Wednesday, March 15, 2006

...

minggu lpas aku balik kampung ngn bas...lama dah tak naik bas.. tingat zaman2 ulang alik dari JB ke SP dulu..spuluh jam dlam bas..huhhh.... penatnye tok sah nak cakap arr...tapi kali ni balik dah laa naik bas tambahan...seat sempit lak tu..duk lawan tolak seat ngn kakak kat depan aku..die jatuhkan seat dia smpai langgar lutut aku..mula aku tolak je ngn lutut..die tolak balik...aku tolak ngn lutut balik...pas tu lama2 dia pun tak tahan..hempas badan kat seat...lagi kuat kena lutut aku..huhhh..aku ghasa nak ja sound..awak ingat awak sorang je ke nak selesa..org lain pun nak selesa jugak la...bas sempit buat la cagha bas sempit...(aku tak sound direct arr..aku membebel je kat belakang dia..ghasanya die dengaq kut..)tapi geram...aku ..maghah2 aku ilang macam tu ja...sbb aku pun kena maghah balik ngn Adzmi Idham...suka caghi gaduh ngn oghang..org bukan cr gaduh arr...org nak menuntut keadilan pengguna... tambang sama2 bayaq...sama2 laa ghasa sempit ka luas ka... last2 tetido mcm tu jer... terus tak kena kaki aku dah....

ari sabtu pagi.. abah bawak pi kedai gheta..hurmm..survey punya survey.. test drive ngn pak mat pomen.. aku mcm tak puas hati dgn keadaan dalam gheta tu.. body luar mmg cun arr.. siap ade lips.. ade skirt..tp dlm kurengg arr sket.. aku nk ckp tak suka..sat gi abah aku kecik hati plak kan...tapi abah mana tak paham anak dia kan.. balik umah..sembang punya sembang, abah aku kata..tak pa... kita pi caghi yang lain lagi...survey arr lagi..

aghi senin pagi... banyak aku jumpa yg aku bekenan...last2 dpat jugak .. abh aku bincang ngn mak aku nk buat loan utk aku.. means aku bayaq kat mak ja la bulan2...mak nak bayaq cash gheta tu..aku ok je..lagi aku suka, interest tak tinggi..tapi yang aku ghisau ialah kakak2 aku.. apa kata kak long?apa kata kak ngah?apa kata kak lang?apa kata amir?hurmmm... tapi tu suma keputusan mak abah aku kan.. bagi pihak aku...aku kata..aku boleh bayaq jumlah yang dipersetujui tu.. so.. selesaila ceghita bab gheta... pas bayaq deposit tanda setuju mak abah aku mai Kolumpo (saja mai jalan2 tgk cucu) .. tapi aku tak ikut balik sama..aku balik ngn bas jugak malam tu...

erkk.. terskip haghi.. (ahad)
as ahad adalah hari kerja utk org kedah...segala urusan rasmi boleh la buat aghi ahad tu...
urusan yang sangat rasmi bagi warganegara malaysia.. buat myKad.. actually aku mmg dh guna myKad lama dah pun.. tapi ada laa soghang budak yang kurang prihatin nih.. hehee.. lepas kene pakse buat ic baghu nak buat.. tu pun takut...takut nak amik nombor.. tkt nak tanya.. tkt nak amik gambaq..hishh laa.. aku nak maghah pun ada...kesian pun ada.. lawak pun ada.. ape arr .. umoq dah suku abad pun takut nak buat ic.. teghuk laa awk.. :p
siap la kena dgr aku punya membebel...settle urusan rasmi dh tatau nak wat apa lagi dah..jejalan lerr kat CS tuu.. balik umah pun dh lewat petang..tp family aku still x ballik lagi..derang pi makan kenduri kat perlis...

malam on da way balik ke kajang.. nasib dapat bas yang best..selesa arr kigha.. tapi sejuk sangat la plak... nak tdoq pun cam xbest sangat arrr.. sbb aku tak tahan sejuk...tapi..best tak best..mmg kena tdoq..sbbnye esok pagi (selasa ) dah kena gheja..smpai kajang kul 5 kut.. kak long dtg amik kat tol kajang.. balik ghumah aku smbg tdoq smpai kul 8 lebih..bangun malas gila nk dtg gheja..penat pun penat lagi...lagi penat kat A.I... balik umah kak long..amik gheta dia,balik USJ plak..pagi terus p keje...lagi penat...tu yang ngantuk sangat tu..aku plak sampai aghi ni rase mengantuk n letih dan penat dan tak larat.. dan sewaktu dengannya..haihhhh....


... x sabaq nk tgu "satria baja kelabu"

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails