Thursday, April 24, 2008

alhamdulillah...

semalam aku mc...sakit jugak.. =)
tetiba je smlm dpt sesema.... tp x ler seteruk mana tapi... msa aku nk tahu yg aku pegnen dulu pun aku continuous sesema.. smpai ke 2 minggu sesema aku x baik2...
so.. bla smlm aku sesema..aku jadi cuak.. adekah itu menunjukkan baby dh nk on the way....
heheee... pandai2 je aku buat anasir sebegitu....
tapi xkisah la kan... so utk keselamatan... aku egi check kat azzahrah even appointment date aku adelh next monday... (ekceli mcm menyesal jugak sbb xpenah wat checkup kat gomen nih...)
tp dh telambat kalau aku nk buat check up kt gomen....
kebetulan Dr. Noraini masuk petang... aku pegi pagi.. haihh.. salah timing la plak.. pastu jumpa Dr.Fazlina la... ekceli xde masalah besar pun... cume aku je yg cuak... hahaaa...
cuak sbb tetiba sakit belakang.. ade mcm sumthing kuar..checeng tak lawass.... n Dr. Fazlina buat detail scan... baby besar cepat!! alamak.. bb dh 2.7 kg... di minggu ke 35... adekah baby akan membesar dengan jayanya sebelum dilahirkan???
atau adekah baby akan keluar awal 2-3minggu sbb kepala bb dh betul2 kt laluannye...
cume Dr. risaukan aku xlarat nk mempush baby je..
so.. caranya adalah banyak bejalan.. dr tu suh aku byk bejalan... tp.. cemana nk bejalan kalau dh xlarat nk begerak.. huuuhhh... jln2 p shopping laa nmpknye.. cara yg paling terbaik utk pujuk aku bejalan2... =)

ups.. rase contraction... adehh!!!

ps: alhamduliilahhh... yana dh selamat besalin.. aku sgt excited dan happy for her.. nama baby yana.. Mohd Ammar.. =) ..tahniah yana!!!
pss: Kinna/ Emi.. bile la plak turn kite kan??nyway.. semoga selamat semuanya!!!!

4 comments:

kinna said...

yana dh amek turn sy!sy tgg ms je nih..mtk2 la pas lapor diri..
em,patut la org amek cuti b4 bersalin,kan?sbb dh xlrt uat keja..
tp kalo dok umah, tak bergerak2 plak..lgla susah nk bersalin..
-dlm dilema-

AnasDila said...

best la korang.....dah nak bersalin...turn saya bulan julai ni...tak sabar nak tgk baby laaaa

a.n said...

hi a3lina.. camna rasa contraction tu ek ? contraction main2 la tu kan? rasanya me tak penah rasa sakit pun contraction.. rasa perut keras/ketat ade la.. tapi tak sakit.. now dah 36w4d..

Mrs.R @ Emi said...

tu la..comei baby yana..
skang ni pon mmg cam xlarat sgt bwk bdn ni ha..
tp, kalo g shopping mall laju je :P
sy pon xmo amik cuti la b4 bsalin..
kalo dok umah bowink plak..
kecuali xlarat sgt la..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails