Friday, December 30, 2005

Le-Me..Tih-Mih...

hehe..sape paham cakap macam tue?ingat lagi dedulu zaman kanak2 ribena..suka main cakap cakap macam tu..sbbnye tak semua orang tau cakap macam tu..so kalo ada ape2 rahsia ngn kengkawan ke..nak mengumpat ke(kecik2 dah pandai mengumpat..) kami akan gunakan bahasa yang macam ni la...
sa-ma ya-ma le-me tih-mih....(saya letih..) heheee....ntah ler..ape yang letih sangat pun tatau...tdo cukup...makan cukup..rehat cukup la kot...pikiran letih kot...banyak sangat keje...alerr..orang lain pun banyak keje jugak kan..saja la ..aku ni mmg mengada-ngada pun..
tak pun sebab semalam aku tdo salah bantal..pagi tadi bangun rase berat semacam je kepala..tengkuk plak sakit,nak pusing muke pun slow slow..org tua2 pesan..kalo tdo salah bantal..kena jemur bantal yang kte tdo tu..tapi zaman moden skang..kalo tdo salah bantal..gi klinik je ..nnt doctor kasi ubat,alerr..ubat yang doktor bagi pun sebenarnya minyak panas..mcm yoko-yoko..hehhhh kalo cam tu ..baik aku pakai "bam serai" aku jer..huhuuuuuuuu....

dah penghujung tahun 2005 ehh!tahun ni...ntah le..besh pun ade tak besh pun ade..tapi macam banyak yang besh laa...antaranya..konvo aku bulan 4 aghi tu....bulan 4 jugak aku start keje ngan Malaysia Airlines System (MAS) banyak kengkawan baru aku kenal...mcm2 jenis manusia ade..
awal bulan disember aku dpt tukar keje baru..yang lebih challenging..keje ngn msc status company..kene deal ngn foreigner..kene buat keje ngn msc...
n yang paling besh adalah aku ade"seseorang" .. =)
yang tak besh tak yah cite la kan..aku harap yg tak besh tu akan jadi yang besh nnt....

so tahun depan..aku harap aku dapat ape yang aku nak...n better than this year...
betambah tahun bemakne betambah laa jugak umo ..hehee..dah nak masuk 25 tahun ghupenye aku nih?!!!dah suku abad dah ghupenye..hishh..seb baik lerr aku kecik..so nmpak le mude lagi..kalo org tak kenal pun still ingat aku nih 19-21 lar...huhuhuuuuuuuu..bangge sket nih! (hhahh kan dah ada org ingat aku umo 20 thn.. ;) )

Tuesday, December 27, 2005

hari minggu!

sabtu
hee.... (nak tolong ceghita on behalf ...) sabtu aku xde gi memana sangat..keluar pun dah petang la..pagi tu ade laa 'seorang' budak tu kan..die kene anta kengkawan die naik flight gi labuan kul 2tgh ari kut..(xingat exact time die.. )tapi budak tu die tak penah naik flight.. (ermm aku pun tak penah jugak tapi aku penah naik time flight tgh overhaul.. lagi beshh tau..)ok smbung balik..pas tu budak tu pun pilaa antaq kengkawan dia ..lagi sengah jam flight nak belepas...untuk makluman kengkawan kite kene ade kat airport 45minit sblm belepas..nak check in lagi.. nak nak kalo naik ngn MAS.. lagi la kene punctual...tapi bebudak tu smpai lagi sengah jam..so kene ar tinggal kapal...heheee kesian.....tapi padan muka jugak..ade ke antaq org naik kapal terbang mcm antaq orang naik bas..bas ekspress kot le boleh kejar lagi..ni nak kejar kapal terbang..hehhh lawak betul ler budak nih...heheeeeee... =)

ahad
sangat besh!!!the only words that i can said....
gi potong rambut.. gi midvalley...gi shopping seluar jeans...gi beli baju keje...gi beli baju jalan...hee..banyaknye aku bebelanja..ni blum gaji lagi ni...aiyakk..cemana nk simpan duit nak beli kereta idaman merah oren?target nak beli as my birthday gift..tapi rase mcm x mampu jerk.. =(
malam..tdo umah ida(subang perdana)...ingat nk pulangkan pendrive kat kus..kus ade hal lak last minutes...takpe lah..nak wat cemane..so..aku just pass kat ida jerk..
mery x-mas...

isnin
Baik Punya Cilok!bestt sangat..aku gelak sampai nangis-nangis tu...heheeeee..ahad dah letih gi jejalan..balik pun awal...

selasa..
ari ni ehh?hehhh..keje pun banyakss... =

Thursday, December 22, 2005

=) vs =|

whohhh!!He is back! my boss..Mr. Jag has coming back from India..First meeting I had attend with him..with others resources / recruiters ..ermm.. gulp.. ntah ler.. rase "teruja" sekejap.. sebabnye rase mcm ni ke aku kene buat?erkhh.. susahnyer..nak amik org keje ..keje dengan company besar especially hp and shell..kalo aku salah buat..bad reputation nnt..ermm..ape pun.. I need to work hard..Mr.Jag confident at me..so I need to approve to him.Anggap je bende tu senang..hehh..ni die kuar minum..boleh laa aku buat entry blog ni,pas ni die masuk..aku dah susah nak surfing..because of he will keep his eye on me...tak leh nak main2 lagi dah...... =(

ermm... best sangat lagu baru dina "Cinta datang lagi" dulu suke sbb melodi die..skang suke sbb..ermm mmg aku suke lagu tu la...

Sejak aku bersendiri
Tiada lagi cinta di hati
Cinta kini kan bererti
Tak mungkin akan ku ulangi
Tapi kini ku temui
Wajah dia seiras wajahmu
Membuatku terus keliru
Pandangannya buatku termanggu
(Korus)Uh…cinta datang lagi wajahmu terbayang
Terasa rinduku kini kan berulang
Uh…cinta datang lagi senyuman menawan
Sukar untuk aku cuba melupakan
Uh…degupan jantungku rasa kehangatan
Debaran asmara pun tidak tertahan
Uh…tunjukkan ku jalan agar sinar terang
Inikah cinta ataupun kebetulan
Ku mencari cinta abadi
Mungkinkah ianya kan datang lagi
Tak pernahku merasai
Getaran cinta sebegini
Tapi kini kisah lalu
Membuat aku rasa ragu
Cinta suci dinodai
Tak mampu ku tempuhi lagi…
(Ulang korus)
Apa harus aku lakukan cinta datang lagi
Kerna diriku pernah terluka pedih
Ku lebih senang sendiri
Sejak aku bersendiri
Tiada lagi cinta di hati
Cinta kini tak bererti
Tak mungkin akan ku ulangi
Tapi kini kisah lalu
Membuat aku rasa ragu
Cinta suci dinodai
Tak mampu ku tempuhi lagi…
p/s: rindu kat rerenn............. =(

Tuesday, December 20, 2005

sadness and sickness

Not in a gud mood (sadness and sickness)

relate to the post from mazrah.. sume aku rase tak kene..nak marah pun ada..nak nangis pun ada (dah nangis da..) haihhh… ntah ler..

Skang ni kat opis aku ade issue baru.. MD Mr. Stephe nak pendek kan cuti kitorang..whatever cuti public holiday yang gov dapat..yang Malaysia dapat yang jatuh aria had yang akan di forward ke ari isnin..die nak suh ganti…gile la org tue tu,dia ingat dtg Malaysia leh wat sesuka hati..nak buat sesuka hati balik India la pak cik…emo plak aku …uiskhh ni aku baru keje 2 minggu kat sini..dalam pantang lagi ni..aiyakk..mana leh mengumpat boss..kalao dia tak mau amik aku dulu..tepakse la aku duduk memerap kat mas tu..bejanggut laa aku kat sana…

Ermm…weekend yang panjang..ape aktiviti aku?...huwaaaaaaa nak gi jejalannnnnnnn....... "somebody" plz take me along.... (",)

Monday, December 19, 2005

saya dan kawan baik saya!


Saya ada seorang kawan lelaki yang sangatt baik dengan saya.dah lama saya kawan dengan dia..dari form 4..tapi masa form 4 n form 5 kami x rapat sangat..becakap pun kadang-kadang…tapi lepas spm(ari dapat result spm)…kami sangat rapat…segala susah payah saya..segala suka duka saya..segala sakit senang saya..semua dia tau..masa saya dalam “sindrom kemurungan” selama 3 thn dia laa yang banyak bagi nasihat kat saya…dia sll datang berhari raya di rumah saya..semua kawan2 dia semua jadi kawan2 saya..saya jugak selalu jadi mangsa keadaan dia untuk dia melepaskan geram..saya jugak selalu jadi mangsa dia untuk dibuli..saya jugak selalu jadi mangsa untuk jadi “awek pinjaman” dia utk hilangkan kebosanan dia..saya sangat sayang persahabatan kami…dia banyak sangattt tolong saya..semua keluarga saya kenal dengan dia..saya dengan dia sudah tidak ada apa-apa rahsia lagi antara kami..kalau dia ada masalah pasal awek dia..saya jugak jadi bahan rujukan dia..kalao saya ada masalah saya juga cari dia untuk dirujuk.kami jugak sll pegi lepak sesame kat uptown..kat damansara..kat memana saja yg dia bawak saya ikut..kesimpulannya macam saya ni awek die jugak..tapi yang sebenarnya hubungan kami adalah kawan yang sangat rapat..kalau begurau pun kami begurau sesuka hati..cakap pun main lepas jerk.. tapi..pada suatu hari (jumaat yg lepas..) saya telah tersalah cakap dgn dia..sy kata” ank waktu susah baghu ingat kawan..waktu senang tak ingat” saya tak sangka kata-kata saya itu menyentuh perasaan dia..dia sangat marah dengan saya…dia terus tak mau kawan dengan saya sampai bila2..saya sangat sedih..malam tu dua kali saya menangis….nasib baik ada “kawan saya” pujuk saya..kalo tak saya mesti rasa sangat sedih…rasa macam begaduh dengan boipren lama saya ja…tapi saya mintak maaf dengan dia..saya pujuk dia..saya janji saya tak cakap macam tu lagi….semalam (ahad) saya dan dia dan sorang lagi "kawan saya" keluaq untuk tgk wayang ceghita ROCK tp tiket abih..nk tgu lama sangat pulak..jadi kami amik keputusan tak mo tengok..lepas tu kami p makan kat warta bangi..kesimpulannya ialah dia dah maafkan saya…saya dah senang hati..saya janji tak kan cakap macam tu lagi dengan kawan-kawan saya..hehee.. kawan saya itu adalah JAMY FAHRUL FAIZ. Seorang kawan yang sangat saya sayang!

Highlight this: kawan sahaje tau!!no heart feeling tauu..please be clear with this tauuu..not more than that tauu...

~Accidentally in LoVe~

So she said what's the problem baby
What's the problem I don't know Well maybe I'm in love (love)
Think about it every time
I think about it
Can't stop thinking 'bout it

How much longer will it take to cure this
Just to cure it cause I can't ignore it if it's love (love)
Makes me wanna turn around and face me but I don't know nothing 'bout love

Come on, come on
Turn a little faster
Come on, come on
The world will follow after
Come on, come on Cause everybody's after love

So I said I'm a snowball running
Running down into the spring that's coming all this love
Melting under blue skies
Belting out sunlight Shimmering love

Well baby I surrender
To the strawberry ice cream
Never ever end of all this love
Well I didn't mean to do it
But there's no escaping your love

These lines of lightning
Mean we're never alone,
Never alone, no, no

Come on, Come on
Move a little closer
Come on, Come on
I want to hear you whisper
Come on, Come on
Settle down inside my love

Come on, come on
Jump a little higher
Come on, come on
If you feel a little lighter
Come on, come on
We were once
Upon a time in love

We're accidentally in love
Accidentally in love (x7)
Acidentally I'm In Love,
I'm in Love, I'm in Love, I'm in Love, I'm in Love,
I'm in Love,Accidentally (X 2)

Come on, come on
Spin a little tighter
Come on, come on
And the world's a little brighter
Come on, come on
Just get yourself inside him

Love ...I'm in love


** rase macam atas kepale nih...ade bunge2..ade rama-rama...ade angel.. =D**



Friday, December 16, 2005

best ke keje?

ntah ler..actually best ke bile dah keje?dah ade duit sendiri.. dah ade life sendiri..dah ade kerjaya sendiri...tapi kalau aku tanye diri aku sendiri balik kan...best ke keje?aku sendiri tatau nak jawap.. for me .. it's gud..we have our own money...we can buy anything we want..we can spend our own money...that's only in money side..tapi kalau tanye perasaan..best ke perasaan ni keje?kene arah tu..arah ni.. kene buat tu..buat ni...kene marah tu..kene suruh ni...hurmm.. what to do..sume tu adalah tanggung jawap..suke tak suke aku kena face it..tekanan ke aku keje?tak rase pun tekanan sangat..aku suke keje sebenarnye..tapi bila balik umah..letih tu tak yah cakap ler kan..cube bayangkan org keje berat..kene panjat tiang ke..kene buat bangunan ke..mesti diorang tu lagi penatkan?bayangkan plak kalo org tak de keje??!!ermm.. kesian..abis belajar tapi tak dpat keje lagi...duit dah beribu habis...hutang dah keliling pinggang...(Loan n whatever..)n then tekanan sbb tak dapat keje lagi...mak bapak dh bising...kengkawan sume tanye..mase tu dh tak kisah nak keje ape pun..janji keje...jangan menganggur dn goyang kaki dah...atleast ade income masuk.. so.. aku besyukur sangat dgn ape yg aku buat sekarang...HADAPILAH DENGAN SENYUMAN...kengkawan ku yang bekerja..bersyukurlah.....sbb masih ade orang yang lebih malang dari kite... ;)

Wednesday, December 14, 2005

SWAT

SWAT: Strong / Weaknesses / Advantages / Threat

Bende alah ni ade dlm subject Strategic Management Information System. Kelas Hj. Wahid(betul ke name die?dah lupe arr name lecturer nih..) tp die ni mmg best ar..
Dan ape yang die ajar tu mmg aku ingat smpai skang..certains topic je arr..and one of that adelah bende tu ..SWAT. skang ni kalo org suh aku listkan ape SWAT aku pun aku still blur lagi..walhal bende alah ni penting utk nilai diri kite..baik utk kerjaya atau pun utk kehidupan seharian.. (chewahhh.. bg lecture kat diri sendiri plak..)

STRONG

1. Rajin(kadang-kadang jer..)
2. suke tolong org

3. suke senyum
4. ?
5.?

WEAKNESSES
1. x sabar..
2. cpat marah
3.negative thinker
4.

5.

ADVANTAGES
1.org akan suke kat kte
2.?
3. ?
4.?
5.?


THREAT
1.org akan kate kte ni tak betul...tak ikhlas...amik kesempatan


p/s : see.. I still can’t fill up the SWAT!! How come??!huawaaaaa…

wake me up when u are ready!

arghhh.. entry ni sebenaqnya panjang..penat aku menaip... pastu nk publish post..nk edit font...ctrl A..sume tedelete!!warghhhhhhhhhhhhh.. tensen..so tajuk ni tak de kene mengene ngn entry aku yg ni.....nenanti bila aku free aku wat entry yg ade kena mengena ngn tajuk ni =(


notes:aku marah dan kecewa nih!! dh la entry terpanjang aku rase dlm blog ni..alih2 tedelete plak..huwaaaaaaaaaaaa

Wednesday, December 07, 2005

new environment...

in my work place.. on my left .. 1 row.. 4 tables..seated by Ravi, Subbu, Rakhi, Jags (my boss-Manager RT). on my side ..Raju, Nellyn, ME, Irene.. huhhh..just imagine .. aku dikelilingi oleh warga2 asing yang tak reti cakap melayu (except Nellyn ad iRene)... adeh la.. pening gak memule dpt instruction dr diorang, suh buat tu.. ajar cam ni...ajar bende tu.. tapi yennade... so difficult to understand what they are talking maaa... begulung semacam...aku tanye kak nellyn.."kak nellyn..diorang ckp ape sebnarnye"ouhh kak nellyn terrang le balik kat aku... ouhh..tu rupenyer..asal teruk sgt nk paham nih! ye arr memule mmg cam gitu..kak nellyn pun dulu mcm tu.. dh company ni dorang yg punye..founder die.. Mr.Harish Nim..from India..so of coz staff dorang2 tu sume dr kaum yg same..even die punye HQ kat s'pore. tapi majority staff die India mari arr....lagipun..dorang kate(Recruiters la kate)..org India better than others in IT.. is it true???!!!aku tak berape sure bab nih....tapi kekadang aku perasan gak..mmg byk indian yg power bab2 programming and networking nih..tapi keje aku tak relate pun ngan programming..hehhee..alhamdulillah..janji aku suke wat keje nih...cumenye kene blaja cakap omputih slang india..sbb diorang tak pahammmm..huhuuuuuuuuuuu
ganbatte naaaa!!!!

konvo PPUM

actually this was happened on last saturday,but forgot to make an entry..tak pe la..back dated punnye cite ..xde hal la... bukan ade sesape nak bagi markah pun kan?hehee..sabtu ari tu kak lang konvo..konvo program iktisas jururawat ape tah..ala..pendek cite mcm advance dip..die dh abis lame dah..tp diorang buat majlis tu 2 thn sekali..so tetangguh la kirenyer...ok laaaa..tapi tak se grand konvo aku ler..hihiii..ye arr aku TMJ tu yg kasik..live leh tgk zarith sofea.. mase duk tgu ketibaan menteri pendidikan tinggi tu..graduan sume masuk le dulu...aku bukan dok pandang kak lang aku,..tapi aku tecari cari "orang" yang kawan aku minat.. N*Z*M..heheee..nk gak aku tgk mamat tu kan..kalo x cane la member aku bleh syok gile ngn die..aku tgk dlm buku graduan tak de pun name mamat yang dimaksudkan..(mazrah..die amik makmal perubatan kan) mase penyampaian tu..ade la aku tdgar name sumething like him..bile tgk rupe..hishhh..jauh tak kan kot?tapi mmg le pakai spek ala ala old school gitu....aku nk tgur tapi takut die tak kenal..kang wat malu jerk..mase begambar reramai tu..aku pandang arr die..iskhh..rase nye aku salah org la.. aku tgk gambo kat mazrah dulu lain..ni lain ..ermmm..ntah ler.... so conclusionnye disini aku masih blm dpt identify betul ke mamat yang name N***M tu adalah org tu..maybe jugak name yg same..or maybe mamat yg mazrah suke tu dah lame abis..tapi bende ni die buat dua thn sekali(konvo) for PPUM.. ye arr kak lang aku grad thn 2003..2005 baru die konvo...ermm.. so ..no comment about that.. kalo x leh gak aku jadik detektif ...hhihiii..menjejak org yg mia(missing in action)...

Monday, December 05, 2005

hadapi dengan senyuman....

HADAPI DENGAN SENYUMAN
SEMUA YANG TERJADI BIAR TERJADI….
HADAPI DENGAN TENANG JIWA
SEMUA... KAN BAIK BAIK SAJA

BILA KETETAPAN TUHAN
SUDAH DITETAPKAN
TETAPLAH SUDAH….TAK ADA YANG BISA MERUBAH
DAN TAKKAN BISA BERUBAH

REFF::
RELAKANLAH SAJA INI
BAHWA SEMUA YANG TERBAIK
TERBAIK UNTUK KITA SEMUA
MENYERAHLAH UNTUK MENANG

Thursday, December 01, 2005

holla..holaa

aloo... sorry lame tak update.. buzy arh.. buzy carik keje baru..
last 2 week..sibuk cat kete...repair kete..ketuk kete...maklum le dh pandai bagi rosak..kene la repair balik..truk gak le kene ketuk.(of coz bukan aku yang buat)..antaq kat kawan wan..so far die charge harga kengkawan la..ktuk kiri kanan..plus cat..ade laa dlm 5 rat..huhuuu..lime ratus tu byk tu...ermm tapi ape nak buat..kalo kedai luar mau dekat seribu lebih.....

weekend lepas..bape ari bulan arhh..(26 Nov) pegi picnic kat PD..best wooooOOooo... gi ngan jamy..wan..maya n wawa...huhhh..dah lame gile aku tak picnic cam tu..rase enjoy tesangat..mlm tu besday jamy..kununnye nak wat barbeq ..tapi dh sume last planning...kelam kabut la jugak jadiknyer...tapi nasib la jugak tak buat barbeq..kalo tak ngn sosej..ngn ayam,,.sumea terbang..sbbnye mlm tu ribut...huhuuu..panic gak sebenarnye...
(scene ribut @ PD)
maya ngan wan..jejalan tepi laut...
aku...jamy n wawa.. baring tepi khemah...smbil jamy main gitar..nyanyi lagu pupus...lagu dewa..
tetibe.....(bunyi angin...)
wawa: wehh aku rase angin ni lain macam je la...
aku: mane der..same jerk.dh kul 2 pagi mmg ler rase lain mcm..sejuk embun tu...
jamy: ntah hang ni wa..tu pun nak cuak..
wawa: wei..tak la..angin kuat nih..
(tetibe..angin mmg kuat gile..ngn ombak tinggi jugak la....bunyi kuat sesangat..)ape laie..tige tige org bangun menyelamat kan diri dan barang.. aku sempat pegang tikar n brg2 lain dlm plastik..jamy slamat gitar die dulu ngn beg..wa yg paling dekat ngn khemah..aku ckp ngn wa...wa pegang khemah..angin kuat.. tapi mase die nk pegang tu.. angin tiup dgn kuat sangat,..aku pun nk tebalik .. khemah tu terbang.. just imagine..sebijik khemah terbang.. mmg terangkat seketul..angin bawak dr satu tmpat ke satu tempat.. yg si wa ni dh panic..duk jerit..jamy khemah!..jamy....khemah!!! bukannyer nk gi tangkap ke ape ke...yg jiran sebelah (khemah org sebelah arr..)tlg kejar khemah kitorang./..mmg ler amat memalukan...sbbnyer khemah kitorang je yg terbang,..ye arr..kitorang duk tepi sekali,pas tu tak hadang khemah ngn kete..org lain sume block kemah ngn kete dorang..konon ktorang nk tunjuk pro la kan,..hehehehe..malam tu lgsg tak tdo,..lepas kejadian khemah terbang tu..kami trus pack barang..cari port lain plak...malu tu beb...huhuahauhauaha... balik dr pd. pegi mandi kat sg congkak..yeahuuuuuuuuuu really enjoy that days..... :)

keje??!! yeahh..good news.. aku dh tukar kje..aku akan keje dgn besungguh sungguh..company dh establish tu..alhamdulillah.. my new company is at EMERIO(m'sia) sdn bhd
http://www.emeriocorp.com .. baru ari ni start keje 1st dec 05...
so, aku bhgn recruiters.. ok la..mintak2 aku boleh keje dgn jaye nyer...ermmm gaji.. 2 kali ganda dr ape yg aku dapat kat MAS... :)

so..dlm 3 minggu nih.. life aku ok..n so happy.. even felt so bored sometime (i miss someone...)ermmm.. tu je la dulu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails