Tuesday, October 31, 2006

berlalu sudah 28 Oct 2006

assalamualaikum sume...
=) ... hows your hari raya?
pade aku... raye tahun ni mmg special...
teramat special...

- hari raya 1....
pagi... (thn ni xberkesempatan menunaikan solat hari raya...)
tgh ari.. cam biase melayan tetamu.. sanak-saudara.. datang berhari raye...
petang.. rombongan dr "taman orkid- sg.layaq" smpai...
siap dgn hadiah hari raye.. sll nye dpat duit raye.. dpt kad raye.. tapi aku dapat hadiah hari raya...
gheeeee.. smpai petang nak ke malam jugak laa behari raya ngn encik adzmi idham....

- hari raya 2...
pagi... balik kampung umah tok..tok ndak.. tok njang...ngok ngek ngok ngekk...pott pettt pott petttt....
jalan2 raya...
ptg balik sp balik...
xde ape sgt raye 2...
mlm raya? kemas bilik arr..

- raya ke3 dan ke-4
sibuk ler..
mengemas dan mengemas dan mengemas......

- raya ke-5 -
pepagi lagi aku dh nerves semacam jerk...
ahh tak gheti nak cite la... =)
ape yg pasti..
aku sangat bersyukur, everythings went well... and very-very well....
masa yg ditunggu dh pun tiba..
dah berlalu sudah....=)
yg bestnye tu, time suspen nak dipakaikan cincin oleh bakal mak mertua..
sume org tgh diam ni... smbil mata memandang ke *fokus* utama...tetibe ade suare..
"comeiiinyaa........" ( aku terase mcm ade awan2 keluar atas kepala.. pastu... muke rase mcm merah2 gitu...)
heheee.. bayangkan laa mak mertua puji depan2 orang ramai.. mase kemuncak majlis lak tu...
abih selesai semuanya.. malam tu kitorang makan2.. bakar sate....sembang2....


erkh... aku kini telah bergelar tunangan orang...tunangan kepada Encik Adzmi Idham Abd Halim... =)



Friday, October 20, 2006

sebegini dan sebegitu ....

really sad...
really ~ really ~ really.....
dah ditakdirkan berhari raya "sebegini..."
walaupun terpaksa "begitu" ...
aku akan buatkan raye ni adelah raye yg paling special...
esok pagi nk balik kpg..
untung dpt "laki" yang sedaerah ni ekk B..
balik kampung sesama.. berhari raye sesama..
berbaju raye kale same.. (bile mengenangkan semua tu.. baru aku leh lupe masalah "sebegitu"...)
lepas diskas ngn B .. kete sape punye turn balik tahun ni...

ngan WHH ke ngan ngn Che BU... n the winner is "CHe Bu.."








suke... =) tapi tu la.. sementare ber-2 ni.. naik kete kecik pun tak pe laa.. barang tak banyak sgt la.. tapi ttp banyak arr.. kotak2 utk barang hantaran aje dah 3 kotak A4 yang besar tu... baju raye mmg kompem sangkut dlm kete aje.. beg raya sorang sebiji.. kuih raya lagi? hurmmm .. xpe2.. seat belakang kosong lagi... yeayy... tak sabarnye saye... menunggu hari esok..
semoga perjalanan bertambah baik

kepada dop.. rakan senasib ku yang "sebegitu" tabah laaa dlam menghadapi hari raye ni ye Dop.. nak wat cemane dh nasib kte dapat boss ngek ngek... bergembiralah walaupun sebenarnye kte tak berape nak gembire...

thats all... i'll be back on 31 Oct 2006. enjoy ur holiday.... cheers....

Tuesday, October 17, 2006

aidilfitri.....


kad raya?
lagu raya layan ar...
kad raya nak jugak melayan nyer..
tapi malashhhhhh.... =)
malas nk beli..
mls nak tulis...
mls nk antar..
tapi..sbnrnye kad raya more valueable then e-kad raya.. kan?
tapi tu arr..
sbb kemalasan yang bertahta di hati...
membuatkan terpaksa anta e-kad raya jerk..
sume kengkawan... adik-adik.. kakak-kakak.. abang-abang...
di kesempatan ini..
saya mengucapkan selamat hari raya...
mintak maaf segala-galaa-galaaa....
jangan simpan marah... tak baik tau gaduh-gaduh.... kosong - kosong eik??





Monday, October 16, 2006

menghitung hari...












helo...
minggu baru...
semangat baru...
hari baru...
tarikh baru....
terasa "excited" ...
lagi sebelas ari nak melangkah ke "gelaran" baru..
skang kalau org tanye...
"keluar ngn sape?.. pak we ke?"
a ahh.. keluar ngn pak we.. =)
nnt? istilah "pak we.." boyfriend" balak" bukan lah gelaran yang sesuwai lagi...
nnt nye akan jadi... "tunang saye..." nnt nye lagi akan jadi.. "husband saye...."
erkk... macam tak pecaya kan?

even aku sendiri mcm tak pecaye...
setahun yg lepas.. raye aku x best,
bosan? boring? sunyi? walaupun besama ngn family..
but.. this year..
happy..! excited...! suke..! gembira..!
hurmmm tatau nak cakap cemana arhh..satu hari nnt...
suma kengkawan akan "rasa" perasaaan nih..
dan lagi? 2 - 3 malam tdo aku tak lena sgt..
try menggaya kan tudung la...
try make-up2 la....
huuhuuuuu.... yippiiiiiii..... saye sangat suke!


dear,
thank u so much to u...(bla..bla..bla... bla... secreto...) ;)

Thursday, October 12, 2006

ape? mengape? kenape?

ape?
ape yg ape nye...
ntah... aku xpaham ape yg apenye..
dalam kamus dewan bahasa tak de pekataan ape?
apa ada la...
ada apa?
nak apa?
kenapa?
mengapa?
haa.. mengapa?
tetiba aku teringat akan lagu ini...
yang dinyanyikan oleh nicky astria..
dedulu zaman aku kat utm..
aku suke sangat dgr lagu nih..
farah Af2 nyanyi pun bole tahan jugak..


MENGAPA - Nicky Astria

Mengapa kau pergi
Mengapa kau kecewakan
Mengapa kau hancuri
Mengapa kau menghinakan

Mengapa kau sakiti
Mengapa kau melukakan
Mengapa kau memberi
Mengapa kau memulakan

Dengan getaran jiwa
Kukemukakan pertanyaan

Tak ingin kau pergi
Tak ingin kudikecewakan

Tak ingin cinta dinodai
Tak ingin dihancurkan
Tak ingin kudisakiti
Tak ingin kudilukakan
Tak ingin kau kuberi
Bila kau melupakan

Tak ingin ku di akhiri
Bila kau memuliakan dengan perasaan
Hampaku meminta jawaban
Reff#

Di kananku cinta penuh bermadu
Di kiriku racunmu
Kalimah sakti yang man untukku
Cepat kau membuat pilihan
Agar kita dapat bersama

Kau..bisa membahagiakan menceriakan
Kau..bisa menggembirakan mempesonakan
Aku…ingin dicintai dan mencintai
Aku…ingin bila terjaga kau di sampingku slamanya

Semoga cinta bersemi
Semoga cintamu kan dekat padaku
Asmara kan mengundang
Tanpa mengira waktu bertahta di hatimu dan di hatiku
hurmm.. tak abih lagi aku nak membebel nih..
yang sebenarnye
ari ni gua agak stress gitu..
ttbe nye rase nk update blog gitu..
bukak page terus nye naip..
ngak tahu apa-apaan mau ngomong...
aku kompiush ekcelinyer..
mana satu mahu ku buat?
yang shell kah?
yang hp kah?
yang project manager kah?
yang unix kah?
yang aix kah?
haihh...
p/s: entry di atas hanyalah untuk meluahkan tekanan aku sahaje.. xde kene mengene ngan perasaan mahupun perasan.
quote of the day :Be Not Afraid of Growing Slowly...Be Afraid only of standing still....

Monday, October 09, 2006

satu kejadian.. satu kenangan.. satu hari..

Kehilangan ku dirasai rupenyer…(winkkk winkkk 2 all...)
(^ _^)
Meh nak cite kenapa aku menghilangkan diri..
Selasa bersamaan dengan 3 October 2006.
On da way balik keje..mase tgh jammed bangat…
Sedang aku follow kete..biase la kan, tgh jammed mane leh lelaju…
Sambil nyanyi nyanyi ikut lagu .. smbil duk membebel sesorang…
Sambil duk “peghati” kirik dan kanan…
Tapi tetap berhati-hati la kan..
Aku kan pemandu berhemah…
Sejap jalan..sejap break… sejap jalan lagi..sejap break lagi…tak lebih dari gear 2 la kan.. (Gear kene mentioned sbb aku bawak manual.. heheee….)
Tetibe.. “GEDEGANGGGGGG” sambil tesengguk kepala aku..
“Allahuakbar….mak kau ape tuu..” tgk back mirror satria kuning dah kisss buntot Che Bu..
(tarik hand break.. sambil pasang lampu hazel.. kuar kete ngn hensepon… dgn keadaan yg agak marah)”Asal akak follow rapat sangat??? Dah tahu jammed jgn le follow rapat2… dh tu laju plak tu.. kalau slow tak de teruk kete saye ni hah”
Akak tu tediam.. sambil tangan menggigil2… (series gigil.. muke pucat lesi..)
“Ape no phone akak”
013272***4.. – 3 kali aku try call..
“ tak dapat” akak miskol saye..
Die pun miskol aku balik ler…
Dapat.. tp bukan no yang die kasik kat aku.. belakang die tkar satu number.. jaahat nye akak...nk tipu aku..
“Sape name akak?”
Mellisa…(name sedap… tapi gumok,kata aku dlm hati.. maghah punya pasal kan..biase la.. dalam hati.. cehh tak guna punya pempuan ade hati nak tipu aku..)
“Ok.. saya tanye workshop ape2 hal .. repair akak bayar.. kaalu tak saye report polis.
Ok..ok..kate akak tu ( tak leh sembang lelame sbb tgh jammed walaupun dalam hati aku sangat tak puas hati lagi…
So.. jalan je cam biase.. tetibe.. die ikut lane kanan sekali potong aku..cesss….
Aku terus bagi signal follow die..,bukan niat nak langgar dia balik pun.. rapat je aku ikut… siap sempat “snap” beberapa keeping gambo kete die.. takut die nak lari siap ngn plate die aku close-up…



Sampai dekat tol sungai besi aku kol die lagi..
“akak benti tepi.. saye tunggu tepi hentian sg besi”
Die pun ngan takut2 nye benti… sambil aku tak berape puas hati lagi.
Akusuh die bayar skang atleast RM150.. die tanak.. ok fine.. aku cr workshop..estimate harge.. then die akan bayar tapi tak lebih dr RM 200. kalau more than that.. repot.. aku tak kisah pun kalau repot polis.. sbbnye bukan aku yg salah.. kalau repot polis sah2 die kene bayar 300 kompaun.. ganti bumper aku lagi.. huhuuu..
Nyway..aku masih ade belas kasihan.. skang pun dah settle..die bayar.. siap dapat duit minyak lagi…
Che Bu dah berbontot baghu…. Kilat lagi hahh bumper tu….

Rabu
hari menguruskan kete .. pegi antar kat workshop USJ..Gi kacau Bie kat tempat keje… estimate bape.. akak tu bank in..aku pun balik

Khamis & Jumaat
demammmm…
gastric….
Low blood preassure…Dapat cuti sakit 2 ari…..

weekend... cam biase la....ngn enchek busuk tuh...
huwaaaaaa puase tahun ni aku banyak tinggal....
tapi tettap nak raye dengan semangat yang "lain"...

** tajuk tu xde kene mengene pun ngn hape yg aku update nih... **


Monday, October 02, 2006

October ?!

wake me up... when september ends...
ehh? dah masuk bulan spuloh?!

"sedar xsedar.. dh masuk ke bulan baru"...
"sedar xsedar.. dh setahun aku di laman ini.."
"sedar xsedar..suma barang persiapan utk tunang dah 80% siap.."

weekend yg demam..nasib le time aku demam ni bulan pun mengambang..
xde la ghugi puase aku...demam-demam pun aktiviti ttp seperti biase..
ye ar..kalau tangguh2 lagi, mane sempat nk cr cincin dah... nk amik baju lagi..
susahnye nk cari cincin aku.. jari dh ler haluss... size 6 tau...
byk kedai aku pegi.. Tomei? Poh Kong? Habib Jewels? kat Mines? Kat warta? kat alamanda?.. cincin emas kuning.. cincin emas putih.. cincin ade batu.. cincin kosong... haihhh.. penat le sepetang sabtu itu...
setiap usaha pasti laa dpt kejayaannye kan? so w get what w want...at last...walaupun cincin tu kene potong... kena "otter" supaya sesuai di jari manis aku nih... dpat la jugak.. suke sangat.. mlm tu jer en demin suh aku bawak balik tunjuk kat kak long.. the next day tak leh dah.. die nak smpan sendiri.. sbbnnye die kata kalau ada kat aku.. mmg aku akan "sat-sat try... - sat gi belek2 pakai.." huhuuuuu.... memang betui pun... dlm xsmpai 24 jam cincin tu kat aku mmg aku dekat 28 kali laa "menerai"... sbb suke laa..tgk cincin tu ade dekat jari orang...

baju 28 hbln pun dah siap... baju raye pun dh siap.. duit pun dh abih..hahaa....
tp alhamdulillah.. aku dpt rase duit "candidate shell" aku.. 3 orang je pun...tp cukup la utk aku beli DiGi Camera...beli brg2 rumah.. beli brg2 raye..byr hutang... next month gaji awal..
n nasib baik jugak 3 org lagi candidate aku joined hari ini..hopefully mereka akan suke bekerja di "hp" sane nunnnnnnn......

saye suke sangat hari ini.. walaupun xberape sihat hari nih..
ehh.. ari ni xde quote la..xpe, next entry saye masukkan...
ok frenzz... slamat menjalankan ibadah puase...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails