Friday, March 07, 2008

cerita di awal pagiii..

awalnye aku dtg keje skang..
since perut aku dah membesar dengan jayanya... maka..
amat susah untuk aku drive keter manual...
sian che bu.. parking jek dia kat umah...
kalau drive auto ..ok la lagi kan?? xdela aku menyusahkan org sgt... stakat tekan minyak n break jek.. =)
ini byk bende nk kena tekan.. mau cramp kaki mak cik... dah le pejalanan ke tempat keje jauh dan sesak.... klu nasib baik , x kena jemmm lega la..kalau dah start jemmm .. kuang kuang kuang....
oleh itu , (cewahh.. mcm buat karangan sekolah), dengan bertanggungjawap dan berwibawanya ibbi menghantar dan menjemput aku keje skang.. wlu pun opish dia menghala ke arah USJ / Shah Alam n aku menghala ke Bkt. Dsara.. tetiap hari kul 730am/750am dah kuar dr umah... (biasanya klu aku drive sendiri mau kul 8sengah aku baru kuar dr umah).. tp disebabkan ibbi x leh smpai opish die lewat sgt.. berkorban laa aku.. (opish aku xkisah klu smpai kul 10pagi pun...)

dh alang2 smpai pagi... ni la keja aku.. meng edit lay out blog dan meng update blog...

cite baby plak..
baby memang makin aktif skang.. nak tdo pun susah.. kekadang smpai kul 1-2 pagi x leh nk tdo lagi...tapi nasib la aku jenis kalau dah tdo.. memang nyenyak gila... esok paginye laa baru sedar n bangun...
kadang2 nmpk perut bergelombang( mcm ombak ) naik turun .. ntah apa laa baby buat dlm tu.. mesti tgh mengeliat .. sesekali terasa mcm ehhh ni kaki die jek nih... ehh ni siku ke.. tajam semacam jek..hehe..
next week nak start check up kat spital putrajaya.. hurmmm doc tu kata klu nk senang gune jek alamat kwn2 kat putrajaya (pinjam alamat cik Yanie ler)... sbb nnt kalau pakai alamat sendiri kemungkinan die suh aku p spital serdang (baru gak spital ni).. tapi aku xmo spital serdang.. aku nk p spital putrajaya gak.. (gelemer sket... nnt ic die 14) hahaha...
ehh chupp!!! kenapa ramai teke baby boy ekk? aku pun teke baby boi... hehe... tapi kte leh teke jek... yg betulnye nnt kte tengok ekk...
barang2 baby pun aku beli kaler campur2.. biru ngn pink... PINK?? ishh.. bebi boi ngn kaler pink??? hehee.. aler... laki aku sll aku suh pakai pink xpe pun...hahaaa jahat2... nasib le die kulit terang.. pakai pink x mpk peliik sgt.. nmpk jambu..huhuu.. ibbi jangan maraaa!!!!

kerja la lala laaa...bosan dengan kerja hahhh haaa...

10 comments:

AnasDila said...

saya drive auto pun still sakit2 pinggang...huhuhu..apa ntah lagi kalau drive manual..

Yana said...

ha ah..selalu rasa kena siku ke kaki ke tangan ke kat tepi perut..sakit..tp skrang dah biasa dah bleh buat tak tau..mula2 cam nak nangis gak kalau die senaman malam2..

cik mazrah said...

opss... cite ibu-ibu melandung... :D

eiNa a.K.a Mrs.tHeMint said...

to anasdila:
hehee.. tauu tak per.. =P

to yana:
kdang2 kalau die "buashss" sangat mmg le sakit je rasa... klu gerak2 biase.. dh lali kan.. =)

to mazrah:
hehee.... masa telah "time" beralih ke cite ibu-ibu.. =P

Elyn said...

hi eina... pusing lam blog anasdila tu yg jumpe u.... salam kenai, anyway take care ek.....

ekshen rider said...

oleh itu , (cewahh.. mcm buat karangan sekolah), dengan bertanggungjawap dan berwibawanya ibbi menghantar dan menjemput aku keje skang.. wlu pun opish dia menghala ke arah USJ / Shah Alam n aku menghala ke Bkt. Dsara.. tetiap hari kul 730am/750am dah kuar dr umah... (biasanya klu aku drive sendiri mau kul 8sengah aku baru kuar dr umah).. tp disebabkan ibbi x leh smpai opish die lewat sgt.. berkorban laa aku.. (opish aku xkisah klu smpai kul 10pagi pun...)

Ceh. ibbi anta ko pegi opiSH ko kata tanggungjawab. ko datang opiSH awal ko kata berkorban.

kompiuSH.

eiNa a.K.a Mrs.tHeMint said...

hurmm.. tanggungjawap sbb die sanggup nak anta aku beb.. sengah2 laki lantak ko ler nk dtg keje ngn ape pun ( ade je kat opis aku ni nasib die gitu...)

berkorban... (korban waktu sbb aku betolak dr umah awal.. kalau aku drive sendiri.. aku leh ikut timingg aku!!! ) huhuuu...

ade paham? kompiushh?
jgn layan kekompousan ko itu.. byk bende lagi ko leh layan...

emi said...

rancak nyer ibu2 mengandung berborak..

mazrah,kita da tak sesuai nak bincang hal2 ni..belumm spi masanya

DarkWan said...

iBBi ko pon berkorban gak. tapi ko x highlight pon pengorbanan iBBi ko.

tu maksud aku. oke.

eiNa a.K.a Mrs.tHeMint said...

hehe.. correct!! u r korek!!
ibbi aku sgt berkorban apa saja untuk ku... =D

ko nnt jadi la "suami" yg betanggungjwap dan penuh dedikasi...

yeoshh!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails