Monday, December 31, 2007

byebye to 2007

hoyeayy... hoyeayy....
selamat datang 2008..
semoga 2008 memberi lebih bermakna dan bahagia buat aku.. bertambah-tambah.....

tahun 2007 berlalu dengan begitu pantas..
terasa mcm je kena tinggal sorang2 masa ibbi pegi Sudan selama 2 bulan...
terasa mcm baru je sebok2 dok buat persiapan nak kahwin.. beli barang tu barang ni...
masih terasa kegumbiraan menjadi raja sehari.. =P

rupa-rupanya dah nak masuk ke tahun baru...
yang pasti tahun 2008 saya akan lebih bz..
yang pasti tahun 2008 saya akan lebih bermakna dengan menanti kehadiran baby... =)
yang pasti tahun 2008 saya akan lebih mencabar...

azam saya tahun 2008 ni?
setiap tahun rasanya ade je azam yang belum tercapai...
dan azam tahun lepas akan di bawa ke tahun 2008...
anyway saya amat mengharapkan 2008 akan lebih buat saya gembira dan bahagia...

minggu ni aku teruja dengan semangat nak pindah ke umah baru...
ikut planning yang dbuat... insyaallah tahun baru maal-hijrah (10 Januari 2008 bersamaan 1 Maal Hijrah 1429) kami masuk ke umah baru....

anyway...kepada kengkawan ku sekalian...
selamat menyambut tahun baru.. semoga tahun baru ini akan memberi lebih kejayaan... kegembiraan dan kebahagiaan kepada korang sume!!

Tuesday, December 18, 2007

BirRthDay - 2years

- entry ini penuh dengan emosi kasih dan sayang- =P
sebenarnya hari ni adalah hari ulang tahun perchentaan kitorang..

encik themint n eina UtM..

dedolu masa memula kenal.. nama encik themint dlm phone book saya adalah "themint " nama gelemer la tuh kononnye.. dan nama saya dalam phonebook encik themint ialah Eina UTM..

pemulaan dating kat KL sentral aje mula tu.. sbb encik themint adalah seorang yang "poyo" dan suka bercakap mcm bagus jerk.. maka saya menetapkan syarat yang die kena belanja saya MekDi.. maka.. setelah sekian lama MekDi tak berbelanja maka satu hari encik themint menunaikan janji nya di KL Sentral tuh...makan jerk time tu.... xde feeling meeling...

selepas pertemuan di KL sentral tuh... persahabatan semakin baik.. ala-ala rapat la gitu.. selalu YM.. buzzz buzzz.. chatt chaatt... dan encik themint selalu mengadu kesusahan dia .. kegembiraan dia.. segala macam laa.. maka bertambah erat persahabatan itu....tak ketinggalan .. terjadi satu pertengkaran kecil antara saya dan sahabat baik saya - JAMY . Dengan macho lagi berhemah nya encik themint telah memujuk saya... (nak dijadikan cerita jugak... sahabat baik saya jugak lah yang mula-mula bawak encik themint jumpa saya masa jemput saya di hentian serdang pada tahun 2003). kawan baik saya -> JAMY <- kawan serumah encik themint.

semasa pertengkaran kecil dengan kwn baik saya tu lah encik themint telah mencuri hati saya.. hehee...

sekarang!!!

saya bahagia dengan encik themint saya yang tak disangka-sangka menjadi teman sehati-sejiwa-sehidup-selamanya....


to encik themint yang selalu menghiburkan hati saya.. i lebiuu so much ibbi...


Monday, December 03, 2007

pertama kali..

pertame kalinya semalam aku pegi klenek..
suspen jek scan..

doc tanye nak scan?
nak scan boleh? aku plak tanya doc tu balik.. (hehee...bongek...)
pas cek tekanan darah... doc suh aku bebaring di atas tempat nk scan tuh..
doc ckp kat B.. kalau nak tengok duk ujung kaki.. hee...excited tol...
sekali dah scan doc tunjuk.. tu kepala die.. tu tangan.. nmpk jari2 kecil yang comel...tu kaki... tolak kuat sket nampak jantung dia.. =)

mengidam? hehe... aku tak pasti spesifikasi mengidam yang macam mana.. tapi ada satu malam tu.. dlm minggu lepas la.. aku mimpi... aku makan buah limau bali...
mungkin sbb weekend yang sebelumnya tu aku p kenduri Rin kat Ipoh..lalu kat Gopeng.. nmpk buah limau bali banyak... tp xkan la sampai masuk dlm mimpi2 kut.. :P
pas makan buah limau bali tu aku nmpk buah delima.. hehee.. buah delima yang isi dia kaler pink2 sket.. (masih dalam mimpi nihh)...
keesokannya aku btau kat B aku rasa teringin la nak makan buah-buahan tu... makanya.. sabtu yang lepas ... pas balik dr Klinik.. kitorang pun pegi cari buah limau bali ngn buah delima tu..
sampai jerk umah.. terus B kupaskan buah limau bali.. cicah plak ngn kuah rojak..perhh... sampai ke malam aku makan buah limau bali tu... memang besh!!!!

siap cerita kat Kak Lang tadi akan keperihalan mengidam aku.. dia pun cakap.. " ishh... macam sedap pulak limau bali hang nih.... "

peyut saye dah besar sikit la.. hehee... =)

Wednesday, November 28, 2007

ok.. lets update...

asik nak membaca blog org je.. blog sendiri malas nk update..
tu la.. saya memang malas nak update...
sebab sekarang ni saya sangat sibuk menjalankan operasi mencari rumah...
kalau tiada halangan saya nak menyewa pada bulan Jan 2008.. so sekarang saya sudah sibuk men- survey kawasan perumahan atau pun area-area yang saya target..
setakat ni saya berpuas hati di kawasan Taman Puncak Jalil tu.. sebab kwsn tu agak tengah-tengah dengan tempat keje saya dan ibbi...
tapi kalau boleh saya nak cari di kawasan-kawasan lain jugak..
kepada kengkawan yang ada informasi pasal rumah untuk di sewa... adalah di alu-alukan menyumbangkan informasi kepada saya..
tak baik tau kedekut info.. :P

Wednesday, November 21, 2007

RaSa MeRaSai

kadang-kadang kita rasa..
malasHHH sangat nk buat sesuatu..
sedangkan benda tu penting untuk diri kita..

kadang-kadang kita rasa...
orang tu sombong dengan kita...
sedangkan waktu-waktu kesusahan dia kita membantu..

kadang-kadang kita rasa....
rasa yang tak sepatutnya kita rasa...
(apa rasa tu?)

kadang-kadang kita rasa...
nak pegi becuti.. duduk tepi laut.....
sedangkan banyak halangan yang perlu kita tempuhi untuk pegi besuka ria..

kadang-kadang kita rasa....
yeayy!!!!! suka sangat... walaupun kita olok-olok jer suka-suka tu...
sedangkan kita tak la suka sangat.. (belakon je nih..)

kadang-kadang kita rasa..
menyampah nyerr die ni...

kadang-kadang kita rasa..
dah penat la nak rasa-rasa ni..
biar laa.. apa nak rasa..
janji kita ENJOYYYYY....!!!!

Thursday, November 15, 2007

grr..grrr...

geram la... tetiba rasa geram sgt...
tatawuu sebab apa..
ishh.. bongekk lahh...

Monday, November 05, 2007

after 3 months...



hehee...
nothing to update..
xde cite nk cite.. walaupun x biziiiiiiiiiiiiiii mcm encik encik dan cik cik yang lain...

** gumokk x saye?? **

Monday, October 29, 2007

to whom it may concern

untuk makluman kengkawan semua..
berat badan saya telah bertambah sebanyak 3kg!!!
ho yeay.... ho yeayy....
seluar-seluar saya yang ketat sudah tidak bleh dipakai..
teramat siksa rasenye nk buh zip... heheeee
selera makan dah bertambah jugak..
pagi saya mesti sarapan... paling2 saya akan makan nasik lemak.
nasik lemak kegemaran saya boleh didapati di Ramal Junction..
nak pegi jauh jugak sebenarnye... tp on the way anta anak2 buah saya ke tadika...just drop by situ je....
makan tengahari sudah pasti nasik berlauk... kalau xbanyak pun sikit2 ajer..
mkan malam saya bermasalah.....
sbb nya bila saya balik keje.. dah mlm.. dlam pukul 7.sengah ke atas...
masalah saya ialah setiap kali saya mencecah kaki ke bilik air.. belum pun sempat saya mandi...
saya akan rasa loya.. dan kejadian tak diingini akan berlaku..
oleh demikian saya membuat keputusan untuk tidak mandi di malam hari...(heeeehee... teruk kan saya??)
tapi kadang2 saya rasa rimas kalau x mandi malam ... ye la seharian badan dh penat.. jadi saya mengambil inisiatif seperti lap badan ker...basuh2 muke ke... tapi tu laa.. saya tak leh masuk bilik air.. makanya pembantu peribadi saya akan buat apa yang patut.... =D

dulu-dulu setiap hujung minggu saya akan keluar jalan-jalan.. pendek nye ialah dating..
sekarang ni ujung minggu saya hanya di rumah...
sabtu buat keje2 laundry... dan memasak...
ahad masak-masak... sebenarnya saya memasak satu hari sekali saje.. kalau masak brekpes.. lunch dh malash... kalau masak lunch... mlm dah malash..

so far kesihatan saya sekarang alhamdulillah....
x mabuk-mabuk sangat dah....
kekadang tu ade la sket2 lagi... tapi x selalu la..
saya pening jugak kalau selalu2 sakit... sbb nnt saya akan malas sepanjang hari...
seperti sedia maklum saya memang la rajin.. :P

hurmm..gambar raya saya telah di corrupt!!!!
saya ingat pasal gambar raya saje mesti saya sedih..

saya tak mau bg orang lain pinjam camera saya lagi..
sorry... huhhh... saya sedih.. =(

Tuesday, October 23, 2007

xde tajuk.

how was hari raya?
besh!!! = D
x besh sbb x sihat sangat.. = (

raya satu...d Taman Keladi!!!!
subuh hari dah bangun ..
semangat nih nak berhari raya...
jenuh laa nak kejutkan Bi yang mmg liat nak bangun... (ekceli senang je nak kejutkan budak busuk tuh...)
pas sarapan ketupat pulut dn nasi impit ala kadar... mak ajak p solat sunat aidil fitri...
"nnt hang dah ada hand bag baru ssh nak tinggai nk p mana2..."
betui jugak tu... walaupun aku pi masjid dengan sapu tangan yg agak besar.. :P
(masalah alahan air liyur sendiri) ...
balik masjid... baru sibuk2 bersalam hari raya...
bergambar hari raya.. ber makan-makan raya lagi...
lewat petang balik ke Taman Orkid plak..

raya dua .. Taman Keladi lagi.....
ishh..apsal raya kedua di taman keladi lagi???
heheee.. pasal malam raya pertama tuh nk tdo Tmn Keladi... tp tak sihat dan loya2 tekak dan muntah jugak.... untuk keselesaan Tuan Puteri balik Taman Keladi...
pegi umah tok kt Kola Ketil ja.. petang tdo.. sbb tak sihat...

raya tiga... Taman Orkid..
untuk keadilan bangsa-bangsa bersatu.. tidoq di Tmn Orkid plak...
tak sihat sangat jugak...duk rumah aje.. tak jalan2 sangat....

kesimpulan :- raya tahun ni banyak dok rumah dari berjalan-jalan raya.... jalan2 umah sedara yang dekat-dekat jer..
uhh.. selera makan ku sudah bertambah!!!! =D
makan dh Ok.. Alhamdulillah...

balik keje ari senin ..sepatutnya ari khamis... tp sbb Bi becuti seminggu. aku pun drag la cuti aku lagi 2 hari... Mc sari.. AL sehari.. hehee...

senin jugak ade Open House kampeni.. .. sebabkan sye chup nak bawak nasik impit..(paling senang masak campur kerajinan yg aku ada.. sama dengan ilmu memasak yang aku ade..) so aku bawak laaa nasik impit.. rasa mcm sikit jer aku bawakk.. tp satu tupperware penuh arr.... risau jgak tak cukup.. tp tak le risau sngt sbb aku tau menu makanan mmg byk sekali..
makan2 smpai ke petang... dr tengah hari smpai ke petang, siap tapau2 balik umah....

** banyak gambar nk upload nih... tp camera dipinjam abang ipar ku hari ni..**

Monday, October 08, 2007

selamat hari raya...


kami dengan ini mengucapkan selamat hari raya dan berhati-hati di jalan raya.. semoga raya kita meriah tahun ini... =)







.. salams to all...
nak raya puas2 tahun nih.. wlaupun xposher.. :(
sbb thn depan dh beraye ber3 pulak..
huhuuu...

Tuesday, October 02, 2007

parkir / parking / tempat letak kereta

akhirnya setelah setahun lebih lebih aku duk bersusah payah parking di celah-celah rumah...
di tepi-tepi longkang.. di selit-selit semak... disaman oleh DBKL lebih kurang 100 lebih dah saman yang aku dpaat. begitu juga dengan saman PAK POlisi lebih kurang 5 keping.. heheee

akhirnya mulai 1 oct 07 parking di sebelah opis ini telah di buka kepada org awam dengan harga yang berpatutan RM 7 per entry..
kre ok la tu beb..
maximum leh reimburse parking RM 200. so kalau 7 ringgit darab dengan 22 hari lebih kurang 154 ringgit.. so boleh la aku claim.. heheee.. minyak pun dh sep skit skang.. tol maintain..tapi kadang lebih gak tol sbb aku dh suke guna kerinchi link dr mengadap jem kat jalan istana tuh..

dh nak raya ker nih? ish lagi berapa ari nih.. yeyee... nak raya.. =P
semanat plak aku nk raya..

Monday, October 01, 2007

penat kah aku walaupun x berpuasa..

** entry: sangat tulus ikhlas dari sekeping hati.

penat la...
malas la...
bosan la...
la..la.. laaa....

kau buat ku kata OOOo LA LAAA LAAAA!!!

i have sumthing to share about...
n i have nothing to worry...
but i have to be very very very carefull..

ish..ape mende aku merepek nih!!!
eh.. supposed mlm ni ada dinner yng kononnye gemilang cemerlang dan terbilang...
hadiah pun boleh tahan hebatnyer
tp aku mcm tak sihat je nk pegi..
klu pegi pun lmbt sket ke...
hadiah nk..
tp tu la...
laa.... tu laa...
penat laa rasa...
malas je....
xsihat same...
series aku xsihat...
x tipu...... aku dh posa sesuku hari ari ni ...
smpai kul 11 je aku betahan...
pas tu aku masuk bilik air..
terus keluar semua sekali....
bwergghhhhhhhhhhhh.. muka merah2.... aduhh...
jenuh la tahun ni aku nk qada puasaa aku.. huwaaa
baru bape ari je aku posa nih... haih!!!

Monday, September 24, 2007

BONGEK?!

mane datangnye pekataan Bongek ni aku pun tak pasti..
yang aku tau skang ni ramai org menggunakan bongek.. sket-sket bongek...
hehee... yang aku ingat aku mule gunakan Bongek tu bile aku geram or nk marah or nk impress kan perasaan...
dan penah jugak aku letak status aku kt YM as Bongek.. dan smpai skarang aku rase dh ramai menggunakan pekataan Bongek...

masa memula aku guna Bongek dlm kamus idup aku.. aku sll gaduh ngn Bi... sikit2 Bongek..
pastu emi cakap Bongek tu ada di Rembau? eh emi kan....
sekarang ni pun aku rasa ramai dah gunakan bongek.. even kak lang aku pun dh pandai cakap Bongek.. =P
ntah pengaruh ape arr yang aku bagi nih... tapi kan.. ntah2 sblum aku gunakan bongek ni dh ramai org guna kan eh? xkisah laa...bukan nya kena bayar pun kalau guna kan pekataan Bongek tu... cuma terasa keunikan Bongek tu besh...

lagi satu kan.. bila kta ckp Bongek.. bongek..bongek... dengan penuh expresoooo .. dapat rasa kepuasannya!!! hehee


ps: entry ni hanyalah untuk melepaskan perasaan yang sedang nak membuang segala isi perut melalui mulutnya... blerghhhhhhhh

Thursday, September 20, 2007

cHe Hi Di CabULLLLLL!!!!

..... sesampai di umah rutin biasa ku..house keeping ..xla pulak aku bawak handphone ke bawah.. just tinggalkan dlm bilik coz b4 tu Bi dh inform bebuka di office...nak siapkan keja n boss ajak bebuka ramai2... aku pun xkisah sgt sbb aku xposa.. klu aku posa maybe aku kisah jugak...




tah cemana tetiba rasa sumthing.. terus aku pegi amik handphone kat atas.. sekali 4 misscall dan kebetulan masa tu Bi tgh calll jugak..




... syg napa xangkat tepon... B ada mslh nih...


.. syg kt bwh..biasa la B.. rutin harian wlupun aku sangat letih...


.... tau dak. gheta B kena pecah!!.. CD player.. bateri suma xdak nih..


.. HAHHH!!!!! astaghfirullahalazim.. la ilahaillallah.... 3-4 kali aku istighfar tekejut..


.. Betui ka B?


... betui la.. ni B kt tepi gheta ni...tak tau nk buat apa.. hurmm...


.. pas tu B?? nk buat cana? B nk syg p kat B ka?


... ok canie.... ( satu-satu arahan diberikan..) dn mmg nasib aku baik sbb aku xpuase dan jam masa tu menunjukkan tepat pukul 7.00pm....




- dengan pantas aku begegas ke USJ... xbenti tepon aku.. kjap-kjap bebunyi..


sampai USJ aku parking sblh Che Hi.. terus bukak lampu besar.. B pegi amik bateri baru dlm keta yang aku beli di kedai cina U-SIN .. tak tau harga pasaran.. main belasah je amik.. betul atau tak harga yang diberikan pada aku aku pun xpasti... janji aku dh beli beteri baru..


sambil b pasang bateri baru.. aku tgh sibuk jadi inspektor polis.. tenganga mulut aku tengok bahagian depan cd player/ air con / dashboard tekopek...


-barang2 lain yang hilang. ...tool beg yang penuh dengan peralatan2 (senang cita alat utk derang robek kete lain lagi senang).. spanar.. playar.. bla bla bla...


- lagi barang hilang.. duit2 syiling.... dlm bekas syiling..


- lagi barang hilang... cermin mata hitam Bi yang Bi pakai masa kawin...dan cemin mata itam yang baru dibeli 2minggu lepas kat Metro Kajang.


- cek but belakang.. nasib kasut kawin Dr.Carding Bi ngan kasut kawin aku derang tak amik...


- cek lagi tempat2 lain... gambar aku ade di tempatnya... surat nikah pun ktorang dgn sengaja tgl satu copy dlm kete..


- surah yasin tak terusik.. kalau la pencuri tu ISLAM mesti dia malu dengan diri sendiri.. tp kalau dah dasar pencuri apa dia peduli semua tu kan?!!


- cek lagi dalam dashboard.. KUNCI SPARE.. masih berada di tempatnya.. klu la pencuri tu jumpa kunci spare dah tentu dengan Che Hi sekali hilang..




inilah dugaan.. aku tenangkan Bi.. walaupun aku sendiri tak tenang... hurmmm... apepun kitorang ttp bersyukur... dugaan di bulan Ramadhan...


dan Bi bebuka puase dengan nugget MekDi yang aku beli mase on the way balik keje aje.. dgn bubur ayam mekDi yang dah kembang.. tekak aku sekarang mmg pelik2... langsung tak boleh telan nasik... pening jugak nk pk benda ape yg boleh di telan...




- hurmm..., aku bukan mengeluh.. aku jugak bukan merungut... aku terima dgn tenang sbb inilah dikatakan DUGAAN... =)




Wednesday, September 12, 2007

selamat berpuashe...

salams all..
saya dengan ini mengucapkan selamat menyambut ramadhan al mubarak...

=)

Thursday, September 06, 2007

ss

ish...

sebenarnya dah type td... update banyak.. tp time nk display die problem plak.. tensi sungguh aku...

keje?biase je keje i.. tak banyak.. tak susah.. relax je skang.. xde requirement xde la candidate.. xde candidate xde la insentif tu jek.. tp.. xde la byk dwett mcm slalu...
tp bes gak cani...dah la skang dpt "buku nota"..leh balik umah guna wi-fi jiran sebelah...huahuhaua....

bes jugak sbb mlm2 masak kt ibbi.. slalu dpt A... =) suke-suke.. semangat nk masak macam2..


sebab ni kali ke dua aku type untuk update.. jadi dh malas nk cite byk2...nnt aku update lagi,.

ps: opis aku mcm pasar la pulak skang nih..jual ape tahnye-... pening-pening.....

Monday, September 03, 2007

kehidupan yang baru..

hehee.. malas sungguh nk dtg keje skang ni,,,
apetah lagi nak memandu... apetah lagi nak buat keje, apetah lagi nak update blog....
ape nak jadi la dgn PUAN NORAZLINA nih...ecewahhh....

pertama kali aku dengar org panggl aku PUAN... waktu isi form Tesco Card... huh.. mcm nak gelak jugak la.. mase isi name tu.. org Tesco yang isikan.. aku just menjawap soklan2 aje..
Nama cik? Norazlina Haron.. Cik Ke PUAN? tanye pegawai bertugas dulu.. hurmm PUAN.. hehe.. smbil muka terase panas..dn dpt kubayangkan dah bertukar warna.. pink atau merah??
heheee..poyos laa i ni..

so.. setelah bertukar status nih ..aku xde la rase perubahan yg ketara sgt.. maybe sbb duk umah k.long lagi kut.. tapi mane leh tak rase perubahan kan? ofcoz la rase jugak.. minggu petama keje .. aku rajin la jugak iron baju cik abang aku tu... suh pakai kemeja... pastu seminggu je la.. berikutnya... die yang nk pakai t shirt.. so bukan slh aku la ka/ :P

minggu depan da puasa..adehla... selamat menjalani ibadah puasa.. =)

gambar kawin.. kt frenster dah ade.. kat fotopages pun dah ade.. mls nk upload bebanyak.. sbb org yg same je bace dn tengok.. gheheheee
aihhh laa... minggu depan dah nk posa.. jeng jeng... selamat berpuasa.. selamat menjalani ibadat

Friday, August 10, 2007

- last but not least -


==============================
......persons in my life....


next week i'll be on leave... 2 weeks.. then come back as Mrs. Norazlina Haron. =)
hehee... susah nk ckp.. tp mcm tak caye pun ada..
ingat balik kenangan2 zaman remaja... zaman sekolah rendah.. sekolah menengah, KMK dan campus life... best sangat... miss all my friends...
huhhh.... klu org suh senaraikan nama2 bofen aku nih sure penuh buku..hihiii
alerr biase je zaman2 cinta monyet.. zaman2 gedik... zaman kemurungan... sume akan menjadi sejarah... life goes on.. setiap hari ade bende yang kite belajar dan akan belajar dan tanpa disedari kita akan semakin mematangkan diri kita..
im happy for my life.. im happy being my self... dan aku bersyukur sangat dengan apa yang aku ada sekarang..
family yang sangat menyayangi dan memahami..
sahabat yang sentiasa ada menemani di waktu susah dan senang...
career yang stabil...
kewangan yang stabil...
dan pasangan hidup yang sangat-sangat memahami.. menyanyangi...menemani..menghiburkan dan segala-galanya buatku...
bila terpikir adakah aku dah bersedia melangkah ke alam baru??!!hurmm....
selagi kita tak mulakan langkah.. kita tak akan tahu apa yang ada di depan kita.. kita akan berada di "level" yang sama.. dan tak akan berubah ke mana-mana...




Friday, July 27, 2007

time is running out!

yes.. may i help u?
this is like information counter..
anything u want to know.. please ask.. whatever we can assist.. we will help u!!!

huhuu...
entry di atas tak de kaitan yang idup, mahupun yang mati atau jugak dalam realiti...
bukan jugak niat untuk menyakitkan hati sesiapa...

preparation
1/ borang dah settle
2/ dah pun mendaftar di pejabat kadi -
3/ baju nikah - dah p fitting, but still not 100% siap.. die nak touch up lagi.. so far puas hati laa..
4/ pakej kt busana fitri - dah kansel utk kaler purple sebab kaler purple p amik kat bernard
5/ pakej bernard - pun tinggal nak p fitting jerk.. die kata p fitting lagi 3-4 hari sblm kenuri..
6/photographer - mase deal ngn cameraman tru email jek ngn sms.. tu pun kawan aku yang kenalkan... pun tru YM jerk.. sekali balik last weekend nak settle deposit.. pegi ngn b.. kuang- kuang-kuang... kawan sek dia... sama batch plak tuh.. huhuhhh.. besh2.. senang sket nak beposing .. xde la kekok sbb dah membe senighi...(aku kan friendly, eventhough baghu kenai separuh hari..terasa mcm aku pun sama sekolah ngn depa)
7/ kek dah order - aku malash jerk nak potong2 kek nih.. tp dah ada orang nak tlg sponsor..alhamdulillah,,
8/ hanimun -? uhukkuhkk.. akan di bawa kehadapan..
9/ kasut -? hehee.. masalah mencabar.. sbb kaki aku size 41/2.. susah beb nk dptkan kasut yg sepadan ngn kaki comel ku ini..
10/ dap dip duppp.... =P

lain2 hal..

keje
harini opis aku bertemakan India.. India , Melayu, Cina suma berpakaian ala2 India.. :P
temasuk le aku.. dengan sari nye.. hehee..ekceli 1st time aku pakai sari.. siap ngn nandre dia lagih..(dan terus tanggalkan nandre setelah mendpat tahu kebrukan die dlm islam) dah ler pakai tudung, gatai jugak nk pakai sari.. tp sporting arr beb.. bile lagi aku nk tunjuk gile.. pakai tudung pun still cun jugak dengan sari ..hehee.. (ayat bodek diri sendri).
tp (ade lagi tapinyer..) hurmm ekceli pakaian beragam ni adalah utk countdown 10th anniversary Emerio..
tp (lagi sekali)... maybe annual dinner tu pada bulan ramdhan.. yang mana aku berani potong jari tak kan ade org melayu akan dtg ke dinner tuh... kot ye pun.. hormatla bulan Ramadhan.. tapi sape la aku nk mengutarakan bende nih sume..even henjinear2 kat Hp pun byk dh btau aku hal nih.. bagus gak aku xjadi komuniti utk dinner tuh... awal2 aku dh leh plan tak pegi..
walhal byk lagi masa-time yang derang leh buat..


hurmm..
tu je la updet yg agak panjang stelah lama aku xupdet dengan detail aktiviti aku..
ahad nih besday ibbi.. hurmm...
baru nk 26th le cik abg bushuk aku tuh...
b!! selamat ari lahir.. =)

ps: gambar berpakaian sari eksklusif hanya di bulletin

Thursday, July 26, 2007

perasaan

erkh..
sepatutnye aku begembira...
tapi sekarang rase macam tekanan plak..
tekanan keje jerk,,
lain2 hal.. gumbiraaaaaaaaa.........

tu jerk..

Wednesday, July 18, 2007

18.07.07 to 18.08.07



genap sebulan...
menghitung hari menjelang hari raya... :P
perasaan... dh mule nervous.. suspen pun ade.. hepi pun ade..

upload this invitation untuk kenangan...
aktiviti jemputan sedang dijalankan.. baru nak mengepos kad..
to those yang tak dpt menghadirkan diri tapi dah beritahu awal2 tak dapat menghadirkan diri...

aku nak HADIAH!!! hahaaa...[ saje nak tujukan kat Mazrah ] ...

nothing much to say.. i'm HAPPY!!
lebiu ibbi bushuk .. kishh..kishh..kishhh... =)

Friday, July 13, 2007

Friday - 13th July



makan nasi dalam daun pisang...ape ek nama kedai tu.. Nirvana Maju.. kat Bangsar.. semalam dinner ngn Chatney Mary..Bangsar jugak..heheeee lelamaa aku pun ter immune dengan makanan2 sebegini...
=)

xde ape pun nak apdet.. ni lauk2 dia blum sampai semua lagi...

sekian.. wahh dah tengah bulan 7!!!
gegeegeeeee

Thursday, July 12, 2007

hidup yang wana - wani

sebenarnye hidup ni sulit..
time kite senang ade orang susah..
time kte susah ade orang senang..
ade jugak time org susah tapi die nak senang .. tapi die susahkan plak orang lain..
contoh paling mudah ialah duit la kan..
tapi bab2 duit ni mmg sensitif untuk dibicarakan...
ade yang sampai pinjam meminjam untuk keseronokan sendiri..
kalau kawan2 susah xkan kte tak tolong...
tapi bile tau ape yang kte tolong tu adalah untuk keseronokan dia..
kte sendiri yang sakit hati pulak...
kte tolong sbb takut dia susah..
tapi kata orang biarlah tolong dengan ikhlas..
tapi jugak ... keihklasan kita akan teruji apabila tahu disalah gunakan...
hurmmm....

Monday, July 09, 2007

dikejar oleh anjing gila.. :P

peristiwa ini terjadi pada hari Jumaat yang lepas.. satu tragedi yang amat menyedihkan dan mendebarkan...

as usual..aku parking kt port aku yang strategik.. yang jarang-jarang kena saman oleh DBKL mahupun pak polisi...
dah sudah parking tu.. jalan seperti biase jerk.. then suddenly ade bunyi anjing..
memula pelahan.. dah tu lama2 makin kuat..
sekali tengok ade sebelah aku jerk..mula mcm tak nak lari.. tapi sbb takut sangat.. aku pun lari anak-anak..makin lama makin dekat..makin kuat... sbb takut punya pasal.. aku lari dengan sekuat hati... hehe.. nasib la pakai jeans ngn loffer jerk.. kalau ngan heels.. haihh.. tak dapat kubayangkan mcm mana kelakarnya...pas ni mcm dah serik je nak parking situ..mmg dah serik pun.. hari ni parking kat tempat lain... huhuuu...

weekend yang lepas aktibiti yang dijalankan adalah aktiviti2 yang memenatkan dan menyeronokkan..

hurmmm.... menghitung hari... =)

Wednesday, June 27, 2007

ape nak letak tajuk nih?

entry yang kemengantukkan...

minggu lepas kan sy balik es pie..
pastu on the way balik tu kitorang buat drama swasta.. ade ke pulak die ckp nk gi sudan lagi sekali?!!! dlm petengahan bulan 7 gitu.. ade ke patut?
ade ke?
sape tak ngamok kan?
sape x buat drama swasta kan?
hehee.. padan muke die kene melayan rajuk aku smpai ke sp..ehh tak. smpai kt bukit merah jerk..sbb pastu dh baik balik.. sbb rasa mcm penat dah majuk lama2.. dr KL smpai ke bkt.merah duduk paling ke sebelah tingkap tepi tu kan.. mesti la lenguh pinggang lelame.. hahaa...

dah tu kat sp.. sabtu nye pegi mencari baju utk kenduri umah lelaki.satu lagi cabaran!
baju yang aku dan dia bekenan sumanya dh di booking.. ghamai pulak org kenduri sama tarikh n kaler pun sama!! haihh laa..
ahadnya p survey kt kedai lain.. alhamdulillah ade yg bekenan di mata.. booking terus... sbb nnt susah plak nk cr yg lain.. fitting sume awal bulan 8..

ahad ptg balik KL balik..ktorang bedua je la.. sbb afiq nk duk umah wan,
otw balik tu..kete aku dh bermasalah dah.. start dr hentian tikam batu lagi dah...hand break ketat la.. bau hangit la.. masa tu dh dekat kul 7ptg..
then dlm pejalanan ..ade la kat jelapang..n dh dekat2 ipoh kot...sekali lampu depan terbakar pulak...aduih.. adventure sungguh.. benti kat hentian maane tah.. godeh2 relay lampu tu. nasib la ibbi pandai gak bab2 keter nih.. tukar relay lampu belakang ke lampu depan..so lampu belakang tak de..pasang hazard lamp jerk.. lip lap..lip lap..
klu aku sowang2 laa drive jadi memacam gituu.. mauu aku tepon satu malaya mintak bantuan.. :P

finally..sampai gak kt umah... :D penat!!
perjalanan yang mendebarkan..yang mencabar...

Thursday, June 21, 2007

yer.. yer.. saye update.. =)

dulu mase kecik2 aku sangat tak suke buat karangan.
mmg fail karangan..
masa UPSR pun 3A 1B.. B tu utk karangan..
masa PMR pun ..hurmm tak.. PMR A ..
SPM pun A jugak.. tp aku mmg tak suka buat karangan..
agaknya sbb aku xsuka baca novel kot.. dedulu penah gak fanatik ngn novel..
pas tu rasa mcm malas nk bace..
bile malas nk bace..so idea penulisan cam takde..
tapi ekceli kalau penulisan kte baik ke tak ke .. bukan kte dpt markah pun kan?
sape yang nak bagi markah terhadap penulisan2 saya disini..
ucehhh..bahasa baku la pulak...

ok.. ekceli sesudah je B smpai d KL..
hari berikutnya terus gua MC..huahuahaa..
sms Jag ngan nervous tapi confident!
"Hi Jag, pls b informed that im on MC today.."
as expected mmg die bls "cal me.."
hahaaa..kene kelentong lagi bos aku.. whats ur problem? die tanye aku.. ahh... as usual boss.. woman problem.. (dengan suara yang agak sedih.. n ala2 tak larat).. aiyoo!!! hehh.. ok2.. have a gud rest! letak je tepon aku tesengih riang!! hahaa.. jahatnya aku..

then terus gi bayar bil2 tetunggak kete.. tepon..
dan yang paling penting gi buat kad kawin..
dah settle part paling urgent..
ingat nk ke midvalley or sogo.. tp tu la.. tmpat2 gitu bahaye klu aku pegi time opis hour tambah2 ckp MC.. kantoii kang tak pepasal jerk..

so this coming weekend..balik SP.. yeay!!!
hurmm.. letih jugak arr tapi..dr opis direct ke SP.. ahad dh balik sini..

ohh.. 1 more thing.. benda paling ketara colleague aku ckp muke aku makin beseri? ye ek? tak tahu pun.. hehe.. yang tahu dah tambah 3kg ade la.. haha.. so skang berat aku dah menjadi 43kg.. ekceli b4 nih dlm 37-40 jerk.. tp dgn ketinggian aku sbnarnye masih lagi level under weight.. tapi tak mo la gemuk2 sangat kan.. nnt tak chantekk.. heeeeeeeee... =)
insyaAllah aku akan maintain dgn figure nih!!!

ok lah.. tillnow... nnt update lagi!!!!

Wednesday, June 20, 2007

heheee.....

sesampai di epot...
terus pegi kat arrival hall.. melangut di papan penyataan..
"EK 346 - delayed" arhh...
delayed plak.. suppose smpai kul 1410.. tp delayed tu tatau laa jam bape sampai kan..
tunggu..tunggu lagi... hurmm hantar sms je..klu die dh ade mesti report masuk..
dlm debaran menanti.. pas tu delivery report...

wahh.. dh sampai.. ;;)
terus tepon aku bebunyi... whahhh.. hati bebunge...macam ade kupu2..
macam ade rama2...

lebih kurang 50-60minit berikutnye baru dpt jumpe..
1st time tengok die selepas 2 bulan x berjumpa..
mcm tak tahu nak buat apa..(sbb masih jaga tatasusila..)
mcm nak nangis..tapi x nangis pun.. =)
yang pastinya... aku sangat terase bahagia..
wlupun tindakan yang telah diambil mungkin merbahaya dan menjejaskan imej kerjaya dia..

Monday, June 18, 2007

masanya...

hurmm ...
inilah masenye..

haihh...gementar... seram sejuk.. nervous..
aduih...

tatau nak cakap ape perasaan saye..
aiyakk..


hurmmm...
happy? risau..?excited??


tgu je la sya update esok2...

daaa.... nak pegi KLIA dah...

Thursday, June 14, 2007

la la laaaaaa.........

yeay!!!

=) dah nak 18 June... xtau cemane ck ckp...
mesti la best sangat kan.. tp mcm risau jugak..
biaselaa.. aku mmg suka pk bebukan pun...
tapi nekad arhh.. kan b? derang buat bodo jerkk.. ingat derang je ade family.. org lain xde family..
hishh..emosional plak aku pepagi ari ni..
tp aku rase mmg ktorang tlh amik tindakan yang bravo lah...
hurmmm... whatever it is... we have made our decision!!" sepppp " ngan b...

Friday, June 08, 2007

pheww!!!

yesterday nite.. was went 4 Pugal farewell party.. dinner at Chilis Bangsar Shopping Center..
memule mcm malas nk join with a whole team -Recruitement Team- but then memikirkan si Pugal 1 of my best buddy sbb die byk tlg aku jugak.. even sumtime kap lam ya nga mmg ade perangai busuk sket kan..
short cut kan cite pegi la jugak.. n sebenarnye tak menyesal sbb .
walau penat memusing-musing cari parking.. then mase nk naik ke ground floor.. w r in a same lift with Dato Michelle Yeoh!! pheww... She is very-very friendly.. and she hug me some more!!! bcoz i the only Malay among that group.. so macam aku local malaysian.. then my colleague frm other country.. n of coz she also Malaysian!!! but very rare at Malaysia...hurmm...so.. as a Hollywood star malaysia... of coz im proud of her.....



-me n Dato Michelle Yeoh-





heh....
this weekend..
-my plan is basuh che bu yang dah bebulan tak basuh....
-siapkan bekas hantaran ....
-pegi repair my heels.. yg bile bejalan bunyi "ketukk-ketakk" sgt kuat.. tapi aku syg sgt kasut tu...





hopefully!!!!!!


Ibbi boleh balik cepat mungkin..haihhhhhhhhhh miss him so much.. bile tgk gambar b baru nmpk mcm b dah gumok arr b!! suka!!! =)







Wednesday, June 06, 2007

huhh...

saya bukan takmo update..
saya jugak bukan malas update..
tapi saya besedih sebab saya tak tahu cemana nak cite...
hurmm....
tapi life must go on.. cedih cane pun saya kenaa kuat jugak..
ni lah dikataan DUGAAN..
dulu2 saya macam tak percaya ada DUGAAN masa bertunang...
tapi sebenarnya dugaan tu lah untuk kuatkan kta..
untuk tentukan kta besungguh sungguh atau tidak..
untuk menguji kesabaran kita...
yang hanya mampu saya lakukan hanyalah berdoa...
takde jalan lain lagi dah....

=)

Friday, May 25, 2007

updet yang tertangguh-tangguh

hah.. ari ni saye nak apdet!!

dah banyak kali saya bukak blog then tak update-update..

mcm tak de idea..
sbb saye pun rase nk quit blog la.. hee...sape je yg sll bace blog saye ni kan?
pengkomen setia saya sudah tentu.. cik mazrah ..
tak sedap la pakai pengkomen..
pakai pengkritik la... heeeehee...
lain-lain pengkritik tak tentu.. pengkritik jemputan: ecnhe adzmi idham ... emi.. lagi?
menejer rekrutmint..

ok la.. ekceli yang nak update ni adalah berkenaan dengan aktiviti akan datang saya..
wiken ni saya akan menduduki peperiksaan utk bakal-bakal cikgu bertempat di sek men vivekenanda?! sek enggekk-enggek...
petangnye nk pegi ke kedai baju tempahan untk pernikahan saye itu.. =) sebabnye.. die ade buat pakej2 lain .. mcm banyak je duit nak pegi buat pakej2 lain tu.. takpe.. saye pemegang dua kad bank..kalau kad saye saje mmg dah kering kontang..tp kad orang yang tak de kat malaysia ni la.. saye dah mintak kebenaran tau..
oo.. tapi saya tak berapa pasti nak pegi buat pakej2 lain itu atau tak.. sbb smlm mase on d way balik keje.. kete saye bermasalah pulak... =(
mlm tu jugak saya pegi anta die ke klinik kete.... so sabtu petang saya akan ade 2 aktiviti...

ahad.. saya akan pegi kenduri kawin kawan saye... die bertunang sama hari dengan saya.. =)
tapi dia melangsungkan perkahwinan dulu pada saya.. tahniah kepadanya...
haa... make! saya akan berjumpa dengan kawan2 saya yang dh lame tak jumpe jugak.. sukenyerr saye..... tapi rombongan kali ni akan kekurangan enche adzmi idham... =(
hurmm... xpe lah.. saye akan berpasangan dengan cik mazrah.. =)
ye cik mazrah... i booking u tau.. =)
tapi mmg rombongan kali ni agak singkat aje... rase mcm tak smpat nk jalan2...jalan2 mase on d way ke rembau aje nyeh.... hurmm...

tu je la.. sekarang saye dh malas nk cite pasal masalah keje saye..sbb bukan kamu semua tahu pun kan!!
ooOOo.. tapi saya nk bg tahu aje...ari selasa lepas.. manager dr HQ-spore telah menghantar email "special thanks and congratulations to Recruitement Team ".. wahh.. die sbut name saye especially tau.. =) -special thanks!!

"Hi Suresh, Jag, Azlina,

Great, Congrats!!

Special thanks to Azlina. "


walaubagaimanapun.. saye tetap dimotivated.. =(
sbb saye rase kesunyiannnnnnnnn

Monday, May 21, 2007

bongoknyehh!!!

boring laa..
bile xde "kawan" nk g jejalan wiken..
bile xde "kawan" nk lawan2..
bile xde "kawan" nk ajak sembang..
bile xde "kawan" nk marah2..

sebenarnye.. tengah merajuk dengan"kawan" tu..
ade ke org lain boleh anta lagu kat "kawan" dengan liriknye..
dan mmg laa tahu org lain tu dulu suke dekat "kawan" tu...
tapi "kawan" tu dah jadi pentunang orang la..
kenapa nak anta jugak.. tak reti ke?
cube kalau perempuan lain anta lagu kat bofen die?
ape perasaan org lain tu..
tipu le kalau kate tak jeles kan?
hurmm... ntah la...
bongoknyehh rase....

lagu nyer...

Friday, May 18, 2007

update yang betul

wah!!!

ari ni 18 May!!!
besamaan lagi 3 bulan ke 18 August!!!

so start counting days!!!!


=)

sekian ..

ni belum update yang betul

hari mengular..ialah bemaksud apabila boss kamu tiada di pejabat maka kamu akan besuka ria walaupun satu hari saja…

upss.. tak leh buat entry pasal keje/stress keje.. nnt menejer komen.

Sebenarnye aku mmg la sangat2 terase kerinduannye.. ye ler.. kalau dah biase dgn dia..paling lama xjumpe pun 4 ari.. tu adalah paling lama..
hurmm ni dah nak masuk 1bulan lebih .. dan mungkin 2 bulan akan jadinya.. waa…
cuba bayangkan kamu sekalian di tempat kami..

hurmm.. a very very very sedih la..
banyak jemputan walimatul urus dari kawan-kawan.. insyaallah akan di penuhi semua undangan kalau tiada aral yang menghalang.

Hurm.. saye tengah mencari idea nak update blog la.. saye tatau nk update ape sebenarnya..
Tapi saye nk jugak update..heee.. bongek kan saye ? :D


Monday, May 14, 2007

hari - hari saye..

hari hari saye yang bosan...
bosan la..
ari ni sangat malas nak dtg keje..
pagi2 lagi mood dah x baik.. marah2 anak buah aku yg sgt ntah ape2..
drive lagi..hehh.. mmg tension jerk
bosan lahh hari ni!!!
rase macam dah lame tak asah2 kaki..
rase macam dah lame tak bebai...
rase macam dah lame tak buat macam2 ar...
hehh.. bosan!!! =(

semalam pegi ke umah kak lang.. drop by subang jaya.. rase macam arh.. shedih nye..
lalu Puchong.. tol USJ .. area-area USJ.. heh...bawak kete slow jerk.. amik feel la kunon...

tapi kan. kadang2 aku tak rase pun die xde kat sini..huhuu.. (niat jahat ade jek)..
tak rase ape-ape pun.. sedar2 dah sebulan.. hehee.. nak extend lagi sebulan ke cik abang oii..
extend la.. orang tak kisah!!! orang leh p shopping sndiri2.. leh jenjalan ngn Che Bu.. leh beli barang2 Make Up banyak.. leh beli baju banyak.. hehh.. keje la lame-lame kat tmpat panas tuu... nnt jadi lagi itam dr orang tau!@! padan muke... orang tak pe.. dh mmg semula jadi..heee...
tak best la mood2 tgh bulan nih.. bile tmpat melepas kan geram tak de.. jadi rase cam bongek jerk... huwaaaaaaaaaaaaaaaa.... =(

stres lagi!!!

Friday, May 11, 2007

-sesat di lautan orang-

ahahaaa....bile ingat ingat balik memang la kelakarnyer...
semalam abih keje agak tegopoh gapah..
mulenye nak plan stayback kt opish smpai kul 7.sengah gitu... nk buat report lah kununnyer...
then suddenly shri ajak join gi Jusco Taman Maluri..hurmm.... macam besh je,..ade hari J Card..
sebenarnye aku tanak balik awal slalu2 sbb bile aku di umah akan buatkan aku rase sangat sunyi dan rinduuu kt ibbi.. so lebih baiik aku buat aktiviti besame rakan2 sekalian...
biase laa bab2 jalan nih mmg aku fail pun..so ktorang pegi dengan satu kete aje..
iaitu Mazrah,Kak Nani, shree and me.. huhuu.. punye le semangatnye derang nih nak beshopping.. aku xde sangat pun..biase je naluri shopping aku..xde la extreme sangat..
odw ke sane shree dah bising biase la jemm di ari jumaat.. dgn rase nk vormit lah.. sakit perut laa.. so smpai jek di Jusco Maluri tuh ktorang bedua (aku ngn Shree) turun dulu.. konon nak save kan parking sbb mmg ktorang dh nampak parking space dah.. bediri laa kami bedue tunggu dalam kotak parking tu..
malangnye ade kete lain yang lebih bijak.. die alihkan aje kon yang menghalang jalan tuh.. sungguh durjana..so tutup cite bab parking, sbb dah kecewa.. then ktorang pun masuk ke dalam..
mashaAllahhh...manusia.. ramai gile.. tuhan aje yang tahu!!! heh..
dalam 10 minit pas tu.. bile ktorang cube kol si mazrah ngn Kak Nani ..unreacheable.. haih... panic sehhh.. ade arr dlam 30 minit gituu cube kol derang.. sah mmg line sgt sibuk.
aku dh memang nk nangis dah ni.. kalau xjumpe derang makne nye x bole balik la ktorang...
so care mudah.. ktorang pegi ke information counter.. nak buat announcement arr kononyer..
sekali si petugas tu tanak entertaint..huhh!! marah nye aku.. bukan ktorang xnak cr sendiri.. masalahnye line tepon mmg tak dapat...
hampir beputus ase....
then terus lepak kat food court smbil tak putus2 cube sms dan kol..
huhh atlast!! finally.. dpt je contact trus jerit.. ktorang kat depan Secret Recipe!!!
yeayy..... bile je jumpe depan secret recipe tuh..ktorang berpelukan.. heheee... mcm JEJAK KASIH siot... =)

so.. conclusion dr kisah itu..jangan laa bepisah dr kawan-kawan kamu bile di tempat yang sangat crowded!!!!!

Monday, May 07, 2007

helo...

Heh… setelah 3 minggu tak mengapdet ini blog terase cam x best plak …
Sbbnye banyak bende jadi tak sempat nak apdet.. (plus malas plus bz plus xde mood)
Ari ni nak jugak apdet walaupun sikit..

Sedar xsedar dah masuk minggu ke 3 ibbi kat sudan ek.. hurmm.. sunyi la.. tipu la kalau aku kate aku tak sunyi kan.. memang terase sangat ketiadaan b.. hurmmm…

First day die pegi lagi laaa terase kesyahduannyer.. satu opis tau aku nangis…huhuu..(im very2 emotional and sensitippp..) sape bukak cite pasal die jerk.. mate aku kace2.,..

Balik kampong pun rase kekok.. biase balik berdua.. ni kena balik sensorang.. biase aku tak yah drive ni aku kene drive dr KL ke SP.. huhuu..memang la bawak anak buah aku sorang..tp apelaa maknenyer kalau die sembang ngn aku pasal katun tuu..katun nih.. bla tuu bla nih.. (aku pun melayannn kan aje..) ..

Aktiviti aku kat sp adalah merehatkan diri.. mmg rehat betul la.. tp tetap la buat aktivi preparation.. aku booking package.. pegi ngn mak aku.,dan tuan butik tu kenal mak aku..suke lah saye.. sbb dpt diskaun dan jugak dpt tambah bende-bende lain… besh besh!!!

Laginye..hurmm last week pegi PD with Emerio Team ..perghh.. sangat enjoy dan sangat suke.. best woo.. due kali aku lemas di lautan.. naik banana boaat.. huhuu.. yang besh dan untungnye sbb aku paling kecik dan comei .. dua kali lemas ..mamat2 baywatch tu dtg selamat kan aku dulu..sbb takut aku hanyut..huhuu… dah tu plak naik jet ski.. laju sehh..
Ni la mase nye untuk aku meng ENJOY kan diri!! =) thanx to my lovely fiancée…. Bg supporter dr jauh..
Tak banyak gambar aku amik sebabnye x bawak camera..huhuu.. lagi pun malash jugak nak beposing mosing nih..

ps: miss u so much… =( cepat arr mase..

Thursday, April 19, 2007

? !

erkh.. lame jugak rase tak mengupdate blog nih..
malas sebenarnye.. tapi nak apdet... tapi rase mcm malas.. tp banyak keje..
antara alasan-alasannya:
1. malas.
2. tak de idea.
3. sibuk.
4. tak de mase.
5. banyak keje.
6. tak tau nak type ape.
7. (same je alasan2 tu)....

start dr anta ibbi..
18 April 07
- on EL.. alasan car brokedown.. gi workshop.. xde transport nak ke tempat kije..(yang sebenarnya hanyalah nak menghabiskan masa besama-sama...)
- gi teman ibbi gi HQ.. gi klinik .. cucuk vaksin... hurmm tgu amik duit...
- balik packing barang2...
- malam gi anta ngn Jamy ngan Pajao naik che bu yang tgh tak sihat tu...
risau jerk kut che Bu rosak di tengah jalan.. sbb keadaan die mmg kritikal...

19 April 07.
- datang keje cam biase tp mmg sedih sgt (mate kace-kace)...
- smpai je opis kene pndah tempat duduk.. as cik yanie join .. die akan duduk tmpat aku.. sbb nye die join HR team,, n tempat aku dkt ngn HR.. HR = PnC.
- nangis depan boss aku.. masuk je bilik die.. geetha ade same time tuh (astn mgr-HR) .. duduk je kat kusi dpan jagx aku nangishhh.... (bile ingat balik rase muke merah2..)
- all RT ingat aku nangis sbb kene pndah tmpat duduk.. walhal yang sebenarnye aku nangis sbb tak tertahan sedih.. first day,.. biase ler... SYAHDU die lain sikit....
- dah kool down sume.. aku wat keje cam biase.. tp mate bengkak sehh... tak bape nk konsentret keje nyer...
- sempat cet ngn bi. mase tu bi kat DUbai..
pas tu.. balik keje xmakan.. trus tdo je..

20 April nyer.
- RT outing + shikha farewell party.. ape llg mkn pizza jerk la...
- keje cam biase dah..

21 April
- anta che bu gi klinik... terbang duit aku.. huhuuu...che bu sakit kuat. =(

erkh...

stress...!! =(




Friday, April 13, 2007

i'm sad.

16:45pm = April 13, 2007
“yang..abg ada berita x best..”
Apa?
“nnt la balik abg p kat syg abg ceghita”
Apa?? Nak tau sekarang..
“ balik ni la.. nnt syg maghah abg.”
Syg nak tau sekarang jugak!
“abg kena p SUDAN minggu dpan”
Tipu… tak pecaya…
“la.. sungguh.. abg kena p sebulan.. bla..bla..bla………

** terus tediam aku… dah tak leh nk ckap.. mate dah bekaca-kaca…**

Sapa xsedih kan? Dah arr jauh… sebulan pulak.. dah la sibuk nak buat pesiapan kawin nih…. nak beli tu nak beli ni.. nak buat tu nak buat ni..
Dia kena pi outstation plak.. huhh.. memang laa aku sngat sedih..

Bile pk-pk balik, ni la dugaan orang bertunang.. sabar je la yang aku mampu buat..
Dekatkan diri dgn Allah.. jadi camni.. baru aku insaf.. baru aku sedar… betapa jauhnya aku dgn Yang Satu…


Hurmm… tadi… 10 minit yang lalu..
“Yang,…abg nk tanya… kat immigration subang leh buat passport x?”
Tak tau.. tak mau habaq.. =(
“ tiket abg 19hb…”
Ark!!! Terus aku tak cakap dah.. diam jerk..

** adehh cane aku nak keje klu otak ke lain… dah la sekarang nokia Phase 3 punya dateline dah dekat..**

- sambil memainkan lagu hadapi dengan senyuman!!!

Monday, April 09, 2007

-:: phewwww =) ::-

Waduhh….

Suda sekian lame aku x berdating( kuar jejalan..)
Almost 3months… sbbnye encik demin sangat la sibuk bekerja..
Dan sabar itu ada hikmahnya..
Weekend yang lalu.. aku rase akulah insane yang paling gumbira..

Friday nite..
- encik demin bermalam di rumah , dengan harapan esok pagi boleh bangun awal dan mulakan aktiviti seawall yang bole..
- tapi xseawal mane sangat pun.. sebabnye.. kul 10 lebih baru bangun..siapkan sarapan.. (tapi aku sndiri x sarapan) , basuh baju ..bla..bla.. bla.. (keja suri rumah tangga)

Saturday
- sambung yang lepas buat keja suri rumah tangga….
- Kul 11 ++ berada di kedai Tayar. Kiat Mun – seksyen 8, *BBB….
- Encik Demin tukar ke-empat2 tayar WHH.. bajet amik mase dlm sejam.. ghupenyer melebihi jangkaan ..
- Pukul 2.20pm patutnye tengok *TMNT.. tiket yang telah dibeli 2hari awal.. =)
- Disebabkan kedai tayar Kiat Mun tu *“jimbet”, siap lebih kurang pkul 1.15pm.. pejalanan nak ke 1 Utama tu pun agak jauh.. ditambah plak ngn Jemmmm…
- Jam dah menunjukkan kul 2.00pm.. aku dah tarik muka 18.. (masam giler- sape tengok kompom tak ngorat!!!)
- Sampai 1 Utama kul 2.40… bajet masuk lewat 10-15 minit ok la.. sbb nye slalu iklan bejela… tapi!!!! Belegar-legar mencari parking sampai ke jam 3.20.
- Tak payah nak bayangkan la muke aku dh macam mana lagi dah…sampaikan tak nak becakap langsung ngn encik demin.. disebabkan aku excited nk tgk TMNT.. encik demin memujuk supaya tengok show yang berikut nye..
- Pegi GSC,mashaAllah manusia.. ramainye Q.. aku dh nk nangis..kompom tiket tak de… Q jugak.. dgn harapan dapat tgk show 4.20pm.. sekali bile nak beli tiket..
- Mamat Best Employer Of The Month kat GSC cakap.. akak.. tgl seat depan jerk.. tu pun satu..satu.. (maksudnye separate laaa tuu) ade selang2 seat..
- Tanye yang kul 6.20pm.. ok.. ade lagi kekosongan.. tap dah takde seat B 07 dan B08, ade yang tepi penjuru.. agak depan jugak.. G ape tah..
- Utk habiskan mase yang lagi 3jam..jalan2 dpm 1utama.. gi Jusco tgk baju keje baru.. ampeh,.xde yang bekenan.. jalan2.. smpai rase sakit kaki..peha..sume bagai…Make cukupla mase jam 6.10.. Pegi GSC. Layan TMNT!!!
- Tapi aku xpuas hati.. kenape xde soundtrack atau lagu asal die???
- Abih movie dlm kul 8.20.. disebabkan dlm planning nak gi tyk Eye On Malaysia..
- Kul berape pun aku xkisah.. janji aku nk p..begitu jugak dengan Encik Demin yang mmg nak naik benda bulat tu..
- Kuar je dr *OU.. aiyo yoo.. aku suda tetinggal itu peta la.. punye le semangat siap print Map cemane nak ke Titiwangsa tuh..alih2 aku tetinggal kat umah..
- Waa….kene la marah!! Sepanjang jalan Encik Demin membebell.. masam lagi..nasib le mmg ade KL Map dlm kete..tp map tu x complete…explore punya explore.. nk kate sesat tak sangat la.. tapi terror jugak la Encik Demin cr jalan..jumpak jugak akhirnya..
- Sungguh girang hati aku walaupun kena marah…
- Maka… sesi mengambil gambar dan jugak beratur nak naik “gondola” tuh…
- Best woooo….slow jerk die naik.. xrase gayat pun..
- Balik pun dh larut malam.. sekali lagi Encik Demin tdo di umah..untuk persiapan aktiviti pagi esok…



Sunday..
- aktiviti bermula agak lambat.. disebabkan membuat persiaapan sbagai ibu (saudara) kepada anak2 buah…
- aktiviti bermula agak tengahari.. terus ke shah alam..Tesco.. shopping di tesco shah alam..sbb pade aku tesco shah alam besau, dan banyak pilihan..
- abis membeli blahh dr tesco… ter “stuck” kat kedai emas Poh Kong.
- Heh.. ingat stuck dlm 20-30 minit je macam slalu survey kt kedai emas lain.. alih2 ni stuck smpai sejam sengah.. huhh.. tp mmg puas hati sesangat!!!! =)
- 50% preparation dah tu…
- Selesai di situ gerak ke Giant Shah alam plak..cari suar keje kat encik demin..dan jugak saje nak jalan2..
- Selesai di situ… menuju ke rumah..jam menunjukkan kul 6.00pm..
- Sampai di seksyen 8.. terus cari kedai pengantin..
- Nampak kedai Asmaradana… (dlm majalah pp sll ade psl kedai nih)..trus singgah.. tanye2 harga tempah baju.. cube baju..amik ukuran.. amik itu..dan amik ini..dan pelbagai.. make lagi 20% preparation dah hamper complete..tinggalnye tunggu bulan June sbb sume tempahan hanya akan siap lebih kurang dlm bulan Jun!!!
- Balik umah.. rehat2 sekejap..rehat……………. smpai ke pagi isnin..

pheW!!! Weekend yang sangat “Warna-Warni” penuh dengan suka-duka..

CINTA - OST Puteri
- kalau benar cinta itu buta-
- siapakah jadi mangsanya-
- kalau cinta itu cinta setia –
- nangis ketawa sama ha ha ha-
- kalau kita boleh beli cinta –
- berapa pula harganya –
- alangkah indah kita dicinta-
- kerana hidup kita lebih bahagia…-


glossary
*TMNT – teenage mutant ninja turtle /*OU- One Utama /* jimbet - sangat lembab/* BBB- Bandar Baru Bangi

Wednesday, April 04, 2007

stresss

ape yerk apdet saye utk blog..
saye sibuk la skang ni..
stressssssssssssss

"menejer" tolong saye cr candidate menejer..
oh ya.. sekarang saye dah tak berurusan lagi ngn "james Bond di cyberjaya tu..
syukur alhamdulillah...tak yah i runsing pasal mamat tu..
kalau x sakit jiwa ber urusan ngan die..
skang skop keje aku 100% utk Halim Parjo yg semakin stresss....
sebabnye requirement banyak.. backfill banyak..fill in the blank pun banyak..
dah tu gena?
dah kering inbox aku ngn resume.. rase cam nk turun padang jer ni...
byk gosipss yg aku dgr skang ni..
dan aku malas nk letak di kepala..aku xkan betukar keje sehingga ke tahun hadapan..
as of now im in a comfort zone (really?)

tutup cite keje.. masuk cite melangkah ke alam baru..
ngeh ngeh....

weekend yg lepas aku besame2 bonda techinta dan kak long pegi membeli belah barang2 hantaran....
satu kejadian yang menyayat hati telah tejadi... "BIARLAH RAHSIA".
nnt ade kelapangan aku apdet kejadian itu..

Tuesday, March 27, 2007

pi em es. (projek muda sarjana)

yes.
pms... (projek muda sarjana) - erk.. ke psm?? psm..psm.. sistem bantuan keputusan pemilihan kaca mata hitam.. ngeh ngehhhhh..


bukan.....bukan tuuu!!!!

ekceli aku tengah mengalami tekanan nehh....
sangat tekanan.. letih..
bosan.
sepi..
aku sendiri... =(

rase nk marah!
rase nk cubit!
rase nk asah kaki!
rase nk jerit!
rase nk pekik!
rase nk nangis!
rase nk gelak!

mcm nk dengar lagu amy mastura.. cinta..
tapi xleh donlod lagu time opis hour..
tapi nak jugak dengar!!!!
pakse emi suh donlod..

petikan cet ngn emi:

me (3/27/2007 9:44:43 AM): yerp
me (3/27/2007 9:44:46 AM): nak laguuuuuuuuuuuu
he (3/27/2007 9:45:00 AM): lagu apa ko nak?
me (3/27/2007 9:45:14 AM): amymastura
me (3/27/2007 9:45:17 AM): cinta
he (3/27/2007 9:46:03 AM): hmm takde la cik kak
he (3/27/2007 9:46:08 AM): bkn semua lagu aku ada la
me (3/27/2007 9:47:02 AM): donload la
he (3/27/2007 9:47:26 AM): ko la donload
he (3/27/2007 9:47:26 AM): srh aku lak

he (3/27/2007 9:47:38 AM): camne,dpt ramai candidate tak?
me (3/27/2007 9:50:34 AM): fresh grads ramai ler
me (3/27/2007 9:50:38 AM): penat badan
he (3/27/2007 9:52:18 AM): okla tu
he (3/27/2007 9:52:18 AM): penat tp duit masyuk
me (3/27/2007 9:52:46 AM): duit masyuk??
me (3/27/2007 9:52:50 AM): bnyk le ko
me (3/27/2007 9:53:00 AM): mane ade oT
he (3/27/2007 9:55:29 AM): ot takde
he (3/27/2007 9:55:40 AM): tp klu candidate tu dpt
he (3/27/2007 9:55:40 AM): dpt la komisyen
me (3/27/2007 9:56:21 AM): hurmm
me (3/27/2007 9:56:23 AM): mslhnye kan
me (3/27/2007 9:56:33 AM): yg candidate tu sume 80%fresher
me (3/27/2007 9:56:35 AM): cane
me (3/27/2007 9:56:43 AM): aku nk etlis 1 yr exp
me (3/27/2007 9:56:52 AM): klu fresher pun mesti good knowledge in iT
he (3/27/2007 9:58:30 AM): sian la dorg
he (3/27/2007 9:58:42 AM): klu tak dpt keje
he (3/27/2007 9:58:48 AM): camne nak dpt experience
me (3/27/2007 9:58:51 AM): aku bukan x nkbg keje
me (3/27/2007 9:58:55 AM): kan aku kate
me (3/27/2007 9:59:00 AM): good knowledge in it
he (3/27/2007 9:59:08 AM): ko dulu kuar keje pun
he (3/27/2007 9:59:08 AM): ko rasa camtu gak kan
me (3/27/2007 9:59:11 AM): klau fresh grad tp xpandai install pc pun
me (3/27/2007 9:59:14 AM): cane?
me (3/27/2007 9:59:28 AM): aku pun cam tu lagak
me (3/27/2007 9:59:45 AM): lagi satuu kan
me (3/27/2007 9:59:49 AM): komunikasi beb
me (3/27/2007 9:59:55 AM): mmg kene power
me (3/27/2007 10:01:37 AM): sbb kan ktorang mnc
me (3/27/2007 10:01:46 AM): aku punye english pun xpower gak
he (3/27/2007 10:03:52 AM): mnc tu apa?
me (3/27/2007 10:04:18 AM): multi national company
he (3/27/2007 10:08:49 AM): ye le,cr la yg berkelayakan
me (3/27/2007 10:09:11 AM): hurmm
me (3/27/2007 10:09:17 AM): awek ko kos ape?
he (3/27/2007 10:13:50 AM): electrical
he (3/27/2007 10:13:50 AM): nape?
he (3/27/2007 10:13:55 AM): ada keje kosong ke?
me (3/27/2007 10:19:32 AM): ade utk iT
he (3/27/2007 10:23:17 AM): da tentu la awek aku bkn sc
me (3/27/2007 12:17:23 PM): donlod le kat aku
me (3/27/2007 12:17:48 PM): lagu amy mastura
me (3/27/2007 12:18:03 PM): opi s aku xleh donlod
he (3/27/2007 12:19:45 PM): tak tau nak donload kat mana
he (3/27/2007 12:19:51 PM): lagu melayu ssh sket nak donload
me (3/27/2007 12:19:55 PM): kat jiwang
he (3/27/2007 12:20:40 PM): ha tau pun
he (3/27/2007 12:20:46 PM): donload je ler
me (3/27/2007 12:21:14 PM): xlehhh

he (3/27/2007 12:23:02 PM): nama lagu
me (3/27/2007 12:23:34 PM): cinta
me (3/27/2007 12:25:38 PM): pls le
he (3/27/2007 12:26:14 PM): jap le
he (3/27/2007 12:26:14 PM): tgh nak donload la ni
me (3/27/2007 12:27:48 PM): heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

me (3/27/2007 12:31:00 PM): tenkiuu

akhirnyerrrrrr aku dpat jugak lagu nih.. dh boleh la aku dgr smbil melayan tensen aku nih........
arghh!! grgrgrgrgrgrgrrrrrrrrrrrrr


Monday, March 19, 2007

apdet saye..

11 March 07
Lonely…
I am so lonely…
I have nobody…when he worked...
Ooohh lonely..

Hish… kammon laa..bukan nye 2 tahun tak jumpe ye x..
Baru 1 minggu.. tapi tu la.. sehari kurasa setahun lamanya….
apetah lagi seminggu..due minggu…
Haihh….lamenye rase…
Bekorban sekarang..besusah payah sekarang…
Untuk mase depan jugak laa.. kan?
So sabar je ler…
Tapi kan semalam aku mmg tak sabar agaknye..
Siap aku sampaikan pesanan kat voice mail die..&*^(&^*(^(!%#*99 b*d
Hehhh.. pastu baru nak menyesal…
Baru anta sms baik2..
Tapi tu arr…
Aku memang kena mematangkan diri aku .. grow up!!!!!


12 March 07
Ni selepas semalam….iaitu malam tadi..
Lepas pujuk2.. bejaye la jugak bedating setelah seminggu x jumpe..
But last nite nye dating paling2 menyedihkan dan paling2 tekilan…
Tak mau ingatt.. (but I got gud leasson…) heh…

Nak hapdet ape eik?
i dnt know what should I type..
No update…malashhh…


17 March 07
Weekend yang terkini..
Xde aktiviti menarik melainkan sabtunye
Aku main masak-masak…
Sbb tak de aktiviti yg menarik.. aku berjaya merajinkan diri ku yang sedia kala pemalassss….
Masak spaghetti… hurmm kali ni tak main prego-prego.. Dolmio(betul ke tak..not sure…)
Kuah asli… sume buat sendiri ..
Dari sediakan bawang besar..hinggakan ke daging cincang..,
hehhh.. sebenarnye boleh je nak masak pakai Prego tu..
Tapi saje kan..nnt cepat habis masak plak..aku jugak bising tak de apa aktiviti nak buat..
Sbb tu aku buat spaghetti asli.. ingat kan dah siap tu bolehla simpan kat Ibbi sket.. B keje Sabtu –Ahad lepas.. ghupenyer.. sebanyak-banyak aku buat tu.. sekejap aje hah.. xsempat pukul 4 dah abish.. anak-anak buah aku punye laaa suke…  .. maklumlerr mak cik die masak… sedap lerrr tuu… hehee….
Dah tak tahu nak buat ape.. aktivit yang seterusnya mcm biase le.. T.I.D.O….
Malamnye mengadap konsert AF yang xbest..aku bajet gempak le konsert kali ni.. ghupenye ancuss.. ntah la kat mane silap..tp series aku xpuas hati mcm2..
Nasib le komen2 dr juri leh menghiburkan.. oo.. ngn aksi Pak Nil.. yng happening…

Ahad? 18 March 07
Huhuuuu…. Xde ape aktiviti langsung!
Kali ni turn kak long masak.. die masak Bihun Sup Tulang…
Hohh.. makan sikit je.. sbb aku dh rase mcm nak pening bile makan daging banyak2.. mcm nak ade darah tinggi pun yer jugak.,.. aku darah tinggi???
Kan ke selalu aku darah rendah!! (mimpi kah??)
Pas makan.. buntu… terase nak gi Alamanda..
Xkan nak g sorang2… tapi rase mcm nak bejalan-jalan…tapi xnak pegi sorang2..
Haiyaaa… last- last aku gi basuh kete..
Mase aku kuar basuh kete.. jam menunjukkan tepatpukul 12.45 tengah hari..
:D
Ade ke orang basuh kete tengah2 ari bute/??
Sambil menunggu orang cuci Che BU..lantas aku tepon kat B..melaporkan aku ada kat kedai basuh kete...pulak kene bebel.. mane der orang basuh kete tengah2 ari..
Tapi.. aku buat!! Ikut suka aku la..bukan aku yang basuh.. orang kedai yang basuh keta…
Aku dok tepi jerk.. Bayar ape kat orang tu.. ape susah..
Balik nye..bace majalah NONA.. edisi pengantin ngn majalah Pesona Pengantin..
Ngam-ngam lagi 5 bulan ekk?
Ape satu habuk aku xbuat lagiii////
Barang2 hantaran je yang ade..
Hiasan untuk hantaran ..ZERO…
Baru nak pk nk wat cemane.. nk pakai kotak ke? Nak pakai polistrin yg mcm dlm mjlh ke.. atau nk letak dlm bekas yng anyam tuuuu.. huhh.. ni memang kene take action dah ni…immediately..
Door Gift lagi..bunga telor?ahh beli je sume tuu..tp bilenye nak beli..
Malam.. baru dapat meng-date…

Sekian apdet saya..


Friday, March 09, 2007

ooOOoo.. begituuuuu!!!

Thumb represents parents
Second finger represents brothers & sisters
Center finger represents own self
Fourth finger represents your partner
Last finger represents your children
Really interesting

Why wedding ring should put on the fourth finger??
Pls follow the below step, really god made this a miracle (this is from a Chinese excerpt)

Firstly, show your palm, center finger bend and put together back to back
Secondly, the rest 4 fingers tips to tips
Games begin, follow the below arrangement, 5 finger but only 1 pair can split.




Try to open your thumb, the thumb represents parents, it can be open because all human does go thru sick and dead. Which are our parents will leave us one day Please close up your thumb, then open your second finger, the finger represent brothers and sisters, they do have their own family which is too they will leave us too Now close up your second finger, open up your little finger, this represent your children. Sooner or later they too will leave us for they got they own living to live Nevertheless, close up your little finger, try to open your fourth finger which we put our wedding ring; you will be surprise to find that it cannot be open at all. Because it represent husband and wife, this whole life you will be attach to each other.

Thursday, March 08, 2007

perasaan yang ntah apa-apa..

Hishhh.. xpatut sungguh perasaan ini..
Tutup mate..
Tutup hati..
Pejam mate..
Cakap ngn die jgn pandang muke..
Jangan tengok muke die..
Jangan betentang mata dengan die..
Jangan!!! Jangan!! Jangan!!
Very dangerous!!!
Huhh… (jantung aku bedegup kencang mehh…)
aiyakk..
Ibbi..ingat ibbi..ingat enche Adzmi Idham Abd Halim tu..
Ingat budak bongek tuu…ingat ibbi selalu kan.. mmg selalu ingat ibbi pun.. tapi…..

Hishh ape laa perasaan ni..
Jahat sungguh..
Tapi kenape ehh …
Die mcm ade iras-iras dgn si TuTTT gitu…
Tinggi.. yep..
Rambut… yep..very definitely.. nmpk sgt lembut.. mcm gune jari pun bole..(belum sentuh tu)…
Kulit..yep.. lebih kurang la..
Hishh.. jahat sungguh nafsu aku ni..
Tapi bukan jahat mehh.. cumenye die membuatkan aku FLASH BACK pade sesorang..
On that day he came to sign the offer letter aku dh teruja..
(beperang ngn perasaan sndiri nih)
Ihhh lerr.. bukan ade effect sgt pun..
Sbbnye die bukan duk dlm opih nih..
Die akan ke HP gitu.. team mane aku xpasti..tp die budak unix..
Aler…. Tak sepatutnye aku beperasaan begini.. tapi ni la dugaan kan..
Ehh bukan dugaan.. godaan..
Aler… ntah-ntah aku je syok sndiri..
Die xde ape pun.. die cam biase je..
Aku pun cam biase jugak ape.. cume nye die membuat kan aku teringat pada somebody..
Mungkin sbb itu perasaan aku bekocak gituu..
Teruja kot… =)
Hari ni jet u.. esok sure aku dah lupe..
Luse mesti dah tak ingat..
Dah bape banyak candidate aku dtg dan join.. pas derang onboard.. aku dh tak de rase ape pun..

Kepada ibbi.. kalau sempat bace blog ni.. im sory b.. hehe.. “pinn pinn aje”
Syg ibbi sorang aje la.. :P~

Monday, March 05, 2007

solution kepada tekanan..

tekanan petame.
* dah malas nak amik pusing.. sbb tadi meeting dah announce yg internal staff bleh dpt incentip jugak.. bleh back dated yg bulan 2 punya..
- candidate aku yg direject sbb teknikal interview 5bulan lepas, join bawah rekruter lain.. jumlah yg telah dikenal pasti 5 orang besamaan 1k telah lesap …

tekanan kedua.
* minggu ni x gaduh.. gaduh sejap sejap.. gaduh sket2 je.. org ckp.. gado gado manje..hehee..
- selalu gaduh ngn ibbi aku tu.. ntah apa kene laa mamat ni..hishh..sungguh bededikasi sekali keje.. smpai aku pun dia xpeduli lagi dah..nak bantah pun tak bleh jugak.. untuk sapa nnt..untuk akak jugak (nada Ogy Ahmad Daud)

tekanan tiga
* USB cable tu dh jumpe.. ade kat umah.. gantung kt rak baju aku.. ntah cemane aku bleh terbawak balik pun aku tatau.. tak sedar perkhabaran..x baik aku syak bebukan… hishh.. tu la jgn pk negative kat org lain.. xbaik..
- USB cable aku ilang kat opis. Aku xtau sapa curik.. atau aku yg miss place..sll aku tinggal kat cpu gitu aja.. xdak sapa nk amik.. masing2 ade workplace memasing..tapi dh 3ari aku cr USB cable hensepon aku ke CPU aku tak jumpa.. pelik nih…aku bawak balik ke?? X rasanya…aiyoooo.. mana aku letak??

tekanan empat
* x ilang lagi tekanan.. tp tak pe.. nnt ade rezeki.. ade mase..ade duit…bleh p jejalan..(sedapkan hati sendiri)
- nak p jejalan.. waaaaaaaa.. dh lama aku angan2 nak p jejalan.. xkigha la genting ka.. pangkor ka.. A FAmosa water world ka.. tp asal aku plan je..nnt mesti clash ngn bende lain…sungguh tak puas ati..

tekanan lima
* ilang sume tekanan minggu nih sbb las wiken p shoping kat jusco…beli cadar… beli loffer Carlo Rino.. beli suar.. beli sandal lagi arhh.. 2 pasang kasut aku beli dalam hari yang sama..hishh.. antu shopping sungguh..
* bi pun dah upgred kete die sket…tmbh tinted depan..pasang alarm system baru…(shedih..b dh xde mase nk bace blog ni..dh kene keje kat site…)
- aku mmg suka mncari tekanan.. bende yg kecik2 pun akan aku besarkan sehingga menjadi tekanan dalam pale hotak ku ini…ape ke jenis laaa cik norazlina haron nih…


oleh yang demikian.. jangan la melayan tekanan….atau tekanan akan melayan anda…
tak layan dah… sbb wiken lepas ku bahagia”…

Friday, March 02, 2007

::tekanan::

Sebenarnye aku pun dh malas nak menghapdet blog ni..
Terase macam nk pupuskan aje..
Terase jugak sayang ..
Nnt bile aku xde tempat nak meluahkan perasaan ..
Xde tempat nak mengadu nasib..
Xde tempat mencurahkan kasih sayang.. (mcm sekarang..eh hari ni..)
Tak best jugak kan..
- bese la.. mud org tetekan.. selalu aje gitu..

tekanan petame.
- candidate aku yg direject sbb teknikal interview 5bulan lepas, join bawah rekruter lain.. jumlah yg telah dikenal pasti 5 orang besamaan 1k telah lesap …

tekanan kedua.
- selalu gaduh ngn ibbi aku tu.. ntah apa kene laa mamat ni..hishh..sungguh bededikasi sekali keje.. smpai aku pun dia xpeduli lagi dah..nak bantah pun tak bleh jugak.. untuk sapa nnt..untuk akak jugak (nada Ogy Ahmad Daud)

tekanan tiga
- USB cable aku ilang kat opis. Aku xtau sapa curik.. atau aku yg miss place..sll aku tinggal kat cpu gitu aja.. xdak sapa nk amik.. masing2 ade workplace memasing..tapi dh 3ari aku cr USB cable hensepon aku ke CPU aku tak jumpa.. pelik nih…aku bawak balik ke?? X rasanya…aiyoooo.. mana aku letak??

tekanan empat
- nak p jejalan.. waaaaaaaa.. dh lama aku angan2 nak p jejalan.. xkigha la genting ka.. pangkor ka.. A FAmosa water world ka.. tp asal aku plan je..nnt mesti clash ngn bende lain…sungguh tak puas ati..

tekanan lima
- aku mmg suka mncari tekanan.. bende yg kecik2 pun akan aku besarkan sehingga menjadi tekanan dalam pale hotak ku ini…ape ke jenis laaa cik norazlina haron nih…

oleh yang demikian.. jangan la melayan tekanan….atau tekanan akan melayan anda…


sambil nyanyi lagu neh kekuat..

Artis : ElyanaLagu : Tak Tercapai Akalmu
/Ku congak apa yang didepan ku
/sebelum atur langkah
/ku tahu kan ke mana
/tak mudah aku kan diperdaya
/dengan pujuk dan rayu
/hasut ke dunia mu
/*sesungguhnya ku
/lebih dari yang kau tahu
/baik buruknya sesuatu
/sesalunya difikirkan dulu
/ CHORUS:biar berdentum
/langit runtuh dan menghempap diriku
/tidak tergadai tata susila ku
/yang menggambarkan siapa diriku
/biarlah bergoncang
/bumi di telapak kakiku ini
/namun takkan ka rubah pendirian
/yang membuat aku menjadi aku
/mungkin sukar tuk ku fahami
/kerna tak tercapai akal mu
/jangan ku kau sasarkan sebagai mangsa
/yang kau sangka mudah rebah
/santun bukan yang ku lemah
/mudahnya rosakkan dari membina
/mencemarkan dari memulia
/tak menghirau dari mengendah
ULANG *ULANG CHORUS

Monday, February 26, 2007

kara-ok?

ahahaa.. slalu jerk aku karaoke ngn ibbi dalam kete.. nyanyi menghiburkan hati..
but last week... disebabkan ibbi asik keje aje mencari duit lebihan.. makenye...
aku mencari hiburan sendiri... aku join reen.. rumie..yazid..ain...berkaroke di jusco balakong.. ngehh ngehh... main belasah je nyanyi..memule tu agak malu2 kucing nak menyanyi...xpenah testing soghe kat mikropon la katakan.. yazid kaver line baik punye..pilih lagu myheart..berduet la kami.. then begilir-gilir nyanyi.. so far enjoy le..
byk aktiviti aku plan nk buat ngn ibbi..but i know how his work load now.. better aku jangan kcau die keje.. untuk aku jugak tu.. kan bi kan...

ok la.. ekceli aku xde idea pun nk apdet blog nih..tambah2 skang mcm dh malas nk updet..
nk berhibernate jugak la... hurmm maybe 1 week.. 1month.. 1 year.. =)



bosan kan bace? aku pun bosan sebenarnye menaip... so jangan le bace.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails