Monday, April 07, 2008

apdet jap..

takziah utk Su.. (Al-Fatihah... )
Last friday, masa tgh2 bz ptg tu dan xsedar pun dah nak balik (somewhere around 5.30)... tetiba dpt sms dr kaklong .. "Pak Cik -Raub meninggal dunia... "tekedu aku seketika... aku kol abah... abah tgh besiap-siap nak ke Raub katanya......Abah kata..kak long, kak lang ngan Amir nak pi Raub.. tapi... aku abah x bagi pi... sbb dgn keadaan aku sekarang mmg tak sesuai nak travel lagi dah....
dan malam Jumaat tuh ktorang ade makan2 kat Fatty Crab.. hurmm sedappp.. lama x makan ketam.. n aku mmg nak makan ketam , udang , sotong sepuas-puasnya before bepantang.. aku ni dah la hantu udang.. nak - nak sambal udang... =D ... (huwaaa... rindu sambai tumis udang mak aku!!!) ..xpa- weekend ni insyaallah mak nak mai umah.. yeayy!!! leh suh mak masak sambal udang!!



sabtu - aktiviti nya adalah... mendobi.. as usual ari sabtu ari membasuh untuk sepanjang minggu...petang tu x de pegi mana-mana.. just lepak2 kt umah.. tdo.. rehat...

ahad - ari ni tetiba nk makan Pijaa... pegi laa pija hat kt alamanda tuh.. tp kat sana aku rsa macam bukan kt Malaysia!!! huhhh.. smpai kan pelayan restoran segera macam tu pun menggunakan tenaga kerja pendatang asing!!! OMG... aku nk marah pun ada. dh laa belagak nak mampuss.. baru keje kt pijahat cam tu nk belagak... dah la tak reti nak amik order.. sll order kt pija hat kan leh tanda2 tick je kat menu tu.. nih mamat bangla yg bernama "MANOJ" tuu.. siap tulis kt belakang resit.. mcm amik order kat kedai mamak.. buduss nye.. pastu kat bhgn air tu... derang bekumpul ramai2...geng2 bangla.. lama pas tu..sorang demi sorang baru pekerja msia masuk.. tu pun tgk.. haihh... mcm muke budak2 yg xcukup tdo jek.. rambut ala2 xmandi 3 hari.. kesimpulannya masa aku makan kat pija hat tu, mulut aku xbenti mengomen!!!! nasib le sebelah meja aku ade satu family ngn bb nih yg cute.. tehibur jugak aku tgk baby cute tu.. ibu die lmbat suapkan roti jek.. die ketuk2 meja... pastu.. die paling kat meja aku die sengih... hishh.. nih geram nih.. dah tu.. die ckp.. "mamam".... "dapppp"... aku pun sengih jek. smbil angguk2....hehee...
<----- MAMAT BANGLA yg belagak!!

tu jek aktiviti aku wiken yg lepas... baby aku skang sgt2 aktif.. kdng2 tengah2 aku bz kt opis.. perut aku berombak sangat2... huhuuu..kadang terasa mcm die menonggeng dlm perut aku sbb bhgn ats perut tu kembung jekkk... secara kasarnya.. lebih kurang 5minggu lagi... due date mengikut percatura Dr pd 21 May.. =) adekah baby akan keluar melihat dunia awal ? adekah baby x sabar nak tengok ibu dan ayah dia mcamana ibu dn ayah x sabar nak tengok baby!! dan kitorang ade lagu khas utk baby.. =) ari2 sblum tdo dan bangun tdo ktorang nyanyi lagu baby... hehee...










5 comments:

ekshen kamen said...

saya suka apdet anda kebelakangan ini. apdet2 yg gembira.

kalo tak.

huh.

asek asek. stresHHHHHH

PakCik 3G said...

...la la la laa... Fatty Crab? PijaHAT? 3G?... BBQ tak dak ka?hampeh...

cik mazrah said...

5 weeks? saspennyee...

kinna said...

perut berombak2 mcm gerakan glasier..tak lama lg la ye..leh la anak kita kwn nti..bb sy dijangka lahir on 7/5 ni..

emi said...

lamanya tak mkn piza hut..rindu pula rasanya...

take care ok..jg baby dlm perut tu elok2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails