Friday, April 28, 2006

jumaat yang suram...

ermm..
pagi tadi kene maghah...
huwaaaaaaaaaaaa...bukan la kene maghah bebetui sangat..
cuma teguran utk kebaikan dlm kerjaya..
chewahh (sedapkan hati sendiri..)
Jag tak marah aku...
sbb semalam Jag dh buat "luahan perasaan dia"..
kesian gak aku ngan dia...
tp tak boleh salahkan pakcik uban tu jugak..
aku kene marah sbb ERAS tu arr..
ekceli bukan marah..
teguran yang membina.. yang caranya sangat sinis..
hurmm.. sedeh jugak la tapi...
tgh ari pun kene marah jugak..
sbbnyer.. aku ter call satu nombor phone yang aku tak kenal..n lupa sape tuan punya no..
call sbb nk tau sapa.. then i realized that phone number .. number yg "dilarang"
bukan org sengaja..sbb mmg tak ingat sape punya number tuh..
jangan arr marah org..kalo derang cakap apa2 pasal awak pun orang tak kan amik pusing..
kenapa derang nak kacau kita lagi...sedangkan derang sendiri ada live sendiri..buat apa lagi derang nak cari pasal ngn kita lagi.. tapi kalo derang still call awak..derang call jugak orang..sms awak.. sms jugak orang.. orang tak takut utk face ngn derang...cumanya org tak faham kenapa derang masih nk kacau awk.. kalao derang bahagia ke tak bahagia ke... kenapa masih perlu untuk kacau hidup orang lain..dan kenapa nak menyusahkan orang lain...
pas lunch...emrmmm..
jags tolong backup aku..
aku tulis mail kat myHR, kat Lai, kat Gheeta..mintk derang nye advice..
then aku ym jags...
nasib la jags memahami aku...tapi bile pikirkan yang jags tak kan lama disini..
sedih plak aku..
aku nih dah la sensitip bab2 nak say good bye nih...

hope this weekend dpat menggumbirakan hati aku..
weekend bersama haiwan..
sabtu nk p zoo tgk khairil ngn kiran mandi hyppo..heheee
ahad nk p tgk horse jumping kat stadium putra...dpt tiket free....

- curi masa sendiri utk meluah kan perasaan adalah cara terbaik untuk mereleasekan tension... -

Monday, April 24, 2006

gloomy..cloudy...RaiNBoW... =)

yeshh.. =)
dunno what to say...
cuma terasa sangat seronott...
sangat.. bangat... extreme....
HOHOOO....MAKCIK KAYOOOOO...
gulppp..kalo laa aku dah join lama sure aku lagi kayoo...
apa pun..aku sangat bersyukur..
aku suke keje aku skang..
even kekadang mcm tensen je..tp mana ada gheja x tension kan?
makcik jaga toilet pun kekadang tension..org masuk terus cam tu je..xbayar tandas masuk wat muka slamber jerkk...huhuu..
so "tension" is normal... cumanya kena la pepandai handle..

smenjak 3 ari lepas..pewut aku still terasaa..
aku kne food poisoning arr.. =(
sungguh kejam org yg telah meracun makanan aku tu...
mcm seghik pun ada jugakkk nk mkn koteau goreng kat kedai N (teminal cyberjaya)
ermm tp koteau dia sedap arr...

setiap ari isnin je soma org tanya..
how's ur weekend?
ko buat pe weekend aari tu?
mak aku pun tanya.."hang buat apa aghi ni" (sms ari ahad tu laa..)
apa lagi nk buat weekend.. ermm sndiri mau ingat laa kann.. dah nama pun weekend...
kalo boleh hari2 aku nak hari weekend...sbb weekend sangat seronot.. =)

btw..
wat kengkawan yang nak sambut besday minggu nih...
emi (25.04.06).. eppi besday in advance.. --> aku nk pizza domino plak weihh.. bile lagi nak belanja aku...
yanie(26.04.06)..eppi besday in advance jugakk..-->nnt besday ko aku wish sekali lagi..ko nak adiah keR??ermm.. "nanti ko kawen aku kasik adiah eik"(pinjam kata2 ko mase 1 feb dulu..) mueheheheeh..

ape pun... all the besh everybody.. semoga bahagiaaaaaa sokmo...

Tuesday, April 18, 2006

[hati ini dilanda tsunami]

.....last nite...
balik dr opis ...
letihnya...keje bukan teruk pun...sekadar duduk mengadap pc..
bukan kena panjat craine ka..
bukan kena pasang hoist ka..
tapi penat aku mengalahkan org yg gheja berat..
tapi dah time nak balik tu la baru aku sibuk..
mana ngn report HP utk Nokia Phase 2 skang makin complicated..
aku ghasa jags pun dah tak tahan preassure ngn pakcik steve piranha tu..
last week jags ckp ngn aku..
dia dah tak leh tahan lagi dah..
dia ghasa nak absconding jaa..
aku suh dia amik cuti..p vacation ke..
ape ke.. pi relakskan otak die yg penat tu...
die kate steve tak kan bagi punya...
so cara terbaik dia nak lari balik india laa..
kesian gak aku kat dia...
requirement melambak..
recruiters ada 2 org ja..
homy asik push suh cari candidate..
vaidy bising2 candidate tak berkualiti..
jags preassure...
sisa2 tekanan dari jags tempias gak kat aku...
haih la.. ingat balik umah leh la mereleasekan tension..
leh lepak2..borak2..makan2...
ermmm tapi keadaan x mengizinkan..
as aku paham mmg keja "dia" kena standby..
malas la nk cr pasal..
tu pun kre bagus sbb tak gheja shift..
tak kena out station..tapi as human being..xpenah puas hati dgn apa yg kita ada.. =(
dah xjadi kuar makan..its ok la..aku x mrh sgtpun ekceli..
tapi aku jadi marah ..marah sbb tepon aku dah tak dak kredit.. =(
stakat nak sms tu boleh la 5 kali sms lagi..tapi x memuaskan hati arr..
mesti nak dgr sogha.. adat arr kan....
aku setuju ngn ko yanie.. [rama2 di sekitar diri]..
pempuan tak memerlukan emas permata..intan berlian suma tuuu..
cukupla dgn sekadar sms yang 1sen/sms...call yang 30sen/60saat..(yang kadang cakap tak sampai 60 saat punn...)
ermm..pagi ni awal gile aku smpai opis..
kul 8.45am..
kak long drive.. sbb ada staff dr emerio singapore nk dtg...
so tak leh laa ktorang smpai opis lambat..
apa lak dia ckp nnt..dia tu dah laa dr HQ singapore..
burukla pulak reputasion emerio msia nnt...
ntah laa... aku smpai je opis..
bukan aku buat apa pun lagi..
cari lagu...download lagu..
belek friendster...belek blog kawan2...
updet blog sendiri...
haihhhh..... (sighhhhhhh...)
** semoga hari ni lebih baik dari semalam**

Friday, April 14, 2006

BaGHa!!

bagha!!!
suma orang bagha....
aku tension hari ni..
as rakan meluahkan perasaan (marah/geram/sedih/suke) aku tak online..
aku jadi lagi tension...
hohoo..yanie..cepatla balik..aku nk ym ngn ko..
tepon "orang" tu pun asik bz jerk..
haihh..ye arr dh org tgh gheja kan...


--- sambung entry pada jam 8.20pm---

candidate nih pun sebijik hal...
dah tau nak suh buat Refferal Check.. bagi le no phone yang available..
bagi no phone yang tak dpaat dihubungi..
dah tu cane aku nk call..kang aku buat rekaan aku sendiri kang..
menipu yg bebukan baghu tauu....
BaGha.. BaGha...

seb baik arr ada darkwan melayan kegilaan aku tadi..
hohoo wehh.. aku dah dapat file sume consultant kat HP..
so nyer... senang arr aku nk cek sesape punn..hohoo...jahat sungguh aku...
ari ni aku sangat letih..marah..bosan..
OOoooOo.. baru teringat arr.. arinye dah nak sampai kot..
heee...sape2 mangse yang tedekat..
selamat melayan ke emosian aku yang nyata...

Lapaq...
hohooo sudah pukul 8.25 MALAM ghupanya..
kalo la emerio yang baik hati ni leh bagi oT..
alangkah bertuahnya badan..
huhuu..nak harapkan incentive candidate jerk..
baghu 2 bijik aku dapat..
haihh.. money.. money.. i need more money...

Oouhh.. satria aku..
hurmm taktau nak cakap cemana...
semoga dikau berada dalam keadaan sihat sejahtera wahai satriaku..
perSATRIA....
dikaulah perSATRIAKU..(tak ingat arr lagu patriotik perwira tu...)

hiskhhh.. mende yang aku merepek nih?
arkhh..
tetekan...
lapaq..
letih.. nak balik...

WHH 281..
cepat arr..jalan jem le plak..
jem kat komuter subang jaya..
ermm mmg le jem kut situ..
adeh la.. kul bape aku leh balik nih..
dah le ari ni dgn ayu dan canggun nye memakai baju kebaya biru...
ouhh.. kononye nak begambar di tepi swimming pool cyberview lodge nih..
tapi alih2 petang ujan le plak..
aku pun kul 4 sengah gitu baruu tekedek kedek pi MSC
..mane tak nye kene stayback siapkan report..
wehh..
panjang lagi ke aku nak tulis nih?
panjang ke cam ni??
aku rase yanie lagi buat entry panjang2 kot...

huaaaaaaaaaaaaaaaa........
nak pi jalan-jalan cari makan......

tak kan nak buat meggi goreng lagi..
pagi td dah breakfast meggi tomyam..
aghi2 makan meggi
botak le aku nanti...
heee.. ape lagi makanan yang available nih...
hoo.. ade biskut mayat je kat opis nih
sahh kemedemekutmut... heeeee.. =D
beli arr biskut yang besh2..
nak buat ayaq ke nih..
nescaffe sat gi aku tak leh nk tdow plak..
wallawehh.. time ade makanan banyak sampai x temakan..
time xde makanan time tu lerr kebuluran melanda..

ermm sekian dulu lah kepantasan aku menype untuk kali ini..
ceww.. (ramai dah puji aku type cepat)..
sekian sampai bejumpa di hari yang lebih tenang...

-end- 8.29pm


bagha!!! bagha!!

Wednesday, April 12, 2006

hari-hari yang berlalu...

lately aku selalu sangat letih..letih yang ntah hapehape...


ermm.. last monday.. aku ngn besfwen aku atlast kuar jugak..
tu pun pas penat aku pk carik alasan nk ajak die kuar..
sbb nye abah aku pun dh tanye..
"cemana kak chik ngn jamy?dah ok ke..baik la balik...x elok kawan2 gaduh...kawan baik bukan boleh ghamai.. ada sorang dua tu ja laa yang duk amik beghat pasai hang pun..agak2 tak leh setel sendiri mintal tolong org ke 3.. Wa ke.. Wan ke.." antara kata2 abah aku.. yang aku sangat ingat.. sbb tu aku usahakan jugak.. aku tau.. masa2 aku susah dulu.. mmg dia banyak tolong aku.. dr zaman aku form 5..lepas spm..aku masuk UTM..zaman kemurungan aku.. zaman2 aku mereng..zaman2 aku kanak2 ribena...zaman2 aku mature..sume die tau.. kalo org tak kenai aku ngn besfwen aku tuh..mesti derang akan kata yg bebukan..problem2 aku suma dia tau..problem2 dia..suma die refer kat aku..ermmm tu lah.. ade jugak org kate..mane leh laki ngn pempuan jadi besfwen..lelame nnt mesti jadi lain..but 4 me.. it can be..aku kenal hati budi dia camner..but kekadang besa la..manusia tak lepas dr kesalahan.. sbb2 kecik pun leh jadik isu...dan disebabkan besfwen aku yng ni jugak laa aku kenal "bushuk" aku tu.. dah tu plak ari aku gaduh ngn besfwen aku tu jugak laa "bushuk" aku tu ada utk pujuk aku.. heee...untung jugak awk kenai besfwen orang eik... =)

~~~ cepat laaa abih bulan 4... (baru petengahan bulan je pun).. haihhhh.. sighh.... ~~~

Monday, April 10, 2006

- MaLaM KiTa -

Sepurnama... telah kita tempuh duga
Dengan kesabaran
Kini... tiba sekali lagi
Hari yang dinanti kini tiba pasti

Ku bersyukur... kepada yang Esa
Serta anugerahnya
Girang... terasa di jiwa
Kerana restu bersamamu cinta

Gilang gemilang sinar cahaya purnama
Ketika malam kita bersama
Melengkap keajaiban di malam ini
Wahai teman bisakah kau rasai

Indahnya... hingga tak terkata
Bersama berdua
Moga... kita berpanjangan
Selalu seiringan sejalan

Gilang gemilang sinar cahaya purnama
Ketika malam kita bersama
Melengkap keajaiban di malam ini
Wahai teman bisakah kau rasai

Embun pagi... membasahi pipi
Kita berdua di malam yang permai
Ku berdoa kita berdua
Selalu bersama

Gilang gemilang sinar cahaya purnama
Ketika malam kita bersama
Melengkap keajaiban di malam ini
Wahai teman bisakah kau rasai..


=) suke sangat lagu nih...

Tuesday, April 04, 2006

gheee... =)

1st April...
sumthing yg aku idamkan satu masa dulu dah jadi kenyataan...
ingat lagi..memula dulu salah satu kete idaman aku ialah GTi...
now.. i can drive it.. even bukan GTi.. tp seangkatan ngn GTi jugak la...
boleh la utk aku pi sana sini.. pi gheja yg pentingnya...balik kampung...
ehh tapi kalo balik kampung nnt pening plak.. nk bawak balik gheta sapa eihh...
Gheta hijau kaa gheta satria...(gheta yang sep minyak ke gheta yg selesa long distant)..
hee.. nnt nak balik kampung kta cabut undi eikk .. :p
ahad ptg betolak balik KL plak..
ngn sakit kepala nyer...yg mula2 bekobar nk drive sendirik tetibe kensel...jadiknya soghang je la yg drebanyer...

minggu ni tak dak semangat waja langsung aku nk tgk cv org, byk yg aku received... tp sume aku fwd kat org lain.. aku dh malashh.. buat apa aku penat2 caghi kalo x dpt apa?! betul tak?? baik aku buat keje2 yg mmg aku kene buat.. mmg la rugi.. sbb tak leh nk improvekan diri.. tp kalo asik kene naya jerk.. malehh la jugak.. aku nk tgk bulan 5 or bulan 6 nih derang buat tak ape yg dah dijanjikan.. atau hanya "janji-janji manismu.. "... tak de mood nye.. =(
bila pk balik yg nk kene move out nnt lagik laa aku tak semangat.. jauhh tuuuuuuuuuuu........ Kajang - Bukit Damansara .. bapa km arhh? kalo skang aku kuar umah kul 9 pagi.. nnt kat sana aku nk kena kuaq pukul berapa arr?? Nak pindah ke arr?Nak duk mana ar?? Nak tinggal mana arrr?? Ingat ke jalan nak p Bukit Damansara tu arr?? aku dah la tak terror drive lagi arr??
banyaknyaa soalan aku arrr??!!

tak maoo arr ingat yang tak besh.... lama.. aku x mengepos gambo dlm blog kan... smlm masa Gangga dtg set server, aku suh die authorized kan utk install ensepon pc manager aku.. heee.. so skang aku dh transfer gambaq dlm ensepon masuk dlm pc..besh2...lepas ni aku nk buh lagu2 plak.. heeee..mcm ni tak jadi gheja la nmpknye..duk curi tulang ayam jerk...

------ antara gambaq2 yang ada dalam ensepon -----

Free Image Hosting at ImageShack.us

gheta bughuk ja.... tak mampu nak beli gheta baghu... .

Free Image Hosting at ImageShack.us ensepon.. jumpa kat Dataran Putrajaya ...

Free Image Hosting at ImageShack.us

Reren ngan Babe tunggang langgang..

Free Image Hosting at ImageShack.us

budak mana nih..... ;)

Free Image Hosting at ImageShack.us afiq otomen....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails