Tuesday, August 26, 2008

get well my baby..



-- hadiah dari mama ngan daddy sbb baby dah baik batuk dan tak nangish2...


menyenget je baby nih... 3bulan xkeras lagi.. lemak banyak laa sayang mama nih.. ngehhhngehh...




Alhamdulillah.. Aira makin sihat... batuk dah kurang, tapi kahak still ada jugak sket2... tido malam pun nyenyak je... bangun nak susu je.. suara pun makin kuat dah.. rajin bersembang jugak anak dara nih.. tak benti.. aauu... aww... aarr... siap gelak2.. terubat hati mama ngan daddy tengok baby dah blh senyum2.. dah boleh main2... dah ajak sembang2... susu pun makin laju jek minum...


weekend lepas aktiviti kami packed tesangat.. hari sabtu aku dh satu hari melepak di sekolah kajang utama jawap pekse SPA tuh.. ntah ape ape je aku jawap.. janji jwp.. hahaa... lantak la kan.. kalau dapat alhamdulilllah rezeki nak keja ngn gomen.. pas tu ahadnya plak kak ngah mai dari SP.. nak p nilai.. shopping curtain raya.. pagi aku lepak di umah kaklong kt Seksyen 8 bangi.. petang bwk kak ngah p umah kak lang kt Kampung Subang plak.. petang jugak... jalan2 umah Yana.. katenye nak suprisekan rumi nye besday..





heh... lama xupload gambar banyak2... ni pun aku suh ibbi send kut mail then baru aku upload...haha... punya gian nak upload pics...

sekali borong sume yg ada.. ekceli banyak lagi.. tp malas.. =P




Thursday, August 21, 2008

pity my little Aira

=(
Aira batuk.. batuk yang sangat teruk.. setiap kali batuk dia nangis...
batuk ade kahak lak tu.. Ni la akibatnye tinggal di Nurseri.. sorang batuk n selsema je,... sume pun akan jangkit... Dah 2 hari Aira batuk.. aku bawak pegi Hospital Pakar Annur then die kena pam lor.r.... bagi paru2 die ok,.. Cian Aira.. nangis je dia..
macam mana die nak keluarkan kahak.. dia bukan tau ludah or muntah... haihh ler...
tapi setiap kali kitorang bg ubat... die nangis.. sampai xde suara dah dia..
malam tdo kalau nak susu mmg aku xdengar.. suare die slow sgt2... kalau nangis dpt tgk muke je.. suara dah tak kuar.. skang aku kurangkan susu banyakkan air suam...
sedihnyee... haihh.. during lunch hour je aku balik umah pegi Nurseri tgk die..
hari ni pegi tengok lagi..die tido dalam buaian.. ok laa.. tanya baby sitter die cakap tak nangis.. tappi batuklaa...
Ya Allah.. cepat laa baby Aira sembuh.. kesian die.. baru 3bulan dah batuk2 n selsema.... cemana ekk nak kuarkan kahak.. so far Dr. xnak pam lagi kahak die sbb she too small... kecik sgt utk pam.. tp ade kengkawan aku ckp.. 3bulan pun blh pam kahak tu.. kenape aku bawak pegi klinik Dr. xnak pam lagi?? CEMANA NAK KELUARKAN KAHAKKKK???!! =(

Monday, August 18, 2008

SeLaMat uLanG TaHuN!!

setahun yang lalu...
kami berdua...
setahun yang lalu...
kami bagaikan RAJA ( RAJA SEHARI)

kini...
kami bertiga.. =)
kini..
kami amat bz.. (keje umah..keje opis)...
tapi...
kami BAHAGIA...
doakan kebahagiaan kami selalu..

------------

AiRa selsema...huhuuu.. cian die.. pagi tadi die mcm sesak napas.. macam susah nak napas.. aku pun tak tau nk buat cemana.. just bagi die tdo mengiring.. kalau baring telentang cam tu mmg susah nak napas.. ade bg ubat cairkan kahak je.. tapi kahak tu ade di tekak.. susah sgt nak keluar... kalau di idung atleast leh pam... kak lang ckp.. bg die muntah.. kalau die muntah.. senang laa nak napas.. banyak kahak keluar... petang ni aku nak balik awal.. nak bawak baby pegi klinik.. sian baby mama nih.. haihh.. jangan laa lame2 selsema.. batuk... baby kecik lagi... =(
tdo xlena aku semalam.... baby eikk sikit pun aku bangun...cemana nak buat ekk? tak kan nak suh die men"sehhh" kan ingusnye.. kawan tu nak bernapas pun susahh... siap napas kut mulut lagi...

Monday, August 11, 2008

oGoSHHH!!!



setahun nan lalu.. bulan 8 adalah bulan paling sebok bg aku..
almaklumlerr nk jadi raja sehari.. =)
dan kini dah nak setahun perkahwinan kami..
cepat sungguh masa berlalu..
sambut 1st annyversary ngn Baby!!! =) amatlah bermakna utk kami..
Anugerah yang tak ternilai dari-Nya...
bergelar isteri bukanlah satu tanggungjawab yang mudah.. apatah lagi menjadi Ibu..
bukanlah syiok2 kawin.. syiok2 main mama daddy... main rumah2.. main masak2...
"ini bukan main-main.. ini betul-betul.." bakkata Pak Ajis Sattar dlm filem P.Ramlee.. Pendekar Bujang Lapok..


Alhamdulillah.. segala cabaran dan dugaan kami tempuhi dengan hati yang tabah.. Kalau nak kata tak penah gaduh langsung tu ...tipu la kan.. sedangkan lidah lagi tegeget.. inikan pula manusia berlainan hati dan minda.. Ade je pertelingkahan mahupun salah paham antara kami.. tp mcm biasa.. dh ilang marah nnt bebaik semula.. adatla kan..


n sampai sekarang pun mcm pasangan berchenta.... lalalaaaaa... suke2 pakai baju sama kaler.. suke2 main kejar2 dlm umah.. suke2 lawan baling bantal.. suke2 mandi sama2... suke2 buat mcm2 benda same2... bertuah sungguh aku dpt encik suami ku itu.. kekadang kalau aku xlarat.. keja umah die yg tlg buatkan.. masak nasi goreng pun selalu... hehee.. selalu kitorang kalau masak2 ade peraduan berapa bintang.. klu aku masak something2.. cthnye sweet sour (telor).. dapat 5bintang... makan abih dan betambah2 pinggan... n kalau Ibbi masak nasik goreng hailam aku akan bagi bintangnya jugak..


tapi.. tapi... kami belum pegi honeymoon lewww!!!! kikikiii... sepatutnye tawun lepas aku p honeymoon la kunon... tp masa tu sgt packed.. n plan nak pegi lepas raya bulan 12 thn lepas.. alih2 bln posa tawun lepas gua sudah mabokk2 lorrr... upss.. puasa ku belum berganti habis!!cemana nak buat nih!? wajib bayar Fidyah nih....
nak p honeymoon tawun ni pun xleh jugak.. sbb baby masih kecik.. tp ade gak aku plan nak p ujung taun ni.. tinggal la baby kt Tok di kampung.. so kami leh berpoyer2 lagi....

hurmm.. actually aku tgh pk nak celebrate 1st annyversary nih.. ape nak buat ekk..
btw.. pada ari yg sama..ada kenduri cik tomme besama lokman.. dan kawan b.. syazwan besama Julia..

haihhhh.. kije?! what a Monday Bluessss...







Friday, August 08, 2008

\"/ happy or

waahhh.. sungguh cepat masa berlalu.. dh 3bulan baby Aira nih.. =)
esok kitorang nak pegi cucuk baby utk 3bulannyer.. so leh tau berapa berat Aira skang.. almaklum laa aku dukung die kejap pun terasa kelenguhan tangan yg teramat... yang bestnye
infant carrier yang kami baru beli sebulan yang lalu nampak cam dah tak muat jek.. huhuu..
Aira kene pakai carseat yng besar lg ke nih? ingatkan leh guna infant carrier tu lame skit... nk bg guna car seat betul.. baby mane leh duduk lagi.. pinggang die belum kuat.. sedangkan tengkuk die pun kekadang duk tegoyang-goyang lagi inikan plak pinggang..huhuuuu....

hurmm.. actually im not sure whether im happy or not with this new office.. haiihhh.. sabar2.. aku baru 2weeks here.. maybe aku belum dpt sesuaikan diri.. tp so far keje aku improve n aku ade suggest kt my AM psl report utk Recruitement Tracking.. huhuu.. almaklum ler.. kat kampeni lama aku yg kene prepare n compiled sume tracker2 dr recruiters lain.. so aku dh ariff lagi fasih bab2 tracker nih.. n she agreed with my proposal.. so i can carry on here... =)
n at the moment aku handle 1 projek yg sedang expend.. utk support HK DC... n as of now.. baru 2minggu nih aku dh berjaye closed 8 position!!! yeahh.. sungguh terror aku merekrut org... btw sini xde kekangan psl isu gaji.... n sume 3rd level nye skills..
tapiii... tapiii..... hurmmmm... xmo le komen sini.. biar ku pendaam segalanya.. huhuuu...

Wednesday, August 06, 2008

Mama n Daddy vs Ibu n Ayah = 0

yeahh.. tak sabarnye nak tgu esok..so aku update ari ni jugak sblm balik keje..
huhh.. (ye ke nak balik kul 5.30pm?) ..
so, tomorrow my baby will be 3months.. =) yippiee...
what she can do now? anyone mommies know what baby can do each months? mcm check list laa kan.. please share with me.. ( as im so busy to surf all this things now.. nak orang suapkan aje!! )...
yang aku tau.. at 3months.. baby can mengiring... or meniarap? but is it too fast?!!
hurmm aku selalu gak bagi Aira tdo ngiring.. die plak kalau dh mengiring nnt suke nak "tunjai" smpai nak meniarap.. hohoo.. usaha lagi baby.. cepat2 leh mengiring n meniarap... tp kalau dah tdo lentang tu.. huhh.. mmg ssh la nak musing kan badan die... =P

ohh lagi satu!! sengal la jugak aku ngn ibbi niihh... ngeee..
before ni kitorang kan bahasakan diri IBU ngn AYAH... tpnye.. mak aku lagi suka kalau panggil Daddy ngn Mama... ( aku pun pelik nape laa mak aku suh cucu die ni panggil mama ngn daddy sedangkan cucu yang lain die xkisah pun panggil Ibu ngn Abah..) hurmm even MIL aku pun suka kalau kami bahasakan diri Mama ngn Daddy.. dah nak dekat 2bulan lebih ni la.... lastt2 minggu lepas kitorang pun BAHASAKAN mama ngn daddy plak... huuhhuu.. mau tersasul-sasul,... tiap kali sembang ngn baby....
"baby ibu comeyyy nih.. cayang baby ibu...." then baru realize.. eh!! baby mama laa.. hehhh..
ngn daddy pun camtu...yg aku perasan since yesterday ktorang dh berjaya membahasakan diri MAMA n DADDY!!!
so baby ... now u have Mama n Daddy at home!!!

Monday, August 04, 2008

How are u, azlina?!

Aduyaii!!!! Bak kata si Nabil Raja Lawak.. huhuu.. aku dah tak leh berdunia internet sangat..
Cite keje baru…
So far environment disini sangat la x best! Tetttttt…. ( saya hanya beri 2 bintang) kerana kemudahan internet nya amat di kawal dan di awasi..
Keje2 yang saya buat..banyak untuk follow up aje.. n coordinate interview.. ( aku mmg dah terror bab2 nak coordinate interview nih)./.. laginye screen resume pun mcm main anta-anta mail then dh dpt respon.. leh proceed.. arrange interview.. blablablabla…
Lebih kurang same je job scope yang aku buat dlu… cume nye derang ni xde kekangan gaji.. ( ye ke? ) sbb sume level 3 jek… oo.. pas tu plak.. gaji adelah untuk 14 atau 15 bulan.. (maknenye ade bonus la kan)… huhuu… ntah le… setakat ni rumusan aku hanya lah 3bintang untuk keseluruhan…

Dekat sangat ngn umah.. mane taknye .. dr opis ke umah aku tgk jam ..keluar opis jam 5.40pm sampai umah jam 5.50pm.. ( 10 minit jek!!!)… pegi keje lama la sket sbb ade banyak traffic light..hehee.. tapi xkisah la,.. sbbnye sini pun workinig time die flexible…

Baby Aira punye cite
Sangat suke senyum.. pagi2 bangun tdo senyum.. malam nak tido senyum.. tengah “memproses” nak melabur pun senyum lagi….
Tapi aku agak terkilan ngan nursery tuh!!! Huh.. Ade ke satu hari tu.. aku hantar pakai baju tido yang lobang-lobang tu.. then masa aku pegi amik die petang tu.. masih pakai baju yang sama!!! What the hell??!! Cisss sungguh aku marah.. aku Tanya kat si pengasuh tu.. Aira x mandi ke? Derang cakap mandi kak.. 2 kali satu hari.. abih tu ni nape baju die tak bertukar… pas tu derang ckp tetukar laa.. ape la….
Huhh… muke aku dah merah2 dah masa tu.. terus aku x ckp ape.. aku blah dr situ…
2 days after incident tu.. jadi bende lain plak…
Dalam pkul 3.45pm mcm tu.. si pengasuh sms aku..” akak x bwak susu Aira ke?”
Hah!!!! Aku mcm nak cekik je si pengasuh tu.. ko x ckp kat aku sebelum tu mane laa aku tau susu Aira dah habih NGOKKK!!! Kan aku dah ckp klu tgk susu dh nak abih sehari dua hari sebelum tu inform le aku.. ( Aku tinggal satu tin susu kat sane)….
Nasib laa umah ngn opis tak jauh.. aku leh rush balik… ( sangat advantage atas kes2 emergency cam ni)….
Pas jadi 2 incident yang sgt aku berang ni.. aku jumpe si pengetua Nurseri ni.. dan ala-ala sound laa.. aku suh derang berhati-hati ler kan.. aku ni bayar korang nye servis.. kalau servis cam hampeh.. baik aku tukar Nurseri…
Begitulahh ceritenya si Aira yang gebu.. =)

Huhh.. dah tak leh nak upload gambar.. sbb ini computer company yang punya.. masa awal2 lagi dlm code of conduct sudah di “pesan” dengan pelbagai pesanan…

Sekian… update ku ini…

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails