Thursday, September 18, 2008

penin.. penin..

Aira Irdina Gebu! =D

haaaihhhh... perangai baru anak dara aku nih ialah memerut di subuh hari..
bukan subuh lagi.. pukul 3 -4 pagi.!! aduih ler... dah la kena bangun sahur kan.. baru tengah lajak tdo baru nak mimpi besh2.. alih alih.. dengar.. dia e ehh.. e ehh.. sekali tengokk .. haa bulat mata dia... duk senyum sorang2... smbil main2.. dah tu sembang2 lagi..
nak marah pun xjadi.. dia plak teman mama ngn daddy tdo...
sekali dengar ..brutt bruutt.. hohoo memerut rupenye anak dara aku nih.. =D
ape laa pepaagi buta buat projek.. buat le siang2 hari. ..
aku dah le letih.. ngantuk lagi tu... nak kena cuci muntott lagii... aiyaaa... Airaa.. Aira..
baru landing kejap.. dah alarm bunyi utk sahur.. nak sahur awal2 kul 3-4 pagi mmg jangan arap ler.. last2.. aku sahur meggie jek..huhuuu....
dah tu lagi.. skang dah pandai bebai.. ngantok sket pun nak bebai.. tdoq nak hebat.. nak dalam buai jek.. baru nk dodoi2 mana laghat den.. 7.3kg.. hampir seguni beras nak dikendong..ngehh ngehh...baru nak tepuk tepuk bg tdoq.. waaaaaaa... high pich dia bagi kat aku.. xde mula low pich dah... mau tak mau buai jugak aku campak dia...

ps: aku nak keja gomen.. tapi gomen pun skang byk politik..Anwar nak amik alih laa apa laaa...

pss: aku nak jadi cikgu.. heehh dah dapat peluang thn lepas, keadaan plak tak mengizinkan.. tak leh masuk KPLI kalau tgh peknen (time aku dpt tawaran aku pegnen 3bulan)

psss: aku nak keja swasta , mcm skang la.. kusangka kan, panas berpanjangan... rupanya gerimis di tengah hari...itu lah lumrah kehidupan... oleh itu..ghoja laa apa yang ada depan mata.. Allah dah aturkan rezeki orang tu kat situ..kat situ laa jugak dia ada.. nak bankrap ke AIG? sapa nak sponsor MU nanti? aku dengar ckp2 Msia xde effect sgt.. sbb tu derang byk transfer process ke Msia... tapi .. itu hanya cakap2.. klu AIG down.. for sure the whole world economy downla.. aiyakk.. depressed.. ehh.. tp janji bonus ade!!! x jadi depressed lor.. =D

psssssss:: baju ghaya x shopping lagi!! nak shopping baju ghaya jugakkk jugakk!!!

9 comments:

emi said...

klu AIG bankrup camno? chedet kata AIG mmg nak bankrup da ni...

Aku Bukan Bidadari said...

Aira comey!!!
me lom beli baju my baby ayra lagik..tapi baju daddy n mummy ayra dah beli kejam tak me??

eiNa said...

ntah le emi..aku dengar Msia n Asia Pac OK lagi la.. tp dh namanye gerupp..cubit paha kiri mesti paha kanan ghasa kut..sapa ada keja kosong.. aku nak keja kat TPM saja.. xmo kat lain.. 2nd alternatif kat cyber pun OK..

eiNa said...

tiara.. baju baby seronok membeli tau.. suma nampak cantekk.. dah 4-5 pasang dah me beli utk Aira.. but mama ngn dady blum shopping lagi.. huhuuu

Sue@MamaMaryam said...

ya Allah gebu sggh...iskhhh smgtnya aira.. gerammmmm raya ni nak cubit sket pipi dia boleh?

DarkWan said...

Tak baca berita punya orang. US govt bail-out AIG la. USD85 billion US govt kasi. Sebagai pertukaran, 79.99% AIG, US govt punya.

So, AIG tak bankrup. Kalau tak, ikut jejak Meryll Lynch dgn Lehman Brothers la.

(syukur Alhamdulillah :) )

Elyn said...

pipi aira leh lawan pipi wafiq la.... geramnyerr

eiNa said...

alhamdulillah.. krajaan America tlg AIG..aig ade aset 1.3 Trilion. business kat 63 countries..so far Msia xkena tempias sangat..
padann lee ex bos aku ckp dulu , ade betulnye..org bisness mesti tau pekembangan kan?

Zalisa Maz @ ZN Isa said...

Salam, kisah baby tembam ek. hehe... saya pun baru dpt baby. baru sebulan lebih :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails