Friday, January 27, 2006

dicerobohi!

ahh tidak!!!ade org telah menggeledah pc aku..sape eih?
ni mesti org yg ade password admin je!
tak kan si gangga kut..gangga die on shift..
ke subbu?!ke jags?!cisss..sungguh berani diorang menggeledah pc aku..
dah memacam gambar aku save dlm ni..
lagu pun boleh tahan banyak..
seb baik le blog aku dlm bahasa melayu..kalo diorang masuk pun tak paham yg aku selalu mengumpat diorang..hehhee...
tapi...mase bile org lain masuk pc aku nih?
smlm aku antara org yg terakhir balik...
ermm..ni x besh nih...mcm xde privacy le pulak...
=(

btw...
happy CNY tu all..
--- mlm ni balik sp ... yeay!!! ---

Wednesday, January 25, 2006

tak suka nya saya kalau .........

tak suka nya saya kalau tak de duit( ehh tak baik cakap xde duit..)
tak suka nya saya kalau tak cukup duit...
tak suka nya saya kalau telepon tak de kredit..
tak suka nya saya kalau sesuatu komunikasi tak dapat diselesaikan dengan betul..
tak suka nya saya kalau setiap kesalahan orang lain ..orang lain kena tanggung..
tak suka nya saya kalau kena tunggu..
tak suka nya saya kalau janji tak ditunaikan..
tak suka nya saya kalau orang menipu..
tak suka nya saya kalau selalu kena marah..
tak suka nya saya kalau saya je yang kena...
tak suka nya saya kalau benda yang saya nak tak dapat..
tak suka nya saya kalau !!!!!

** banyak nye saya tak suka kan?!**

Tuesday, January 24, 2006

hari ini kerja..

as usual pepagi smpai opis aku antara org yg terawal..
kat sini masuk kononnyer kul 9.00 pagi..tapi pukul 9 tu xde sape pun lagi..
kul 10.00 baru org mule smpai..tapi time balik diorang sll stay back..so tak jadi masalah le sangat...pagi nih..smpai je opis..baru on pc..aku dah engage(report kat stesyen master).. xlame pun..sekejap je....
sampai je kak nellyn dah mengamuk2..ntah apa kenenyer..penat laa...letih la..nak kene pi immegresen la..nak kena p msc la...pas tu duk membebel je memacam...aku jugak yang nak kena melayan dia...seb baik laa die banyak ajar n tolong aku pasal keje..sbb tu aku melayan je ...(be rite back..)


continued on 11.30am.....

ahh...baghu balik dari pondok polis cyberjaya...
tak penah aku mengadap org2 polis utk buat report ..
ic ilang ke..purse ilang ke.. apa2 je laa yg berkaitan dgn polis utk direport..
ari ni..sbb ada sorang mamat melarikan diri balik negara dia..aku plak kene pi report polis..
time aku duk mengarang report tu..ada sorang mamat cina dtg..nak buat repot gak..
wallet die ilang kat cyber street mall..aku dgr die ckp kat polis tu..dlm wallet ade la.. ic, atm kad,lesen..duit..duit die ade la dlm RM1000 lebih....perhh...dlm hati...aku senyum jerk..sape suh bawak dlm wallet byk2 sgt...paling kuat pun duit dlm wallet aku 500 tu pun..pegi mane pun aku asik ingat wallet jerk..tapi mmg la bukan salah dia pun..die kata die xsedar bile cicir..tapi salah die la jugak!!sape suh tak sedar wallet ade ke tak!!lain kali...selalu selalu la cek wallet tu..kan ke dah susah... aku besyukur sangat tak penah ilang barang2 penting yg mcm tu..kena p wat mykad..wat ATM kad..wat lesen...ext.ext..ext...
upss..jags panggil daaaaaa...

Monday, January 23, 2006

bongeks lerr...

sape bongek?
boss aku kat sini la bongek nyer!!!!
supposed cuti utk raya cina smpai 1 Feb(besday aku..)
tapi sbb boss aku ni kedekut..bukan kedekut sikit..sangat kedekut...
dan sangat berkira...abis sume public holiday yang selangor dpt (14 days if I'm not mistaken..) die cut off tinggal 10 ari jerk..ade ke patut?!
yang beshh nyer tuu.. ari buruh (1 Mei ) pun die suh keje jugak.. Company mana bukak 1 mei nih??!!cube cakap sket...kalo bhgn operation kot la ada kan..tapi mesti la dpt byran 3 kali ganda kan.... ni aper dapat??huarggghh sangat teruk la ini MD...
haihhh... EMERIO .. msc status company laa kunun.. nk efisyen.. nk produktip.. ampehh...
kalo x kedekutss bagus la jugak...
ghaya cina aku dah plan nk balik SP...yeayy..balik sp kali ni rase excited sgt.. =)
tatau la pesaipa?!mintak la gaji dh masuk time tu..kalo x ..sakit wooo..hurmm.. kalo dpt cuti panjang sket pun best jugak nih...bleh pi jejalan...bleh p makan angin.. bleh p becuti...huhuuuuuu..

Friday, January 20, 2006

wajah baru...

saje...
bosan ngan lay out lame..
merajinkan diri sekejap...

edit mengedit..
make up ler konon...
tapi...
tapi tetap nak back ground kaler itam...
kenape tahh?!suke sangat kale itam tauuu...

=)

Friday, January 13, 2006

sindrom!

hari sindrom saya...
down sindrom?
sindrom kemurungan?
sindrom kesedihan?
ntahh.. rase mcm x beshh nye hidup!
abih x nak hidup nak aper?
mati?
cukup ke ibadat?
dah puas ke hidup?


really bad day.. =(

Thursday, January 12, 2006

berjogging di CYBERJAYA =|

ari ni dalam sejarah...
x de mood nak keje...
ntah..pagi tadi bangun pun dah rase lain macam jer...
dtg keje gak cam biase..even kene flu sket2....
on the way.. moto pancit... =(
x kan nak suh kak long jalan pulak kan..
as aku yang adik..n aku yang muda..n aku yang athelete...(once upon a time....)
aku pun jalan..
dari century square..simpang lepas traffic light shell...maka..
aku pun jalan kaki...(sambil cuci mata tengok pemandangan..)
nasib la kat cyberjaya...kereta x banyak..x busy...
tapi org tengok pelik la sket..
sbb selalunya kalo org yg jalan kaki ni adalah foreigner...
mat salleh..org india..org filipines..org singapore..yg dtg malaysia nak kerja..
tapi x de kenderaan..tapi pagi ni..orang Malaysia..org melayu..org bertudung..
jalan kaki ditepi kaki lima jalan besar.....
lalu bawah fly over yang besar..tepi silver tower MSC.. ermmm..mcm tu rupenye construction nak buat fly over.kagum jugak la...ermmm....jalan punya jalan....
almost 30minutes...smpai la depan cyber view lodge...ni letih sket..jalan sambil naik bukit kan..semput jugakla...nasib la cuaca redup jerk..so x le aku bepeluh peluh...n one more thing nasib aku baik jugak sbb aku tak pakai high heel..nasib ler kan ...nasib sangat baik sbb ari ni aku pakai jeans ngan kemeja itam...ngan sandal vincci yang buruk..kalau aku pakai high heel la kan..mesti aku malas nak jalan....kalau aku jalan pun..aku jalan slow2 jaaa....
ermm... ntah ler...nak beli kereta cepat..confirm dpt pay slip yg ke tiga aku pi survey terus..kereta apa pun aku x kisah sgt dah..as long as aku senang nak begerak...

Wednesday, January 04, 2006

[ Sesat Di Tengah Malam ]

lawak!!..cuak!!...takut..!!gelabah pun ada...pendek kata macam-macam perasaan ada time tu.. cita dia cam ni..semalam disebabkan sekolah dah mula..so abg min pakai kete utk gi sekolah..thats mean aku kna la pi gheja naik moto...dari kajang nak ke cyberjaya tu boleh tahan laaa jaushhh nya..mau kebas jugak laa...peh tu utk menyenangkan aku...org tesayang aku pun offer laa bawak keta die p gheja..dia p naik moto takpe..aku lagi la suka kan...sbb nya tak laa aku susah susah nak kena naik moto...so semalam dia dtg amik aku dulu kat kajang..time tu dh pun pukul 10 lebih dah..patah balik ke usj..nk hafal jalan la nih...kononnyer...hehee..peh makan sumea...ade arr kul 11++ ...almost to 12am for the next day...die tanya tau ke jalan?boleh ke bawak?aku dengan kompiden (xkompiden sangat pun sebenaqnya...)ngaku tau la jalan...segala petua..segala sign dia dah cakap ngan aku...aku pun .."yerr...tauu..ok.. tauu.."ghehehee... ye la..tak kan nak suh dia antaq aku p kajang..peh tu nak patah balik plak ...aku tak nak la dia susah sangat kan..dah la pakai gheta org..nk suh antaq smpai depan umah plak..so aku pun "gamble" bawak sendiri.. smpai hi way puchong aku dh suspend dah..nak ikut mana...ikut putrajaya ke?jalan puchong ke?puchong ke??...gelabahh gilaa aku time tu.. dengan separuh sedaq aku rasa...aku terus ikut jln puchong...hehh..tau tau dah dekat BUKIT KINRARA!cana tuu???dengan jalan yang gelapnya...dengan nervous nya..aku stop kat shell..tepon..dpt direction..so aku teruskan pejalanan yang mengarut tu...sampai la aku jumpa bukit jalil n MINT hotel.. hehhh..dr situ aku rasa dah dekat dah nk ke kajang kan..tapi aku still blur cana nak ke jalan sebelah sana sbb ada divider kan...(senyum sesowang bila teringat sesat semalam...)peh tu dah dapat direction..siap ngn bagi harga tol lagi...baru la aku kompiden..keluar tol kajang...huhhhh lega gila...seriess..aku jerit sesowangg dlm keta..huhuuuu akhirnya smpai jugak aku...huhauahuaha...lawak..lawak... masa tu ada la kat pukul 1.++ ...hehee.. wat a sweet memories for me..


p/s: pengajaran: kalao kita tak bawak kereta sekalipun...please be ALERT with the road..the surrounding...so that kita tak akan sesat jalan... =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails