Wednesday, November 12, 2008

t0m0tnya dia... =P

lepas main..kta makan lak ehh baby...

aktiviti sabtu ahad aku skang mmg sangat berharga.. syiok woo.. kalau x p memana pun xpa sbb kat umah dah penuh ngn aktiviti..

tapi rasenye.. mmg bejalan punya la.. ada jaa nak beli.. paling2 p Giant Kinrara .. atau Jusco equine.. atau Alamanda.. atau ..hurmm tu ja laa yang sll duk pi.. (nak p midvalley tp mencik time cari parking.. nk p 1 utama.. jaushh le sangat.. nak p KLCC... lagi laa jausshhh.. parking??lagi la mahaii.. )

ok bebalik pada baby tomott punya cita...



makan time.. bekpes cum lunch equal to brunch ... Aira makan dumex rice+carrot .. suka sangat dia.. (ekceli aku ade wat video lagi tauu.. )..tp disebabkan computer ini adalah gheta kampeni.. maka tidaklahh sewenang -wenangnya aku leh upload memacamm.. (huwaaaaaaa .. ni yang tingin nak pakai lappy nih) ...




kalau dapat tengok videonya Aira buat buble buble.. siap bebuihh mulutt nyaa... hehhh nakal sungguh anak mama nihh....


nak lagi.. nak lagii.. 3 scoope tu pun kekadang tak abihh..

skang Aira dah makan this solid food....
-yang beras nye (tin ijau) i tasted tak shedap sangat...
-yang beras+susu (tin biru) also tasted... quite OK..nyumm nyumm (klu korang nak tauuu... setin seminggu OK!.. sebab ktorang campur ngn susu jugak every time buat susu masukkan 2 scoope)... mane tak shehatt si Aira tuu...
-and also Dumex Nutrakids rice cereal + carrot.. try google cr gmbar tak dak la plak.. n this cereal nak beli pun susah... 5kali aku pegi shopping complex sekali je dapat beli.. biasanya xde stock .. atau mmg jenis ni x ramai guna.. i tasted this one also.. hurmm shedapp.. manis...
yang peliknya kenapa x banyak di pasaran?
cuba gak nak try Heinz.. tp hehe.. harap maklum, ai x tau cara2 nak guna, sebab tengok dia mcm pekat sangat.. ada yg kata campur ngn air suam jerk.. tp tatau laa belum cuba lagi..may be weekend ni ke..weekend depan ke...
byk lagi ni nak try biskut farley laa.. erkk belum bubur yang ai masak sendirik lagi.. lalaa...
makan Aira.. jangan x makan.. baru sehat...


4 comments:

Aku Bukan Bidadari said...

aira start makan solid baper bulan?? skrang ayra dh 4 bulan dah..alhamdulillah..

eiNa said...

betul2 solod baru 2minggu nih.. tapi masa dia 5bulan tuh dah campur ngn susu gak..
ayra pun nampak semangat badannya.. :)

Magnificent Moments of Life said...
This comment has been removed by the author.
Magnificent Moments of Life said...

aira, welcome to the world of eating. selamat makan makanan berkhasiat. MUAHHHHHH

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails