Wednesday, January 03, 2007

its a new year ..

dah pun 3 januari..
a long weekend that i had...
jumaat last keje..ade celebrate new year kt opish..
tah mimpi ape tah derang celebrate nu year kt opis....
aku malas nk pegi..nak je balik awal..tapi dah derang prepare awal..kul 5.30 dah mule.. so nye aku sekadar menghadirkan diri..tunjuk muke..minum epal jus.. makan kek .. n makan kekacang... ade tiup2 belon gitu...heh..agak meriah jugak la ..

then malam tu begegas ke Port Dickson.. kak ngah ngn amir dtg KL.. memula smpai lepak kat Corul Paradise..tdo beramai-ramai di apartment yg agak besar..aku tdo kat hall jerk ngn iBBi ngan adik aku.. pagi tuh bangun ingat leh ar bemandi manda di kolam Corul Paradise tu..tp org yg jage kolam tu stricct sgt..nk mandi kene ade pass la..satu pass satu adult and satu kids la... ntah ape2...x best langsung..disebabkan suma org tak puas hati..ktorang sume bepakat tukar apartment..pegi ke Glory Beach Resort..
hahh ni sempoooiii.. suma bole mandi.. n mase ktorang smpai tu pun xramai...siap main gelongsor..besh woo..air terjun..air hujan sume aku mandi.. berape kali lemas aku pun tatau.. main tolak2 smpai jatuh dlm air...hurmmm... bebaloi sangat...
dah puas mandi ktorang pun begegas turun ke Nilai...
dalam pejalanan menuju ke Nilai ..ktorang gunekan jalan belakang..lalu ikut Sepang..
lpas je satu traffic light belok kanan tu.. tetibe ade road block...

" ni dari sekolah tahfiz ke?" tanya pakcik polis kepada iBBi..
"ehh.. tak lahh." jawap ibbi.. tapi dlm hati aku jawap jugak.. heh pakcik polis ni tak kan la kami ni tahfiz..aku ngn tak pakai tudung..ghambut shinga..
"dari mana ni?" tanya pak cik polis lagi...
"PD"jawap iBBi..
"tengok lesen!" mintak pakcik polis tu..
jantung aku dup dap dup dap...
iBBi keluarkan lesen die..
" apa yang kujangkakan benar belaka" kata pak cik polis tu..
kuang..kuangg..kuang... make kereta kami disuruh ketepi..
dan iBBi telah disaman kerana memandu tanpa PELEKAT P.
huhuu.. iBBi keluar sbb pak cik polis tu suh ke tepi n nak sign saman.. sambil mendengar leteran dari pak cik polis tu..
dah selesai sign autograph tu makenye..kami menuruskan pejalanan ke Nilai. kak long ngan kak lang tgu di depan.. smpai je kat nilai kecoh laa kami becerite...tak pasal2 je kene saman...

raye haji tak rase cam hari raya pun..
just dok kat umah.. ade la sorang dtg beraye kat umah kak long.. iBBi dtg dgn baju melayu..yang lainnyer x beraye pun...petang tu bawak amir jejalan KL tapi jalan raya byk tutup sbb new year celebration kot...
malam tu kitorang xkemane pun..ingat nak gi putrajaya tgk bunga api ke..lepak2 ke..nasib la xpegi..sbbnye abg min aku pegi balik ,frust je.. xde pun bunge api pun..
maybe sbb betembung ngn raye haji n banjir di JB..

the next day..pegi SOGO..last day YES (Year End Sale)..maklum le..gaji baru masuk..tepakse le pegi last minute..apelagi..gue shoopping laa. jam bonia satu set..wallet and belt...cemin mate.. baju keje..heh..macam2 aku beli...

agak pack la jadual weekend aku yng lepas..thts y semalam aku demam...n ari ni masih ada sisa2 demam....

hurmm..susah hati nih.. nak tepon Mak Cik Kamariah.. sbb anak dia tak balik ghaya haji aritu..ghisau jugak aku..sat gi dia ckp aku telah meng control anak dia..belum kawin lagi dah control itu dan ini..aku bukan control...ermm cane eh nk cakap..
"mak cik.. selamat hari raya..mintak maaf x angkat tepon malam tu..sy dah tdoq.. idham xbalik sbb dia kata xdak duit..sy dah sughuh dia balik..tapi dia kata nnt la balik ujung bulan nih" boleh x cakap gitu.. erhh.. nerves..nerves..!! haihhh...

4 comments:

mazrah said...

suara2 sumbang berkata...
"isk, ade org tu kan, baru bertunang, dh control anak org mcm laki dia... bla..bla..nanti kawen, ntah cemana...pot pet..pot pet.."

kihkihkih...

ala yang, dun worry..makcik paham jek tu...
anyways, gud luck jugak la..
eheh.. :D

eiNa said...

tu la...
ghisau nih.. dr tadi nak kol ..tak leh kol lagi.. gigil le plak..

huhuuu...

=|

emi said...

wei,bkn klu drive tak letak P,nnt lesen trs terbatal?bsr tau kesalahan tu...klu tak silap aku la masa kena ceramah amik lesen dulu..ada la 6 thn lps..tp tak tau la skrg

eina said...

yer ke?
alamak.. dah 2 kali dah amik lesen tu...1st time rempit...ni yg 2nd time..
hurmm...nampaknye aku la yg kene drive pas nih... =(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails