Thursday, October 16, 2008

cite saya..

kali ni saye nak cite pasal saye plak!

semalam kan.. x-bos saya kol saya.. kununn2 mcm nak tanya adekah saya akan kembali besama x-kampeni saya?! derang dh move to cyber.. saya pun cakap la.. xnak.. sbb skang saye dah selesa di sini..
recruitement kat sini amat bebeza dengan recruitement sana.. sana saya asyik streshh saja kan.. nak nak pulak tu.. x-bos saya tu jenis yang kijam... maklum laa dia bukan org Malaysia.. dtg sini cari duit.. bawak balik india sana berkoyan koyan.. mane tak nya, gaji sebulan 5 angka.. anak2 buah dia x sampai suku pun gaji dia tapi keja setengah nyawa.. saya dengar sekarang weekend pun derang kene keje! owhh!! tidakk!!! saya tidak sanggup utk keja di hari weekend.. kerana weekend saya amatla bermaknanya...

sejak ada si chumel itu.. saya tak sanggup berjauhan lama2.. hari hari dtg keja 8.30 (ekceli masukekje kul 8.00am tp saya saja masukkul 8.30).. balik sharp kul 5.30ptg... kul 6 saya dah leh golek2 besama si chumel saya..
sungguh bermakna masa saya sekarang!!

so, tak kan saya nak mencari susah lagi kan!?!

ekceli saya dah di permanent kan disini.. alhamdulillah.. lagi 2 minggu saya punya tarikh cukup 3 bulan probation period (28 Oct 08) , semalam saya dah buat appraisal dgn boss saya kat sini.. saspen gak saya sbb dengan keadaan ekonomi yang sebegini kan.. saya masih dlm probation so agak bahaya gitu... nak nak pulak isu kampeni saya ni satu dunia tahu... ekceli.. US site yang effect teruk.. Malaysia, dan Asia masih stabil.. susah la saya nak explain.. tapi hari2 saya baca paper dan dpt notification dari US still ok.. so kurang la sikit kerisauan nya.. sekarang ni nak cari keje susah.. nak nak HR ngn recruitement nih.. saya suka keje saya skang .. saya dah tak tension2 lagi.. tdo malam pun nyenyak jek.. dulu saya smpai termimpi2 laa memalam tingat keje.. saya suka keja skang jugak sbb sangat dekat ngan umah saya... tak perlu face traffic jammed.. jimat minyak..jimat parking.. hari2 datang keje pun saya ceria saja... harap2 masalah global ni x kan berlarutan.. target 6 bulan kut.. ala.. dulu masa saya keje main2 kat MAS tu pun derang mengalami masalah yang sama.. tp skang derang dah OK.. dah siap leh bagi bonus lagi..
oo.. saya dapat bonus ke ehh? hurmm.. mintak2 laa dapat.. banyak cita2 saya nak buat nih...

ok la...saya nak makan epal .. =D.. bf ngn epal.. mcm omputih la plak!! hihiii...

6 comments:

Sue@MamaMaryam said...

ooo bestnya dah dpt tetap..:)

re: jom la jumpa kat masjid pjaya.. nanti calling2 eh... km maybe x p alamanda maklumla ramai km ni..kang rombongan sekolah mana plak nampaknya..hahahaha

azzamoro said...

stay jerk kt co skang kak ina. hati pun senang. hehe
BTW harap sgt Airyll jadik putih mcm Aira bile umur dia 5 bulan. Hehe.. boleh ker?

DarkWan said...

ko pencen je la kat AIG tu. aku rasa keje kerajaan lagi susah dari segi psikologinya. kurang2 keje kat AIG aku rasa semua pun dlm baya2 kita juga.

keje kerajaan, ko becampur la dengan macik2 pemikiran kampung, hari2 ngumpat pasal tudung siti nurhalipan la, datuk k nak kawen lagi la, siti nurhalipan mengandung la, rahsia air tangan siti nurhalipan la.

WARKAKA WARKAKA. tolong laa jangan kerja kerajaan. rosak .. rosak.

(pengalaman ini dikutip dari adik perempuan saya yg bekerja di Shah Alam. TQ)

eiNa said...

sue: insyaAllah..klu lama lepak alamanda leh la maghrib kt masjid putrajaya tu.. kalau takat p care4 beli pampers aira balik..sat je xdan maghrib.. :P

aza : tu la...skang keje pn sonang dah..aira tu nasib la ikut kulit daddy dia.. kalau x..kelam mcm mama le jugak jwpnye..

darkwan bongek: ish ish.. xsume keje gomen cam tu le wei... abih kalau sume keje gomen mak cik - mak cik yg mude mudi tuh xleh masuk gomen le ek..

tapi kan.. kan.. aku tingat masa prektikal kt mpsp dulu (tu gomen gak) mmg pun.. ari2 cite gossip tu..gossip nih..kekeee...
si A pakai tudung x matching ngn baju la.. kasut dia fesyen lama laa... la la laaa....

baiklah.. atas nasihat kamu sekalian.. aku mmg stay ngn Aira Irdina Gebu!

emi said...

keje jgn tak keje...rajin2 keje..

Magnificent Moments of Life said...

eina, tak payahlah. nanti dorang besar kpala. ingat situ je leh keje. mcmlah hebat sgt. saya ni pun bila takde kat sana lagi, tidur mlm semakin nenyak. takde nak stress2 lagi cm dulu. AIG mesti leh bangkit semula tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails