Monday, March 10, 2008

melepak di Dataran Putrajaya...

ari org sebok mengundi.. aku ngn ibbi sibuk mendobi... hahaa... bukan kami x bertanggungjawap... bukan jugak tak mau menunaikan tanggungjawap sebagai warganegara Malaysia.. tidak!!! tidak sama sekali.. memang aku ngn ibbi nak balik ngundi.. tapi.. (ade tapinye...) aku dh tak leh jalan jauh2 maa... skang ni kalau jalan2 jauh-jauh sket mesti semput..pastu balik umah mesti telentang.... rehat... lepak... tdo...

bebalik pada aktiviti di hari sabtu... kitorang tak ke mana-mana pun.... lepak2 di umah dan mendobi baju.. temasuk baju2 baby...suke bau sabun basuh baju bb tu... mmg wangi... =)

dh petang2 tu bosan la plak ... pas bangun tdo petang tu .. ajak ibbi gi jejalan.. xkisah la gi jejalan mana2 pun.. tpi nk jalan2..nk amik angin petang...

last2 kitorang decide gi lepak dataran putrajaya jek.... sblm tu gi alamanda.. beli Roti Boi.. ngn air epal ... ngn eskim mekdi cornetto sundae... nyumm nyummm... smbil lepak2 tu tengok telatah orang.... mcm2... =)

ahadnye plak.. sbb dah kengkwan ibu ngandung byk cite pasal warehouse sale my dear tu.. aku pun ajak gak ibbi gi tgk..apa kebenda yg derang jual tu..murah sgt ke? cantik ke? banyak ke?
masa aku pi pun dah x byk brg2 dah... tp sbb kitorang dah smpai situ..rugi jek kalau x beli apa2.. call kak lang , siasat ngn die...klu play pen arga 165.00 bleh beli x? mydear nye play pen..kak lang ckp.. kalau rega gitu..." OK la.. bleh beli.. tgk elok2 condition dia... "ade lagi stock.. so kitorang amik yg stock baru... dah aku kompius nk amik kaler ape.. rasa nk amik kaler biru ngn oren (kaler2 ceria).. tp mcm bright sangat.. x besshh...las2 amik kaler merah ngn grey..







ni dia.. play pen ...

merah pun.. xde merah terang sgt... n ibbi mmg suke kaler merah - itam - putih (kaler adidas?)
pas tu aku tetarik plak ngn play gym tuh... nak jugak beli walaupun tahu bende tu tak wajib dan tak perlu lagi masa sekarang...

6 comments:

cik mazrah said...

waaa... comell.. sangat comelll play gym tuuu... =D

eiNa a.K.a Mrs.tHeMint said...

mari la bermain di atas play gym!!!
ayah die dah rasmi dah mazrah... :P

DarkWan said...

Orang da ada mesin basuh baruuuuu la katakan. Kihkihkih.

PS: Perkataan dobi berasal dari India, dhobi yg bermaksud pencuci baju

Elyn said...

hamboi mendobi sakan.... hehehe
cantik la play gym tu....
tgh berangan bile la nk start mendobi brg baby)

eiNa a.K.a Mrs.tHeMint said...

to dakwan bongeks:
ishh mesti ler....
dah ada mesin basuh baghu.. tp baju bb bukn basuh ngn mesin pun... :P

to elyn:
hehe... selamat mendobi.. =)

Mrs.R @ Emi said...

kita pon beli playpen kaler itu jugakk!! cantik kann!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails