Monday, November 10, 2008

i am FAT or am i FAT?

PS: AMARAN!! entry ini adalah entry perasan dan ke-poyo-an yang teramat sangat dan jugak tidak ada kena mengena dengan sesiapa juaa... :) kalau rasa xnak baca, sila tekan butang x di atas pepenjuru tetingkap sebelah kanan! Sekian!

saya sudah g.e.m.0.k!!
sebab muka saya semakin bulat!!
sebab baju saya yang fit-fit semakin fit!!
sebab bila saya jalan banyak-banyak saya sudah mengah!!
sebab saya rasa saya makan sangat banyak lately!!
adakah saya gemOk?

berat saya semasa "anak dara" amatlah ramping nya.. waa.. rindu saya nak kembali ke zaman kerampingan... :P .. penah saya hanya seberat 40kg! masa tu saya 23 tahun .. suma ingat saya baru tingkatan 4!!
.... ohh suka nyaa... umor dah 23 tapi masa tu org cakap macam baru abih PMR.. kekeeke... peh tu berat saya betambah.. sedikit demi sedikit.. masa saya nak kawein... berat saya paling ideal.. 45kg...pun masa ni orang ingat saya baru umo 21!! (ishh.. nampak muda sangat ke saya ni....) sampaikan orang ingat saya kawin muda sebabnya asben saya pun nampak muda!!
pas tu masa saya lepas kawin.. dan dpat tahu yg saya dah pegnen berat saya betambah ke 50kg! dan betambah dan betambah dan betambahh sehingga Aira dilahirkan.. paling berat masa tu ialah 65kg last checkup sebelum Aira di lahirkan...

pas Aira kuar dari perut saya.. berat saya 55kg.. saya diet lagi.. sampai abih pantang berat saya 50 kg plak.. pastu bulan puasa telah menyebabkan saya ilang berat badan lagi.. sehingga 48kg pulak..
...tapi... sekarang!!! saya telah betambah berat lagi... !!! 2minggu lepas saya timbang.. oh!! sudah 50kilo!! takutt... takut.. :P
bukannye apa.. konon saya nak mantain 50kg jerk paling berat.. maklumlaa.. enche demin tu kocikk jerk.. berat pun 47.5kg jek.. kalau saya berat sangat plak nanti.. dah tak seimbang!!
tu laa enche demin.. saya suh makan banyak2 tkut gemukk plak.. dia pulak yang sebut takut gemuk...hishhh nak jugak saya tumbukk perut dia yang kecik tuh...
skang pun orang ingat saya baru 25tahun!!! Wahh!! bangganya saya!! (ishh riak plak..sat sat..nak riak sket jek)..ada kawan2 kat sini tak pecaya yang saya sudah ada baby sorang.. derang ingat im single but i'm not single tau!!..
ekceli orang2 di sekeliling kata, berat saya sekarang adalah ideal.. dan ada jugak yang kata saya masih under weight! hurmm... pada saya mungkin saya gemOk sebab saya xpenah seberat neh.. tapi sebenarnya.. ini adalah berat biasa.. OK la kan, nnt tak larat plak nak angkat baby Aira yang nampak lagi besar dari mamanya.. =P..

tapi saya masih jaga pemakanan saya.. lunch sya makan nasi separuhjerk, malam plak kadang makan makanan rapu..nugget ke..drummet ke.. tak makan ke...tapi klu saya xmakan, nnt saya "kebuluran" plak...

adakah size badan yang menampakkan kita muda? atau sememangnya saya sentiasa kelihatan muda.. (plis.. jgn muntah)ehhe..

mode: slippy after had lunch.. zzZzzz

14 comments:

BabyIbu said...

heh..okla tu kak ina..berat badan ideal..yana n nk gemuk tak bleh..berat maintain dr dulu 42kg..tp perut buncit gak..hehe

irises said...

no, u r not FAT.
u r just fine. ;)

Salina Inzaghi said...

with ur height...just nice la tu sayang oi~ tp jgn lebih kot...skang konsentret ngan membina muscle plak
Aira tu makin semangat..timang ler dia selalu..hihih selain memupok kasih sayang mother-daughter, leh eksesaiskan upper body ibu nyer ;)

azzamoro said...

gemuk apenyer..kite lagi gemuk tau..xnampak ker spare type kite yg kite tunjuk kt kak ina masa kak ina datang umah kite...tensen tawwww

DarkWan said...

kalo aku yg menkomen ..


kikikikiki.


aku mesti la cakap ..


ANDA GEMOK! ANDA GEMOK! ANDA GEMOK! GEMOK! GEMOK! GEMOK !

kakakakaakaka.

serius. ko tgk la BMI ko, ideal ke x. kalo ideal, ok la. bkn gemok jadi ukuran, yg penting perut tu yg gelebeh udaaaaah. mmg la lepas bersalin tu ada gelebeh sket sbb tampung bb ms dlm perut tu tp lepas tu kaber2 la balek.

abang sayang, adik pun cinta. abang senang, adik pun bahagia. renung-renungkan dan selamat beramal !!

irises said...

darkwan nye ayat2 yg last tu tak bley handle.haha. :))

eiNa said...

yana: best je yana, maintain je dr dulu.. yg part buncit tu mmg tak dapat nak cover la kan...sama la..

mzrh: fine eh.. lega saya..

kak nani: kena la jage kak, nnt akak sz(bukan nama sebenar) nmpk dia sound plak...

azza: marilah sama sama kta berusaha mengempiskan bahagian yg muncit itu...

darkwan: BMI aku adalah sangat ideal! mestila abang aku sayang wehh.. :P

mzrh: ayat sesedap rasa tu.. bepantun pantun..

cikYanie said...

kalau nak compare time hang dok kat blok s20 (tak igt lah s 20 brp tu) hehehe mmg lah dh gemuk.. tapi kalau tgk2 tak gemuk sgt.. dh sedang2 ja ni.. dh nampak cun.. hehehe

Salina Inzaghi said...

betul kata yani...sekarang ni ngam2 la badan..sedap mata memandang..idak cam dulu tu cam risau jek tengok..bertiup kencang sket angin kat TPM tu mau melayang singgah balkoni umah akak hihhihi..usahler dipedulik pernyataan S bkn nama sebenar tu...nk dgr ke cakap org ngan ngaku bontot kecik? kecik sket dari bontot gajah, ye la kot hihihi

irises said...

ada tukang komen body org ke kat opis eina? org2 macam tu ada kat semua opis la agaknye... hihi... toksah didengar ckp org2 camtu... kite ni dh puas kena komen dh... itu besar ini kecik... padahal yg tukang komen tu erm..erm..erm... tak baik ngata orang kan..thehehehe......

eiNa said...

kak nani: insyaallah.. akan ku maintain sikarang...

mzrh: tu kat ex-kampeni..ada sorang akak nih suka sangat komen psl kte, peha besar la.. tu laa ni la.. upss.. termengumpatt!! xpe, dia xtau pun blog blog neh...

Elyn said...

ini la problem fomfuan lps bersalin.... nk dptkan berat mase zaman ramping huh tah bilala.... elin pun tgh duk tggu bile la spare tyre ni nk ilang..... (hiks kalo duk berangan tp kite malas nk workout camne ek???)

Magnificent Moments of Life said...

eina, sorry lambat comment sbb awak taukan saya sibuk minggu ni.

AWAK SESUNGGUHNYA TIDAK GEMOK MALAH BODY AWAK SKRG NI LEBIH SEXY DARI BLM BERSALIN.

PERCAYALAH........

ps: kalau gemok tu mcm bard. takkan nak kurus mcm anna poyo :-) jgn marah anna, i still lap you...muahhh

eiNa said...

elyn: tu la pempuan!! ayuhh... besemangat buat workouit...

linda: waa.. sungguh terharu aku mendengarnya.. cee.. ni yang lagi semangat ai nak maintain the body...

pss: bard itu si bard NA ehh?
kak anna kurus cun.. mcm anak dara gituu.. org pun xcaya dah ada anak.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails