Thursday, November 10, 2005

ntah pa per.....

huishhh....ntah pa perr laa diorang nih..bosan betui le aku...asik asik cite mas rugi..asik asik cite mas nak buang orang..asik asik cite nak tunggu MD baru..wat da hell of dis?who cares?ape diorang ingat aku nak tunggu kat sini selamenyer ker?sorry la bebb....aku punye target by end of this year..im not in here anymore..good bye le korang...kalo aku xdapat kpli sekalipun aku akan benti keje kat sini..rela aku jadi baby sitter untuk kak lang...huhh..nih memang tahap kebengangan aku di tahap maksimum ler nih...giler arhh...kang aku menca&^&*%*&^% kang..susah plak ..ingat aku suke ke nak tunggu kat sini!!lately kakak sebelah nih makin mengade ngade plak ..sengaje je nk menyakitkan hati aku..ade je die nak becakap..becakap hal yang berfaedah tak pe gak...ni becakap hal yang menyakitkan hati jer..memang biol la...sape pedulik kan?hahh ni satu lagik..kecoh plak pasal open house rabbani...alerhh tak jemput pun tak kisah ler...ishh ape hal petang ni aku emo sangat nih?tapi memang aku tengah besungguh sungguh lerr nak melarikan diri dari department ni...department yang penuh dengan politikuss yang mentikuss ntah paper..ok la..bosann...bosan dengan idup yg macam ni

Wednesday, November 09, 2005

la la laaaaaaa

Bersiar siar di hari kerja..fist day keje..on Monday.aku..intan n kak shima gi breakfast kat subang perdana..abis lunch ade la dalam kul 10 sengah lebih..peh tu lunch kuar lagi..pegi subang parade ngan husini ngan bulat…huhh sungguh ber honeymoon nye keje…bukannye ape..ramai lagi yang cuti..so kitorang pun amil kesempatan le pegi berpoyerr poyer…huhuuuu..bahagie sungguh kalo bekerja cam nih kan….
2nd day keje still in honeymoon…breakfast kat shah alam seksen 3…huhh jauh gile beb..ade kat 15km…bagus nyer breakfast makan nasik lemak kat seksen 3..peh tu gi amik van kat umah encik wahab lagi..kat seksen 7…kul 11 lebih baru balik opis…mmg gile punye honeymoon ler ..tapi time nih ler akak menyibuk tuuuuuuuuuuuuu buat hal..yang die suh aku kunci pintu tapinyerr die tak bawak kunci…ntah ape ape..bodoh punye kakak………mampuss die la tak leh masuk opis pun..peh tu lunchnyerr pegi makan kat shah alam gak..umah encik azman…ex instructor MAS…
3rd day keje..ari ni ler…..mule laa buat keje….tapi petang nih nak balik awal sket..nk gi melawat yanie kat spital…ermm..ni dh nak balik…k chaios………

Tuesday, November 08, 2005

perjalanan di hari raya,,,

nak citer pejalanan balik ke subang lepas ari raye..huhuuu..sedih bangat tu..ade ke sepuluh jam pejalanan..lebih kurang pejalanan nak balik ke skudai je dulu..spuluh jam leh sampai Johor..ni sepuluh jam smpai KL..bkum balik subang lagik..aku betolak dari sp kul 3 sengah petang...mule tu janji ngan jamy nak balik pagi..dlm kul 10 sengah..tapi yang die hentam behari raye sampai kul 7 pagi..kul 7sengah baru die balik umah...ape laie..tebongkang le tdo smpai kul 2..kul 3 sengah b aru smpai umah aku...jammed yang teramat jammed dr jelapang smpai ke rawang..huhhh..memang bosan gile ar..yang bestnye bukan setakat jammed kat jalan je..kat tandas R & R pun jammed..siap kene Q lagi ..huhh....so di pendekkan cerite aku smpai kampung subang ade laa dalam kul 3sengah pagi.. 12jam jadinyer..sbb dh smpai kl lepak makan kat up town dulu..esoknye nak gi keje..ngantukk gilerr babassssss.......

perjalanan di hari raya,,,

nak citer pejalanan balik ke subang lepas ari raye..huhuuu..sedih bangat tu..ade ke sepuluh jam pejalanan..lebih kurang pejalanan nak balik ke skudai je dulu..spuluh jam leh sampai Johor..ni sepuluh jam smpai KL..bkum balik subang lagik..aku betolak dari sp kul 3 sengah petang...mule tu janji ngan jamy nak balik pagi..dlm kul 10 sengah..tapi yang die hentam behari raye sampai kul 7 pagi..kul 7sengah baru die balik umah...ape laie..tebongkang le tdo smpai kul 2..kul 3 sengah b aru smpai umah aku...jammed yang teramat jammed dr jelapang smpai ke rawang..huhhh..memang bosan gile ar..yang bestnye bukan setakat jammed kat jalan je..kat tandas R & R pun jammed..siap kene Q lagi ..huhh....so di pendekkan cerite aku smpai kampung subang ade laa dalam kul 3sengah pagi.. 12jam jadinyer..sbb dh smpai kl lepak makan kat up town dulu..esoknye nak gi keje..ngantukk gilerr babassssss.......

ceRiTa Di HaRi Raya.....

sir lump mart harry rare year..ma half za hir bar teen...
ari nih raye ke enam...taun nih raye aku not bad bcoz of sumea kakak-kakak aku balik raye kat sg petani...suppose kak long kene raye kat tengganu taun nih..tapi disebabkan abah ngan mak nak gi mekkah so diorang pun balik beraye kat sp...tapi kite hanye merancang...tgk2 mak ngan abah aku ditunda..ntah kenape tah..tabung haji anta surat mintak maaf kuota tak cukup ler...arab saudi tarik kuota untuk malaysia la..tak salah aku dekat 10000 org yang tak dapat pegi...sian mak abah aku..dah wat preparation sumea dah.. tapi takpe..mungkin ade hikmahnye kan... Allah aje yang tahu....so back to subject hari raye.. raye tahun ni aku banyak menghabiskan mase di umah tok kat Kuala Ketil..raye petame..lpas smayang..balik kampung..smpai petang...cam biase yg ade kat kampung..family pak su n family pak cik..diorang plann nak buat makan-makan raye kedua..so besoknye pun aku beraye di Kuala Ketil gak ler...tapi dh name die nk buat makan-makan je kan..aku nih dgn kompidennye pakai jeans ngn t shirt je sbb dh confirm kitorang yg kene tolong masak2 sumea tu..so takkan laa nak berkebeya pink nk tolong mak aku masak..hehe...abih kotor le baju aku...tp bile dh pakai jeans jer...tingat plak nk pegi umah Tok Ndak..Tok Njang,..Tok Su sumea..Hishhh..ape plak depa kata nnt...Dah keje kat KL tak kan le raye pun pakai suar jeans ngn t shirt kot...tok aku suh pinjam kain batik dia..pakai ngan baju kedah cousin aku..haihhhh tak mau ehhh... huhuuu..ade ke suh aku pakai kain batik?!buat nye terlondeh tgh jalan tak ke nayer..muehehee...so i got no choice...tepakse le aku pakai jeans n tshirt pegi berayer....tak de masalahh laa kalo pakaai ape pun..yg penting..tangan di hulur...maaf dipinta..dari tangan ke hati... ;)
Ari rayer ke tige plak..baru le meriah cket..kengkawan teknik aku datang umah... jamy.. wan..awa..anna ..shue.. emmm.. teruja jugak aku bile shue kata die nak dtg umah aku ngn anna...sbbnyer... ade kisah silam antara aku dan dia.... dan ari raye ke tigs jugsk jiran depan umah aku tunang... umur same baya ngan aku.. dah pun tunang...erkhh... mak aku pun ape laie.. pot pert pot pett ler.... aler.. kalao nak cepat pun tapi belum besedia.. TAK DE MAKNENYER....................

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails