Monday, August 04, 2008

How are u, azlina?!

Aduyaii!!!! Bak kata si Nabil Raja Lawak.. huhuu.. aku dah tak leh berdunia internet sangat..
Cite keje baru…
So far environment disini sangat la x best! Tetttttt…. ( saya hanya beri 2 bintang) kerana kemudahan internet nya amat di kawal dan di awasi..
Keje2 yang saya buat..banyak untuk follow up aje.. n coordinate interview.. ( aku mmg dah terror bab2 nak coordinate interview nih)./.. laginye screen resume pun mcm main anta-anta mail then dh dpt respon.. leh proceed.. arrange interview.. blablablabla…
Lebih kurang same je job scope yang aku buat dlu… cume nye derang ni xde kekangan gaji.. ( ye ke? ) sbb sume level 3 jek… oo.. pas tu plak.. gaji adelah untuk 14 atau 15 bulan.. (maknenye ade bonus la kan)… huhuu… ntah le… setakat ni rumusan aku hanya lah 3bintang untuk keseluruhan…

Dekat sangat ngn umah.. mane taknye .. dr opis ke umah aku tgk jam ..keluar opis jam 5.40pm sampai umah jam 5.50pm.. ( 10 minit jek!!!)… pegi keje lama la sket sbb ade banyak traffic light..hehee.. tapi xkisah la,.. sbbnye sini pun workinig time die flexible…

Baby Aira punye cite
Sangat suke senyum.. pagi2 bangun tdo senyum.. malam nak tido senyum.. tengah “memproses” nak melabur pun senyum lagi….
Tapi aku agak terkilan ngan nursery tuh!!! Huh.. Ade ke satu hari tu.. aku hantar pakai baju tido yang lobang-lobang tu.. then masa aku pegi amik die petang tu.. masih pakai baju yang sama!!! What the hell??!! Cisss sungguh aku marah.. aku Tanya kat si pengasuh tu.. Aira x mandi ke? Derang cakap mandi kak.. 2 kali satu hari.. abih tu ni nape baju die tak bertukar… pas tu derang ckp tetukar laa.. ape la….
Huhh… muke aku dah merah2 dah masa tu.. terus aku x ckp ape.. aku blah dr situ…
2 days after incident tu.. jadi bende lain plak…
Dalam pkul 3.45pm mcm tu.. si pengasuh sms aku..” akak x bwak susu Aira ke?”
Hah!!!! Aku mcm nak cekik je si pengasuh tu.. ko x ckp kat aku sebelum tu mane laa aku tau susu Aira dah habih NGOKKK!!! Kan aku dah ckp klu tgk susu dh nak abih sehari dua hari sebelum tu inform le aku.. ( Aku tinggal satu tin susu kat sane)….
Nasib laa umah ngn opis tak jauh.. aku leh rush balik… ( sangat advantage atas kes2 emergency cam ni)….
Pas jadi 2 incident yang sgt aku berang ni.. aku jumpe si pengetua Nurseri ni.. dan ala-ala sound laa.. aku suh derang berhati-hati ler kan.. aku ni bayar korang nye servis.. kalau servis cam hampeh.. baik aku tukar Nurseri…
Begitulahh ceritenya si Aira yang gebu.. =)

Huhh.. dah tak leh nak upload gambar.. sbb ini computer company yang punya.. masa awal2 lagi dlm code of conduct sudah di “pesan” dengan pelbagai pesanan…

Sekian… update ku ini…

3 comments:

mzrh said...

tak suke tau camni [-(

NuRuL DhiA said...

kejam nye nurseri tuh.

baby aira sgt montel n chumel. 3ari awal lahir dr baby i.

Yana said...

kak ina..marah je..ada ke patut camtu..eh bila leh jumpa ni..nk jumpa aira..makin gebu..ammar dah kalah..huhu..em nnt yana post baby punya chart perkembangan..muks ada dapat ritu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails