Wednesday, June 27, 2007

ape nak letak tajuk nih?

entry yang kemengantukkan...

minggu lepas kan sy balik es pie..
pastu on the way balik tu kitorang buat drama swasta.. ade ke pulak die ckp nk gi sudan lagi sekali?!!! dlm petengahan bulan 7 gitu.. ade ke patut?
ade ke?
sape tak ngamok kan?
sape x buat drama swasta kan?
hehee.. padan muke die kene melayan rajuk aku smpai ke sp..ehh tak. smpai kt bukit merah jerk..sbb pastu dh baik balik.. sbb rasa mcm penat dah majuk lama2.. dr KL smpai ke bkt.merah duduk paling ke sebelah tingkap tepi tu kan.. mesti la lenguh pinggang lelame.. hahaa...

dah tu kat sp.. sabtu nye pegi mencari baju utk kenduri umah lelaki.satu lagi cabaran!
baju yang aku dan dia bekenan sumanya dh di booking.. ghamai pulak org kenduri sama tarikh n kaler pun sama!! haihh laa..
ahadnya p survey kt kedai lain.. alhamdulillah ade yg bekenan di mata.. booking terus... sbb nnt susah plak nk cr yg lain.. fitting sume awal bulan 8..

ahad ptg balik KL balik..ktorang bedua je la.. sbb afiq nk duk umah wan,
otw balik tu..kete aku dh bermasalah dah.. start dr hentian tikam batu lagi dah...hand break ketat la.. bau hangit la.. masa tu dh dekat kul 7ptg..
then dlm pejalanan ..ade la kat jelapang..n dh dekat2 ipoh kot...sekali lampu depan terbakar pulak...aduih.. adventure sungguh.. benti kat hentian maane tah.. godeh2 relay lampu tu. nasib la ibbi pandai gak bab2 keter nih.. tukar relay lampu belakang ke lampu depan..so lampu belakang tak de..pasang hazard lamp jerk.. lip lap..lip lap..
klu aku sowang2 laa drive jadi memacam gituu.. mauu aku tepon satu malaya mintak bantuan.. :P

finally..sampai gak kt umah... :D penat!!
perjalanan yang mendebarkan..yang mencabar...

Thursday, June 21, 2007

yer.. yer.. saye update.. =)

dulu mase kecik2 aku sangat tak suke buat karangan.
mmg fail karangan..
masa UPSR pun 3A 1B.. B tu utk karangan..
masa PMR pun ..hurmm tak.. PMR A ..
SPM pun A jugak.. tp aku mmg tak suka buat karangan..
agaknya sbb aku xsuka baca novel kot.. dedulu penah gak fanatik ngn novel..
pas tu rasa mcm malas nk bace..
bile malas nk bace..so idea penulisan cam takde..
tapi ekceli kalau penulisan kte baik ke tak ke .. bukan kte dpt markah pun kan?
sape yang nak bagi markah terhadap penulisan2 saya disini..
ucehhh..bahasa baku la pulak...

ok.. ekceli sesudah je B smpai d KL..
hari berikutnya terus gua MC..huahuahaa..
sms Jag ngan nervous tapi confident!
"Hi Jag, pls b informed that im on MC today.."
as expected mmg die bls "cal me.."
hahaaa..kene kelentong lagi bos aku.. whats ur problem? die tanye aku.. ahh... as usual boss.. woman problem.. (dengan suara yang agak sedih.. n ala2 tak larat).. aiyoo!!! hehh.. ok2.. have a gud rest! letak je tepon aku tesengih riang!! hahaa.. jahatnya aku..

then terus gi bayar bil2 tetunggak kete.. tepon..
dan yang paling penting gi buat kad kawin..
dah settle part paling urgent..
ingat nk ke midvalley or sogo.. tp tu la.. tmpat2 gitu bahaye klu aku pegi time opis hour tambah2 ckp MC.. kantoii kang tak pepasal jerk..

so this coming weekend..balik SP.. yeay!!!
hurmm.. letih jugak arr tapi..dr opis direct ke SP.. ahad dh balik sini..

ohh.. 1 more thing.. benda paling ketara colleague aku ckp muke aku makin beseri? ye ek? tak tahu pun.. hehe.. yang tahu dah tambah 3kg ade la.. haha.. so skang berat aku dah menjadi 43kg.. ekceli b4 nih dlm 37-40 jerk.. tp dgn ketinggian aku sbnarnye masih lagi level under weight.. tapi tak mo la gemuk2 sangat kan.. nnt tak chantekk.. heeeeeeeee... =)
insyaAllah aku akan maintain dgn figure nih!!!

ok lah.. tillnow... nnt update lagi!!!!

Wednesday, June 20, 2007

heheee.....

sesampai di epot...
terus pegi kat arrival hall.. melangut di papan penyataan..
"EK 346 - delayed" arhh...
delayed plak.. suppose smpai kul 1410.. tp delayed tu tatau laa jam bape sampai kan..
tunggu..tunggu lagi... hurmm hantar sms je..klu die dh ade mesti report masuk..
dlm debaran menanti.. pas tu delivery report...

wahh.. dh sampai.. ;;)
terus tepon aku bebunyi... whahhh.. hati bebunge...macam ade kupu2..
macam ade rama2...

lebih kurang 50-60minit berikutnye baru dpt jumpe..
1st time tengok die selepas 2 bulan x berjumpa..
mcm tak tahu nak buat apa..(sbb masih jaga tatasusila..)
mcm nak nangis..tapi x nangis pun.. =)
yang pastinya... aku sangat terase bahagia..
wlupun tindakan yang telah diambil mungkin merbahaya dan menjejaskan imej kerjaya dia..

Monday, June 18, 2007

masanya...

hurmm ...
inilah masenye..

haihh...gementar... seram sejuk.. nervous..
aduih...

tatau nak cakap ape perasaan saye..
aiyakk..


hurmmm...
happy? risau..?excited??


tgu je la sya update esok2...

daaa.... nak pegi KLIA dah...

Thursday, June 14, 2007

la la laaaaaa.........

yeay!!!

=) dah nak 18 June... xtau cemane ck ckp...
mesti la best sangat kan.. tp mcm risau jugak..
biaselaa.. aku mmg suka pk bebukan pun...
tapi nekad arhh.. kan b? derang buat bodo jerkk.. ingat derang je ade family.. org lain xde family..
hishh..emosional plak aku pepagi ari ni..
tp aku rase mmg ktorang tlh amik tindakan yang bravo lah...
hurmmm... whatever it is... we have made our decision!!" sepppp " ngan b...

Friday, June 08, 2007

pheww!!!

yesterday nite.. was went 4 Pugal farewell party.. dinner at Chilis Bangsar Shopping Center..
memule mcm malas nk join with a whole team -Recruitement Team- but then memikirkan si Pugal 1 of my best buddy sbb die byk tlg aku jugak.. even sumtime kap lam ya nga mmg ade perangai busuk sket kan..
short cut kan cite pegi la jugak.. n sebenarnye tak menyesal sbb .
walau penat memusing-musing cari parking.. then mase nk naik ke ground floor.. w r in a same lift with Dato Michelle Yeoh!! pheww... She is very-very friendly.. and she hug me some more!!! bcoz i the only Malay among that group.. so macam aku local malaysian.. then my colleague frm other country.. n of coz she also Malaysian!!! but very rare at Malaysia...hurmm...so.. as a Hollywood star malaysia... of coz im proud of her.....



-me n Dato Michelle Yeoh-





heh....
this weekend..
-my plan is basuh che bu yang dah bebulan tak basuh....
-siapkan bekas hantaran ....
-pegi repair my heels.. yg bile bejalan bunyi "ketukk-ketakk" sgt kuat.. tapi aku syg sgt kasut tu...





hopefully!!!!!!


Ibbi boleh balik cepat mungkin..haihhhhhhhhhh miss him so much.. bile tgk gambar b baru nmpk mcm b dah gumok arr b!! suka!!! =)







Wednesday, June 06, 2007

huhh...

saya bukan takmo update..
saya jugak bukan malas update..
tapi saya besedih sebab saya tak tahu cemana nak cite...
hurmm....
tapi life must go on.. cedih cane pun saya kenaa kuat jugak..
ni lah dikataan DUGAAN..
dulu2 saya macam tak percaya ada DUGAAN masa bertunang...
tapi sebenarnya dugaan tu lah untuk kuatkan kta..
untuk tentukan kta besungguh sungguh atau tidak..
untuk menguji kesabaran kita...
yang hanya mampu saya lakukan hanyalah berdoa...
takde jalan lain lagi dah....

=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails