Sunday, March 16, 2008

baby...baby..baby....

kompiyusss.... sungguh aku kompiyus...
antara spital putrajaya ngn azzahrah...
yang mana satu jadi pilihan???


sblm ni mmg decide nk pegi spital putrjaya...tp since ramai kengkawan cite itu dan ini begitu dan begini... aku sedikit sebanyak terpengaruh dlm membuat keputusan...

bagi aku mana-mana pun sama je sebnarnya... yang nak sakit aku... bayar mahalke bayar murah ke aku je yang menanggung kesakitannya.. tp atleast klu layanan nya ok.. rasa sakit tu tak la terasa sangat ( ye ke..??)


klu di azzahrah plak .. atleast dekat ngn umah k.long , apa2 jadi k.long leh tengok-tengokkan...
memandangkan aku dah nak ke 8 bulan.. dan ibbi skang dpt assign projek di Teluk Ramunia (paling2 ujung bulan 4 bru abih) .. due date aku ujung bulan 5... tp xnak laa aku sll kene tinggal sorang2 di rumah.. baik aku lepak kt umah k.long... ape2 jadi senang kira.. nk ke sptal pun senang...


dan.. pagi tadi aku pun pegi ke azzahrah (FINALLY!!!)....
check punya check...
berat baby ok.. =) 1.86kg pada minggu ke 32..
tinggi baby ok.. =) (alermak..lupe.. series... ade kt gambar scan tp ade dm kete kat B..)
kedudukan baby.. =) ok.. ( kepala dah kat bawah... kaki kat sebelah kanan perut...tmpat yg sll ktorang spot kaki baby... bile baby gerak.. n ayah suke main tangkap-tangkap kaki baby..)
kedudukan uri pun ok...
Doc Noraini ( Dr. Pakar Sakit Puan kat Azzahrah.) sgt berpuas hati dengan kesihatan aku...
alhamdulillah.... masa scan baby tu.. nmpk muke baby....
mata baby.. mcm mata ayah la... baby tgh tdo... idung baby ngn mulut baby telindung ngn uri.. xnmpk jelas sangat...
ayah happy sgt... sbb nmpk mata baby mcm mata ayah... (ehh... dlm perut tak leh kompem kn lagi mcm mata sape ok? )
kalau idung baby mcm idung ayah mesti baby sangat cute... (hehee...)
nmpk tulang belakang baby... kaki dan tangan baby..
sume nmpk dan aku mcm nak menitis air mata...teharu nye rasa.....

last masa nk byr..
nurse tu btau Rm 100.00++
erkh... aku lwn sengih je ngn ibbi.. xpe lah bi.. untuk baby... baby 1st lak tu...
mahai sket pun xpa...
anyhow.. im so happy..



9 comments:

PakCik tHeMiNt said...

...ler... mata baby mcm mata ayah dia jugak wooo... mmg dah kompom... hehee... =D

emi said...

hepi nyer bercerita ttg baby kan..bgs la semuanya dlm keadaan baik..kjp da nak 8 bln ek..tak lama lg ko da nak bersalin,nak jd mak...mak ke?mama?ibu?ummi?mummy?yg mana satu sbnrnya..

anyway,take care of yourselr and your baby...

cik mazrah said...

o..kalau scan, dah boleh nampak features baby tu mcm mana eh?? :D take care!!!

Elyn said...

org kate sepital serdang lagik bagus dr ptrjy....

psstt kite pun dh scan baby aritu...

Mrs.R @ Emi said...

kita pon dlm dilema gak ni..
an nur @ spital pjya @ serdang..
mintak2 Allah perkenankan doa saya..kalo xde masalah baby n saya ni, rasenya nak g annur..sebelah azzahrah tu...
rm100 ek utk checkup? biase kalo 1st time checkup mahal sikit kan?

ekshen kamen said...

Aku check-up gigi je RM125 kat Klinik Halina (Bangsar).

http://www.dentalmatters.com

Jadi, apelah sangat RM100.00 tu utk baby. Dah ler baby sulung. Kaan.

PS: Kalau susah sangat buat pilihan, solat istikharah. Minta Allah tunjukkan jalan. Manusia merancang, tapi Allah adalah sebaik-baik perancang :)

ekshen kamen said...

tiba2 bila aku balik komen aku, ia berbunyi sangat eksen dan berlagak walaupun aku tidak bermaksud sedemikian rupa. sepatutnya dibaca begini.

====
Aku check-up gigi PUN, KENA RM125 kat Klinik Halina (Bangsar).

~
====
paham2 je la aku ni kan. mulut je jahat. hati bunga. keke.

eiNa a.K.a Mrs.tHeMint said...

to pakcik themint...
ye la mate baby mata ayah... =P

to emi...
ibu..ibu...engkaulah ratu hatiku.... =)

to cik mazrah...
nampak.. tp x le jelas sejelas jelasnya... =)

to elyn...
ye ke? spital serdang equip baru dr p/jaya tapi sllnye derang kate situ ramai nurse training....

to mrs r@emei...
hurmmm... selamat bepk-pk...hehe... kte pun ssh nk bg cdangan... tp kte ikut nasihat kakak2 kte jek.. =)
bukan 100 jerk.. 100 lelebih... (lebih banyak jugak la sebenarnya..)

to ekshen kamen...
ko tu nama pun dah eksyen!! lagi nk cover dan sememangnya ko eksyen se eksyen eksyennya... =P
"roy... roy...hati kau sungguh mulia..." (petikan dr gila-gila remaja) hahaaa...

ekshen kamen said...

Dialog asal dia

"Roy, Roy. Hati kau memang keras."

Suke2x je ubah dialog. Huhuhu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails