Wednesday, November 26, 2008

B +VE !!

lately.. aku ashek terasa down jek...
apa nak jadi neh?! aku kena pk positive ni..
dulu kalau aku down aku suka banyakkan chatting.. chatting ngan kengkawan yang suka bagi semangat or nasihat kat aku.... bila kta share masalah ngn orang ..kta akan rasa cool sket kan..
tapi skang nak berchatting mmg la satu perkara yang mustahil.... chatting kut email tak sama maknanya dgn chatting kut YM.. hehehe..
mmgla dulu aku nih hantu YM.. sampaikan x-boss aku mmg tau sampai ja opis aku mmg akn online ym dulu.. ekekekee.. huhh!! sungguh aku merindui saat saat ber YM!!


apa motifnya aku buat entry kali nih?
xdak cita menarik untuk di ceritakan..
cuma mmg tak sabaq nak balik kampung!! yeshh lagi 9 hari ok!!
jumaat depan dh balik kampung.. yeayy.. =D
last balik masa ghaya posa tuh.. huhh.. lama sungguh tak balik..


lagi?!hurmm.. Aira dah boleh angkat badan dia.. sungguh teruja!!
aku laak yang teruja..
dia maintain jerk.. angkat badan.. goyang goyang.. tak larat landing balik.. hurmm cute sungguh anak mama nih.. sesekali angkat badan ..lonjak kedepan sket.. ermm bukan tahap merangkak lagi...aku rasa tahap "menyuloq"?!ataupun bahasa bakunya "mengesot" ke ni pun bahasa kedah jugak?! nnt mama upload gambar Aira tgh tonggeng tonggeng ehh.. =P


bebaru nih aku ada baaca satu artikel.. dulu(start 07 smpai skang la kan..) people always shift job ..and very easy to shift to another company .. increament pun minimum 15% from current salary... especially for technical people .. they can jump i.e from 3k to 5k easily... but.. next year.. if they want to shift job, they only can increase from 1% to 7% ONLY!!
aku rasa all recruiters out there for IT or non IT is already know about it... for non IT job.. like HR,Admin or Finance.. not so much different.. klu nk shift job naik setakat 200-300 from current salary itu adalah sangat OK. tpi tengok jugak kampeni mana ko nak jump tu kan.. jangan main redah jerk.... pada aku..kalau keja kat tempat sekarang dh stabil.. xyah la nak shift shift job buat masa sekarang.. sebab skang nih mmg byk kampeni control all the costing... n kalau korang baru je join,n tetiba plak kampeni ade mslh..derang nak retrench kan.. derang akan gunakan formula..LAST IN FIRST OUT (LIFO).. tingat plak programming C dulu..kekeke// FIFO laa LIFO lah...


tetiba.. terasa tak besh lagiii!.


walaubagaimanapunn.......... aku haruslah berpikiran POSITIF.. macam gambar nih.. kengkawan sebelah menyebelah dia dah mampusss...tapi dia still survive!! aku curik gambar nih dari sini.. hehe.. sorry arr johnny.. not informing u.. ;)


4 comments:

Sue@MamaMaryam said...

yeahhh kite kena sentia positif.. br la ceria idup...

anak mmg penyeri idup..klu ada apa pun masalah bila tgk anak..lupa semua.. al-hamdulillah kite bpeluang jd ibu...

cik mazrah said...

positive positive positive positive...

i wish i have.

jom kite positive thinking eina.mari!!

wlpn company kami kalau ada VSS, diorg akan guna LIFO.
terbayang tak? terbayang tauu.. huwaaaaa!!!

ok, positive thingking. :D

Magnificent Moments of Life said...

awak, jgnlah bersedih sangat. Sentiasa positive ok. Atleast kita ada kerja kan. Org yg takde keje tu lagik kesian kan?
So sabar ok dear.....
*HUGS*

eiNa said...

sue: a ah.. anak mmg penyeri idup kta.. :)

mzrh: huhuu... thts y kte kena besedia all the time n plan other backup jugak!!

linda: huhhhuu..mashih awk.. ::HUGS:: jugakk.. =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails