Thursday, December 11, 2008

update..

UPDATE.. UPDATE

1.perjalanan balik kampung… KL – SP (5 Dec 08)
Perjalanan penuh pancarooobaa… tengah jalan tetiba keta rosak.. aiyakk!! Suspen n cuak siyot… masa tu kitorang kat changkat jering.. lagi 5km ke exit changkat jering! Keta dah gegar gegar.. stereng dah takleh control.. huhh..mmg mencabar . aku call abah.. abah suh drive slow2.. kuar exit Cangkat Jering tuh.. mmg slow la enche dMint drive.. aku takut tak sampai jek.. dah la baby Aira demam campak (mizle) tu… mmg ngam ngam sampai.. Lega sesangat kitorang… apa rosaknya? Ghupanya drive shaft yang rosaknya…
Keta mmg tak leh bawak balik dah.. kena tinggal kt umah PLUS tu ja.. sbb dh petang, nak tunggu pomen bagai ssh (tambah ada baby..sian ke dia panas2…) apalagi.. abah n kak ngah terus cargas betolak dari SP ke Cangkat jering utk jemput kitorang.. lama tak lama la sangat tunggu ada 2 jam lebih kurang abah pun sampai.. nasib la baby Aira tak ngamok.. maybe sbb badan dia x sehat.. dia tdo jek.. nasib air cond suma leh function..kalauu tak mau ngamok anak dara tuh.. lebih kurang kul 4lebih abah pun sampai kat Cangkat Jering simpan keta elok2.. sambil tawakal jangan ada apa2 jadi kat Che Hi udah… betolak dr sana n sampai SP lebih kurang kul 6 lelebih… esoknya, enche dMint p follow up keta dia..nasib pomen tuh kawan abah, barang spare part pun dah beli sesiap.. kat sana just cari kedai pomen n pasang ja… (but still kena kuar $$$$$$)… huwaaaaaaaa.. sabar je la..

2. Alhamdulillah, Aira dah baik demam nya.. mizle tu pun dah tadak.. dah kembali aktif dan sangat laa manja nya… nampak mama lalu kalau x angkat dia .. nangis laa dia… sapa lalu x angkat pun dia nangis … perkembangan 7 bulan..
- aktif, senyumm sajaa dia.. (haihh mama pun leh cair ngan senyuman Aira ni tau..)
- dah tak tido buai kalau ada mama dia (ho yeayy!!!!!!!!) skang ghiba2,, tepuk2 pun dah leh tdo.. lega sesangat…
- dah leh angkat badan dada ngn buntot serentak.. tapi tak tahan lama..
- dah pandai menyusurr ke depan..
- kalau nampak mama pakai tudung ja terus kepak kepak tangan..ketihh ketih kaki suh angkat dia..takut kena tinggai…
- amat payah nak makan ubat… tutup mulut ghapat!! Siap pusing belah lain lagi..
- makan nestum tapi suka main2 sambil makan..
- x mau baring lama2… nak bediri jek
- dan lain2….
Balik kali ni ajak mak sekali, teman Aira sampai abih minggu nih.. Banyak lagi nak cita pekembangan Aira.. tapi saya kembali bz!!


3. Lawatan ke balai polis SP?! Hurmm.. sapa tawu eh cita aku diganggu oleh orang gila??.. disebabkan tak tahan di ganggu oleh orang gila yang gila cari nombor telepon aku.. aku pun amat pelik camana dia leh dapat no tepon abah aku (dah tukar nombor baru lagi pun dia dapat)… tau rumah.. tapi bila aku tanya nak apa no tepon aku tamau cakap lak.. mmg gila la org nih… tak paham bahasa melayu sungguh… kesian kat abah kena ganggu sampai cam tu.. yang geram nya, siap ugut yang kehidupan abah aku akan jadi kucar kacir sekiranya tak mau bagi no tepon aku!! Boleh gitu?! Huhh dia tu sapa kan? Disebab kan ugutan dia yang tak ketahuan tu laa aku ngan enche dMint tekad pi repot polis….. hehh.. 1st time tau aku buaat laporan polis.. ekekee… cita kat akak polis tu dia pun pelik ada orang gila sampai cam tu… dia kata nak siasat.. kes aku di tangan sorang sarjan tuh.. kami p jumpa sarjan tu.. cita2 lagi… dia siap btau dh byk kes mcm nih.. sms ugut mcm2… tapi masalahnya… orang gila tu kacau dari tahun 2004 .. dah 4 tahun dia mencari nombor tepon aku.. bukan laa aku tamau bagi no tepon aku tuh.. nnt dh dpt no tepon aku dia sms pelik-pelik lak,, takut gak aku kalau dipukau ngan sms kan.. adehhh.. tension sungguh.. dah la ayat2 dia SKEMA nak mamposs… kesimpulan dia aku mmg tension laa ngn orang gila nih..


Hari raya korban kami x kemana-mana.. just duk di umah.. duk taman keladi ..pas tu pi taman orkid plak…gilir-gilir…. Kata nak p melawat baby donat pun x leh pi.. sbb aira campak tu la… nnt kang tak pasal jangkit kat Damia plak.. mmg la campak kecik tu tak bejangkit.. tapi sbb masih baby kan.. antibodi derang tak kuat lagi…

Err….Ari nih baru 11 ari bulan ek?! Dah rasa mcm ujung bulan ja nih.. lambekk lagi koo nak gaji…. Huuhuuuu….


Hurmmmm.. tu jela update terkini dari saya… kita jumpa lagi di lain waktu..

6 comments:

Aku Bukan Bidadari said...

wohh.. travel jauh tu..smpai sg petani.. ingat nk balik penang..tp x berani bw ayra lagik.. hu hu any tips?

wohh.orang giler? bahye sungguh? apa dia nak? laki ke pmpuan? kenai ke tak? isk..

Sue@MamaMaryam said...

mencabar sggh.. al-hamdulillah suma ok..

mak cik blk ahad.. dtg la umah .. sy keja esok.. huhuhu ada event.. klu k.chik dtg ptg / mlm insya-allah km ada.. jln la umah km plak.. ajak k.lang.. dah dekat dah..

eiNa said...

tiara: kampung i kat sp..kampung u penang eh? tips jalan jauh?! keselesaannn.. huhuu..
orang gila tuh laki, dia xpaham bahasa tuh, nak kawan ngan bini orang mana leh.. dah la saiko mamat tuh..huhhhh.. benci kalau ingat pasai dia.

su: ahad mak teh balik kedah,insyaallah.... sabtu kalau xdak aktiviti kami p.. kota damansara kan? hehh.. nnt sms laa...

darkwan said...

orang gila tu kalau jumpa kasi je makan selipar.

dah le gila. saiko plak tuh! orang saiko pun tak gila camtuh!!

cikYanie said...

eina,
ni org gile yg dulu tu ke?
gile betul
sampai sekarang lagi dia dok mengacau ek?

eiNa said...

darkwan.. masalahnya dia tak mo jumpa..dia nak amik no tepon aku jek.. nak sms sms.. bodoo nye orang gila..

yanie: ye yanie.. ni orang gila itu la... sungguh setia dia.. dok kacau sms abah aku lak tu.. semalam abah aku tepaksa tukar no phone lagi.. register nama dan alamat orang lain,. kesian kat abah aku tauu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails