Wednesday, August 06, 2008

Mama n Daddy vs Ibu n Ayah = 0

yeahh.. tak sabarnye nak tgu esok..so aku update ari ni jugak sblm balik keje..
huhh.. (ye ke nak balik kul 5.30pm?) ..
so, tomorrow my baby will be 3months.. =) yippiee...
what she can do now? anyone mommies know what baby can do each months? mcm check list laa kan.. please share with me.. ( as im so busy to surf all this things now.. nak orang suapkan aje!! )...
yang aku tau.. at 3months.. baby can mengiring... or meniarap? but is it too fast?!!
hurmm aku selalu gak bagi Aira tdo ngiring.. die plak kalau dh mengiring nnt suke nak "tunjai" smpai nak meniarap.. hohoo.. usaha lagi baby.. cepat2 leh mengiring n meniarap... tp kalau dah tdo lentang tu.. huhh.. mmg ssh la nak musing kan badan die... =P

ohh lagi satu!! sengal la jugak aku ngn ibbi niihh... ngeee..
before ni kitorang kan bahasakan diri IBU ngn AYAH... tpnye.. mak aku lagi suka kalau panggil Daddy ngn Mama... ( aku pun pelik nape laa mak aku suh cucu die ni panggil mama ngn daddy sedangkan cucu yang lain die xkisah pun panggil Ibu ngn Abah..) hurmm even MIL aku pun suka kalau kami bahasakan diri Mama ngn Daddy.. dah nak dekat 2bulan lebih ni la.... lastt2 minggu lepas kitorang pun BAHASAKAN mama ngn daddy plak... huuhhuu.. mau tersasul-sasul,... tiap kali sembang ngn baby....
"baby ibu comeyyy nih.. cayang baby ibu...." then baru realize.. eh!! baby mama laa.. hehhh..
ngn daddy pun camtu...yg aku perasan since yesterday ktorang dh berjaya membahasakan diri MAMA n DADDY!!!
so baby ... now u have Mama n Daddy at home!!!

2 comments:

mzrh said...

eina.cute+funny la... hihihi...

eiNa a.K.a Mrs.tHeMint said...

heheee... :P
tu laa.. tetibe rasa nk jadi Mama ngan daddy plak..
huhuuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails