Tuesday, June 27, 2006

...... sedehhh ke gembira ??? ....

hahh.. ari ni aku x sibukk..suke..
kalo x mmg x senang duduk..
tapi ekceli aku susah hati...
sedehh....

hurmm dah sengah tahun dlm 2006 nih..
ape yang aku ade?
ape aku buat?
ape aku dapat?
life goes on....
ari ni last day boss aku.. sedehh gak aku..bukan sedeh gak..
mmg aku sedeyy.. mase salam2 aku tak pandang pun muka dia..
aku ni kan jenih yang sensitip..
elok die blah je aku pun begenang je air mate..
aku duk kaver ngn chatting jer..
aku kengkonon mcm bz...
hishh.. ni baghu bepisah ngn boss..bukan ada perasaan pun,
hurmm tapi tu la...
setiap pertemuan ade perpisahan...
setiap perpisahan ada hikmahnya...
sabar je la..sume tu adelah dugaan...
tapi sbb dia yang amik aku keje..
die yang ajar aku recruitement camane...
dulu aku mmg bengang ngn dia..
tp bile die nk benti .. org petame die bitau aku.. 3 bulan awal..then die cite ngn kak long.. die cite ngn suma orang..pastu mase aku kene mrh ngn steve (pasal ERAS n Shell closing ) org petame aku ngadu ..aku ngadu kat dia.. peh tu balik umah baru aku ngadu kat kak long..
aku dh anggap dia macam boss yang sangat friendly..
aku rase susah utk dpt boss yang macam tu!!nak nak kat kampeni india.. kampeni yang pilih orang2 mereka sendiri.. kampeni yang pilih kasih,huhh!!!
aku dh pesan.. aku akan tgu 2 bulan je lepas die blah.. kalo boss baru tu ok.. insyallah aku betahan, tapi kalo boss baru ni macam ^*%^*%* mmg aku blah lagi cepat.. skang pon aku tgh usyar2...

hehh.. lupekan kisah keje..
ingat bende yang besh2.. baru la tak sedeh... kan?!!
ingat nak balik sp la...yeayy.. !!
malam ni balik kampungg...huhuuuu..
cepat laaaaaaaa......... balik ngn WHH281 =)
tapi balik sini balik ngn bash...
aku cuti smpai senin ni..
huhh..
sedeyy lagiiii
cemana nihh... aku ni mmg lemah bab2 tinggal kene tinggal.. atau meninggalkan...
lomahh hehh eden..
tapi ni kire cam dah okey sket la bila buat luahan perasaan mcm ni..

------- pertemuan dan perpisahan adalah lumrah di dalam kehidupan---------

layan lagu demi waktu (ungu)

Monday, June 26, 2006

weekend yang BeSh!!!

Saturday

0730: woke up.. layan tdo sket lagi..

0930: besiap sedie ke office

1000 - 1230: at PNB Damansara Office.

1430 - 1900: Midvalley ....

- sesampai di MidValley.. gi GSC.. tengok tiket utk Fast n Furious (Tokyo Drift).. dpt le tiket tu utk show kul 4 sengah..walaupun seat agak depan.. tp kire still ok la. sambil nk tgu masuk movie tu gi le jejalan pusing midvalley... lame gak rasenye aku x pi jejalan kat midvalley..enche aku asik tejumpe kengkawan die je.. ghamai sungguh kawan ehh.. p mana pun ada je kengkawan dia.... 4 me Tokyo Drift is not too bad...beh gak sebenarnye..tp lagi beshh Too Fast n Too Furious.. sbb ade sape mamat yg ensem tu??Paul Walker kot.. x hengat nama.....

abih tgk movie dh tatau nk gi mane.. tp ekceli aku dh plan dah.. tp still mcm kompius nak pegi ke x...plann aku nk tgk Konsert KRU Live n Kickin... tp masalahnye..ktorang tatau mane padang Merbok tuh...tp aku mcm nak sangat tengok KRU kan.. so kitorang gi arr "study" kat MPH.. tgk KL Map.. heeee.... slamber je tgk MAP kat situ....mcm pelancong jerk rase...dpt info sket2 dr kak lang n kak long aku.. jugak abg2 ipaq aku...kitorang gamble je pi.. agak malang nasib aku ngn enche sbb mase nk cari parking kete kat midvalley tu.. tekompius la plak.. mase park tu dh ingat kat H.. tp aku xsure H beghapa.. hee..lagi pun mase nk cr keta tu dh ade niat tak bape baik kot..sbb tu kiterang sesat.. lenguh gak laaa kaki aku jalan2 dlm parking lot tuu... =D lawakkk..lawakkk....

2000- 0130(Sunday) : hoooooooo.. aku dh berada di Padang Merbok... mak aii.. bleh tahan ramai orangnyer... memula aku mcm nk marah jugakk.. sbb jauh nyee nk kene jalan.. ngn kaki aku yg lenguh dh (sape suh pakai high heel lagi ...padan muka diri sendiri...) tapi sbb KRU beshh kan, sbb aku yg nak tengok kan.. aku buat2 la tak marah.. danjugak sbb enche yang sangat sayang kat aku kan...ikut je ape aku nak....tapiiii jejak jerr kaki kat rumput tuu... EIYARKHHHHHHHHH!!!!! ghasa macam bepijak didalam "sawah bendang".. seb baik jugakk aku ni jenis yang slamber...hentam je la jalan...dengan kaki yg penuh lumpur... time balik slamber je aku basuh kaki n kasut aku dlm lopak air..heeee.. konsert bejalan dengan lancar dan beshh.. aku suke tgk Spider nye performance.. behh gila... Adam, Elite, Phyne Ballers..Linda n Diana, Dr Kronik.. sume yg bwh KRU production aku rase buat performance mlm tuuu...nyanyii punya nyanyi..konsert punye konsert kul 12sengah baru aku balik...singgah tmpat food court kt kajang..mkn char kuea tiau... balik.. basuh kaki terus ZZzZZZzzzzz

Sunday

0900 - 1030 : bangun tdo...wat keje umah...basuh kete....basuh kasut kene lumpur konsert...

1230-1700 : Mines... Alamanda.... Putrajaya...

2000- 2300 : Dataran SHah Alam...lepak ngn Wa ngn Maya....dan juga enche..

haihhhhhhhhhh..weekend yang sangat penat tetapi BESH!!

=)

** aku baru je menyelamatkan kete aku dr di saman oleh polis utk kali ke 2..hopefully kete aku selamat hendaknye hingga ke petang.. =( **

Wednesday, June 21, 2006

amarah yang MARAH!!!!

huhhhhhhhhhh.. tensennnnnnn
semalam aku dpt surat cinta dari "POLIS DI RAJA Malaysia............"
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ingat stakat DBKL je...ghupanyer.. PDRM pun sibuk buat rondaan jugakk..
sedeyyy nyer.,,,,,,,,,,, saman polishh mahaiii... :((
kesalahan aku.. menganggu lalu lintas!

boleh gituu? sedangkan aku parking di atas BAHU JALAN yang sangat bahu.. dh naik atas "benduiii" dah punn... tensionnn!!!!!
geram ehhh akuuu... dah la smlm ptg aku kene p cyber... peh tu p msc lak..

ahh!!! tak puas hati nyer..........

nk lepaskan geram pun tak leh...enche kene outstation plak...:((
lagii bertambahhh sedeyyyyy...


mintakk lerr ari ni kete aku selamattt... aminnnnnnnnnnnnnnnnn......

minggu lepass aktiviti aku beriadah bersama anak2 buah aku..
sabtu p amik anak2 kak lang p umah kajang..
sonok le bebudak tuu jumpe sepupu sepapat dia...
ahad tunnggang langgan dlm umah.. tgk konsert AF la....
mlm tu tak de gi mana pun...

xsabaq nyer tunggu 30 jun.. nak balik SP!!!
minggu nih punya perancangan nk p Pdg Merbok KL!
tp..lum kompem lagi la....hopefully leh p....


2 be continued.......
-aku hanya ingin melepaskan amarah yang marah yang terpendam dalam hati -

Wednesday, June 14, 2006

( * _ * )

since tak de mood nk keje... meh le aku update blog nih...
byk aktiviti aku skang ni... look like very bz arr...
weekend je bz..weekend je bz..weekdays pun bz gak..tp bz weekdays bz keje je laa...
last weekend ..sabtu..aku ngn enche aku buat satu keje yg agak pelik...
petang tu gi alamanda... then makan kat RASA food court tu..on da way nk kuar dr RASA tu ter bauu la plak LAKSA... lama tak makan laksa.. nk makan at that time ketorang br je pas makan yee mee.. tp rase nk makan gak laksa!!!sbb bau die sgt la menggairahkan..hehee...
then lewat ptg gak la.. lepas lepak kat Dtaran Putrajaya..jalan2 cari pasal kat area2 bangi.. singgah pasar mlm bangi... tapau laksa..hahaa....atlast dpt gak bli laksa..
but..kat mana nk makan?! laksa kan bende berkuah... nk mkn kt umah kajang km bli 2 bungkus ja.... umah kajang mesti laa kene bli banyak sket kan..tepakse la patah balik ke usj... hurmmm balik umah enche... amik mangkuk ngn sudu sume..takk de port la plak nk makan... tk kan nk makan dlm umah die plak kan...hoo.. x manishhh gitu..p umah org2 bujang..heks....last2 mkn kat tepi jalan Usj tu..mkn bawah lampu jalan..hehee.e..ntah pa peee je mkn laksa dlm kete tepi jalan... ape punye keje la gitu.. tp mmg besh arr sesekali cam tu.. enjoy je rase kan!?! biaq laa org chomot pun.. biaq arr jugak org "selekeh" pun.. janji kte tak kacao org lain..n we are happy rite?!.. =)

sunday....p shopping kt nilai ler...
konon nk cr baju raye siap2..tp memandangkan agak tgh bulan...n duit aku abih dah buat "beli baju".. sesambil ushar gak kain utk "baju lepas raya" tu... dah alang2 smpai nilai..ngn enche bushuk pun ikut sama.. bli la jugak baju utk lepas raya tuuu.....nnt gaji baru nk p cr baju raya n barang2 lain jugakkkk.............

hehh.... sekian la dulu... lenguh type dh ni.... chiaooo!!!

Wednesday, June 07, 2006

dah rajin...

ari ni saya rajin sket..
sbb tu saya nak update..

3rd time got summons mehhh...
rajin sungguuh orang2 DBKL ni keje...
tensionnyer akuu....
kalo nk gi parking bebayaoo...bankrupt lerr aku...
masa ni baru teringat memember...
nasib jugakk laa aku ada member keje ngn DBKL....
kesimpulan pendek yang aku dpt buat,
aku bosan n penat asik kena saman sajaa...


keje...
ntahhh.. malash nk citer... =D

money....
suCk!

love...
gre8!!! =)

Monday, June 05, 2006

saya malas nak update laa...

banyak citer nk update nih..
tapi saya ada masalah besar...iaitu... saya sangat malashh nak update..

hurmm.. last week bz gile aku..bukan "buat-buat" bz...
tapi mmg aku bz...

byk ativiti aku yg beshh tak sempat nk update...
aku attend dinner emerio .. ngn tema Hawaii...
hahaaa... 3-4 hari pk baju ape nk pakai time tuu..
last2 TERshort listed utk best dresser... gheheee..
cam tak caye jerk.. aku pun bukan pandai dress up sangat pun..
setakat pakai skirt pario.. ngn tshirt tulis Hulla Beb!!.. aku tesenarai..
dh ter dlm list tu bukan derang senang2 nk bg menang kan..
so we need to do sumthing STUPID!!! kene cat walk ngn kene nari..
couple aku mase tu.. en. razak.. (org HP) ..heks.... time cat walk ok ler..
jalan pegang tangan... siap hayun2 tangan gitu...peh tu..time nari..
tunggu muzik on.. sekali aku kene dangdut inul maa...
rase cm nk nangishhhh...hentam gelek je la...
lantak p la...time tu aku rase tebal gile muke....
tp seriezly mmg aku enjoy that time... tak gitu Darkwan??siap joget lambak mcm ikan pari menari-nari... hurmmm.... letih senyum sesowang...

so this week aku kembali ke damansara... =(
kembali pk mana nak parking..
kembali pk nk makan kat mana..
kembali pk jem ke tak??

this weekend... really- really - really- really.. .. enjoy wth my love... =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails