Monday, September 24, 2007

BONGEK?!

mane datangnye pekataan Bongek ni aku pun tak pasti..
yang aku tau skang ni ramai org menggunakan bongek.. sket-sket bongek...
hehee... yang aku ingat aku mule gunakan Bongek tu bile aku geram or nk marah or nk impress kan perasaan...
dan penah jugak aku letak status aku kt YM as Bongek.. dan smpai skarang aku rase dh ramai menggunakan pekataan Bongek...

masa memula aku guna Bongek dlm kamus idup aku.. aku sll gaduh ngn Bi... sikit2 Bongek..
pastu emi cakap Bongek tu ada di Rembau? eh emi kan....
sekarang ni pun aku rasa ramai dah gunakan bongek.. even kak lang aku pun dh pandai cakap Bongek.. =P
ntah pengaruh ape arr yang aku bagi nih... tapi kan.. ntah2 sblum aku gunakan bongek ni dh ramai org guna kan eh? xkisah laa...bukan nya kena bayar pun kalau guna kan pekataan Bongek tu... cuma terasa keunikan Bongek tu besh...

lagi satu kan.. bila kta ckp Bongek.. bongek..bongek... dengan penuh expresoooo .. dapat rasa kepuasannya!!! hehee


ps: entry ni hanyalah untuk melepaskan perasaan yang sedang nak membuang segala isi perut melalui mulutnya... blerghhhhhhhh

Thursday, September 20, 2007

cHe Hi Di CabULLLLLL!!!!

..... sesampai di umah rutin biasa ku..house keeping ..xla pulak aku bawak handphone ke bawah.. just tinggalkan dlm bilik coz b4 tu Bi dh inform bebuka di office...nak siapkan keja n boss ajak bebuka ramai2... aku pun xkisah sgt sbb aku xposa.. klu aku posa maybe aku kisah jugak...




tah cemana tetiba rasa sumthing.. terus aku pegi amik handphone kat atas.. sekali 4 misscall dan kebetulan masa tu Bi tgh calll jugak..




... syg napa xangkat tepon... B ada mslh nih...


.. syg kt bwh..biasa la B.. rutin harian wlupun aku sangat letih...


.... tau dak. gheta B kena pecah!!.. CD player.. bateri suma xdak nih..


.. HAHHH!!!!! astaghfirullahalazim.. la ilahaillallah.... 3-4 kali aku istighfar tekejut..


.. Betui ka B?


... betui la.. ni B kt tepi gheta ni...tak tau nk buat apa.. hurmm...


.. pas tu B?? nk buat cana? B nk syg p kat B ka?


... ok canie.... ( satu-satu arahan diberikan..) dn mmg nasib aku baik sbb aku xpuase dan jam masa tu menunjukkan tepat pukul 7.00pm....




- dengan pantas aku begegas ke USJ... xbenti tepon aku.. kjap-kjap bebunyi..


sampai USJ aku parking sblh Che Hi.. terus bukak lampu besar.. B pegi amik bateri baru dlm keta yang aku beli di kedai cina U-SIN .. tak tau harga pasaran.. main belasah je amik.. betul atau tak harga yang diberikan pada aku aku pun xpasti... janji aku dh beli beteri baru..


sambil b pasang bateri baru.. aku tgh sibuk jadi inspektor polis.. tenganga mulut aku tengok bahagian depan cd player/ air con / dashboard tekopek...


-barang2 lain yang hilang. ...tool beg yang penuh dengan peralatan2 (senang cita alat utk derang robek kete lain lagi senang).. spanar.. playar.. bla bla bla...


- lagi barang hilang.. duit2 syiling.... dlm bekas syiling..


- lagi barang hilang... cermin mata hitam Bi yang Bi pakai masa kawin...dan cemin mata itam yang baru dibeli 2minggu lepas kat Metro Kajang.


- cek but belakang.. nasib kasut kawin Dr.Carding Bi ngan kasut kawin aku derang tak amik...


- cek lagi tempat2 lain... gambar aku ade di tempatnya... surat nikah pun ktorang dgn sengaja tgl satu copy dlm kete..


- surah yasin tak terusik.. kalau la pencuri tu ISLAM mesti dia malu dengan diri sendiri.. tp kalau dah dasar pencuri apa dia peduli semua tu kan?!!


- cek lagi dalam dashboard.. KUNCI SPARE.. masih berada di tempatnya.. klu la pencuri tu jumpa kunci spare dah tentu dengan Che Hi sekali hilang..




inilah dugaan.. aku tenangkan Bi.. walaupun aku sendiri tak tenang... hurmmm... apepun kitorang ttp bersyukur... dugaan di bulan Ramadhan...


dan Bi bebuka puase dengan nugget MekDi yang aku beli mase on the way balik keje aje.. dgn bubur ayam mekDi yang dah kembang.. tekak aku sekarang mmg pelik2... langsung tak boleh telan nasik... pening jugak nk pk benda ape yg boleh di telan...




- hurmm..., aku bukan mengeluh.. aku jugak bukan merungut... aku terima dgn tenang sbb inilah dikatakan DUGAAN... =)




Wednesday, September 12, 2007

selamat berpuashe...

salams all..
saya dengan ini mengucapkan selamat menyambut ramadhan al mubarak...

=)

Thursday, September 06, 2007

ss

ish...

sebenarnya dah type td... update banyak.. tp time nk display die problem plak.. tensi sungguh aku...

keje?biase je keje i.. tak banyak.. tak susah.. relax je skang.. xde requirement xde la candidate.. xde candidate xde la insentif tu jek.. tp.. xde la byk dwett mcm slalu...
tp bes gak cani...dah la skang dpt "buku nota"..leh balik umah guna wi-fi jiran sebelah...huahuhaua....

bes jugak sbb mlm2 masak kt ibbi.. slalu dpt A... =) suke-suke.. semangat nk masak macam2..


sebab ni kali ke dua aku type untuk update.. jadi dh malas nk cite byk2...nnt aku update lagi,.

ps: opis aku mcm pasar la pulak skang nih..jual ape tahnye-... pening-pening.....

Monday, September 03, 2007

kehidupan yang baru..

hehee.. malas sungguh nk dtg keje skang ni,,,
apetah lagi nak memandu... apetah lagi nak buat keje, apetah lagi nak update blog....
ape nak jadi la dgn PUAN NORAZLINA nih...ecewahhh....

pertama kali aku dengar org panggl aku PUAN... waktu isi form Tesco Card... huh.. mcm nak gelak jugak la.. mase isi name tu.. org Tesco yang isikan.. aku just menjawap soklan2 aje..
Nama cik? Norazlina Haron.. Cik Ke PUAN? tanye pegawai bertugas dulu.. hurmm PUAN.. hehe.. smbil muka terase panas..dn dpt kubayangkan dah bertukar warna.. pink atau merah??
heheee..poyos laa i ni..

so.. setelah bertukar status nih ..aku xde la rase perubahan yg ketara sgt.. maybe sbb duk umah k.long lagi kut.. tapi mane leh tak rase perubahan kan? ofcoz la rase jugak.. minggu petama keje .. aku rajin la jugak iron baju cik abang aku tu... suh pakai kemeja... pastu seminggu je la.. berikutnya... die yang nk pakai t shirt.. so bukan slh aku la ka/ :P

minggu depan da puasa..adehla... selamat menjalani ibadah puasa.. =)

gambar kawin.. kt frenster dah ade.. kat fotopages pun dah ade.. mls nk upload bebanyak.. sbb org yg same je bace dn tengok.. gheheheee
aihhh laa... minggu depan dah nk posa.. jeng jeng... selamat berpuasa.. selamat menjalani ibadat

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails