Thursday, September 28, 2006

puase ke-4

semalam gi bebuke kat Ramal Junction besama ngn encik demin....
order bleh tahan la.. kangkung ikan masin+sotong pedas+ayam goreng kunyit...
azan jer.. terus bace doa.. amin...makannnnnn... ramai gak org bebuke kat situnyer...

sblm bebuke tu aku dh rase mcm ala2 nk pitam dah..tapi leh control lagi la kan...
lpas makan..xlame pun ktorang makan....then terus gi Warta..
nak repair hensepon 7210 tu.(dah tak de display) cane leh rosak aku pun tatau..
alih2 je xde display.. =(

mase gi kedai hensepon tu aku dah rase cam xlarat sgt dah..pedih perut..sakit "ulu hati" (rase mcm menyucuk-nyucuk tuuu)...dah tu pulak perut dh masuk angin..ditambah ngn sotong pedas yg aku makan tu..
then gi draw duit kt bCB..
mase tu ade "org" tu dh mrh2 aku.. sbbnyer aku kuarkan duit saving ktorang tanpe pengetahuan die.. =(

(sorry B.. i explained 2 u already rite...forgive me..nnt gaji org ganti la..org xde duit minyak dh nk gi keje =( ... )

tgh2 "org" tu tanye *bla..bla.. bla...bla...*** tetibe je muke aku jadi pucat... ditambah ngan peluh2 sejuk tu..
"org" 2 dh panik dah..
papah aku smpai parking...
mase dlm lift byk kali "org" tu pesan..
* jangan pejam mata...abg ada kt sebelah niiii.... jgn pejam mata...* dua tiga kali jugak la...
sambil genggam tangan aku kuat...
masuk je dlm kete.. dummmmmmmmm..

smpi umah dah ok sikit dah...tp pagi ni terus badan panas.... nk MC..
tapi ade candidate dtg nk amik Offer Letter die...
pk keje..hehhh.. lagi betambah demam aku....

ermm tepk.. kenape aku pitam ehh smlm??
low blood preasure ke? erhhh.. ari tu darah aku dh ok dah..ntah ler.. xcukup makan kut.

quote 4 today:
Age may affect the physical body,but it need not affect the power of thought"-
dr.forrest c.shaklee-

Wednesday, September 27, 2006

xde title..

quote for the day:

ATTITUDE is a little thing that makes a big difference

rutin biasa di opish kembali seperti biasa.. baru due hari aku bersenang-senang.. dah sibuk plak...sabo je la.. dah name pun keje...mencari rezeki... xkan la dtg nk goyang kaki pas tu nkamik gaji pulakkan?tu name die makan gaji bute...(aku penah gak makan gaji bute mase kat MAS dulu)...bersyukur la dgn ape yg kte ada sekarang ni wahai cik norazlina... jangan asik nak merungut jer...

life....kekadang aku rase sunyi..sunyi bile aku rindukan kehidupan besama kengkawan...kengkawan di KMK..mase bulan puase lepak kat Melawis...sementara tgu waktu bebuke puase..kecoh mcm kat pasar....pegi PARAM = pasar ramadhan naik kancil 8 orang satu kete..aku pun xsure mcm mane leh sumbat smpai 8 org dlm tu...tp sbb sume nak p...sumbat la jugakk..sesak x sesak....janji semua dpt pi....sahur beramai-ramai..masak begilir-gilir..waaaa...miss dat time so much..masuk pulak kolej...hurmmm life aku mase kt kolej agak menyuramkan ekceli...byk maselah time tuu...dgn sindrom kemurungannye..dgn xde duitnye..(loan mara lmbt gile...)thanx so much to all my dearest friend..n give me a good support smpai akhirnye aku berjaye jugak aku habiskan degree aku tu...hurmmm...miss u all so much lorr....semuanya berkat kesabaran dan ketabahan kta semua...pokok pangkalnya sabar aja dong....

mase datang dan pergi....kte tak leh nak stopkan mase sesuke hati...kesimpulannyer..hargailah setiap masa yang ada bersama orang di sekeliling kte.. whatever..whoever... orang yg kte sayang ke..kawan2 kte ke... musuh kte ke...kucing yg kte slalu sepak ke...sbb satu mase nnt kte akan rase rinduu sangat pade semua2 tu...

Tuesday, September 26, 2006

b.o.s.a.n

haihh ler..
bosan la pulak...
ari sibuk kate sibuk...
ari xsibuk kate bosan.. tu laa manusia...
but last weekend aku tepakse bekerja..
dan hasilnye..
huhuuu.. 13 cleared technical..
macam la suma boleh offer kan?
mcm la byk sgt requirement kan?
ntah la.. aku x paham sgt ngn ngek ngekk nih...
suh cari candidate.. besungguh sungguh bagai..
suruh closed.. mcm ade requirement??
oo.. bukan utk new project.. yg aku dgr..
utk replacement?!
hehh.. dah tu lagi ramai2 yg dah cleared tu nak campak mane?
aku kurang faham la pengurusan si botak nih..

uitt x baik ngumpat bos.. susut pahale puase..


sedar tak sedar dh 3 hari berpuase ye..
sedar xsedar dah 26 haribulan ye...
sedar xsedar jugak lagi dah nak masuk bulan 10...
sedar xsedar...(tp mmg aku sedar) duit dh abihhh .. sigh....

Thursday, September 21, 2006

.. Me..He...

Me..
lately.. very bz...
NOT PRETENDING bz..
itz the fact...
smpai office..normal hour 4 me (9.30 to 9.40)...
trus check mail.. mail memacam mail..
around 11...meeting...
keje..call..keje..call..keje...call...
target 150 candidates...perhh....
just imagine... within 1 weeks need to identify 4 every skills..
unix- windows - network - back up- (ckp macam aku paham je sume bende ni..)
well..im being confirtable..being confident.. just one shoot... ouhh dis is unix guy.. dis windows person...(dah terror sket)
last week n dis week bz berpuase..alhamdulillah.. =)
quite tired .. dgn tekanan keje nyer..... dgn keletihannye.. hurmm.. im choose not to talk too much...but...my work need to talk... (sigh..)...
kat umah.. as usual..tlg kak long ape2...
ahh..tolong berbisnes mase hari sukan kat sekolah abg min...ahad lepas..
enjoy..n letih.. tapi beshhh.. sbb untung =D
me..helping 1 of kwn abg min.. jual air.. air yg kene ceduk2 tu.. grape..orange..jagung...air kelape..penat telinge aku mendenggar.. kak.. nak air anggur kak.. air oren..air jagung..air kelape... tak menang tangan beb....dapat komisen sbb tlg brother tu jual air...

He..
not only im being bz..
even he also very2.. bz..super bz..
maybe ni adalah bln sibuk for us....
selagi terdaya utk kerje..
hurmm.. boleh dpt duit byk.. =D
boleh wat duit raya....
n most of the important thing..
persiapan 4 our engagement...
in process n in progress..
hopefully everything fine..
xde masalah..
mak abah kat umah sibuk ngecat umah la.. bilikla..
lame tak kenduri kata nye...anak bongsu pempuan lak tu..
nothing special ekceli..

aikk... x bz plak aku.. leh buat entry panjang2...(4 me its quite long entry..)
ni lunch time... sbbnyer aku bosan dh asik duk menelepon aje... terase mcm nk updet blog..
okie all...
take care... chiaoo..

-- Buat sahabat beragama Islam.. اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَارَكَاتُهُ Seiring akan datangnya Ramadhan, ku maafkan kesalahan sahabat, kawan serta teman - teman sekalian, dan mohon ku di maafkan atas semua kesalahan yang telah dilakukan selama ini, baik disengajakan mau pun sebalik nya.. Ya Allah, berikan kebaikan, Rahmat dan BarakahMu di bulan Sya'ban dan sampaikan kami ke bulan Ramadhan.. Amin..---

Monday, September 18, 2006

warghhh!!!!

arkk..
tensenn...
tetekannn...
bosannn...
balik-balik tengok resume orang...
belek sini..belek sane..
tengok experience...
tengok skills..
HUAHHHHH.... FED UP LIKE SEVEN UP lorr....
saturday n sunday need to come also..
aiyakk....
grgrgrgrrrr...

Thursday, September 14, 2006

tanda tanya?

yeosh... (curi trade mark darkwan!!)

heeeehh... terasa mentallity aku untuk bekerja semakin down..
semakin menjadi-jadi.. tambah2 lagi slps aku bace satu forum yang agak panas yang berkaitan ngn kampeni nihh....
ntah ler.. ekceli ape yang derang perkatekan dan bincangkan mmg ade betulnye...
tp as a one of the management and recruitement team.. agak menyakitkan jugak...hurmm....
ade satu kenyataan yang agak direct ... yang mane setiap pagi aku bangun.. ayat tu terngiang-ngiang dlm pale otak aku... betape besarnyaa impak dlm pikiran aku slps aku bace forum tu...
- hati terluka-

malashh arrhh nk cite pasal keja.. nnt akan jadi sindrom kemalasan berpanjangan...

we never get what we want,
we never want what we get,
we never have what we like,
we never like what we have,
still we live, still we love, this is life ...

betul kan? lpas aku dpt msg ni dr Vander Edwin ape tah name dia.. =P
smbil drive dlm kesesakan lalu lintas yang amat teruk di TUDM-Seremban...
aku fikir every sentence dlm ayat tuu...
hurmmm.. salah satu sifat manusia... tak pernah berpuas hati dengan apa yang mereka ada....


lately....
tdo aku asyik dgn mimpi...
mimpi yang indah..ahaaa...
every nite..hearing his nice voice...talked a sweet things...then get sleepzzzz....
morning..woke up.. hering his sweet voice..with a full of motivation for me to go work...
just so sweet.... arkhh!!!! cepat laa banyak duit... can be together forever...

Monday, September 11, 2006

~~pening-pening~~

a very relaxing weekend that we had last week..

saturday the day with Che Bu...
actually he had a work to do.. he is on duty...
but bcoz of he promised me something...sumthing nice to be do with Che Bu..tinted... hehe...tinted sikit je.. cermin depan yg kat atas tuu.. actually kete tu dh di tinted... kaler ijau lagi arrhh..mase beli tu mmg dah di tinted.. tp bahagian depan cemin tu dh tak berape clear tintednyer.. so nyer.. che bu dh bertinted baru.. siap ade line silver lagi arhhh...
then go 4 washed.. i never washed it at any kedai basuh kereta.. shiann che bu, dh lama tak mandi...n sabun.. lpas basuh che bu..just pusing2....jalan2... pegi mydin lagi...
balik awal jugak.. sbb nk tgk anugerah ERA... ajak B tgk ERA sama.. tapi die kene balik sbb nk gi amik org kat Mega Steel lagi... shian kat B, cuti pun kena keje...kalau leh claim OT tak pe gak kan B.. sabar je la....

on sunday...
buat projek best..
projek decoration...



ari ni berpuase lagi.. =)
selamat menjalani ibadah puasa.... lagi 2 minggu.. =)





Friday, September 08, 2006

sembang2..

malam semalam yakni hari rabu malam... tengah makan malam ngn kak long..
aku borak-borak ngn kak long.. kutip pengalaman dr org yg lebih berpengalaman..

"long, hang dulu masa tunang ngn abg min , abg min mai dak??"
kak long: abg min mai... tapi bapak dia tak bagi masuk dlm.. dia duk luaq ja.. dr duk kat luaqqq.. nuunn kat bawah pokok jambu... peh tu.. intai sikit..sikit..sikit.. tengok2 dh ada depan berandaa dah... abah buat dia syttt.... jangan ckp apa2...
"oo.. hehe... tapi mesti dia nak dengaq apa depa bincang kan?" masa tu hantaran ngan mas kawin hang beghapa? hang yg tetap ka?
kak long: mak ngn abah laa tetap.. tapi b4 tu.. abg min dh tnya mak dah... beghapa suma.. mak habaq la jumlah dia.. tp roughly la.. masa tunang baghu bincang betui2.. siap berapa bekas hantaran masa kawin... ikat berapa lama.. setahun ke..sengah tahun ke... nk kawin terus pas tu ke...
"cam tu kaaaa!! mana p tau.. demin tu dh laa anak sulung.. mak ayah dia tak penah ada pengalaman lagi bab-bab nihh.. tu yg dia duk tanya aku tuu.. aku masa zaman hang dulu2..mana aku amik tau lagi..masa tu aku kan kanak2 ribena lagi...heheee
kak long: kalau mak bapak dia tak dak pengalaman..besanya hantaq wakil ja.. wakil yang cakap semua tu.. mak bapak dia dengar je la.. time nak sarung cincin baghu mak dia buat...
"hurmm tu la..."tak pa ni saja tanya jaa...." hehee....
kak long: mmg la kena tanya... kalau tak tanya macam mana hang nak tau.. masa ni laa pengalaman tu semua berguna..
sedaq tak sedaq aku makan mi hailam dah habihh semangkuk.... erkk.. alhamdulillahhh... =)

Tuesday, September 05, 2006

tak tahu nak update apa

hari ni saya berpuasa..
setelah berhari-hari asyik postponed jerkk...
ari ni aku nekad dan tekad,..walaupun sebenarnya perut aku lapar gile..
smalam makan mlm (meggie jerk pun..) mls nk p beli makanan..
pastu..tak bgn sahur.. siang tgh hari tu..makan kue tiau tomyam..
bayangkan la.. perut aku dh tak terisi nasi selama 2 hari lamanya...
day be4 that..aku atas bas...pun makan bihun sup je sesudah smpai..
siang breakfast mi goreng.. oo..last aku makan nasik ialah
hari ahad..makan ngn B kat umah B...
arkk..mcm nk pitam pun ada nih...
nenoneno...panggil ambulan cepat!!!
ptg ni plak derang ada makan2 sbb besday pugal..
hahh.. sabarrr...
kuatkan iman anda... =)

Monday, September 04, 2006

hati yang tenang.. hati yang senang..

alhamdulillah...
semuanya berjalan dengan lancar dan jayanya.. walaupun banyak cabaran dan dugaan ....

merdeka dah lepas...smbut merdeka kat dataran putrajaya..
tengok bunga api...sambil becerita kenangan-kenangan zaman dedulu...
zaman jahat B jadi geng mat rempit...zaman aku jadi budak nakal kat KMK..budak bongek kat UTM..enjoy n relax sangat rasa.....
malam tu B tdo kt umah aku, kat Bndr Baru Bangi...shian B tdo bawah..tp takpe..ade selimut satin kan?Hehee... skang ni selimut satin dah bertukar TUAN!!!
esoknya..(hari merdeka)
balik kampung ngan bas ekspress....letiHHHhhHH!!!!
seghik je rase balik kampung ngn bas.. (menyebaiiii)
sblm bas jalan pun dh jadi insiden berebut tmpat duduk..nasib laa aku beli tiket direct ngn kaunter P&O.. so ktorang laa yg dpt seat tu..kalau aku bli kat kaunter lain kompem xdpt balik kampung aritu...sepanjang pejalanan tu ok jer..
sbb penat..kami tdo jerrkk spanjang jalan....
smpai kat Butterworth..bas benti drop passanger..dlm hati best gak naik bas ni..laju ja..
kul 4 dh smpai btrwth..tp..kuaq je dr Btwrth.. singgah kat TEMPAT BASUH BAS!
hahhh!! aku rasa cam x pecaya jerk... pakcik driver bas tu btau kami smua yg DIA NAK BASUH BAS!!biaqq betuii.....suma yg dlm bas tu dh bising2..aku ni pun bukan laa angin baik sangat..dgn MACHO DAN POWER nya aku sound pak cik tu
aku: pak cik nak basuh bas skarang jugak ka???
dreba bas: ya la... sat ja.. bukan lama pun..tu laa org melayu..tak boleh nak sabaq sikit...yg kami bawak 120km/j... tanggung risiko kena speed trap.. bukan nak terima kasih..
aku: tak kan nak basuh "la" kot pakcik??ghamai ni ada dlm ni...(dlm hati duk tahan sabar je lagi..)
..dia xjawap aku kata,.terus dia blahh....
kami yg dlm bas ni..tepinga-pinga...nmpk laa snow- basuh gheta...air..mencurah-curah kt cermin tingkap bas..dlm hati tuhan ja yang tauu(bangang punya dreba!!!!!).. dia nak balas dendam.. pas kuaq dr butterworth slow ja dia bawak..siap singgah d pehentian...makan2...hisap ghokok..sbb nak sakitkan hati kami..especiallly aku..sbb aku yg mula caghi gaduh ngn dia..pastu..B aku tughun sound pakcik tu lagi.. tp slow talk arr..smpai ja kat SP kami dorang buat jahat kat bas tuu..hehee...seat bas tu bemandikan AIR 100PLUS...amik kau pakcik bas..nak menganiyai pengguna lagi...-----hehh----

hari-hari di SP...
Jumaat.. hari mengecat rumah...B pun dtg tolong cat ghumah jugak.. ghumah aku dh betukar kale.. dah jadi ceria.. mak abah happy jerk.. nk kenduri?! =)
sabtu... jalan2 kat CS ngn Sp Plaza.. cr baju n sandal.. menyebai jugakk...sbb apa yg aku nak suma tak dapat...gaduh ngn mak pasai curtain!! masa p ngn aku lain..masa beli lain..sedehhhh aku..ngadu kt B..masa tgh ckp tpon ngn B abh dgar...ngan abah aku skali report kt B yg aku gaduh ngn mak ...mlm tu jugak B smpai umah ngn moto...abah aku senyum lagi..tanda puas hati yang anak dia dpat peneman hidup yang sgt bertanggungjawap....
ahad.. mak abah gi kursus intensif haji..xdak org nk amik..B dtg jmput,.bawak balik umah dia..
erkk.. jumpa mak ayah B.. lunch kt umah B..hurmmmm.. so nice...bila dgr mak B ckp kat mak dia(opah B).. "ni Azlina..bakal menantu Kamariah..." masa tu...hati rasa kembang-kembang..mcm ada bunga2 tumbuh,ada rama-rama terbang atas kepala...ada angel...
baju dlm talam pun dh tunjuk kat kedua-dua parents..both of them dh setuju.... =)
xde bantahan dr memana pihak..insyallah.. 28 Oct 2006...

balik ke BBB(Bdr Br Bangi).... dgn hati yang tenang...dgn hati yang senang...


selamat bulan September...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails