Wednesday, July 09, 2008

hari hari ku....



Aira semakin pandaiii......
bile kte "acan-acan die.. die senyummmm....
dah pandai borak...kalau duduk atas tilam lame2 bebaring... nnt die e ehh... ehh..
aku sangat senang hati sekarang... =)
balik keje.. Aira dulu aku tengok.. dukung.. pelukk.. ciyummm... muahhh...muahhh.. bushuk ibuuu....
minggu nih mak aku jage lagi.. mak ckp semalam baby mcm tecari-cari aku jugak.. die x leh tdo.. die dok ek ehh jek... mgkn die perasan aku xde... bile aku sampai umah jerk.. die dengar "kecingggg...kecingggg" bunyi loceng kaki aku.. die ikut dengan anak mata dia... huwaaa... pandai nye Aira... mesti die nak cakap... "yeay.... ibu dah balik"... heeee...

Rezeki anak org ckp... Alhamdulillah...
aku dapat keeje baru, yang sangat dekat ngn umah.. di TPM- Technology Park Malaysia..
sebuah USA company yg stabil... dan juga penaja utama " MU"..
ahakss... lepas nih aku sokog MU la plak..
dan seperti biasa bos aku skang nak retain aku.. nak counter aku balik.. tp aku dah mmg nekad... cukup la sudah siksaan yang kau berikan padaku boss.. aku sangat keciwa terhadap layanan bos ketika aku mengandung... sebegitu kejam dirimu.. ahh tidakk... tidak sanggup untuk aku mengingatinya...
hehhh.....
dan aku berazam... demi Aira ku cayang... aku akan bekerja sungguh2...


9 comments:

mazrah said...

flying kiss utk aira.... mmuahhhh ;)

DarkWan said...

Aku tertanye-tanye apekah teks ucapan exit interview saudari.

Huehuehue.

DarkWan said...

Eh nak tambah sikit. Takpe la kan, ko kan mimang gile komen. Hak hak hak.

Memang rezeki saudari sekeluarge ler. Dapat offer, timing mimang baekk punya. Baru macam 2 hari bekerja gitu selepas 2 bulan bercuti (dengan gaji), terus tender.

Tahniah !!

Agaknya la kan, kalo tak pasal Aira, mungkin ko sekarang sedang mengajar pendidkan jasmani di Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan (Tamil) di Brickfield. Btol tak ?

----

“Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah niscaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar. Dan memberinya rezki dari arah yang tiada disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah niscaya Allah akan mencukupkan (keperluan)nya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehendaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengada-kan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu”. (QS: 65:3)

emi said...

bagus2..mari kita sama sokong Man U..Glory Glory Man Utd...eit,company apa?

take care

eiNa a.K.a Mrs.tHeMint said...

to mazrah..
aira bls flying kiss utk kamu!!=P

to darkwan..
ahaks... exit interview aku sume bagus2 jerk... ( hipokrit nih... aku ngaku seh....)
agaknye mungkin la kut aku dah berlari-lari di padang bersama-sama anak2 muridku.... ngehhh ngehh ngehhh

to emi...
ngn Aira Irdina Gebu (AIG) - heeeee

cikYanie said...

heheh betul2
aku pun menyampah igt layanan boss mu terhadapmu
tak pasal2 ngan aku2 sekali lancarkan perang dingin kat boss ko
hehehehe
:D

emi said...

ooo ngan AIG ek..nnt blh la tlg cekkan polisi insurans aku ek...spi skrg aku tak fhm2, insurans aku cover apa...hihihi..

ek..ek..tlg cek ye

eiNa a.K.a Mrs.tHeMint said...

ahh ye la tuu...
leh laa aku buat part time telemarketing insurance plak....
kekeeekeee...

Sue@MamaMaryam said...

tahniah k.chik.. rezeki tu..bila plak rezeki sy utk dpt keja kat2 umah..dah letih la berulang jauh..gaji abeh ke minyak n tol jek.. :)

bila la nak mwt aira lg ni? apa kata k.chik bw mak teh dtg umah mggu ni :) leh jln2 umah km plak ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails