Tuesday, March 27, 2007

pi em es. (projek muda sarjana)

yes.
pms... (projek muda sarjana) - erk.. ke psm?? psm..psm.. sistem bantuan keputusan pemilihan kaca mata hitam.. ngeh ngehhhhh..


bukan.....bukan tuuu!!!!

ekceli aku tengah mengalami tekanan nehh....
sangat tekanan.. letih..
bosan.
sepi..
aku sendiri... =(

rase nk marah!
rase nk cubit!
rase nk asah kaki!
rase nk jerit!
rase nk pekik!
rase nk nangis!
rase nk gelak!

mcm nk dengar lagu amy mastura.. cinta..
tapi xleh donlod lagu time opis hour..
tapi nak jugak dengar!!!!
pakse emi suh donlod..

petikan cet ngn emi:

me (3/27/2007 9:44:43 AM): yerp
me (3/27/2007 9:44:46 AM): nak laguuuuuuuuuuuu
he (3/27/2007 9:45:00 AM): lagu apa ko nak?
me (3/27/2007 9:45:14 AM): amymastura
me (3/27/2007 9:45:17 AM): cinta
he (3/27/2007 9:46:03 AM): hmm takde la cik kak
he (3/27/2007 9:46:08 AM): bkn semua lagu aku ada la
me (3/27/2007 9:47:02 AM): donload la
he (3/27/2007 9:47:26 AM): ko la donload
he (3/27/2007 9:47:26 AM): srh aku lak

he (3/27/2007 9:47:38 AM): camne,dpt ramai candidate tak?
me (3/27/2007 9:50:34 AM): fresh grads ramai ler
me (3/27/2007 9:50:38 AM): penat badan
he (3/27/2007 9:52:18 AM): okla tu
he (3/27/2007 9:52:18 AM): penat tp duit masyuk
me (3/27/2007 9:52:46 AM): duit masyuk??
me (3/27/2007 9:52:50 AM): bnyk le ko
me (3/27/2007 9:53:00 AM): mane ade oT
he (3/27/2007 9:55:29 AM): ot takde
he (3/27/2007 9:55:40 AM): tp klu candidate tu dpt
he (3/27/2007 9:55:40 AM): dpt la komisyen
me (3/27/2007 9:56:21 AM): hurmm
me (3/27/2007 9:56:23 AM): mslhnye kan
me (3/27/2007 9:56:33 AM): yg candidate tu sume 80%fresher
me (3/27/2007 9:56:35 AM): cane
me (3/27/2007 9:56:43 AM): aku nk etlis 1 yr exp
me (3/27/2007 9:56:52 AM): klu fresher pun mesti good knowledge in iT
he (3/27/2007 9:58:30 AM): sian la dorg
he (3/27/2007 9:58:42 AM): klu tak dpt keje
he (3/27/2007 9:58:48 AM): camne nak dpt experience
me (3/27/2007 9:58:51 AM): aku bukan x nkbg keje
me (3/27/2007 9:58:55 AM): kan aku kate
me (3/27/2007 9:59:00 AM): good knowledge in it
he (3/27/2007 9:59:08 AM): ko dulu kuar keje pun
he (3/27/2007 9:59:08 AM): ko rasa camtu gak kan
me (3/27/2007 9:59:11 AM): klau fresh grad tp xpandai install pc pun
me (3/27/2007 9:59:14 AM): cane?
me (3/27/2007 9:59:28 AM): aku pun cam tu lagak
me (3/27/2007 9:59:45 AM): lagi satuu kan
me (3/27/2007 9:59:49 AM): komunikasi beb
me (3/27/2007 9:59:55 AM): mmg kene power
me (3/27/2007 10:01:37 AM): sbb kan ktorang mnc
me (3/27/2007 10:01:46 AM): aku punye english pun xpower gak
he (3/27/2007 10:03:52 AM): mnc tu apa?
me (3/27/2007 10:04:18 AM): multi national company
he (3/27/2007 10:08:49 AM): ye le,cr la yg berkelayakan
me (3/27/2007 10:09:11 AM): hurmm
me (3/27/2007 10:09:17 AM): awek ko kos ape?
he (3/27/2007 10:13:50 AM): electrical
he (3/27/2007 10:13:50 AM): nape?
he (3/27/2007 10:13:55 AM): ada keje kosong ke?
me (3/27/2007 10:19:32 AM): ade utk iT
he (3/27/2007 10:23:17 AM): da tentu la awek aku bkn sc
me (3/27/2007 12:17:23 PM): donlod le kat aku
me (3/27/2007 12:17:48 PM): lagu amy mastura
me (3/27/2007 12:18:03 PM): opi s aku xleh donlod
he (3/27/2007 12:19:45 PM): tak tau nak donload kat mana
he (3/27/2007 12:19:51 PM): lagu melayu ssh sket nak donload
me (3/27/2007 12:19:55 PM): kat jiwang
he (3/27/2007 12:20:40 PM): ha tau pun
he (3/27/2007 12:20:46 PM): donload je ler
me (3/27/2007 12:21:14 PM): xlehhh

he (3/27/2007 12:23:02 PM): nama lagu
me (3/27/2007 12:23:34 PM): cinta
me (3/27/2007 12:25:38 PM): pls le
he (3/27/2007 12:26:14 PM): jap le
he (3/27/2007 12:26:14 PM): tgh nak donload la ni
me (3/27/2007 12:27:48 PM): heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

me (3/27/2007 12:31:00 PM): tenkiuu

akhirnyerrrrrr aku dpat jugak lagu nih.. dh boleh la aku dgr smbil melayan tensen aku nih........
arghh!! grgrgrgrgrgrgrrrrrrrrrrrrr


Monday, March 19, 2007

apdet saye..

11 March 07
Lonely…
I am so lonely…
I have nobody…when he worked...
Ooohh lonely..

Hish… kammon laa..bukan nye 2 tahun tak jumpe ye x..
Baru 1 minggu.. tapi tu la.. sehari kurasa setahun lamanya….
apetah lagi seminggu..due minggu…
Haihh….lamenye rase…
Bekorban sekarang..besusah payah sekarang…
Untuk mase depan jugak laa.. kan?
So sabar je ler…
Tapi kan semalam aku mmg tak sabar agaknye..
Siap aku sampaikan pesanan kat voice mail die..&*^(&^*(^(!%#*99 b*d
Hehhh.. pastu baru nak menyesal…
Baru anta sms baik2..
Tapi tu arr…
Aku memang kena mematangkan diri aku .. grow up!!!!!


12 March 07
Ni selepas semalam….iaitu malam tadi..
Lepas pujuk2.. bejaye la jugak bedating setelah seminggu x jumpe..
But last nite nye dating paling2 menyedihkan dan paling2 tekilan…
Tak mau ingatt.. (but I got gud leasson…) heh…

Nak hapdet ape eik?
i dnt know what should I type..
No update…malashhh…


17 March 07
Weekend yang terkini..
Xde aktiviti menarik melainkan sabtunye
Aku main masak-masak…
Sbb tak de aktiviti yg menarik.. aku berjaya merajinkan diri ku yang sedia kala pemalassss….
Masak spaghetti… hurmm kali ni tak main prego-prego.. Dolmio(betul ke tak..not sure…)
Kuah asli… sume buat sendiri ..
Dari sediakan bawang besar..hinggakan ke daging cincang..,
hehhh.. sebenarnye boleh je nak masak pakai Prego tu..
Tapi saje kan..nnt cepat habis masak plak..aku jugak bising tak de apa aktiviti nak buat..
Sbb tu aku buat spaghetti asli.. ingat kan dah siap tu bolehla simpan kat Ibbi sket.. B keje Sabtu –Ahad lepas.. ghupenyer.. sebanyak-banyak aku buat tu.. sekejap aje hah.. xsempat pukul 4 dah abish.. anak-anak buah aku punye laaa suke…  .. maklumlerr mak cik die masak… sedap lerrr tuu… hehee….
Dah tak tahu nak buat ape.. aktivit yang seterusnya mcm biase le.. T.I.D.O….
Malamnye mengadap konsert AF yang xbest..aku bajet gempak le konsert kali ni.. ghupenye ancuss.. ntah la kat mane silap..tp series aku xpuas hati mcm2..
Nasib le komen2 dr juri leh menghiburkan.. oo.. ngn aksi Pak Nil.. yng happening…

Ahad? 18 March 07
Huhuuuu…. Xde ape aktiviti langsung!
Kali ni turn kak long masak.. die masak Bihun Sup Tulang…
Hohh.. makan sikit je.. sbb aku dh rase mcm nak pening bile makan daging banyak2.. mcm nak ade darah tinggi pun yer jugak.,.. aku darah tinggi???
Kan ke selalu aku darah rendah!! (mimpi kah??)
Pas makan.. buntu… terase nak gi Alamanda..
Xkan nak g sorang2… tapi rase mcm nak bejalan-jalan…tapi xnak pegi sorang2..
Haiyaaa… last- last aku gi basuh kete..
Mase aku kuar basuh kete.. jam menunjukkan tepatpukul 12.45 tengah hari..
:D
Ade ke orang basuh kete tengah2 ari bute/??
Sambil menunggu orang cuci Che BU..lantas aku tepon kat B..melaporkan aku ada kat kedai basuh kete...pulak kene bebel.. mane der orang basuh kete tengah2 ari..
Tapi.. aku buat!! Ikut suka aku la..bukan aku yang basuh.. orang kedai yang basuh keta…
Aku dok tepi jerk.. Bayar ape kat orang tu.. ape susah..
Balik nye..bace majalah NONA.. edisi pengantin ngn majalah Pesona Pengantin..
Ngam-ngam lagi 5 bulan ekk?
Ape satu habuk aku xbuat lagiii////
Barang2 hantaran je yang ade..
Hiasan untuk hantaran ..ZERO…
Baru nak pk nk wat cemane.. nk pakai kotak ke? Nak pakai polistrin yg mcm dlm mjlh ke.. atau nk letak dlm bekas yng anyam tuuuu.. huhh.. ni memang kene take action dah ni…immediately..
Door Gift lagi..bunga telor?ahh beli je sume tuu..tp bilenye nak beli..
Malam.. baru dapat meng-date…

Sekian apdet saya..


Friday, March 09, 2007

ooOOoo.. begituuuuu!!!

Thumb represents parents
Second finger represents brothers & sisters
Center finger represents own self
Fourth finger represents your partner
Last finger represents your children
Really interesting

Why wedding ring should put on the fourth finger??
Pls follow the below step, really god made this a miracle (this is from a Chinese excerpt)

Firstly, show your palm, center finger bend and put together back to back
Secondly, the rest 4 fingers tips to tips
Games begin, follow the below arrangement, 5 finger but only 1 pair can split.




Try to open your thumb, the thumb represents parents, it can be open because all human does go thru sick and dead. Which are our parents will leave us one day Please close up your thumb, then open your second finger, the finger represent brothers and sisters, they do have their own family which is too they will leave us too Now close up your second finger, open up your little finger, this represent your children. Sooner or later they too will leave us for they got they own living to live Nevertheless, close up your little finger, try to open your fourth finger which we put our wedding ring; you will be surprise to find that it cannot be open at all. Because it represent husband and wife, this whole life you will be attach to each other.

Thursday, March 08, 2007

perasaan yang ntah apa-apa..

Hishhh.. xpatut sungguh perasaan ini..
Tutup mate..
Tutup hati..
Pejam mate..
Cakap ngn die jgn pandang muke..
Jangan tengok muke die..
Jangan betentang mata dengan die..
Jangan!!! Jangan!! Jangan!!
Very dangerous!!!
Huhh… (jantung aku bedegup kencang mehh…)
aiyakk..
Ibbi..ingat ibbi..ingat enche Adzmi Idham Abd Halim tu..
Ingat budak bongek tuu…ingat ibbi selalu kan.. mmg selalu ingat ibbi pun.. tapi…..

Hishh ape laa perasaan ni..
Jahat sungguh..
Tapi kenape ehh …
Die mcm ade iras-iras dgn si TuTTT gitu…
Tinggi.. yep..
Rambut… yep..very definitely.. nmpk sgt lembut.. mcm gune jari pun bole..(belum sentuh tu)…
Kulit..yep.. lebih kurang la..
Hishh.. jahat sungguh nafsu aku ni..
Tapi bukan jahat mehh.. cumenye die membuatkan aku FLASH BACK pade sesorang..
On that day he came to sign the offer letter aku dh teruja..
(beperang ngn perasaan sndiri nih)
Ihhh lerr.. bukan ade effect sgt pun..
Sbbnye die bukan duk dlm opih nih..
Die akan ke HP gitu.. team mane aku xpasti..tp die budak unix..
Aler…. Tak sepatutnye aku beperasaan begini.. tapi ni la dugaan kan..
Ehh bukan dugaan.. godaan..
Aler… ntah-ntah aku je syok sndiri..
Die xde ape pun.. die cam biase je..
Aku pun cam biase jugak ape.. cume nye die membuat kan aku teringat pada somebody..
Mungkin sbb itu perasaan aku bekocak gituu..
Teruja kot… =)
Hari ni jet u.. esok sure aku dah lupe..
Luse mesti dah tak ingat..
Dah bape banyak candidate aku dtg dan join.. pas derang onboard.. aku dh tak de rase ape pun..

Kepada ibbi.. kalau sempat bace blog ni.. im sory b.. hehe.. “pinn pinn aje”
Syg ibbi sorang aje la.. :P~

Monday, March 05, 2007

solution kepada tekanan..

tekanan petame.
* dah malas nak amik pusing.. sbb tadi meeting dah announce yg internal staff bleh dpt incentip jugak.. bleh back dated yg bulan 2 punya..
- candidate aku yg direject sbb teknikal interview 5bulan lepas, join bawah rekruter lain.. jumlah yg telah dikenal pasti 5 orang besamaan 1k telah lesap …

tekanan kedua.
* minggu ni x gaduh.. gaduh sejap sejap.. gaduh sket2 je.. org ckp.. gado gado manje..hehee..
- selalu gaduh ngn ibbi aku tu.. ntah apa kene laa mamat ni..hishh..sungguh bededikasi sekali keje.. smpai aku pun dia xpeduli lagi dah..nak bantah pun tak bleh jugak.. untuk sapa nnt..untuk akak jugak (nada Ogy Ahmad Daud)

tekanan tiga
* USB cable tu dh jumpe.. ade kat umah.. gantung kt rak baju aku.. ntah cemane aku bleh terbawak balik pun aku tatau.. tak sedar perkhabaran..x baik aku syak bebukan… hishh.. tu la jgn pk negative kat org lain.. xbaik..
- USB cable aku ilang kat opis. Aku xtau sapa curik.. atau aku yg miss place..sll aku tinggal kat cpu gitu aja.. xdak sapa nk amik.. masing2 ade workplace memasing..tapi dh 3ari aku cr USB cable hensepon aku ke CPU aku tak jumpa.. pelik nih…aku bawak balik ke?? X rasanya…aiyoooo.. mana aku letak??

tekanan empat
* x ilang lagi tekanan.. tp tak pe.. nnt ade rezeki.. ade mase..ade duit…bleh p jejalan..(sedapkan hati sendiri)
- nak p jejalan.. waaaaaaaa.. dh lama aku angan2 nak p jejalan.. xkigha la genting ka.. pangkor ka.. A FAmosa water world ka.. tp asal aku plan je..nnt mesti clash ngn bende lain…sungguh tak puas ati..

tekanan lima
* ilang sume tekanan minggu nih sbb las wiken p shoping kat jusco…beli cadar… beli loffer Carlo Rino.. beli suar.. beli sandal lagi arhh.. 2 pasang kasut aku beli dalam hari yang sama..hishh.. antu shopping sungguh..
* bi pun dah upgred kete die sket…tmbh tinted depan..pasang alarm system baru…(shedih..b dh xde mase nk bace blog ni..dh kene keje kat site…)
- aku mmg suka mncari tekanan.. bende yg kecik2 pun akan aku besarkan sehingga menjadi tekanan dalam pale hotak ku ini…ape ke jenis laaa cik norazlina haron nih…


oleh yang demikian.. jangan la melayan tekanan….atau tekanan akan melayan anda…
tak layan dah… sbb wiken lepas ku bahagia”…

Friday, March 02, 2007

::tekanan::

Sebenarnye aku pun dh malas nak menghapdet blog ni..
Terase macam nk pupuskan aje..
Terase jugak sayang ..
Nnt bile aku xde tempat nak meluahkan perasaan ..
Xde tempat nak mengadu nasib..
Xde tempat mencurahkan kasih sayang.. (mcm sekarang..eh hari ni..)
Tak best jugak kan..
- bese la.. mud org tetekan.. selalu aje gitu..

tekanan petame.
- candidate aku yg direject sbb teknikal interview 5bulan lepas, join bawah rekruter lain.. jumlah yg telah dikenal pasti 5 orang besamaan 1k telah lesap …

tekanan kedua.
- selalu gaduh ngn ibbi aku tu.. ntah apa kene laa mamat ni..hishh..sungguh bededikasi sekali keje.. smpai aku pun dia xpeduli lagi dah..nak bantah pun tak bleh jugak.. untuk sapa nnt..untuk akak jugak (nada Ogy Ahmad Daud)

tekanan tiga
- USB cable aku ilang kat opis. Aku xtau sapa curik.. atau aku yg miss place..sll aku tinggal kat cpu gitu aja.. xdak sapa nk amik.. masing2 ade workplace memasing..tapi dh 3ari aku cr USB cable hensepon aku ke CPU aku tak jumpa.. pelik nih…aku bawak balik ke?? X rasanya…aiyoooo.. mana aku letak??

tekanan empat
- nak p jejalan.. waaaaaaaa.. dh lama aku angan2 nak p jejalan.. xkigha la genting ka.. pangkor ka.. A FAmosa water world ka.. tp asal aku plan je..nnt mesti clash ngn bende lain…sungguh tak puas ati..

tekanan lima
- aku mmg suka mncari tekanan.. bende yg kecik2 pun akan aku besarkan sehingga menjadi tekanan dalam pale hotak ku ini…ape ke jenis laaa cik norazlina haron nih…

oleh yang demikian.. jangan la melayan tekanan….atau tekanan akan melayan anda…


sambil nyanyi lagu neh kekuat..

Artis : ElyanaLagu : Tak Tercapai Akalmu
/Ku congak apa yang didepan ku
/sebelum atur langkah
/ku tahu kan ke mana
/tak mudah aku kan diperdaya
/dengan pujuk dan rayu
/hasut ke dunia mu
/*sesungguhnya ku
/lebih dari yang kau tahu
/baik buruknya sesuatu
/sesalunya difikirkan dulu
/ CHORUS:biar berdentum
/langit runtuh dan menghempap diriku
/tidak tergadai tata susila ku
/yang menggambarkan siapa diriku
/biarlah bergoncang
/bumi di telapak kakiku ini
/namun takkan ka rubah pendirian
/yang membuat aku menjadi aku
/mungkin sukar tuk ku fahami
/kerna tak tercapai akal mu
/jangan ku kau sasarkan sebagai mangsa
/yang kau sangka mudah rebah
/santun bukan yang ku lemah
/mudahnya rosakkan dari membina
/mencemarkan dari memulia
/tak menghirau dari mengendah
ULANG *ULANG CHORUS

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails