Tuesday, March 25, 2008

ape nak apdet nih?

hurmm.. xde idea la nak mengupdate ....

keje? huhh.... WTF?! (uppss... maaf tepaksa keluarkan pekataan itu.. tiada yang besesuaian selain dr pekataan itu)
gile?!
now im 8months pegnen ok?! boss.. do u know? 8 months!! some of mommies giving birth during this time also... (ohh x leh ckp omputih nnt kwan2 opis aku bace bahaya!!)
sesetengah ibu yang mengandung yang bekerja dan mempunyai boss yang sangat memahami especially klu bos pempuan mesti best kan!! sure keje dah tak tensen.. dah tak preasure.. ade mase huuu haaa huuu haaa... ade masa surfiing intenet.. ade masa cr informasi psl nak besalin... honestly.. jeles nye aku ngn korang2 yang ade masa nak buat semua tu... =(
but 4 me? huhh... kdng2 mood boss aku mcm ^$&*# (LAGI pekataan busuk!!) sbb aku senior dlm team... org lain baru join.. so aku le jadi mangsanye... sikit2 aku.. sikit2 aku... so? yg org2 baru tu keje buat ape jek? ape jek requirement korang kene buat!!! haihh... internal hiring aku kene buat.. gcm hiring aku? dah ler gcm skang makin byk songeh... huhh... nak jek aku amik cuti awal.. aku rsa masuk je bulan 4 aku nk mule amik cuti sakit.. ape nk jadi.. jadik la... bosan aku..
klu sume bende aku kene buat jugak .... baik x yah hire dierang... huhuuu... aku jugak ade misi aku sendiri... selepas selamat segalanya.... ni mase nye untuk aku melangkah.. cari angin baru plak... huhhhh!! (emo nih!!! guwe tgh emo..)
ohh nak tambah lagi... msa zaman2 aku mule keje pun.. xde sape 100% guide utk aku buat semua-semua nih.. byk yg aku belajar sendiri jek pun..( ce wahh... bagus kan aku!!!) tp derang nih.. huhh... lemak sgt..

to mommies yg sempat buat research psl cara2 nk besalin ke... petua itu dan ini ke.. jumpe link2 yang best ke... amatlah dihargai kiranya korang dpt bekongsi informasi dengan aku...
cedihh.... huwaaaaaaaaaaaaa~~~

6 comments:

Suhana Hasanif said...

ala ciannyer..sabo ye k.chik... umm nanti klu sy jumpa apa2 info pasal bakal mummy sy emailkan ok... tarik nafas..hembus..ulang 3 kali ye...

k.chik x p kelas pra-bersalin ke? bagus tu klu dpt joint...

huhu..sy tensen nih fp kena blocked..kena la sy mengaktifkan blog semula..

kinna said...

huhu..time sarat2 camni kalo kna keja teruk, amat meletihkan,kan? hopefully, bb kita kuar awal sket supaya tak pening kepala pk psl keja yg tak abes2 ni..
-mamatension-

Elyn said...

nasib kite serupe, mempunyai bos yg langsung x memahami mommies tgh penat hangkut perut nih.... geram kekadang rase nk amik cuti awai je..... so bersabar ek....

AnasDila said...

hehehe...sabar ajelah...hehe..saya antara yang beruntung dapat bos memahami...jalan lebih sikit aje,die suh saya rehat...hehehe..

tula pasal byk masa buat blog..kuikuikui..

p/s::tupun saya kadang2 malas g opis...boleh?hahah...nilah namanye tak bersyukur...hahaha

ekshen kamen said...

kalo bos soh ko buat keje, maksodnya ko mmg bole diharapkan ler. kalo sume bende ko buat, maksodnya bos x pecaya org len boleh buat keje sebaik ko.

emo pun emo gak. tapi rasional tu kena atas dari emosional. aku rasa ko paham kot apa yang aku ckp ni. kita timun. drg durian. menggolek luka, digolek luka.

ps: kalo ada can, blah ler. hahak.

eiNa a.K.a Mrs.tHeMint said...

to sue...
apdet blog la plak eh..
kelas? weekend ni pegi..insyaallah.. =)

to kinna...
betul2...skang ni rasa klu baby kuar awal pun xpe..huhuu.. dh mls dtg keje..

to elyn...
a ah.. sabar je la ek... =)
nsb balik umah ilang tensen keje.. klu teringat pasal keje pun mesti nnt kena marah ngn husband..

to dila...
besnya dia.. :P
nih jeleshh nih!!! =)

to ekshen bongek...
tapi care die suh aku buat keje seperti membuli aku!! huhh.. ko mcm tatau perangai derang dr sana?
aku sll plan nk MC or EL.. tp bila pagi esoknye nk cuti aku rs aku harus beri komitmen selagi aku mampu sbb rezeki yang aku dpt aku buat makan.. buat belanja brg2 baby.. dan aku xnak duit tu mcm duit free.. atlest tu hasil keje aku..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails