Friday, December 12, 2008

pandainya.....

yap... memang saya puji anak saya sendiri!! sangat pandai walaupun baru berusia 7bulan ok!!!
semalam.. dlm kul 5 pagi.. cam biasa Aira akan e ehh..e ehh nak susu.. n automatic dia akan bangun sendiri dan pusing meniarap bagai.. dan semalam sampai jatuh ke tilam daddy dia.. ekekeek.. (kami sambung tilam single+queen supaya lagi selesa tdo) katil udah pindah ke bilik tamu.. huhuu....

ok ...bebalik cita pandainya si Aira... memula dah dia bangun seperti biasa, daddy akan bancuh susu..mama akan suap sajok.. pas tu mama akan tukar pampers.. dan mama akan tepuk tepuk lagi suh sambung tdo walaupun dia ketegaqqq nak main..(hehh dpt lagi sengah jam tdo pun puas tau).. kadang OK.. dia tdo balik.. kadang dia memang nak main.. kalau mama x ngantuk dah.. mama layan kan laa.. tapi pagi tadi mmg dah lalokk sangat.. tak sedar plak yang saya dah tetido tapi si kecik tu duk main sengsorang.. abbu bubuwahhh.. eeehhh..arr.. ada la 20 minit saya telelap.. then sedar balik, kemudian tdo kan balik Aira... ok dia pun dah ngantok dah.. senang la dia nak tdo kan.. pas tu lagi...saya pun pejamkan mata balik... sekali dengar lagi Aira duk besembang.. dan sangat dekat ngn muka saya.. tangan dah tampar2 dada mama.. mcm kejutkan mama.. hehehee.. mama mamai maamaii bangun balik.. angkat AIra.. peluk2.. gomol2.. ohh.. tetiba idung ku tercium sesuatuu.. ahahhhh beyakk rupanya...

maksudnya.. dia tdo ... pastu bangun berak..n tak selesa.. so dia kacau mama dia suh bangun tukar kan pampers lagi.. waaahhhh pandainya anak mama... tak selesa nak tdo suh mama tukar ampeshhh yaa... =) dah basuh beyak suma.. dah wangi2 balik.. tepuk2 .. terus tdo ngan nyenyak nya sampai saya nak p keja (kul 8 lebeyy) punnn dia belum bangun!! =) pandaiiiiiiiiii anak mama nehh!!!

Alhamdulillah.. Aira makin aktif dan ceria..

6 comments:

MeL said...

alala..baby nie mmg pandai bg sign kan. pandai aira! sy pun salu puji anak sendiri hihi ;) mestilah..sbb sayangkan. tp ada gk org yg kata jgn puji2 sgt anak ni. suka atilah kan!

Magnificent Moments of Life said...

Aira so smart.......next time kejut mama again okies.

Bilalah nak jumpa aira lagi ni?

Sue@MamaMaryam said...

ala comelnya.. aira dah pandai la tu.. kena selalu puji anak.. tu pun kira doa.. ..

Aku Bukan Bidadari said...

bestnya..
ayra dah 5 bulan..tapi x leh meniarap lagi.. :(

eiNa said...

Mel: ye ke jangan puji sesangat?ermm.. puji dalam ati je lah ek.. :P

linda: ye la.. bila lagi nak ketemu ehh... windu plak ngn cerita gossipps.. =)

sue: sorry, malam sabtu kami xp mana, demin ada training smpai ptg, blik umah dah tak larat..

Tiara: xpe.. development baby mmg bebeza beza.. ghajin2 kan meniarapkan dia...

Jiey^Mien said...

Salam berbalas singgah.. Alahaiii.. Comel sungguh anak dara Pn. Eina nih.. Dh la tembam.. Putih lak tu.. Berkenan sungguh rasa di hati.. Hehhehhe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails