Tuesday, November 11, 2008

Aira @ playgym!

mari bemain ... =)



suma benda nak pegang... paling suka bahagian yang ada bunyi buunyi cam kertas konyok tu.. (ps:dilla, ziyyad nangis lagi x dengar bunyi2 konyok tuh)




"mama.. dah penat main...." sambil buat muka manja dia... n cikgu kat nurseri dia cakap, Aira mmg manja .... nak orang belai2 jek... kalau orang ckp kuat sikit dh pandai cebik muka nak nangis..


yahh!! got my energy back!! tengook apa tu Aira? sampai naik juling mata tuh.. hehee..

kalau aku sengsorang kat umah, enche demin lum sampai lagi.. nk masak air ke, nak masak nasik ke, buat susu ke.... bagi je Aira main dlm playgym dia neh.. senyap la dia.. tapi xleh tinggal lelama.. nnt dia gostan... sampai ke sliding door dah.. letak atas toto/kapet kejap je turun bawah..

playgym nih aku beli time mydear sale tawun lepas... ngn playpen, atleast playgym tu beguna la sangat kan..playpen tuh? bila plak nak pakai? asek tdo buaijek.. nanti dah besaq playpen dah x celuih.. erkk.. skang me n enche demin nekad nak ajar baby tdo bawah balik... semalam dah test tapi 2minit pun x sampai pusing kiri pusing kanan.. rimas semacam ja.. letak dlm buai x sampai 5 kali ayun.. senyap sunyi sepi tido.. pagi tu try angkat letak bwh.. pun sama.. pusing kanan pusing kiri.. hempas tangan..hempas kaki.. mata pun bukak... nak kena berusaha lebih gigihh nih.. utk pastikan x ketagih ngan boyannn sangat...

11 comments:

Mrs.R @ Emi said...

wah..mmg kena tdo dlm buai je la dak comel nih....
emily kalo siang mmg berbuai (weekend )kt umah bbsitter tdo bwh jek...sian lak rase..

tp malam ok...bila die dh terjaga kul12 tu..letak bwh je...lena sampai pagi..

Anasfadilah said...

ziyyad sudah tidak nanges dengar plastik kene konyok

pasal saya cakap kat dia

"ziyyad,aira main ok je...tak nanges pon,Ziyyad lelaki kenalah macho.."

hahah

tapi

seriyes...dia tak nanges..cacing dia pun ada bunyi tu...dan dia suka plak

p/s::anak...anak...hehehe

Salina Inzaghi said...

semangatnyer si Aira nih..comellllllll~

little mama said...

izzah pun dah bersara dari tido dalam buai.. sebab nursery dah tak mau pakai buai.. so kami pun train dia tido dalam cot.. boleh pun.. cuma kena save energy mama & babah kena dendangkan lagu nasyid ka.. zikrullah ka.. tepuk2.. baru lelap.. tu pun lepas pusing sana..pusing sini.. malam pukul 8 tido.. pukul 5/6 pagi automatik bangun..

BabyIbu said...

ala cian Aira..takpe kak eina..biar die biasa dua2..emm rindu plak kat Aira..tah bila nak gather2..nanti bila2 kita gather2 ngan geng mummies kat sini plak..emi..dila..zuha..

cikYanie said...

eeee
aira ni... comellllll
tapi nasib i asyik tak baik jek
each time jumpe aira
musti aira tgh badmood
huhuhu

eiNa said...

emi: aira xnak langsung duk bawah.. angkat tak bawah kompem bangun...

dilla: wahh,, ziyyad dah bravo! gud boy...

kak nani: masheh... =)

little mama: nak kene training lagi nih.. susah ler kalau nak berbuai jek..

yana: gud idea.. leh jumpa sesama mummies blogger lak..

yanie: agaknye aira xsuke kat ko kut.. ngan org len OK je tuh.. :P
ari tu kan dia baru cucuk..dah tu tdo xpuas plak.. moody lek

Elyn said...

erm mlm pun aira tido lam buai ke yana???

eiNa said...

elin: tidoo... sampai ke pagi duk dalam buaiii...elin, yana maknya si ammar.. ammar xtdo buai kut kan yana?

Aku Bukan Bidadari said...

ayra lak skrang nih, susah nk tido siang, sian tok mama dia smpai sakit2 pinggang dok riba cucu dia..
adui lar..

Magnificent Moments of Life said...

dulukan sasha pun tidur buai, tapi mlm dlm cotlah. masa siang saya pun malas nak buai dan jalan termudah, saya pi beli yg automatic :-) tapi sib baiklah tak sampai sethn, dia resign dari buaian ni. bebudak ni eina mesti train gak. kalau tak susah awak pi jln and then kena tidur umah org.

AIRA COMEI....GERAMSSSSSSS

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails