Thursday, January 11, 2007

aku ?

entry ni penuh dengan emosi...

Conversation 1
A: na.. aku nak mntk tolong hang arr..
Aku: ape? Kalau bole aku tolong aku tolong la..
A: aku ada course kat uptown 5 hari ,minggu depan..aku nk tumpang hang boleh dak?
Aku: uptown.. jauh kot…Lagipun aku tatau jalan nk p sana arr dr opis aku..

“ honestly aku hanya tahu jalan dari rumah aku ke ofis dan dari ofis ke rumah aku.. even aku nak gi KL central pun aku naik public transport.. bukan aku tatau jalan .. tapi aku x confident.. driving di KL ni bukannye senang… tesalah jalan.. sesat 3-4 km baru leh u turn..”

A: xpa laa nnt aku sembang lain ngn hang..

“ aku dah agak… dia mesti nak mintak tolong anta ke uptown.. aku bukan tak mahu menolong..masalahnyaa ...sumpah..aku tatau jalan nak ke UPTOWN kalau dr bukit damansara.. memang arr derang cakap dekat je.. bayangkan laa aku sendiri nak ke KL central dr bukit damansara naik BAS RAPID KL no T82.. tu pun on the way balik dr KL central ke Bkt Damansara aku telah bepusing2 smpai ke OU..smpai ke TTDI .. Mont Kiara… punye laa aku malas nak meng explore jalan2 di KL ni.. maybe satu hari aku akan buat explore race untuk diri aku..aku akan JALAN2 di KL sepuassnyer…

Conversation 2
A: na..
AKu. Yoo..nape?
A: opis hang kt bkt damansara kan? Hang tau dak nk p ke uptown
Aku: laa.. kan aku dah habaq aritu…aku tatau nk p ke uptown dr sini..
A: dekat ja kan? Kawan aku dok kt HP tu kata dekat ja..
Aku: ye ker? Aku tatau jalan arr.. lagi pun aku sibuk skang ni..

Sibuk bemakne aku memang sibuk keje… sesapa yang selalu mendengar luahan kesibukan keje aku mmg akan faham…

A: betui la apa org kata.. hang time ssh baru nk cr kawan.. time kawan nk mintak tolong hang tak leh tolong..
Aku: erkh.. ni tetibe kisah ungkit mengungkit la plak…
A: ye la…ari tu hang kata jauh.. ni tak tau jalan plak..
A: time hang susah hang tau nak cari kawan… ingat la kawan ni bukan time susah aja..
A: masa hang ngan ………. (panjang je cite nih, aku malas nk flash back)
Aku: adehh la… cemana la aku nk ckp nih.. aku bukan tak leh tolong ..tapi aku tak mampu.. aku mai gheja kul 8.. balik kul 8 malam… aku sndiri huru- hara.. cemana aku nk tolong org
A: sudah la..bukan 1 kali aku mintak tlg hang.. dh banyak kali..
Aku: ye la.. ari tu hang mntk tlg bantuan kewangan.. mmg le aku xdpt tolong.. aku sendiri pun tak cukup cemana aku nk tolong org.. pebelanjaan aku sekarang besaq…
A: byk la alasan hang..
Aku: hummm.. ikut la hang nk kata apa..tp honestly..aku xdpt tolong bukan sbb aku tak mau tolong.. tepulang la org nak kata apa.. aku ni time ssh baru cari kawan ka.. aku xsuka tolong orang ka..
Aku: apepun.. terima kasih tegur kelemahan aku….aku akan cuba ubah… aku mntak maaf le kalau hang terasa..

" aku kah yang bersalah?? Aku pun xtahu apa sepatutnye aku buat....bukan aku x mau tolong.. tapi aku tak mampu menolong.."



2 comments:

mazrah said...

hmm..hmm...

kite paham... bukan eina takmo tolong... tapi keadaan kan...

tapi, tu lanye... org tak paham keadaan kite tu... kite terangkan pun, maybe susah untuk dia paham.

kite penah rasa tu eina... tapi, bezanya, org tu tak cakap direct kat kite. kite terasa sendiri.. eheh... tapi, mmg keadaan kite time tu ssh jgk kalau nk membantu.
sebab keadaan. orang memang susah nak memahami keadaan, unless dia sendiri mengalaminya.

orang bercakap.biarkan.as long as kite sendiri tau apa kite buat.they don't rule ur life.

life's like that, eina. kite tak bole puaskan hati semua orang. even diri kite sendiri pun belum tentu kite dapat puaskan.

it's okay, some day, kawan eina akan paham...

sometimes kan eina, we have to forgive ourself.dun worry too much ok...
*hope this will make u feel better*

a3lina said...

hurmm...
tq dear..
tapi tu la..
haihh ntah la mzrh..kan bagus kalau suma org cam mazrah.. =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails