Monday, February 26, 2007

kara-ok?

ahahaa.. slalu jerk aku karaoke ngn ibbi dalam kete.. nyanyi menghiburkan hati..
but last week... disebabkan ibbi asik keje aje mencari duit lebihan.. makenye...
aku mencari hiburan sendiri... aku join reen.. rumie..yazid..ain...berkaroke di jusco balakong.. ngehh ngehh... main belasah je nyanyi..memule tu agak malu2 kucing nak menyanyi...xpenah testing soghe kat mikropon la katakan.. yazid kaver line baik punye..pilih lagu myheart..berduet la kami.. then begilir-gilir nyanyi.. so far enjoy le..
byk aktiviti aku plan nk buat ngn ibbi..but i know how his work load now.. better aku jangan kcau die keje.. untuk aku jugak tu.. kan bi kan...

ok la.. ekceli aku xde idea pun nk apdet blog nih..tambah2 skang mcm dh malas nk updet..
nk berhibernate jugak la... hurmm maybe 1 week.. 1month.. 1 year.. =)



bosan kan bace? aku pun bosan sebenarnye menaip... so jangan le bace.. :D

Friday, February 23, 2007

publisiti murahan =P


hehe... sbb entry yang lepas mzrh tolong buatkan.. n selang beberapa ari lepas tu.. gue ade candidate name yang same n candidate tu antar documents byhand dgn sampul sebesar alam... dgn tulisan sebesar besar.. saje je kali ni nak bagi mak cik tu glamer.. huhuuu.. =)

hurmm.. so aku dah kembali dgn rutin2 keje arian ku..agak pack tapi masih sempat MELAHU..yaa...itu yg penting dong.. huhuuu.. mane leh keje tensen2 kan...skang aku wat utk halim parjo ngan kulit kerang lagi.. tp kulit kerang sekarang nih aku rase bengang ngn mamat di cyber sana tuu...sungguh menyakitkan hati... adehh.. bace emel die mcm nk bunuh je.. langsung xde manner..huhauahua.. aku rase nk je suh die p course ape2 supaya jadik profesional sket..aku? aku pun xde le english perfect sgt..as long as xrase kurang ajar..rase sopan santun..dah la kan... adehh la.. aku tgh finin laa..cemane mau cari candidate lagi la.. anna finnin laa..finniinn...mana mauu dapat itu resume la....aiyoooo.. ni yg aku nk bebaik2 ngn TL.. heh...ape lagi ehh care2 nye..ari tu ade gak si bopren tomme bagi cadangan...alumni2 universiti..masaelahnye... nak yg ade experience..ssh le jugak..klau alumni ni derang fresher je byk...

pesiapan kawin? :D sbb dh set date utk bulan 8 makenye aku xberapa nak risau la...masih panjang masenyer................. =)


Thursday, February 22, 2007

terime kasih sahabat... =)

Note: entry ini tidak ditype oleh eina. mazrah yang type ni. Tak,tak, bukan nak menyamar, eina yang suruh// sile baca perbualan pada hari Jumaat, 16 Feb,2007

2:35 PM eina: aa
me: bb
kihkihkih
eina: ape bb?
buewwkk
u tlg updetkan blog i
bole?

2:36 PM me: ala.. nak updet ape ek
nnt i merapu ckp ntah ape2
eina: cite je ape
xpe
i bagi authority
me: nak nak nak
eina: amik le
*************
pasword : *********
:)

2:37 PM eina: updet tau
kte nk p mesorat
me: arini ke?
i siapkan keje i dulu
hihi
eina: heee
ok
tenkiuu
me: nnt sempat i updet yek cik
eina: nnt i p meeting jap
brb
me: orite


tu la mazrah..sape suruh jawab “nak nak nak” kihkihkih… :P

walaubagaimana pun, tak sempat juge nak updetkan hari jumaat tu, I was busy like a bee… zzzzzzzzzzzzz…

so, since dah bercuti ni, banyak masa ni, I updet juge la. kire macam menebus janji Diana juge la tu kan…

erm, nak cite ape ek?
Nak cite sejarah perkenalan ngan eina, macam panjang sangat pulak la nanti…
nak cite pasal eina, ish ish, tak baik cite pasal orang, ye tak..? hehehe…
nak cite pasal diri sendiri, lagi la macam melampau, ingat nih blog sendiri punye ke?


Nak cite pasal persiapan kahwin eina, macam tak terlibat pule.
Nak cite pasal eina ngan demin, tu sama la juge macam nyibuk hal orang kann..
Nak cite pasal cuti yg seminggu yg dibangga sangat tu sama je macam cite pasal diri sendiri kat blog orang.
Nak cite pasal politik, macam tak sesuai la pule
Nak cite pasal movies, kang panjang kang org tulis, jadi macam page utk review movie
Nak cite pasal hal-hal semasa, kat Buletin Utam, Berita jam 8, Berita jam 10, Berita Terkini, semua ada dah
Nak cite pasal kesihatan, takut plak salah bagi informasi, kang orang lain makin sakit pule.
Nak cite pasal masak ape arini, tak logic digital la plak

Jadi, terpaksa la jugak buat kesimpulan iaitu takde ape nak diceritakan, sebab ini blog bukan saya yang punye, jadinye malu-malu kucin nak menaip… eheh.. :P

Okeh eina, terupdet sudah blog eina. :D
Selamat bekerja yek di hari rabu, khamis dan jumaat… hehehe…

Tata.. ;)


ps: thanks to mazrah.. i nak upload gambor tapi server ni bengong le plak...hishh.... btw.. i will do it b4 EoD...

Monday, February 12, 2007

Cd Player ohh CD..

hihiii...

maybe sesetangah kekawan aku beli kete yg dah siap build up CD player...
tapi aku kan beli kete 2nd car.. tapi xrase pun macam 2nd car sbb condition die cun lagi..
bole pecut lagi.. cam tak de masalah la kan.. so nye bile beli kete 2nd hand nih.. paham2 aje la.. mesti la tuan punye kte tu akan buang ape aje yg ade.. tapi nasib le Che Bu masih mempunyai sport rim yang sangat canggih lagi... bangge aku bawak che bu..
pendek kate sume org akan pandang laa.. awek mane arr bawak satria ganas tu.. heee...
utk tmbah ganas lagi.. aku dah tukar CD player kat Che Bu.. hee... suke..
tq ibbi..teman kan i pegi tukar cd tu... bi jgn jelesh ekkk....
nk buat che hi... pegi tukar tayar tu dulu.. tayar lagi penting dr CD player..
iskhh.. dh lari bajet aku nih.. kate nak beli barang2 nk kawin..tak pe.. masih ade mase... raye cina nih mak ngn abah nk dtg KL!! so aku akan bawak derang p nilai... mari bershopping di sana...

keje? hehe.. b4 nih bace entry aku nak ke kampeni baru.. sblum tu entry aku pening2 nk tukar keje..sebelum tu lagi aku kompiushhh.... sekarang!!!
terjawapkah permasalahan aku... haihhhh~~~~

ps to dop: epp!! ke mane ko mengilang???!!!

Wednesday, February 07, 2007

yea yea tour..

stop talking about wOrk!

semenjak kak long masuk ke KPLi nih aku secara tak langsung menjadi ibu segera kepada 4 org anak.. ihh ihh ihh.. sungguh praktiks sekali.. bayangkan balik umah malam.. basuh baju.. esok pagi iron baju.. siap anak2 pegi sekolah.. antar ke sekolah.. abg ipar aku bole tolong apa yg dia tau je la... wat mase skang still under control... kesian jugak aku kat bebudak tu.. tgh nak membesar.. mesti nak manje2 ngn ibu dia.. even aku sndiri pun terasa kesunyian.. sunyi sbb sll balik kitorang bedua akan sembang2 macam-macam... dari pada pesiapan nak kenduri smpai le hal ehwal kerjaya.. la nih ampeh ler.. sunyi gak aku...
ibbi pun asik stay back kat USJ jer...hurmm.. sabar je laa yang mampu aku lakukan..
lagi?
weekend ni aku nk mengexplorace besama ibbi..nak jalan2 naik ketapi.. naik monorel.. bangun seawal cam biase nk p opis..ihh.. mencabar minda nih... adehh.. mencabar segalanya... fizikal dan juga mental.. ade lagi mencabar.. mencabar diri sendiri.. berani kerana benar....eceyy ape la yang benar nye.. xde kaitan pun sebenarnye.. mane ada salag ade benar.. ye tak?
pas ni aku nk slow moving dlm arena membuang masa nih..
akan kuberikan sepenuh komitmen dalam kerjaya sebelum mendapat title.. hehee..
daa~~

surfing is learning??

Tuesday, February 06, 2007

he he he

lawak le aku nih..
seriezly smlm lepas aku kene maghah ngn cm aku wat derk je ngn keje2 aku..
ape2 yang pending pun aku wat dono jer..
hurmm aku nak tanye cemana ngn incentives aku untuk bulan 2 ngn bulan 3?
dapat ke x? xdpt ghugi tuu..aku hasut jgn join nnt.. hehehe.. jahat sungguh aku nih...

ntah kenapa tetibe aku rase meluat/menyampah/benci dan seangkatan dengannya..
cepat2 le abih bulan 2.. =D

hurmm aku dah dpt lesen L utk kawin..hehee.. balik sp weekend lpas ngn masa yg sgt suntuk.. bejaya jugak aku menghadirkan diri ke Kursus Perkahwinan di Hasani Management - SP. huehueehue.. besh wooo kursus kawin.. sapa tak pi lagi baik p cecepat.. ;)
ari 1st pendaftaran tu ktorang tepisah.. makanye bilik kuliah pun tepecah la jugak.. aku di bilik 2 n demin dibilik 4.. dah bilik lain2.. penceramah pun lain2 la jugak.. mmg la agak tak best.. tapi aku tengok ramai je yang tepisah.. tak dak "MANAGEMENT" langsung la hasani nihh..name je management.. hishh..
lagi bab nak kawin.. balik bebincang ngn mak abah jugak ngan pak cik halim dan makcik kamariah.. mula tu plan nak buat 2nd June.. tapi sbbkan mak abah baru balik dr Mekah.. dan tarikh itu telah pun di booking.. agak kecewa jugak aku.. then nak buat bulan 5..ish.. macam tak best la plak.. sbb nye tinggal hari hari bekerja iaitu khamis dan isnin.. aku pk jugak untuk kawan-kawan aku yang jauh2, yang keje.. cemana diaorang nk dtg kalau tgh ari keje kan>? kalau weekend tu atleast tak yah la amik cuti....so utk setakat ari ni aku tetapkan bulan 8 cuti sekolah danjuga besamaan ari weekend... insyaallah.. kalau segala-galanya bejalan lancar..
pesiapan baru 20%... banyak bende lagi nak kene tengok n nak kene pk..
atleast aku masih ade 6 bulan utk preparation.. n loan tu.. hehee.. sendiri mau ingat la yerk..

Monday, February 05, 2007

finally...

hermmm..

finally.. walaupun kene marah...walaupun kena marah jgak laagi..kena marah dan kena marah...
aku rasa lega...
atleast aku tak yah pk nak keje mane..nak pk susah2... just take challange on it!!!
jadikan nye sebagai cabaran.. so... i ll take his words as a challange for me..
remember Norazlina...we have to grow up.. what else keranchip ni boleh bagi.. heh.. wat da fuck... bye bye..

Friday, February 02, 2007

he he he

kenapa suke sngat tah pepagi ni..
rase macam bertenaga...=) pagi tadi drive smbil minum air betenaga agaknya...
ish.. ade kaitan ka? minum air bertenaga ngan rasa diri bertenaga...

malam 31hb.. ke 31hb malam?
Bi... xkigha.. nak Bi balik Bangi jgak mlm nih ... (walaupun aku tau dia sekarang sangat sibuk dengan kerjanya.. dan keja dia mmg meletihkan... smpai tinggal tulang aje arr...)
dinner kt village view..makan2.. sembang2...smpai kul 1lebih..
esoknye B keje jugak..walaupun KL n Selangor cuti...(haihh~)
1 Feb - seharian duk umah... pagi kemash2 bilik.. tatau nk wat ape..
tengah ari nye.. rasa macam nak buat "something" kat diri sendiri..
tapi tatau nk wat ape .. slumber je ..amik kunci kete..drive sesorang dgn tak de arah tujuan.. gi bank.. amik det.. jejalan lagi xde tujuan.. tetiba rasa mcm nk pegi saloon.. heheee...
terus je benti kat satu kedai tu.. (bedekatan ngn umah aku je pun)..sembang2.. suh die "bikin" rambut aku.. ade pakej facial jugak.. nak je buat sekali gus..tapi masa tu ada customer lain..aku plak malas nk tunggu.. balik umah terus rase besh sebab rambut baru..heheee...
mlm ajak B jejalan jugak...(wlupun aku tgk die setengah mati..) mamai2..tapi sbb tak nak kecikkan ati aku.. sbb tu dia ikut je apa aku nak kot.. thanx B.. melayan kerenah org yang menyusahkan dan mengada2..hehee.. skang pun dah jarang ada depan PC..asik kena p site aja...
tak pa la.. dari dia tak dak gheja.. aku jugak yang susah hati nnt... =(

waaaaaaaaaa... aku dah tua ka? ishh..ishh.. sungguh ke 26?ada apa la dgn number?? apa azam aku ehh? hurmm...grow up!!matured!! grow up lagi..
thankx buat kekawan yg msg.. mzrh..tomme.. jihah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails