Monday, August 28, 2006

Ringgit Malaysia!

arkk... cepat laa gaji.... =(

bulan ni aku sangat laa bekesimpitan fulushh..
ape yg aku buat pun tatau..
buku ING diary pebelanjaan pun tak tertulis...
hurmm...tpi bekesempitan uwang pun..aku puas ati sangat!!!
sbb dapat 2 pasang baju raya yang same kaler...
dapat baju utk letak dalam dulang jugakk....
dapat baju utk pakai masa tunang jugak...
semalam tak de tak de duit.. shopping lagikk aku..
pegi Jusco Taman Equine...beli baju utk "b" pakai mase tunang gak..
heheee... sbb kan mase tunang ni baju aku kaler pink..maka aku telah memakse b pakai baju kaler pink jugak ar... :P
tapi bile dh beli rase xkan pakai t-shirt je plak? mmg la tshirt berkolar..tapi kan majlis formal..
nnt mak abah bising lak..
pas tu nk pakai baju ape?baju melayu...huhuuu.. xlaa..
pakai baju kemeja la kan.. kemeja batik eikk??hheeheee.. cam Dato'-datukkk la plak...
takpe la.. baju utk b nnt kta caghik lain eikk..
tudung/selendang aku pun tak caghi lagik..
haihh... al fulusss.....
dlm xde2 duit jgak.. ade oghang tu dpt tinted gheta dia ..
hehee.. suke eik dpt tinted gheta...nnt ade lebih buh satu gheta eik..
tu Che Bu punya tinted tu pun dah nk hilang gak tu...
gheeeee...

Facial di Jusco Taman Equine
"encik cuba ni krim.. tengok muke encik sangat beminyak.. ade jeragat..
ade bintik2 hitam...saya sapu ini..encik tengok kesan dia..
jangan sapu putar..jangan sapu dua hala..encik kena sapu sehala saja...
baru nampak kesan die...tengok...ape yang keluar nih...."
punya panjang jurujual tu becerita kat ktorang..siap sapu-sapu krim kat muka ..
encik rasa apa?
encik B=Busukkk : sejuk..rase kulit bersih...
encik Jurujual: mintak maaf jugak kakak.. kakak pun byk bintik2 ...muke kakak sudah cantik..tp kalau kakak biar lagi lama...itu bintik lagi byk tumbuh.. abg sudah kawin?kalau belum kawin sama kakak.. sekarang masa yang sesuai utk abg dan kakak cuba..nnt abang dn kakak akan nampak lagi berseri...
... bla-bla.. bla... dekat 40 minit stuck ngn jurujual...aku dh nk blah..lemas..rimass suma ada....
sbb enche B yg sgt baik hati...
B: ok la... sy cuba..sebotol sudah cukup....(kuar duit yg agak besar nilainya..)
Jurujual:ambillahh 3 botol..harga utk 3 botol encik sudah untung..bla..bla...huwaa.. (die membebel lagi...)..
B: xpe..sya nk satu je!!
Jurujual: ok la... saya bagi 1 percuma utk kakak.. saya nk bagi kakak dn abang lg cantik... dn berseri..
huahauhaa... dpt jugak 2 botol dgn harga yang agak murah dr sepatutnya...
smpai umah.. kak long tanya.. "aikk.. sapa main krim ibu nih?ka.. mak chik punya?"
slamber nye aku jawap.."kak chik punya ar.. teperangkap dgn jurujual tdi , hang ada jugak ka?
ha la..aku pun pakai.. tp cream ni mmg bagus pun..tp la nih aku xdan pakai....
dlm tak dak-tak dak duit ujung bulan ni beli jugakk benda2 yg tak sepatutnya....
...................
moral of the story:
duit ..duit..money...wang.. RM?????!!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails