Wednesday, July 26, 2006

warna-warna hati...

weekend yg lepas..
macam2 ada..
warna-warna suka-duka...

bulan July..bulan hari lahir orang2 kesayangan aku..
5 July lepas... besday abah..abah dah berusia 57tahun...
hanya ucapan yang mampu kak chik ucapkan...
semoga abah sihat selalu...murah rezeki dan panjang umur....
kak chik sayang abah sangat ooo..
nnt bila balik SP leh tidoq ngn abah lagi..
boleh pijak belakang abah lagi..
boleh picit kepala abah lagi...
boleh basuh gheta sama2 ngn abah lagi....
abah, i love u so much..
xdak lagi anak perempuan abah yang tidoq ngn mak dan abah smpai umor 25 kan??
heeeeeeeee... tu sbb kak chik anak mannnjaaa abah....

25 July semalam....besday mak pulak..emak dah 53 tahun kan..
mak! kak chik mintak maaf..
selalu beperang mulut ngn mak..
Ha LAaaaa..mak selalu suh jadi cikgu laa...suh kawen cepat la....
sabaq lerr...sume tu akan kak chik buat ar...
ade rezeki jadi cikgu ada arr...
duit cukupp boleh lerr kawen cepat2...
kak chik doakan mak sihat sejahtera selalu..
tak yah laa nak pening2 pikiaq pasai kak chik..
kak chik dah besaq la...
dah ada orang lain amik berat jugak..
apa pun...tima kasih makk...
sbb telah menjaga dan mendidik kak chik..
i love you mak...

29 July...ouh... belum sampai tarikh nya..
ari sabtu ni..besday "wajah kesayangan hamba"
Adzmi Idham Abd Halim.
nak buat ucapan sekarang ke?
tak suprise la plak nnt..
tapi ghasa mcm nk balas dendam je balik kat U tau..
heee...sapa suh masa besday I dulu tak best!
ada kaa p tidoq kat stesen minyak ESSO dulu...
nasibb laa dpt mkn indulgence jugak lpass tu...
besday U? belum tau lagi..
ape2 pun.. I nak ucapkan terima kasih sesangat kat U..
U telah mewarnakan idup I sekarang.. =)
I really happy with U tau..budak busukkkk...
U boleh buat I ketawa...menangis..senyum...megajuk dalam masa yang sama...
tak sabaq ghasanya I nak tunggu bulan 10 ni...
dan hari-hari yang berlalu I rasa bagaikan begitu lambat...
abang.... i love u so much... muahhhhhhhhh... kishh pp die...

Friday, July 21, 2006

kehilangan satu kerugian akibat kecuaian!

hishh...
bongek sungguh la norazlina tuu..
dah tau top up dr maybank 2u direct.. print je laa number tu..
kalo xmo print salin la number tu...
kalo malas sgt..masa key in dlm enpon tu key in la betui2....
kan skang sapa yg susah?
sapa yang rugi??
duit kena deduct... top up tak dapat.....
haih ler.... :((
nak ngadu kat "oghang" tu kompem kena beletiaqq punya....
(tapi mcm laa dia x masuk blog ni kan...) haihh ler...
huwaaaaaaaaaa.........
bad day 4 me....
aku makin malas dan malas dan malas dan malas utk keje di keranchip ni lagi dah....

Monday, July 17, 2006

kawan baru saya =)

heheee....
suka sgt.. (jgn ingat psal keje...nnt aku sndiri tension..jgn ingat jugak pasal kena saman parking..nnt aku sendiri bengang!!)
ingat pasal "CHE Bu" ..
che bu.. comel tak name che bu? actually aku dh kawan ngn che bu ni dah lame..
dari bln 4 lagi..skang che bu terluka.. tatau sapa yg lukakan dia..
muka dah tercalar... =( tinggal kesan putih2....
die punye bon*tuuutt** pun dah teguris.. sapa la punya keja jugak =(
tp tak sakit sgt kan che bu.. ..
skang aku dh tak rajin make up che bu..sbb aku bz.. =(
pagi kuar keje awai jugak la.. dlm kul 8sengah ..
kalo keje kt cyber ada gak masa nk make up kan che bu...
weekend dll bawak che bu jalan2 ngn Reren ngn budak busukkk tuu!!!gheeee...
sian che bu...dah tecalar2..
nnt la aku pasang cctv dlm tu..aku tau sape yg buat che bu terluka!!!!
hurmm..
aku malashh nk taip la.. =(
malashh jugak nk keje..sbb dh tak de mood..
ape laa nk jd ngn aku nih?
asik malashh je...
ok la che bu.. nnt kte gi dating sesama lagik eik..
ari ni che bu dapat surat cinta lagi....
che bu ni gatal sgt la..
suke ngorat org lain tauu!!!
kan dh susah....
haihh.... che bu.. che bu...

Thursday, July 06, 2006

aku kebingungan!!`

masih lagi dalam kebingungan..
bingung yang bangang..
bingung yang bongek...
bingung yang tension...

tatau cemana nk describe lerr..
susah betul jadi org penting kt "keranchip" nihh..
masa ni baru derang nk pandang org melayu..
masa ni baru derang nk cari org melayu
DI MANA BUMI DI PIJAK.. DI SITU LANGIT DI JUNJUNG....

teringat plak lagu KRU - Sack da Boss tuu..
tapi siapalah aku ini...
hurmm... ape ni?
kenapa aku jadi bongek sangat nih....

terngiang-ngiang meeting tadi..
kompem mlm ni tdo x lena plak..
f&*K themm laaa... huwaaaaaaaaaaaaaaa
aku pun tatau.. aku ni marah ke?
sedih ke?
bengang ke?
kecewa ke?
org kalo dpt promotion gembira...
tapi mana ada org gumbira kalo responsibilities betambah tp gaji x sepadan??
ada ke manusia sebegitu??

terase mcm nk balik kampung lagi..
nk besenang2 di rumah..
atau nk becuti...
pegi jejalan..
pegi merehatkan diri.....

Tuesday, July 04, 2006

?

weekend saya ...
saya balik sp.. =)
tp balik ari sabtu pagi..
ingat nk balik mlam jumaat tu jugak..
tapi keadaan yang sangat meletihkan besides enche adzmi idham yang sangat rajin bekerja pun balik kul 10 malam..ekceli plan nk balik sesudah subuh..paling lambat pun dlm pukul 9 arr.. tp si enche tdo tak bangun2..orang call pun x angkat...tu dah menambahkan kemarahan aku lagi dah tuu..elok2 mood nak balik kampung ada.. terus jadi cam nak marah+majuk.. =(
kul 11 sengah pas breakfast baghu le betolak dr kajang... memula.. mashammm... sangat x besh je...ingat nak majuk lelame.. malangnya majuk tak de org pujuk .. huwaaaaaaaaaa... ade ke pi pujuk reren?! reren bukan tawuu ape... sepanjang jalan aku rase nk majuk.. tp lame2 ok jer..ntah cemana mood aku ok je..dlm duk majuk bleh plak tesalah..gheee.... bushukkk.. bushukkkk....smpai sp agak petang, singgah parkson, makan KFC...
ahad.. lepak umah je. xde wat ape2... ptg gi TESCO sp....
senin? balikkkk kajang ngn bash..
bosan je rase balik sesowang naik bas..bawak plak reren yg gmok..
ari ni datang keje cam biase..
got good news..hv been promotion!! but.... aku tepakse tolak...(not now...walaupun aku nak sebenarnye,tapi aku xnak..tapi aku nak..yang pnting aku nak keje kat CYBERJAYA Balik) malam ni aku akan PK...semasak-masaknya.............
huhhhhhhhhh.. ape gune work load betambah tapi gaji sama jugakk... aku nak duit..alang2 nk promote pun naik la gaji... baghu lerr org semangat!!kalo dpt promotion but still in the same salary what for?? hurmmm..


Cause it's you and me and all other people with nothing to do
Nothing to lose
And it's you and me and all other people
And I don't know why,
I can't keep my eyes off of youand me
and all other people with nothing to do
Nothing to prove
And it's you and me and all other people
And I don't know why,
I can't keep my eyes off of you
What day is it?And in what month?
This clock never seemed so alive
(** from LifeHouse : u & Me**)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails