluu
2. Ako Mustapha
3. Bradd pitt
4. Justin Timberlake
5. Reza AF3
6. Jimmy Yezzarrrrr
7. Aznil..hahaa… duda ensem n sporting

7 most overused words
1. Larrrr…
2. Ntah…
3. Tu la pasaiii…
4. ye ker??..
5. Haihhhhhh….
6. ehh?
7. Lailahaillallahhhh….

7 straits I look for in the opposite sex(kene highlight nihhh ..)
1.tinggi
2.kurus…
3.style rambut…(ade style ler..)
4.nice look larrr…
5.ohohooo… bnyak duit beb…tak banyak skang pun takpe..janji good future…
6.x yah ler putih sangat..aku pun bukannyer putih pun
7.simple ..sempoi.. tak yah ler formal-formal sgt…

yang pentingggg baik sehhh.. tak bekire…tak moody…blh betolak ansur… (ehh yanie..cam telebih dr 7 la… aku rase yg ni ko kene tmbh sket jadik 10 ker..15 ker?)

7 tags..
1. mazrah..
2. tomme
3. themint
4. aku tak ramai member blog ler.. sesape yang nak buat boleh je laa…



good tags untuk buang mase...senaman otak jugak kire nih..pepagi smpai opis trus wat bende nih..hahaa...nak smbg wat ketupat lagikk.. ;)

Wednesday, October 26, 2005

MONEY .. LIFE..

MONEY?
Ermm.. smlm dapat gaji..buln ni dpt lebih sket la…skadar boleh la…..bulan nih budget lari beb..ngan rayenyerr..ngan nk bli “sumthing” …huhh.. sebbaik lerr ade OT sket..kalo tak lagi sakit arr aku.. ngan nk bgi det raye to my nieces and nephews lagi..seb baik ler 6 org jer..(6 pun ramai tuu beb…)abah ngan mak kene hulur gak..dh bnyk jasa diorang..walaupun sikit..aku kene gak bagi…nk bayar utang lagi..tu pun aku blum tmbh ape ape laie utang aku tuu..kalo dh tambah nnt..haihh makin sakit laa nmpak gayernyer…
Frankly speaking.. I’m actually so jealoushhh with my friends…especially who get what they want..got their job..got their life.. ermm tapi tu ler..sume tu rezeki Allah..allah yng beri..kite hanya mmpu usaha.. selagi termampu..usaha jerk..insyallah dapat..tapi kene la bersabar…

LIFE?
Erkhh..ermm.. s*#K…hard to say..rase mcm bahagia jer kan,tapi sebenarnye tak kot…blk raye nih ade yg kene lecture ngn mak aku lagi nihh…but what to say..hah..letih ler sbnarnyer nk piker sume tu…..boleh tak kalo tak yah piker ape2…


Commercial break jap…nak smbg wat kuih siput ngn kertas..actually aku tgh decorate opis nih..tp br nk muler.opis org sume dh cantik..dh ade ketupat…kad raye…lampu..aku jerk baru kelam kabut sibuk nk hias gak..masuk opis org cam best je tgk gantung gantung…tu yg aku “merajin” kan diri gak tu.. jap lagi smbg balik entry..hhehee

Tuesday, October 25, 2005

dunno lar..

Ermm…dunno whether should go or not? Idzuan asked me to join them for bukak pose at his house this Thursday….akceli..i really wanna go..but then when I realize dat I hv nobody to accompany me..besides no transportation. I think twice.. even he want to fetch me…but then.. (kuangg..kuangg..kuangg…)
haiihhh serabut btull la..asal die tak ajak intan same..ein skali..dina ker?atleast kalo ramai pempuan pegi..ok le sket..nih dah le yg pegi tu sume bebudak TAME..mie ader..johann ade..mad shah ade…memang ler ramai kekawan ..but of coz they with their click..so how bout me..???Pegi ke tak??? Pegi ke tak??! Caner nih..nak pegi ke tak.. buntu ler plak…( escape dat topics)

Smalam aku online ym.. saje..tgh buhsan..ade keje tapi malas nak buat…then ape laie.. layan chatting lagi beshh..kengkawan pun sume nyer keje..bukannye slalu leh layan chat ngan aku..borak ler ngn yana…hehee…gmok sangat ke aku skang nih ek?rasenyer same je cam dulu..kalo beisi pun sket je la..heh..die tegur aku dh makin berisi skang nih…n she thought dat aku dh bahagia ngn bf baru…haarhhaaa..mmg pun…mmg ler bahagia nyerr sangat bcoz of I take for granted…ape nak jadi..jadik ler..dulu tu..aku banyak pk..skang lantak ler..ape nk jadik jadik ler…..huh..who cares? Die bitau aku yg yazid tgh sibuk cari aku..no wonder laaa yazid asik miskol aku je lately..then aku pun contact ler mamat tu..ape hal tetibe cari aku..rindu nk gaduh ler tu…puas beborak ngn die baru die sound aku..yg kawan die kat motorola nk kenal..ek elee..suspend jer..ingt kan nk ajak gi raye umah en mahadi ke..best gak..arhh..tetibe windu plak kat encik mahadi aku tu…ape la cite die skang arr..ntah ntah dah kawin..haha..tinginn arr balik skudai… mlawat die...mlawat kengkawan yg tak abis abis lagi.. awa .. zerd..ermm… ramai lagi bebudak kmk yang tak abis abis laie..wat master ke ape dorang tuh…(upss…slamat ari raye kengkawan…MAAF zahir batin..hihiii)

Monday, October 24, 2005

haihhhh...

Jumaat
Tak de ape yang menarik untuk aku ari jemaat lepas..sedar je pagi tu dah pun pukul 10 sengah..husihh sakan betul aku tdo…basuh kain…jemur kain..lepak..tgk tv..haihh dah nak kul 1..kak lang keje petang..abg mie pun keje petang gak..ermm nampak gayenyer aku kene bebuke sowang ar nih..x best nyer.. Lajak pizi arr bebuke ari nih..die pun dah ok sket rasenyer.. die slalu jadik mangse aku lepas geram..ntah kenape ehh..asal kalo tgk die je aku rase mcm nk marah je die..tapi die rilek giler..dah ler baik ngan aku..dah memacam die melabur kat aku..so kesimpulannye di sini petang tu aku kuar bebuke ngan die..bebuke kat Da Ship Steak House lagi tu….kat kg baru..smpai je org mmg tgh dah bebuke dah..so tepakse la kitorang bebuke dlm keter je dulu…minum air je dlm kete..peh tu baru gi makan…pas bebuke gi sogo plak..window jerk..huhh kalo ler duit aku banyak…mmg best gile la shopping..last last aku tak beli happper pun..huhuuu.. sekadar membuang mase jerk…

Sabtu…
Satu lagi hari yang sangap bagi aku….haha…mmg ari sabtu adelah ari aku tido.. aku tdo je semanjang manjang hari..tak de wat mende berpekdah langsung..huhh..tapi petang tuu aku gi bebuke ngan zambri n ida kat subang perdane..dah le mahal..tak sedap plak tuh…xpe la ..sesekali terkene cenggitu kan..

Ahad..
Ahad?haihh… pun same jugak…buhsan nyerr idup aku… God give me strength !!!

layan....

Cinta - Melly Goeslaw feat. Krisdayanti
menapak jalan yg menjauh
tentukan arah yg ku mau
tempatkan aku pada satu peristiwa
yg membuat hati lara
di dekat engkau aku tenang
sendu matamu penuh tanya
misteri hidup akankah menghilang
dan bahagia di akhir cerita
reff: cinta, tegarkan hatiku
tak mau sesuatu merenggut engkau
naluriku berkata, tak ingin terulang lagi
kehilangan cinta, hati bagai raga tak bernyawa
aku junjung petuahmu
cintai dia yg mencintaiku
hatinya dulu berlayar, kini telah menepi
bukankah hidup kita akhirnya harus bahagia
di dekat engkau aku tenang
sendu matamu penuh tanya
misteri hidup akankah menghilang
dan bahagia di akhir cerita

repeat reff
cinta biar saja ada
yg terjadi biar saja terjadi
bagaimana pun hidup hanya cerita
cerita tentang yg meninggalkan
dan yg ditinggalkan
cinta.....
baru je layan lagu nih...
dan baru teringin nak menghayati lagu nih..
dan baru jugak cari lirik lagu nih...
ermmm.. cedih nyerr lagu nih... :(

Thursday, October 20, 2005

[mc] = mintak cuti...

Due hari aku mc..ari slase lepas ade interview kpli..ampeh.. aku tak ready langsung!!..bukannye aku tak tau aku dapat interview..tapi sebab aku tak minat sgt ..make aku pun wat derk je ngan interview tu..tapi bile smpai tarikh die cuak jugak aku..ye la bukannye senang nak dapat kan..tapi bile dah dapat aku plak nak mensesiakan peluang tu…….nak tak nak dlm “ke-tak-ready” aku tu hentam je lah.. hopefully dapat la.. walau pun aku tak minat sbbnye mak aku yang besungguh sungguh suh aku masuk kpli ni.. LNak amik cuti ..cuti tak der..nasib le ade kak lang..die wat mc tuk aku..smpai 2 ari..ngeh ngeh ngeh..mule tu ari rabu aku nak je dtg keje (dh dtg pun)..tapi dlm kul 9 tu tetibe aku period pain lak..aku nih kalo ngn period pain mmg tak dpt nk tahan nye lah…siap leh pengsan pengsan tu…so dr lebih teruk jadinye baik la aku balik awal…kul 9 pagi aku dah balik…smpai umah rilek jap… sempat masak meggie..makan meggie..makan ubat..baring2…tringat kak lang ajak gi jalan TAR…heheh..trus rase sihat je..sms kak lang suh die tunggu depan CM..hehe…nak shopping tak pulak rase sakitnyer…melampau betul aku nih..ye ar kalau duk umah sure tetekan punyer..so better aku gi jejalan…ilang kan rase stress…

Friday, October 14, 2005

ku tekan jugak akhirnya...

Erm..nak tekan ke tak…ermm angkat gagang….letak balik..angkat…trus aku tekan nombor tu..tut..tut..tutt..tut…lame nye nak pick up budak nih..(letak je lahh..) ello..assalamualaikum..arkh!! ade org pick up la.…ello…ello… tutttttttttt… terus aku letak..ya allah ape aku buat nih?janji ari tu tak nak call lagi dah…asal aku call lagi pak cik tu..ntah ler..lately aku rase sangat rindu kat die..hishh…suppose dah tak de perasaan yang mcm tu untuk die..TAK SEPATUTNYE ADE..ahh call orang lain la..

Wednesday, October 12, 2005

kuih raye ooo kuih rayer...

baru je seminggu posa..dah sibuk ngan kuih raye...tetibe je ramai yang jadik usahawan segera..sumea nye nk jual..kurma la..kuih rayer la..keperek ler...macam macam lagi..dah kalo sume yang jual..sapa lak tukang beli die??huhhh..tetibe aku pun ter senarai dlm tukang belinyer..huahuahua..masuk nih dah 3 jenis kuih aku order..muffin..marble..ngan satu lagi tu..ape name ntah..tapi mmg sedap ar..(dah rase dulu baru order arr..)..tu baru seminggu posa..kalo dah cukup sebulan nnt caner?ntah kenape tahun ni tetibe aku rase mcm btanggung jawap pulak nak order kuih kuih ni..ye la..dulu kan time study mane ade duit nak order kuih kuih ni..balik makan jerk..kakak kakak aku yang order n buat sumea jenis kuih..memandangkan aku dah keje skang..ape la salahnye bawak balik sejenis due kuih..nak nak pulak kat opis nih mmg ade je org bawak kuih sampel..kacang ler..dodol la...hishh macam macam ada la..Bak kata pak cik abas..tapi aku pun teringin nak buat kuih raye gak nih..dah duk umah ngn kak lang aku..die tu mmg suke masak..barang barang kuih dah beli dah..tinggal tungu maasenyer ajer..jeng jeng jeng..sesi membakar kuih..hehee semanagt le plak nak raye!

Tuesday, October 11, 2005

bertahta di hati? keep rockin'!!


nih ke first entry aku?yg sblum tu just welcome notes jerk..nih baru nk mule entry...memule sekali aku nak wish..slamat berpuase...(ari ni puase ke 7) masih awal lagik kan...huhuu...so..pe nak citer?ermmm....ntah ler kenape bengong sangat aku nih..hishh..pelik tul..smenjak due menjak nih..aku mmg kekeringan idea..dah tak de ape lagi yang nak di story kan..warghh..buhsan giler..huhuuu..nape laa idup nih satu dugaan..azam aku utk blog baru ni adalah untuk tidak menceritakan tentang sesorang yang pernah bertahta di hati...che wahhh..tejiwang plak dah...dan smpai skang aku masih lagi teringat kan die..duhh... ubat guna gunaan ape yg di kasi kat aku dulu tu?ke tesalah guner..die nk suh aku lupekan die..tp terbuat suh aku ingat kat die..mane laa tau kan..kut tesalah ubat gunaan..hishh.dan aku dgrpun skang die dh bahagie..huhhh..lantak ler kau labu..janji aku tetap rockxxx..rock?
hahh sebut pasal rock kalo tak aku dh tebeli satu bende yg amat menunjukkan ke-rock-an aku skang nih...tapi nasib baik le aku ni masihh ade keayuan...kecunnann..haha..kire mcm nk control ayu jugak le kan..make tak jadi ler aku membeli bende alah tu..huhh..tgu next year..kalao improve aku akan beli yang baekkk punye..
keep rocking bebehhhh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails