Monday, October 29, 2007

to whom it may concern

untuk makluman kengkawan semua..
berat badan saya telah bertambah sebanyak 3kg!!!
ho yeay.... ho yeayy....
seluar-seluar saya yang ketat sudah tidak bleh dipakai..
teramat siksa rasenye nk buh zip... heheeee
selera makan dah bertambah jugak..
pagi saya mesti sarapan... paling2 saya akan makan nasik lemak.
nasik lemak kegemaran saya boleh didapati di Ramal Junction..
nak pegi jauh jugak sebenarnye... tp on the way anta anak2 buah saya ke tadika...just drop by situ je....
makan tengahari sudah pasti nasik berlauk... kalau xbanyak pun sikit2 ajer..
mkan malam saya bermasalah.....
sbb nya bila saya balik keje.. dah mlm.. dlam pukul 7.sengah ke atas...
masalah saya ialah setiap kali saya mencecah kaki ke bilik air.. belum pun sempat saya mandi...
saya akan rasa loya.. dan kejadian tak diingini akan berlaku..
oleh demikian saya membuat keputusan untuk tidak mandi di malam hari...(heeeehee... teruk kan saya??)
tapi kadang2 saya rasa rimas kalau x mandi malam ... ye la seharian badan dh penat.. jadi saya mengambil inisiatif seperti lap badan ker...basuh2 muke ke... tapi tu laa.. saya tak leh masuk bilik air.. makanya pembantu peribadi saya akan buat apa yang patut.... =D

dulu-dulu setiap hujung minggu saya akan keluar jalan-jalan.. pendek nye ialah dating..
sekarang ni ujung minggu saya hanya di rumah...
sabtu buat keje2 laundry... dan memasak...
ahad masak-masak... sebenarnya saya memasak satu hari sekali saje.. kalau masak brekpes.. lunch dh malash... kalau masak lunch... mlm dah malash..

so far kesihatan saya sekarang alhamdulillah....
x mabuk-mabuk sangat dah....
kekadang tu ade la sket2 lagi... tapi x selalu la..
saya pening jugak kalau selalu2 sakit... sbb nnt saya akan malas sepanjang hari...
seperti sedia maklum saya memang la rajin.. :P

hurmm..gambar raya saya telah di corrupt!!!!
saya ingat pasal gambar raya saje mesti saya sedih..

saya tak mau bg orang lain pinjam camera saya lagi..
sorry... huhhh... saya sedih.. =(

Tuesday, October 23, 2007

xde tajuk.

how was hari raya?
besh!!! = D
x besh sbb x sihat sangat.. = (

raya satu...d Taman Keladi!!!!
subuh hari dah bangun ..
semangat nih nak berhari raya...
jenuh laa nak kejutkan Bi yang mmg liat nak bangun... (ekceli senang je nak kejutkan budak busuk tuh...)
pas sarapan ketupat pulut dn nasi impit ala kadar... mak ajak p solat sunat aidil fitri...
"nnt hang dah ada hand bag baru ssh nak tinggai nk p mana2..."
betui jugak tu... walaupun aku pi masjid dengan sapu tangan yg agak besar.. :P
(masalah alahan air liyur sendiri) ...
balik masjid... baru sibuk2 bersalam hari raya...
bergambar hari raya.. ber makan-makan raya lagi...
lewat petang balik ke Taman Orkid plak..

raya dua .. Taman Keladi lagi.....
ishh..apsal raya kedua di taman keladi lagi???
heheee.. pasal malam raya pertama tuh nk tdo Tmn Keladi... tp tak sihat dan loya2 tekak dan muntah jugak.... untuk keselesaan Tuan Puteri balik Taman Keladi...
pegi umah tok kt Kola Ketil ja.. petang tdo.. sbb tak sihat...

raya tiga... Taman Orkid..
untuk keadilan bangsa-bangsa bersatu.. tidoq di Tmn Orkid plak...
tak sihat sangat jugak...duk rumah aje.. tak jalan2 sangat....

kesimpulan :- raya tahun ni banyak dok rumah dari berjalan-jalan raya.... jalan2 umah sedara yang dekat-dekat jer..
uhh.. selera makan ku sudah bertambah!!!! =D
makan dh Ok.. Alhamdulillah...

balik keje ari senin ..sepatutnya ari khamis... tp sbb Bi becuti seminggu. aku pun drag la cuti aku lagi 2 hari... Mc sari.. AL sehari.. hehee...

senin jugak ade Open House kampeni.. .. sebabkan sye chup nak bawak nasik impit..(paling senang masak campur kerajinan yg aku ada.. sama dengan ilmu memasak yang aku ade..) so aku bawak laaa nasik impit.. rasa mcm sikit jer aku bawakk.. tp satu tupperware penuh arr.... risau jgak tak cukup.. tp tak le risau sngt sbb aku tau menu makanan mmg byk sekali..
makan2 smpai ke petang... dr tengah hari smpai ke petang, siap tapau2 balik umah....

** banyak gambar nk upload nih... tp camera dipinjam abang ipar ku hari ni..**

Monday, October 08, 2007

selamat hari raya...


kami dengan ini mengucapkan selamat hari raya dan berhati-hati di jalan raya.. semoga raya kita meriah tahun ini... =)







.. salams to all...
nak raya puas2 tahun nih.. wlaupun xposher.. :(
sbb thn depan dh beraye ber3 pulak..
huhuuu...

Tuesday, October 02, 2007

parkir / parking / tempat letak kereta

akhirnya setelah setahun lebih lebih aku duk bersusah payah parking di celah-celah rumah...
di tepi-tepi longkang.. di selit-selit semak... disaman oleh DBKL lebih kurang 100 lebih dah saman yang aku dpaat. begitu juga dengan saman PAK POlisi lebih kurang 5 keping.. heheee

akhirnya mulai 1 oct 07 parking di sebelah opis ini telah di buka kepada org awam dengan harga yang berpatutan RM 7 per entry..
kre ok la tu beb..
maximum leh reimburse parking RM 200. so kalau 7 ringgit darab dengan 22 hari lebih kurang 154 ringgit.. so boleh la aku claim.. heheee.. minyak pun dh sep skit skang.. tol maintain..tapi kadang lebih gak tol sbb aku dh suke guna kerinchi link dr mengadap jem kat jalan istana tuh..

dh nak raya ker nih? ish lagi berapa ari nih.. yeyee... nak raya.. =P
semanat plak aku nk raya..

Monday, October 01, 2007

penat kah aku walaupun x berpuasa..

** entry: sangat tulus ikhlas dari sekeping hati.

penat la...
malas la...
bosan la...
la..la.. laaa....

kau buat ku kata OOOo LA LAAA LAAAA!!!

i have sumthing to share about...
n i have nothing to worry...
but i have to be very very very carefull..

ish..ape mende aku merepek nih!!!
eh.. supposed mlm ni ada dinner yng kononnye gemilang cemerlang dan terbilang...
hadiah pun boleh tahan hebatnyer
tp aku mcm tak sihat je nk pegi..
klu pegi pun lmbt sket ke...
hadiah nk..
tp tu la...
laa.... tu laa...
penat laa rasa...
malas je....
xsihat same...
series aku xsihat...
x tipu...... aku dh posa sesuku hari ari ni ...
smpai kul 11 je aku betahan...
pas tu aku masuk bilik air..
terus keluar semua sekali....
bwergghhhhhhhhhhhh.. muka merah2.... aduhh...
jenuh la tahun ni aku nk qada puasaa aku.. huwaaa
baru bape ari je aku posa nih... haih!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails