Thursday, April 19, 2007

? !

erkh.. lame jugak rase tak mengupdate blog nih..
malas sebenarnye.. tapi nak apdet... tapi rase mcm malas.. tp banyak keje..
antara alasan-alasannya:
1. malas.
2. tak de idea.
3. sibuk.
4. tak de mase.
5. banyak keje.
6. tak tau nak type ape.
7. (same je alasan2 tu)....

start dr anta ibbi..
18 April 07
- on EL.. alasan car brokedown.. gi workshop.. xde transport nak ke tempat kije..(yang sebenarnya hanyalah nak menghabiskan masa besama-sama...)
- gi teman ibbi gi HQ.. gi klinik .. cucuk vaksin... hurmm tgu amik duit...
- balik packing barang2...
- malam gi anta ngn Jamy ngan Pajao naik che bu yang tgh tak sihat tu...
risau jerk kut che Bu rosak di tengah jalan.. sbb keadaan die mmg kritikal...

19 April 07.
- datang keje cam biase tp mmg sedih sgt (mate kace-kace)...
- smpai je opis kene pndah tempat duduk.. as cik yanie join .. die akan duduk tmpat aku.. sbb nye die join HR team,, n tempat aku dkt ngn HR.. HR = PnC.
- nangis depan boss aku.. masuk je bilik die.. geetha ade same time tuh (astn mgr-HR) .. duduk je kat kusi dpan jagx aku nangishhh.... (bile ingat balik rase muke merah2..)
- all RT ingat aku nangis sbb kene pndah tmpat duduk.. walhal yang sebenarnye aku nangis sbb tak tertahan sedih.. first day,.. biase ler... SYAHDU die lain sikit....
- dah kool down sume.. aku wat keje cam biase.. tp mate bengkak sehh... tak bape nk konsentret keje nyer...
- sempat cet ngn bi. mase tu bi kat DUbai..
pas tu.. balik keje xmakan.. trus tdo je..

20 April nyer.
- RT outing + shikha farewell party.. ape llg mkn pizza jerk la...
- keje cam biase dah..

21 April
- anta che bu gi klinik... terbang duit aku.. huhuuu...che bu sakit kuat. =(

erkh...

stress...!! =(




Friday, April 13, 2007

i'm sad.

16:45pm = April 13, 2007
“yang..abg ada berita x best..”
Apa?
“nnt la balik abg p kat syg abg ceghita”
Apa?? Nak tau sekarang..
“ balik ni la.. nnt syg maghah abg.”
Syg nak tau sekarang jugak!
“abg kena p SUDAN minggu dpan”
Tipu… tak pecaya…
“la.. sungguh.. abg kena p sebulan.. bla..bla..bla………

** terus tediam aku… dah tak leh nk ckap.. mate dah bekaca-kaca…**

Sapa xsedih kan? Dah arr jauh… sebulan pulak.. dah la sibuk nak buat pesiapan kawin nih…. nak beli tu nak beli ni.. nak buat tu nak buat ni..
Dia kena pi outstation plak.. huhh.. memang laa aku sngat sedih..

Bile pk-pk balik, ni la dugaan orang bertunang.. sabar je la yang aku mampu buat..
Dekatkan diri dgn Allah.. jadi camni.. baru aku insaf.. baru aku sedar… betapa jauhnya aku dgn Yang Satu…


Hurmm… tadi… 10 minit yang lalu..
“Yang,…abg nk tanya… kat immigration subang leh buat passport x?”
Tak tau.. tak mau habaq.. =(
“ tiket abg 19hb…”
Ark!!! Terus aku tak cakap dah.. diam jerk..

** adehh cane aku nak keje klu otak ke lain… dah la sekarang nokia Phase 3 punya dateline dah dekat..**

- sambil memainkan lagu hadapi dengan senyuman!!!

Monday, April 09, 2007

-:: phewwww =) ::-

Waduhh….

Suda sekian lame aku x berdating( kuar jejalan..)
Almost 3months… sbbnye encik demin sangat la sibuk bekerja..
Dan sabar itu ada hikmahnya..
Weekend yang lalu.. aku rase akulah insane yang paling gumbira..

Friday nite..
- encik demin bermalam di rumah , dengan harapan esok pagi boleh bangun awal dan mulakan aktiviti seawall yang bole..
- tapi xseawal mane sangat pun.. sebabnye.. kul 10 lebih baru bangun..siapkan sarapan.. (tapi aku sndiri x sarapan) , basuh baju ..bla..bla.. bla.. (keja suri rumah tangga)

Saturday
- sambung yang lepas buat keja suri rumah tangga….
- Kul 11 ++ berada di kedai Tayar. Kiat Mun – seksyen 8, *BBB….
- Encik Demin tukar ke-empat2 tayar WHH.. bajet amik mase dlm sejam.. ghupenyer melebihi jangkaan ..
- Pukul 2.20pm patutnye tengok *TMNT.. tiket yang telah dibeli 2hari awal.. =)
- Disebabkan kedai tayar Kiat Mun tu *“jimbet”, siap lebih kurang pkul 1.15pm.. pejalanan nak ke 1 Utama tu pun agak jauh.. ditambah plak ngn Jemmmm…
- Jam dah menunjukkan kul 2.00pm.. aku dah tarik muka 18.. (masam giler- sape tengok kompom tak ngorat!!!)
- Sampai 1 Utama kul 2.40… bajet masuk lewat 10-15 minit ok la.. sbb nye slalu iklan bejela… tapi!!!! Belegar-legar mencari parking sampai ke jam 3.20.
- Tak payah nak bayangkan la muke aku dh macam mana lagi dah…sampaikan tak nak becakap langsung ngn encik demin.. disebabkan aku excited nk tgk TMNT.. encik demin memujuk supaya tengok show yang berikut nye..
- Pegi GSC,mashaAllah manusia.. ramainye Q.. aku dh nk nangis..kompom tiket tak de… Q jugak.. dgn harapan dapat tgk show 4.20pm.. sekali bile nak beli tiket..
- Mamat Best Employer Of The Month kat GSC cakap.. akak.. tgl seat depan jerk.. tu pun satu..satu.. (maksudnye separate laaa tuu) ade selang2 seat..
- Tanye yang kul 6.20pm.. ok.. ade lagi kekosongan.. tap dah takde seat B 07 dan B08, ade yang tepi penjuru.. agak depan jugak.. G ape tah..
- Utk habiskan mase yang lagi 3jam..jalan2 dpm 1utama.. gi Jusco tgk baju keje baru.. ampeh,.xde yang bekenan.. jalan2.. smpai rase sakit kaki..peha..sume bagai…Make cukupla mase jam 6.10.. Pegi GSC. Layan TMNT!!!
- Tapi aku xpuas hati.. kenape xde soundtrack atau lagu asal die???
- Abih movie dlm kul 8.20.. disebabkan dlm planning nak gi tyk Eye On Malaysia..
- Kul berape pun aku xkisah.. janji aku nk p..begitu jugak dengan Encik Demin yang mmg nak naik benda bulat tu..
- Kuar je dr *OU.. aiyo yoo.. aku suda tetinggal itu peta la.. punye le semangat siap print Map cemane nak ke Titiwangsa tuh..alih2 aku tetinggal kat umah..
- Waa….kene la marah!! Sepanjang jalan Encik Demin membebell.. masam lagi..nasib le mmg ade KL Map dlm kete..tp map tu x complete…explore punya explore.. nk kate sesat tak sangat la.. tapi terror jugak la Encik Demin cr jalan..jumpak jugak akhirnya..
- Sungguh girang hati aku walaupun kena marah…
- Maka… sesi mengambil gambar dan jugak beratur nak naik “gondola” tuh…
- Best woooo….slow jerk die naik.. xrase gayat pun..
- Balik pun dh larut malam.. sekali lagi Encik Demin tdo di umah..untuk persiapan aktiviti pagi esok…



Sunday..
- aktiviti bermula agak lambat.. disebabkan membuat persiaapan sbagai ibu (saudara) kepada anak2 buah…
- aktiviti bermula agak tengahari.. terus ke shah alam..Tesco.. shopping di tesco shah alam..sbb pade aku tesco shah alam besau, dan banyak pilihan..
- abis membeli blahh dr tesco… ter “stuck” kat kedai emas Poh Kong.
- Heh.. ingat stuck dlm 20-30 minit je macam slalu survey kt kedai emas lain.. alih2 ni stuck smpai sejam sengah.. huhh.. tp mmg puas hati sesangat!!!! =)
- 50% preparation dah tu…
- Selesai di situ gerak ke Giant Shah alam plak..cari suar keje kat encik demin..dan jugak saje nak jalan2..
- Selesai di situ… menuju ke rumah..jam menunjukkan kul 6.00pm..
- Sampai di seksyen 8.. terus cari kedai pengantin..
- Nampak kedai Asmaradana… (dlm majalah pp sll ade psl kedai nih)..trus singgah.. tanye2 harga tempah baju.. cube baju..amik ukuran.. amik itu..dan amik ini..dan pelbagai.. make lagi 20% preparation dah hamper complete..tinggalnye tunggu bulan June sbb sume tempahan hanya akan siap lebih kurang dlm bulan Jun!!!
- Balik umah.. rehat2 sekejap..rehat……………. smpai ke pagi isnin..

pheW!!! Weekend yang sangat “Warna-Warni” penuh dengan suka-duka..

CINTA - OST Puteri
- kalau benar cinta itu buta-
- siapakah jadi mangsanya-
- kalau cinta itu cinta setia –
- nangis ketawa sama ha ha ha-
- kalau kita boleh beli cinta –
- berapa pula harganya –
- alangkah indah kita dicinta-
- kerana hidup kita lebih bahagia…-


glossary
*TMNT – teenage mutant ninja turtle /*OU- One Utama /* jimbet - sangat lembab/* BBB- Bandar Baru Bangi

Wednesday, April 04, 2007

stresss

ape yerk apdet saye utk blog..
saye sibuk la skang ni..
stressssssssssssss

"menejer" tolong saye cr candidate menejer..
oh ya.. sekarang saye dah tak berurusan lagi ngn "james Bond di cyberjaya tu..
syukur alhamdulillah...tak yah i runsing pasal mamat tu..
kalau x sakit jiwa ber urusan ngan die..
skang skop keje aku 100% utk Halim Parjo yg semakin stresss....
sebabnye requirement banyak.. backfill banyak..fill in the blank pun banyak..
dah tu gena?
dah kering inbox aku ngn resume.. rase cam nk turun padang jer ni...
byk gosipss yg aku dgr skang ni..
dan aku malas nk letak di kepala..aku xkan betukar keje sehingga ke tahun hadapan..
as of now im in a comfort zone (really?)

tutup cite keje.. masuk cite melangkah ke alam baru..
ngeh ngeh....

weekend yg lepas aku besame2 bonda techinta dan kak long pegi membeli belah barang2 hantaran....
satu kejadian yang menyayat hati telah tejadi... "BIARLAH RAHSIA".
nnt ade kelapangan aku apdet kejadian itu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails