Monday, August 28, 2006

Ringgit Malaysia!

arkk... cepat laa gaji.... =(

bulan ni aku sangat laa bekesimpitan fulushh..
ape yg aku buat pun tatau..
buku ING diary pebelanjaan pun tak tertulis...
hurmm...tpi bekesempitan uwang pun..aku puas ati sangat!!!
sbb dapat 2 pasang baju raya yang same kaler...
dapat baju utk letak dalam dulang jugakk....
dapat baju utk pakai masa tunang jugak...
semalam tak de tak de duit.. shopping lagikk aku..
pegi Jusco Taman Equine...beli baju utk "b" pakai mase tunang gak..
heheee... sbb kan mase tunang ni baju aku kaler pink..maka aku telah memakse b pakai baju kaler pink jugak ar... :P
tapi bile dh beli rase xkan pakai t-shirt je plak? mmg la tshirt berkolar..tapi kan majlis formal..
nnt mak abah bising lak..
pas tu nk pakai baju ape?baju melayu...huhuuu.. xlaa..
pakai baju kemeja la kan.. kemeja batik eikk??hheeheee.. cam Dato'-datukkk la plak...
takpe la.. baju utk b nnt kta caghik lain eikk..
tudung/selendang aku pun tak caghi lagik..
haihh... al fulusss.....
dlm xde2 duit jgak.. ade oghang tu dpt tinted gheta dia ..
hehee.. suke eik dpt tinted gheta...nnt ade lebih buh satu gheta eik..
tu Che Bu punya tinted tu pun dah nk hilang gak tu...
gheeeee...

Facial di Jusco Taman Equine
"encik cuba ni krim.. tengok muke encik sangat beminyak.. ade jeragat..
ade bintik2 hitam...saya sapu ini..encik tengok kesan dia..
jangan sapu putar..jangan sapu dua hala..encik kena sapu sehala saja...
baru nampak kesan die...tengok...ape yang keluar nih...."
punya panjang jurujual tu becerita kat ktorang..siap sapu-sapu krim kat muka ..
encik rasa apa?
encik B=Busukkk : sejuk..rase kulit bersih...
encik Jurujual: mintak maaf jugak kakak.. kakak pun byk bintik2 ...muke kakak sudah cantik..tp kalau kakak biar lagi lama...itu bintik lagi byk tumbuh.. abg sudah kawin?kalau belum kawin sama kakak.. sekarang masa yang sesuai utk abg dan kakak cuba..nnt abang dn kakak akan nampak lagi berseri...
... bla-bla.. bla... dekat 40 minit stuck ngn jurujual...aku dh nk blah..lemas..rimass suma ada....
sbb enche B yg sgt baik hati...
B: ok la... sy cuba..sebotol sudah cukup....(kuar duit yg agak besar nilainya..)
Jurujual:ambillahh 3 botol..harga utk 3 botol encik sudah untung..bla..bla...huwaa.. (die membebel lagi...)..
B: xpe..sya nk satu je!!
Jurujual: ok la... saya bagi 1 percuma utk kakak.. saya nk bagi kakak dn abang lg cantik... dn berseri..
huahauhaa... dpt jugak 2 botol dgn harga yang agak murah dr sepatutnya...
smpai umah.. kak long tanya.. "aikk.. sapa main krim ibu nih?ka.. mak chik punya?"
slamber nye aku jawap.."kak chik punya ar.. teperangkap dgn jurujual tdi , hang ada jugak ka?
ha la..aku pun pakai.. tp cream ni mmg bagus pun..tp la nih aku xdan pakai....
dlm tak dak-tak dak duit ujung bulan ni beli jugakk benda2 yg tak sepatutnya....
...................
moral of the story:
duit ..duit..money...wang.. RM?????!!!

Friday, August 25, 2006

traffic yg sangat sesak...

the worth jammed smlm..
2 jam lebih aku stuck ..kuar kul 6 sengah smpai kul 8.45...huhuuuu
kuar jalan duta.. terus jem...merangkak-rangkak...
sejam lebih aku kt jalan istana tu..
manenye nk te$%%^** lagi..
kenderaan langsung tak begeghakk..
nak balik jalan short cut tak de jalan pilihan...(bukan takde..aku yang tak tau kot...)
ari ni..huhuuu.. usah dikata laa...
ngan ujannyer...ngn jalan jammed nyer...sekolah nk bukak plak lagi...
huwaaaaaaaaaaaaaaaa.....
teperangkap lagi arr aku cam ni...
sabo je la....
subhanalallahh...(guruh n kilat sabung menyabung......)

Thursday, August 17, 2006

emo...ELMO.. sesame street.. =)

hoolaaa..

aku bukan la emotional smlm..
aku hanya nak menyampaikan ape yg aku rase..

aku dh mmg agak..akan jadi dan mmg dah besedia pun..
bende ni pade aku bukan laa luar biase..
cara kita handle je..anggap je gangguan2 tu sebagai angin yg betiup...
kalo kencang angin tu... ribut la jadinya..
kalo pelahan ..sepoi-sepoi bahasa laa jadinya...
pekara mcm tu adalah biase yang belaku pd sume org...
yg penah bekapel..setahun..due tahun.."tige tahun"..
mestilah ade kenangan derang sndiri..
tak kisah laa manis ke..pahit ke.. masam ke..
tapi tu sume dah jadi KENANGAN....lebih tepat lagi adalah SEJARAH....
boleh ke kite ulang SEJARAH??
dedulu sekolah belajar sejarah kan... macam mana Malaysia nk merdeka..(semangat nk merdeka nihh.. nk cr bendera nk lekat kat CHe Bu) bla..blaa so on..so on..

tapi, boleh ke kite ULANG SEJARAH??!!

secara logiknye...sejarah mmg tak boleh diulang...
so jangan laaa kte mengharapkan sesuatu yang MUSTAHIL...
tak kisah laa kalau kte cakap dulu lain...sekarang lain..
yelaa...dulu ko punye..skarang aku punyer....hehee...
mmg ade istilah DULU LAIN SEKARANG LAIN...
sbb dulu lain sekarang lain laa boleh jadi sejarah...
kalao dulu tu adalah duluuuuuuuuuuu je.. tak lain-lain..
meants xde pekembangan ... xde kemajuan... xde perubahan...
sbb tu laa kte kena hargai ape yang kte ade..
ape yang kte perolehi...jangan sesiakan apa yang kte ade sekarang...
pagi td dlm kete aku dgr KRiLL - topik pagi era... kate..
"hargailah pasangan anda"...
mmg pun betul...mase kte dgn dia adalah sgt beharga..
hargailahh... tak de benda yg lebih beharga sebenarnya....
mungkin hari ini kte ngn dia.. mane tauu esok die xde ke..kene pegi outstation lame ke..
so mase die xbesame kte tu..kte akan rase kehilangan ..kesunyian.. walaupun utk beberapa ketika...

dlm sesuatu pehubungan mmg kena ade kejujuran..
dan KEJUJURAN itulah yg mengeratkan lagi kemesraan..
mengukuhkan lagi sesuatu ikatan...
ape aje yg tejadi kt die.. dia akan refer aku dulu..
kejujuran yang ada pada dia laa yg buatkan aku sangat sygkan dia..
dan yakin dgn dia..i lurv u so much..abang... =)
abaikan je gangguan2 dr luar tu...
alasan nk berkawan..nk jumpe..nk bagi barang lame..
bende tu dh tak layann laa....
kan dh jadi sejarah... tepulanglaa mcm mana nk jage sejarah tu..
sesetengah sejarah dh reput..hanguss...ape pun begantung pade diri sndiri.
yang dh lepas tu lepas la..
biarlahh menjadi kenangan... mmg laa payah nk hidup dgn kenangan...
even aku sndiri penah mengalaminya..
tp sume tu kte kena hadapi..hadapi dengan senyumann..... =)
walau pun payah..walaupun sakit....

so "U" have to be strong... STRONGER THAN YESTERDAY!!!
kan mazrah?!!kan yanie.. hurmmmm..

dh kre nasib baik I nasihat "u" tauuu...."u" kena kawal perasaan sndiri...
jangan nak main serang orang je...sblm nak buat sesuatu..lebih baik pikir dulu..
memalukan diri sendiri atau tak...
pesan I secara baik lagi... jangan ganggu kebahagiaan orang lain kalau diri sendiri tak bahagia..
usahalahh cari kebahagiaan U tu... kebahagiaan tak kan datang dengan sendiri.. dan bile dah bahagia..bile dah dpt pasangan lain tuu..hargailah pasangan U tu.. BELAJAR DARI KESILAPAN...


abang...
thank you so much,i know how deep u love me... =)
muahhhhhh... bushukkk....

Thursday, August 10, 2006

kesibukan atau kemalasan?

mana satu betul?
sbnarnye aku sibuk.. tapi sibuk aku tu boleh dlm kawalan lagi la...
sibuk aku bukan laa mcm sibuk VVIP.. sibuk aku sekadar merayau2 dalam tenet...
bukak jobstreet.. bukak bahagian employers..agak bosan..bukan bahagian jobseekers.. jobseekers ke aku ni???ntah la.. agaknya kut... bahagian employers ke aku?? ye kut... sbb dlm masa sebulan ni aku nye candidate shell dh selected..candidate HP tgh dlm pipeline interview.. haihhhh....dulu katanya aku ni recruiter untuk shell aja.. skang ni dah melarat-larat ke HP la pulak!!ape cite aku pun pening... masa nk suh aku jd recruiter tu..bukan main cakap..aku utk shell requirement je..candidate pun local je.. alih2 scope makin besar la plak... hurmmmm.. tu la.. kalo cakap ngn orang yang bahasa dia memang bebelit tuu.. nak wat camana kan... terima je la.. sbb tu laa antara satu alasan aku tgk bahagian jobseekers.. apepun..aku wat keje setakat aku mampu je la kann.. nak push aku lelebih... harap maaf la yerkk....

hurmm.. weekend ari tu aku happy sesangat..
sabtunye pi tempah baju untuk pakai hari raya ke-lima...
ahadnye plak pi tengok umah baru kat bandar baru bangi..kat seksyen 8...
ingat nak besihkan umah..basuh..tapi alih2 kak long ajak gi Nilai 3...
hehee.. besh jugakk.. leh tengok baju untuk buh dalam "talam" ... heheee...
memula dpat kain untuk enche bushuk tu..warna biru muda terqoise.. cantik sangat....aku suka kaler tu..enche pun suka...tapi bila time nk cari untuk aku.. tak jumpa la plak yang aku bekenan,
makanya...jalan2..jalan2..dan jalan2....sampai la tejumpa satu lagi kain kale biru muda...muda yang sangat cantik.. yang ni ada offer lagi..beli sepasang baju pempuan dapat untuk sepasang baju lelaki pecuma....elok laa harga dia pun leh tahan jugak kannn...sonyer beli la baju yang itu..
kan dah jadi baju untuk enche 2 pasang..
last minute...tekad nak cari baju ghaya yang sama kaler ngn baju yang masa beli memula tu..
alaa.. yang warna terqoise sket tu.. banyak kedai aku pi..sambil intai kain yang dlm plasttik tu..alih2 akak pembantu kedai kain tu nampak ..dia pun pilih kain untuk aku..
yang cantik jugakk..heeeeeeeeeeeeee .. =D
balik umah aku senyum smpai ke telinga....suke suki..sangat...
peh tu weekend dpan ni gi anta tempah baju raya...
upss... sibuk pasai baju ghaya..posa tahun lepas aku tak ganti abih lagi nih...arkk!!!!
next week kena start ganti dah ni...huhuuu....


okei la..
got to chaioo...
peace to all....

Thursday, August 03, 2006

membakar diri

heheee... yo yokkk OOooo jer tajuk nih..
tapi series tuu...bukan aku nk bunuh dirii...
bukan jugak aku nak menyiksa diri..
tapi ini adalah kemalangan kecil...
heheee...
cite die gni..
skang ni memalam aku suka pasang lilin kecik yang wangi tuu..
peh tu..tetiba malam semalam..
tah cemana tahh leh tebakaq lilin yg dlm bekas tu..api bleh tahan laa besaqnyaaa..
aku ni penat laa tiup nk padamm..tapi mana nk padamkan..
aku takut kena majalah2 yg kt ujung katil tuu...aku pun taghikkk bekas lilin tuuu..
lpas tuu api padam arr...tapi aku tgk ibu jari kiri aku melecur...
huwaaa.....sakittt sangat..
buh minyak gamat laa..buh french oil la..
pas tu aku bitauu kat bushukkk aku..mlm tuu jugakk DIA mai..walaupun dia tgh ada gheja...
sampai umah kak long dkat kul 11mlm daahh...then DIA bawak aku p klinik 24 jam kat seksyen 4tambahan bangi...
masuk emergency room lagi...
kena gelak ngn kakak misi tuu..pas tu doctor tu kedekut ubat plak...
apaa punya doctor laaa.....
dapat Mc satu aghi..kebetulan ari yang aku mc tu adalah hari Harish Nim, CEO mai melawat emerio ngn ada meeting kat HP...nasibb laa kalo die cari aku..sbb bulan lepas aku telah menjadi "isu" dalam emerio nihhh....(tp aku rasaa dia xcaghii laa kannn...)
ari ni mai gheja dgn ibu jari bebungkus...heheee....
betul kata org2 tua..
api..kecil-kecil jadi kawan...besar-besar jadi lawan...
hurmmm...
ngan kejadian nih..aku yakin...aku pasti..sangat-sangat ...
yang "DIA sangat menyayangi dan mencintai aku"....
=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails