Thursday, April 03, 2008

nasihat diterima

tettt teett... (kengkonon macam bunyi sms masuk la...)
"a'kum, tgh buat apa tu? kak chik sehat ka.... "

hee.. abah aku msg ghupanya... pukui 10.30 mlm.. ishh x tidoq lagi abah aku nih...

"wslm... baghu nk tdoq... alhamdulillah.. sehat.. abah x tdoq lagi ka? duk buat apa.... abh sehat.."

" sehat ... tp mcm besa la.. kaki lenguh2.. sakit2... "

tetiba rsa mls nya nk type sms ngn mata yang berat2 nih... baik aku call je terus....

sembang2 ngan abah..... mcm-mcm jugak la....

abah pesan, jaga kesihatan, jangan makan vitamin banyak2 sangat... takut nnt baby besar sangat... nnt x larat nak besalin.... heheeee.... sbb abah ckp badan aku kategori kecik.. so kalau baby besar nnt susah nak besalin.... heeeeee lagi....
pas tu mak cite.. jiran depan umah ktorang .. umo sebaya ngn aku.. kawin awal sket dr aku... dah selamat melahirkan baby girl... tapi... lama jugak die kat spital sbb baby lemas...
Dr ckp baby besar (3.2kg) ... n ibu die kecik (pun badan lebih kurang aku jerk....)
pas tu baby kene jaundis plak... erkk... gerun jugak aku dengar..

pas cakap tepon tu aku discuss ngn ibbi...
betul ke ekk.. klu makan vitamin banyak2 nnt baby besar...
susah nak besalin??!
takut la plak....
tapi Dr. xde cakap ape2 pun...
hurmmm.. ni makin cuak jugak nihh.....

5 comments:

AnasDila said...

saya kena nasihat jgn mkn vit dari kawam2 opis....tapi mahu tak mahu saya kena amik juge all the vitamins...pasal darah saya cair..

saya rasa baby besar byk sebab..abah saya pesan jgn makan nasi byk...nanti baby besar...mmg tak makan byk pun,sebab saya tak selera langsung makan waktu preggy ni

yg penting baby sihat..kan..hehehe

Yana said...

emm ada baca dr forum makan obimin baby besar..jadi diorang amik selang2..confirmkan ngn dr dulu..btul ke besar?

azzamoro said...

kite makan obimin hari2... mak kite ckp jgn mkn sbb nnti baby besar.. tp sbb doc dah kasik, kite makan jerk la..hehe

Elyn said...

erm kite pun dh jarang2 mkn vitamin.... risau baby besar gak... lelagi org duk tegur perut besau nau....

kinna said...

penah dgr gak org ckp cenggitu..tp sy mkn je sbb nurse msti bising kalo xmkn..konon2 tkt jd ape2 kt bb..perut sy pon besar, tp bb xsure besar ke x..yg penting bb sihat!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails