Thursday, August 21, 2008

pity my little Aira

=(
Aira batuk.. batuk yang sangat teruk.. setiap kali batuk dia nangis...
batuk ade kahak lak tu.. Ni la akibatnye tinggal di Nurseri.. sorang batuk n selsema je,... sume pun akan jangkit... Dah 2 hari Aira batuk.. aku bawak pegi Hospital Pakar Annur then die kena pam lor.r.... bagi paru2 die ok,.. Cian Aira.. nangis je dia..
macam mana die nak keluarkan kahak.. dia bukan tau ludah or muntah... haihh ler...
tapi setiap kali kitorang bg ubat... die nangis.. sampai xde suara dah dia..
malam tdo kalau nak susu mmg aku xdengar.. suare die slow sgt2... kalau nangis dpt tgk muke je.. suara dah tak kuar.. skang aku kurangkan susu banyakkan air suam...
sedihnyee... haihh.. during lunch hour je aku balik umah pegi Nurseri tgk die..
hari ni pegi tengok lagi..die tido dalam buaian.. ok laa.. tanya baby sitter die cakap tak nangis.. tappi batuklaa...
Ya Allah.. cepat laa baby Aira sembuh.. kesian die.. baru 3bulan dah batuk2 n selsema.... cemana ekk nak kuarkan kahak.. so far Dr. xnak pam lagi kahak die sbb she too small... kecik sgt utk pam.. tp ade kengkawan aku ckp.. 3bulan pun blh pam kahak tu.. kenape aku bawak pegi klinik Dr. xnak pam lagi?? CEMANA NAK KELUARKAN KAHAKKKK???!! =(

8 comments:

Nazuha said...

my baby aritu pun kene batuk berkahak + selsema. tensen dgr kahak dia tu, saya bagi minum air masak sampai dia muntah. bila dia muntah, dia keluarkan kahak. mlm tu dah ok. utk selsema plak, my mom ajar letak ibu kunyit yg dah dia asah dkt batang hidung dia. Alhamdulillah, cepat kering selsema dia

eiNa said...

okeh... balik ni nak try.. tapi bab bagi air masak tu dh bagi.. x jugak muntah... kesian tgk die batuk2...

PuteriSatu said...

salam kenal dari akak n family....selamat menempuh alam ibu yang cukup mencabar dan menyeronokkan...

kesiankan klu baby demam batuk selsema ni....tapi apapun...semua ni dugaan ktia yang bergelar ibu ye dik...

Mrs.R @ Emi said...

my baby dr dlm pantang mcm ada kahak..so, MIL suggest bg ubat homopati...mmg kuar ikut najis dia..berlendir

Sue@MamaMaryam said...

hurmm penah dgr gak org kt x elok klu selalu sedut kahak ni..

k.chik try p hemopati kt pkns bangi ada..tgkt atas sekali..maryam mmg km bw p sana..dah 3 kali ulang.. al-hamdulillah kurang sgt2 deman + etc.. klu x tau2 la dok taska.. kejap2 selsema, batuk la..itu ini la.... ramai yg bw bb p sana..

xpun k.chik or hasben sedut sendiri kahak bb..km dl masa maryam kecik buat camtu.. sian sgt pasal dia lemas n x selesa.. lepas sedut maryam tido lena.. xde rasa apa.. pasal bb x mkn apa pun.. jgn pk geli ok..pk sian kan anak.. :)

Sue@MamaMaryam said...

lupa bgtau.. hasan hemopati tu buka sampai kol 6..setiap hari kecuali jumaat klu x salah..pastu ahad plak utk app. saje.. try ye..insya-Allah ok :)

eiNa said...

thanx Sue..
husband ada sedut byk kali... aritu dia sedut pas tu kejap bersin.. kuar kahak kaler ijauu.. lega lepas kuar tu.. tapi skang ada lagi.. kahak tu dekat tekak.. tu yg susah nak sedut dah tu..
nant nk bwk p hasan hemopati.. pkns bangi dekat ngn umah kak long ja.. umah kaklong depan PKNS tu la.. =)

Sue@MamaMaryam said...

la ye ke..len kali klu p leh sggh..sabtu br ni km p..bw cik sama..dia x bape sihat..klu tau umah k.long kt situ km p..km bukan p mana2..cik ada umah smggu..nit p spore dia temankan km...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails