Wednesday, October 22, 2008

Lagu Tema Aira.. =)


ngeee... saya sangat suka tengok Aira bila dia senyum.. saya sangat BANGGA dan BERSYUKUR dapat ANUGERAH yang terindah dari-NYA..

lagu tema .. kami nyanyi since baby dlm peyutt lagi..
MANA BABY.. MANA BABY..
BABY SINI.. BABY SINI...
APAKHABAR BABY?
BABY KHABAR BAIK...
BABY COMEL...
BABY PANDAI...
(nyanyi ikut lagu are you sleeping..are you sleeping.. brother john?)

pas tu lagi.. sblm tido sambil golek2 atas katil... sambil borak2 ngn enche demin..
kitorang slalu ckp mcm ni..,.
AMIK MATA sayang.. buh kat baby..
AMIK KENING sayang.. buh kat baby...
AMIK IDUNG abg.. buh kat baby...
AMIK MULUT sayang.. buh kat baby..
AMIK DAGU sayang.. buh kat baby...
AMIK PUTIH abang... buh kat baby....

ALHAMDULILLAH.... berkat cakap-cakap kitorang tetiap malam sblm tdo.. di makbul kan Allah.... tu dikira doa la jugak kan? cume idung baby tu ikut mama jugak.. jadi idung besar.. x mancung mcm daddy..
ape pun.. saya besyukur sangat baby sihat dan sempurna..

masa baby kuning dulu.. takuuuuttt sangat.. siap amik urine test Aira.. tinggal xamik air tulang belakang je.. (aku masih utang entry prolong jaundice).. then Doc. advice try stop breast feed.. memang siksa nak stop breast feed.. ye laa.. tengok die sedap je minum.. susu banyak.. xkan aku xmau bagi dia isap.. mak aku yang banyak bg semangat dan tolong,.. tiap2 malam Aira nangis x boleh tdo.. sbb kebiasaannya dia akan melekat kat nenen baru dia tdo... tp sbb ktorang nak cuba stopkan breast feed.. mak aku bawak dia tdo bilik belakang.. dengar dia nangis pun aku xleh tdo.. last2 me and my mom curi2 bagi .. dia minum sikit.. aku tarik puting balik...
mandi air daun segala daun dh bagi mandi..
sengkuang cina.. mutiara cinia.. air kelapa..suma kami try...
then masa last checkup (after stop breast feed ) .. mmg Aira dh tak de kuning lagi.. masa tu umo dia 45 hari.. perhh.. Doc ckp ni prolong jaundice... disebabkan aku bedarah O+.. then aku c-ser.. epidural, bius, pelbagai ubat dh msk dlm darah aku... n darah O+ mmg kuat.. susah nak ilang..

sbb tu laa.. AIra stop breast feed awal.. tak pe la.. sekurang2 nya Aira dpt rasa susu ibu jugak (nak sedap kan hati sendiri..)..sedey memang la sedey kan.. asalkan Aira sihat.. aku syukur sangat..
buatnya ada kesan sampingan pro long jaundice tu??? lagi SEDIH kan?

sbb tu aku bersyukur sangat Aira sihat ..alhamdulillah... =) tambah2 tengok pekembangan dia skang..pandai gelak2.. pandai main tuttttt chaaaakkk .. tuuttt chaaakkk...ngan daddy dia..pandai main cak cekuk udang gamit...


Aira ngan aksi side kick.... muka tak puas hati nih.. skang kalau lambat buat susu jaa... dia mengamukk.. ngantuk nak tdo pun kuat mengamuk... perangai kuat mengamuk nih aku tatau laa dia ikut sapa.. ikut mama dia kut.. peghongoiihh... bahasa kamus dia mungkin perengus..(xsure la kan)..


ni excited nak gi jalan2.. =)

7 comments:

Anasfadilah said...

main cak cekuk udang gamit!

hahah!saya baru tahu menan ni,selepas di introduce oleh adik ipaq..hehhe

cak sekuk udang gamit....lalalala

heheh

p/s::ada sebab kenapa tak boleh BF..dah jangan sedih...yg penting Aira sihat dan comel..kiut la aira nak p jalan2! :)

Sue@MamaMaryam said...

al-hamdulillah xpe la k.chik at least aira merasa gak susu mama dia..cam maryam plak dia yg x mo susu direct..nak botol gak..nak mudah jekk..malas dia nak isap kot..huhuhu...

smgt sggh badan dia.. mggu ni cik piah dtg lg sini..dtg la umah km ahad tu..

eiNa said...

dila: cak cekuk udang gamit.. mintak kapur.. bagi kunyit... hehee.. ngan jari2 kte bukak tutup...

sue:kota damansara kat mana? bagi la alamat, insyaallah bleh buat aktiviti weekend ni..

Elyn said...

eii geram betui tgk aira tiap kali.... eh awak kite nk tau gak apa tu pro long jaundice.....

mummyshasya said...

ohh..aira pun jaundice jgk ker..shasya seminggu kt wad,sedih sgt tiap2 pagi blood test smpi kulit jd gelap asyik berjemur bwh lampu..alhamdulillah ari yang ke-10 dh ok skit bacaan jaundice.
tp masa sy kt wad doktor suh bg bf bnyk2.

eiNa said...

elyn: nnt kte carikan info pasal prolong jaundice tuh.. n kuning susu ibu...

mummyshasha: kalau jaundis biase mmg kena breast feed banyak2.. tp ni jaundis susu ibu.. 1%-2% sajek in the world.. special case.. :)

Magnificent Moments of Life said...

eina, comelnya aira ni. saya siap tunjuk akhir tau. saya langsung tak bf coz sasha yg ngada ni tak nak langsung. dia prefer susu botol. saya yg menanggong sakit coz breast saya bengkak sgt. tapi neway sasha skrg dah besar pun. tapi saya geramlah nengok aira. nanti saya jumpa, saya nak cubit2 pipi dia.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails