Wednesday, December 31, 2008

~~Happy New Year 09~~




Tahun baru datang lagi!!!
Selamat menyambut maal hijrah 1430 dan selamat tahun baru 2009!!
Semoga tahun baru ni lebih ceria dan Allah permudahkan segalanya buat kami sekeluarga, dimurahkan rezeki, sihat sejahtera dan segala galanya baik baik belaka laahh.... =)

Azam? hurmm saya xde spesifikasi azam untuk tahun baru ni..Saya nak perbaiki kelemahan yang saya ada... dan sudah tentu nak buat kan enche DMint sentiasa bahagia dan gumbira besama saya... sume yang positive site laa... =)

aktiviti weekend saya sangat banyak.. tetiap ari ada aktiviti.. sudah pasti menterjah shopping complex... shopping barang Aira la banyaknya.. sampai daddy dia jelesh.. :P
Aira sangat gumbira dapat walker baru... pun ikut perangai mama KECIWI yang amat bila dapat benda baru..jalan menyenget macam ketam.. satu umah dah pusing.. masuk bawah tangga..masuk dapoq.. bawah meja makan.. mama ngan daddy tak laghat nak kepung dah, rasa cam nak ikat tali je kat walker tuh.. stock baju Aira sudah pasti betambah ..pantang nampak cantik mama sapu.. ari senin (cuti maal hijrah) pegi Bangi sekali ade sale kat Manjaku seksyen 9 tuh.. mama rambang mata.. suma nampak cantek.. suma nk borong... last2 kena tarik tinga ngan daddy... huhuhuu..

shopping barang mama tak banyak mana pun.. ade lah 2pasang kasut... tudung, err.. baju? err.. jeans? make up? er... ehh.. tapi mmg control la punya shopping.. kan tengah gawat mengawat nih... kita tak tahu nasib esok hari kan, maka saya pun bejimat jugak.. =)

utk daddy, daddy punya azam nak p keja naik moto.. bleh jimat minyak bekali-kali ganda, so mama tlg daddy buat moto daddy jadi baru.. =)

okey.. nanti saya update lagi..

Friday, December 26, 2008

ganjarannya.....ialah....

ape ganjaran? cuti tak approve ganjaran ape?
bukan xapprove tapi saya sendirik tarik balik cuti saya.. walaupun saya nak cuti jugak... =(
saya apply cuti dari bulan lepas.. tapi alih2 saya tepaksa tarik balik cuti saya...takpe, saya bekorban untuk "assignment" baru saya ini!! sebabnya assignement ni 100% atas saya .. konon2 mcm recruitement manager laa utk assignment nih.. recruitement planning, strategy, sourcing.. screening.. interviewing.. budgeting...meeting dengan client.. bla blaa blaa.... (uhh...im proud of myself okey..good job girl!! )



oleh yang demikian saya nak beri ganjaran pada diri saya sendiri!!!!
tapi bile nak p shoppingnya...
takpe laa .. weekend ni kan panjang...
maka.. saya ada banyak masa nak pi shopping!!
yeahh.. ni tak sabar nak tunggu weekend nih...








n... also shopping for Aira.. =)

Tuesday, December 23, 2008

finally....HAPPY EPISODE..

ni muka orang demam... masih boleh tersenyum...

jenggg... jeng....... suka sangat tengok anak mama nih happy!!!


jalan2 kat Jom Heboh..ngamok dah ngantok n penat..


enche demint yang botak.. mama.. aira..



mama pose ala-ala manja... keskess.. Aira kompiusss tengok mama post.. pasti baju kena sedondon ok?!



ape? iingart Aira xpandai pose ke? hurmmm... =)



sapa nak lawan mata ngan saya? ada berani?!




yeayy~~ ni Wan Haron Aira... aira sangat suka kalau main2 ngn Wan.. n ehhehe.. beza nya wan ngan Aira.. :P





ni suma sis in laws mama.. uhh...mama jadi kak long la plak kat sana..




this is another charming.....





aira jadi kanggaroo...





aira nak duduk sendirik!! xmo mama kacau...




on your mark.. get set go..



and!! i just get letter of increament and B.o.N.u.$ (satu saja $ nya.. ALHAMDULILLLAHHHHHHHHHHH!!!!)

maaf....

tetiba..
saya sangat bz..
kan saya handle travel assist skang, derang ada new project incoming... n target live Jan 09/Feb 09? for AU/NZ market?!!uhh..

ahh.. headache... tapi is kind a good hint.. ryte?
tengah gawat2 cam nih.. 2bulan lepas i got nothing to do..
sebab tu last month byk masa apdet blog..hehee..
tapi tetiba bulan ni saya jadi super duper busy... sampaikn nak gi toilet pun x sempat..
n banyak buang masa conducting interview jugak.. hehh... (skang dah handle interview sendiri ..hurmm )... im growing..lalaaa.. sampai my ex-colleague Damo tekujat...Lina, u got promoted/? hurmm not promotion actually.. just comp trust n give me chance to show my capability.. n give me a room to growth~~~

saya masih tungguuuuu.. gambar yg di transfer dari enche Dmint..
haihh.. x beshnya xdak laptop kan.. susah nak jadi blogger tegar...
jelessh plak kepada kengkawan yg apdet blog letak gambar anak2 korang yg cute dan encemm...
ok.. really got to go...
nekad dan azam saya,. kalau betul gaji ujung bulan nih ade bonus(ari tu buat year end appraisal n performance appraisal..so hopefully ade laa bauu bauu kan.. sebulan pun jadik laaaa... (alhamdulillah).. saya nak beli laptopp!!!! heeeeeeeee AMINnnnnnnnnn.. mintak2 laa kan..tapi saya tak beharap sangat,,sbb 2bulan lpas punya issuesssss satu dunia tahu.... kekeekke...


okla.. end of now!!!

Wednesday, December 17, 2008

gambar latest Aira!!

lamaaaaaaaaaaaaaaaaa tak upload gambar Aira kan?
sejak baik demam tu.. Aira dah susut sket..

nak dukung dia pun dah rasaa ringann jek....
sejak sejak dah jadi COMBATT girl nih tak leh tinggal dia sengsorang kat hall.. nnt sekejap ja sampai ke sliding door.. kejap je sampai kat pintu... sikit lagi nak sampai dapur.. kalau mama nak buat keje.. mama kena laa letak Aira dalam playpen dia.. ber-combatt la dia dalam play pen tuh...

..



............





...........................



.........................................




.....................................................


























tadak lagi!!!!!

huhuuu tunggu next entry naa... =)

Friday, December 12, 2008

pandainya.....

yap... memang saya puji anak saya sendiri!! sangat pandai walaupun baru berusia 7bulan ok!!!
semalam.. dlm kul 5 pagi.. cam biasa Aira akan e ehh..e ehh nak susu.. n automatic dia akan bangun sendiri dan pusing meniarap bagai.. dan semalam sampai jatuh ke tilam daddy dia.. ekekeek.. (kami sambung tilam single+queen supaya lagi selesa tdo) katil udah pindah ke bilik tamu.. huhuu....

ok ...bebalik cita pandainya si Aira... memula dah dia bangun seperti biasa, daddy akan bancuh susu..mama akan suap sajok.. pas tu mama akan tukar pampers.. dan mama akan tepuk tepuk lagi suh sambung tdo walaupun dia ketegaqqq nak main..(hehh dpt lagi sengah jam tdo pun puas tau).. kadang OK.. dia tdo balik.. kadang dia memang nak main.. kalau mama x ngantuk dah.. mama layan kan laa.. tapi pagi tadi mmg dah lalokk sangat.. tak sedar plak yang saya dah tetido tapi si kecik tu duk main sengsorang.. abbu bubuwahhh.. eeehhh..arr.. ada la 20 minit saya telelap.. then sedar balik, kemudian tdo kan balik Aira... ok dia pun dah ngantok dah.. senang la dia nak tdo kan.. pas tu lagi...saya pun pejamkan mata balik... sekali dengar lagi Aira duk besembang.. dan sangat dekat ngn muka saya.. tangan dah tampar2 dada mama.. mcm kejutkan mama.. hehehee.. mama mamai maamaii bangun balik.. angkat AIra.. peluk2.. gomol2.. ohh.. tetiba idung ku tercium sesuatuu.. ahahhhh beyakk rupanya...

maksudnya.. dia tdo ... pastu bangun berak..n tak selesa.. so dia kacau mama dia suh bangun tukar kan pampers lagi.. waaahhhh pandainya anak mama... tak selesa nak tdo suh mama tukar ampeshhh yaa... =) dah basuh beyak suma.. dah wangi2 balik.. tepuk2 .. terus tdo ngan nyenyak nya sampai saya nak p keja (kul 8 lebeyy) punnn dia belum bangun!! =) pandaiiiiiiiiii anak mama nehh!!!

Alhamdulillah.. Aira makin aktif dan ceria..

Thursday, December 11, 2008

update..

UPDATE.. UPDATE

1.perjalanan balik kampung… KL – SP (5 Dec 08)
Perjalanan penuh pancarooobaa… tengah jalan tetiba keta rosak.. aiyakk!! Suspen n cuak siyot… masa tu kitorang kat changkat jering.. lagi 5km ke exit changkat jering! Keta dah gegar gegar.. stereng dah takleh control.. huhh..mmg mencabar . aku call abah.. abah suh drive slow2.. kuar exit Cangkat Jering tuh.. mmg slow la enche dMint drive.. aku takut tak sampai jek.. dah la baby Aira demam campak (mizle) tu… mmg ngam ngam sampai.. Lega sesangat kitorang… apa rosaknya? Ghupanya drive shaft yang rosaknya…
Keta mmg tak leh bawak balik dah.. kena tinggal kt umah PLUS tu ja.. sbb dh petang, nak tunggu pomen bagai ssh (tambah ada baby..sian ke dia panas2…) apalagi.. abah n kak ngah terus cargas betolak dari SP ke Cangkat jering utk jemput kitorang.. lama tak lama la sangat tunggu ada 2 jam lebih kurang abah pun sampai.. nasib la baby Aira tak ngamok.. maybe sbb badan dia x sehat.. dia tdo jek.. nasib air cond suma leh function..kalauu tak mau ngamok anak dara tuh.. lebih kurang kul 4lebih abah pun sampai kat Cangkat Jering simpan keta elok2.. sambil tawakal jangan ada apa2 jadi kat Che Hi udah… betolak dr sana n sampai SP lebih kurang kul 6 lelebih… esoknya, enche dMint p follow up keta dia..nasib pomen tuh kawan abah, barang spare part pun dah beli sesiap.. kat sana just cari kedai pomen n pasang ja… (but still kena kuar $$$$$$)… huwaaaaaaaa.. sabar je la..

2. Alhamdulillah, Aira dah baik demam nya.. mizle tu pun dah tadak.. dah kembali aktif dan sangat laa manja nya… nampak mama lalu kalau x angkat dia .. nangis laa dia… sapa lalu x angkat pun dia nangis … perkembangan 7 bulan..
- aktif, senyumm sajaa dia.. (haihh mama pun leh cair ngan senyuman Aira ni tau..)
- dah tak tido buai kalau ada mama dia (ho yeayy!!!!!!!!) skang ghiba2,, tepuk2 pun dah leh tdo.. lega sesangat…
- dah leh angkat badan dada ngn buntot serentak.. tapi tak tahan lama..
- dah pandai menyusurr ke depan..
- kalau nampak mama pakai tudung ja terus kepak kepak tangan..ketihh ketih kaki suh angkat dia..takut kena tinggai…
- amat payah nak makan ubat… tutup mulut ghapat!! Siap pusing belah lain lagi..
- makan nestum tapi suka main2 sambil makan..
- x mau baring lama2… nak bediri jek
- dan lain2….
Balik kali ni ajak mak sekali, teman Aira sampai abih minggu nih.. Banyak lagi nak cita pekembangan Aira.. tapi saya kembali bz!!


3. Lawatan ke balai polis SP?! Hurmm.. sapa tawu eh cita aku diganggu oleh orang gila??.. disebabkan tak tahan di ganggu oleh orang gila yang gila cari nombor telepon aku.. aku pun amat pelik camana dia leh dapat no tepon abah aku (dah tukar nombor baru lagi pun dia dapat)… tau rumah.. tapi bila aku tanya nak apa no tepon aku tamau cakap lak.. mmg gila la org nih… tak paham bahasa melayu sungguh… kesian kat abah kena ganggu sampai cam tu.. yang geram nya, siap ugut yang kehidupan abah aku akan jadi kucar kacir sekiranya tak mau bagi no tepon aku!! Boleh gitu?! Huhh dia tu sapa kan? Disebab kan ugutan dia yang tak ketahuan tu laa aku ngan enche dMint tekad pi repot polis….. hehh.. 1st time tau aku buaat laporan polis.. ekekee… cita kat akak polis tu dia pun pelik ada orang gila sampai cam tu… dia kata nak siasat.. kes aku di tangan sorang sarjan tuh.. kami p jumpa sarjan tu.. cita2 lagi… dia siap btau dh byk kes mcm nih.. sms ugut mcm2… tapi masalahnya… orang gila tu kacau dari tahun 2004 .. dah 4 tahun dia mencari nombor tepon aku.. bukan laa aku tamau bagi no tepon aku tuh.. nnt dh dpt no tepon aku dia sms pelik-pelik lak,, takut gak aku kalau dipukau ngan sms kan.. adehhh.. tension sungguh.. dah la ayat2 dia SKEMA nak mamposs… kesimpulan dia aku mmg tension laa ngn orang gila nih..


Hari raya korban kami x kemana-mana.. just duk di umah.. duk taman keladi ..pas tu pi taman orkid plak…gilir-gilir…. Kata nak p melawat baby donat pun x leh pi.. sbb aira campak tu la… nnt kang tak pasal jangkit kat Damia plak.. mmg la campak kecik tu tak bejangkit.. tapi sbb masih baby kan.. antibodi derang tak kuat lagi…

Err….Ari nih baru 11 ari bulan ek?! Dah rasa mcm ujung bulan ja nih.. lambekk lagi koo nak gaji…. Huuhuuuu….


Hurmmmm.. tu jela update terkini dari saya… kita jumpa lagi di lain waktu..

Saturday, December 06, 2008

demam campak kecik rupanya.....

patut laa si kecik tuh demam panas dan lambat kebah..
ghupanya nak naik campak.. bukan campak yang besar tuh... tapi campak yg kecik2 tuh... orang kedah kata "sekam".. doctor kata mizle.. cam virus la... dia akan hilang dengan sendirinya.. padan la demam..kebah sket,.pastu panas balik... ada satu malam tuh, aku sampai tak tdo la,, asyik tuam kan dia.. dan hasilnya esok pagi dia bepeluh sangat2.. tapi tetiba aku ngn enche dmint kmusyiklan yang teramat.. sebab dah naik mcm ruam2 tuh.. sms mak ngan abah tanya... campak ka mcm tuh.. mak cakap tu campak kecik atau sekam... tapi untuk kepastian... khamis tuh kami bawak p klinik sekali lagi..dan doctor sahkan kompem demam campak kecik tu la... atau pun mizle.. xdak ubat apa.. just sapu ngan bedak sejuk ja...


hehh.,, cian aira, kecik ekcik dah kena campak.. tapi sangat la baik nya sikecik nih.. tak nangeh pun,.. muka je masam.. orang usik usik pun tak senyum... muka series abih...
mintak la kejap je mizle nih.. nnt raya ngan muka bebintik bintik lak..
Aira, semoga cepat sembuh tau!! nnt mama beli adiah na...


Wednesday, December 03, 2008

hurmmm..... =(

Aira masih lagi demam.. =(
suhu dia semalam 40-39-38..legar area tuh jerk...
pagi td tepaksa gak antar ke nurseri.. mama tak leh cuti slalu2... lagipun skang kena handle new requirement for travel assist...

biasanya Aira pas makan ubat...peluh je mcm dah ok..sekali panass balik badan dia...
ni 1st time dia demam panas cam nih..
arhhh... risaunye saya... Doctor bagi antibiotik, ubat demam pink, ubat batuk n ubat sesema...dan dapat ubat sumbat buntot tuh(kalau badan panas jugak).... tp me and enche dMint x berani nak sumbat dlm buntott dia.. kitorang bg ubat demam yg pink tu jek... ade gak Kool Fever.. pun x berani nak pakaikan..sebab ada baby pakai kool fever tuh ada kesan sampingan.. (kami nih penakut sebenarnya...) dah tu pakai cara tradisional jek.. tuam ngan handkecip basah... lap ketiak2..tempat yg panas...

hurrmm.. kengkawan...sesapa ada cara atau petua nak turunkan suhu demam?!

kalau x aku nak EL/MC jek.. tapi dah mmg xleh .. sbb aku kena take over Travel punya requirement.. mmg bz la pas nih sbb travel x freeze.. IT jek hold.. ok gak tuh.. new experience for me.. leh buat shared services plak...

arhhhh!!! resah~~gelisah~~ sigh...

Ya Allahh, berikanlah kesihatan yang baik kepada Aira.. Amin...
Aira, cepat sembuh tau.. mama ngan daddy rindu nak tengok Aira senyum..main jerit2... =(

Monday, December 01, 2008

demam lagi...

semalam baby mama demam lagi.. :(
panas sangat badan dia.. ghiba dia rasa mcm kena cerek panas..

jelumm..jelumm.. pas makan ubat... jelum lagi.. dlm kul 1.30 pagi sampai 3.30pg..
pagi ni dah kebah dah sikit... akupun mcm ting tong je.. tdoq tak cukup...
ni nak masuk 7bulan nih..demam nak buleh perangai baru laa tu..
semalam dh tunjuk skill tebaru dia.. ari ni kompem tepat kul 5petang aku choww... silap2 time lunch aku lunch kat taska jerk..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails