Thursday, December 31, 2009

2009 vs 2010

cheehh..recap2 plak.. mcm ala-ala appraisal la pulak..apa yang saya dah achieve..

1. Career
Alhamdulillah kerja saya OK , wlupun mula2 agak suspen gak tp bejaya menempuh halangan dan dugaan....
so di tahun 2010 nih saya nak career growth n higher salary...bukan tamak tapi untuk kestabilan dan keutuhan ekonomi rumah tangga!! chewahh... InsyaAllah kalau rezeki saya ada tgh Jan nnt saya dpt tahu result interview kt cyber tuh.. ;) doakan saya kengkawan...


2. Family
ohooo..ini saya masih dlm planning.. bukan dlm tahun 2010 untuk menambah bilangan ahli keluarga kecik saya yek.. saya nk main puas2 dengan Aira dlu ..makin besar dia sekarang makin banyak ragam.. tak terlayan kekadang tuh.. dan dengan masalah back pain saya skrg so saya dinasihatkan supaya tak pregant untuk masa tedekat nih..


3. Rumah
dlm thn 2009 sya pindah dr PUJ 2 ke PUJ 7.. actually umah PUJ 7 nih lagi best.. n saya teringin la plak nak beli umah skrg nih..err..agak2 tuan umah Dato' Yahya tu mau juai ke umah tu..ekekee..
so.. saya dgn berazamnya nak kumpul duit utk beli umah.. insyaallah murah rezeki kami nak beli umah sendiri jugak.. =)


4. Holiday

2009 holiday sket2 jek.. pi PD ngn Cameron je pung... saya sebenarnya tak kisah sangat.. wlupun sesekali perlu berholiday..tpi holiday kat memana tak menjadi persoalan..

ps:senang kan daddy, mama tak kisah pun.. tpi kalau daddy dpt duit komisyen daddy tuh bleh la bwk mama ngan Aira pi Langkawi pun jadik ler... :P


5. Saving

ni pun sama.. 2009 hampehh saving sat guna balik pas tuh.. aiyoo.. so harap 2010 saya bleh saving tanpa guna semula... :p

last but not least.. saya doakan semua family saya, mak..abah..k.long, k.ngah, k.lang dan amir sentiasa sihat sejahtera dan murah rezeki.. aminnn...


to all friends.. happy new year!!! =)

Wednesday, December 30, 2009

dh ujung 2009...

jeng2..... akhirnyaaa saya berjaya membelinya... :P

ok la.. setelah menahan nafsu shopping yg membuak2.. say spent bns sya mengikut bajet yg dah di plan..tu pun ade gak tebabas.. dpt 5bulan bns pun xckup kalau gitu.. lagi byk bns lagi tinggi tax yek..
skrg saya tgh survey internet plak..
antara
1.streamyx
2.broadband maxis
3.broadband celcom
4. p1 wimax
mana ok?! rasenye streamyx la kut eih.. ade hari je lagi klu nk register combo promotion tu..
err.. lilylotus.. sya sll dpt detect wifi umah awk..apekah passwordnye? hahaaa.. :P

Wednesday, December 23, 2009

rojak update

salam maal hijrah..
hello krismas..
welcome new year!!!

huhh.. gile rindu dekat blog saya nih..hehee...
sibuk arr lately ni.. slalu sempat gak mencuri masa 20-30minit nak merepek dlm blog or berblog hopp tapi last week mcm sibuk gila.. then minggu neh ada training plak..
pheww.. sesekali pi training mmg best.. klu ikut asal plan training buat kt PD..tp saje je nak jimat kos utk bns kan..hekhekhekk..

Alhamdulillah.. ingat thn ni durian x berbunga.. alih2 durian gedebukkk runtuh!!
mcm nak runtuh plak jantung tgk durian mcm tuh...konon ckp pasai durian betul mana saya makan durian arr.. saya nih allergic ngn bau durian.. :P

hehee.. cantikkk tak header baru saye.. terima kasih buat farah :D... hurmm sye tgk dia buat header kat farah - mama afif cantik.. so saye pun tingin gak.. hihiii.. :P

ermm...nnt saya smbg lagi kay.. nk rush nih!! bye!!!

Wednesday, December 16, 2009

terbantut!

byk kali sy bukak page nak update tp tebantut!!!

apsal tah... pikiran sya skang mcm tak fokus plak...
pinggang sya makin lama makin sakit plak.
ingat dh ilang aritu..ni makin lama makin teruk..

uhh yaa.. anak dara sya smakin pandai ckp la...bestnyaa!!!
klu mandi dlm bilik air..nnt dia ketuk pintu suh "pat..!!"
klu dia bg barang.. dia kata "mbikk .."
klu dia makan.. bru satu sudu.. "hmm..dap..dash" pdahal makan sayur goreng je..

tak sabar nk tgu dia ckp mcm2.... =)

ps: mood sya masih weng weng.. sapa tau angkat tangan!

Thursday, December 10, 2009

tajuk tak tau nak letak apa..






Mood saya nak berblog makin kurang la.. ntah kenapa eik?..

mls nak update... :P
layan pics je la sepanjang minggu raya korban lepas ngan jum heboh kt bkt jalil last week.
Lembu majuk..tak mau tgk camera...
time lapah.. akikah AIra 1/7 dr lembu tu.. balik umah proses basuh2 dan potong2.. esoknya (hari raya ke 2) baru buat makan2...
kat Jom Heboh bukit Jalil last week.. giler bising time konsert..smpai ke rumah aku bleh dengar..dgn bunga api nya.. lawa2..

Aira proses menjatuhkan signboard jom heboh..

oo yaa.. ni la kolar bear yg auntie Ausie bg kat Aira tu.. yg pegang bendera tu..yg satu lg dr Yana.. belakang tu Mug kampeni dpt time annual dinner 2 minggu lepas..

Annual dinner yg sgt simple..buat kat Bankers Club..1st time aku pegi situ.. tmpat exclusive sgt la plak..sbb tu aku mkn2 kejap pastu geng2 aku chow awal gile..x pukul 9 kami dh baliik...hahaaaha
close up.. nampak nama aku x?! highlight biruu tuu...:P
semalam dinner lagi kat Shang Ri La -lemon cafe.. err.. apsal derang buat dinner smpai 2kali aku sedikit kompiusss!!!(biarla rahsiaaa..)
hurmm tp ok gak..dinner di Shang tu, 5star hotel.. 1stt time gak aku pi ... bz amik gmbr sbb tmpat dia sangat 5Star.. =)
appraisal dh buat last monday..so far ok la.. sebabkan aku buat keje 2 sekali ,team Operation ngn team recruitement ..so, aku nye appraisal ngn CY jek.. sepatutnya BF pun appraise gak..tp aku xberapa suka cara dia.. so next year klu derang suh aku buat recruitement ngn BF..besar kemungkinan aku bye2... :P
ok.. aku xde mood..series. bye!

Wednesday, December 09, 2009

apa yang terjadi itu..

ada hikmahNYA!!!

memang aku sangat setuju..
Qada' dan Qadar Allah yang tentukan..
dan sesuatu yang terjadi itu memang ada hikmahNya.....
Tuhan itu tahu apa yang terbaik untuk diri kita...

dan benda ni buat aku sedar dan insaf..
jangan sekali-kali mempersoalkan semula..
kita sebagai insan biasa harus redha dan bersyukur atas kurniaanNya...

kerana kesudahannya...
kita akan mengangkat tangan bersyukur kepadaNya..

Thursday, December 03, 2009

..raya haji dan akikah Aira..

so.. how u oll nye hari raya haji?!
our was great!!!..

nak cite start dari balik beraya..
kan 1st time bawak Aira naik pai bang..
Alhamdulillah.. dia x buat perangai.. saya suspen dia akan menangis or bejalan2 tak leh di kontrol... tapi dia sangat baik..
siap pegi ngorat aunty n uncle dr Australia lagi ha..
masa tu kami tgh tunggu nak boarding.. tgu gate bukak la kan.. sementara tu bagi la Aira jalan2 main sendiri.. pas tu dia siap pi tegur aunty tu... disebabkan kecomelan Aira dan keberanian dia menegur aunty n uncle tu.. uncle tu hadiah kan dia kolar bear Australia.. (bear kecik tgh pegang bendera Ausie tuu..yg sll org beli as a gift)..
Yana ada adiahkan masa dia pegi Ausie ritu.. so Aira dpt sebijik lagi bear tu.
ding dong..ding dong... atas kapal terbang she very behave!! siap baca majalah atas tu.. main tutt chak ngan flight attndnt.. tp pejalanan sgt kejap.. 50 minit dh smpai.. hahahaa..xdan nak menikmati pemandangan... :P

Raya Pertama - kami akikahkan Aira.. (gambar banyak tpi belum sempat transfer ar..nnt siap sya upload)
saya bawak Aira pi tgk lembu kene korban.. kami di SP selama 4 hari.. tpi sekejap sangat 4 hari tu.. xdan pi mana rasa..

balik KL pun naik flight pkul 9.00 malam..tp flight delayed plak.. daddy tejumpa ngan kawan dia sekolah ibrahim dlu.duk rancak beborak alih2 mama laa kena melayan babyy... end up.. sampai KL pukul 2pagi~~ pheww... selasa baru start keja.. menimbun keja.. ni baru free sikit bleh cita panjang...

ps: ada reader tanya sya mana nak parking kt LCCT tu, actually kalau nak parking bebayar RM 35 sehari..tp byk je keta park tepi2 jalan tu...temasuk laa kami..park kat tepi jalan jek.. FOC!!

Tuesday, December 01, 2009

part time job..URGENT

salam..

korang..... sesapa yang ada relatives yang tgh cuti semester break yang nak cari pocket money.. sile email saya....

saya perlu 1 assistant for part time job (temporary basis) .. keje opis.. normal working hours location at TPM,Bukit Jalil..

x banyak bende nak buat pun.. takat2 filing, scan, data entry.. bleh la sementara nak bukak semester kan!!! dapat gak duit banje.. ASAP yer...

petanyaan atau pemohonan antaq kat email saya di
norazlina[dot]haron[at]aig[dot]com

tulis subject temporary job..

Wednesday, November 25, 2009

balik sp!!

yeayy... esok balik sp..
so, esok adalah saya (sakit) ... hikss..
saya balik sp naik ini........




cheh!! poyo balik sp naik paibang...
alerr..sesekali ja pun, lagipun ni saya beli time promotion bulan 6 dulu..
bajet mcm nak balik naik pai bang...soo terus beli mase ada promotion..skang pun derang byk buat promotion terbang ke mana2.. cuma RM je tak berapa nak promote.. :P

esok, kami balik naik belon turun di Penang.. balik KL pun kami naik belon juugaks..1st time bawak Aira naik pai bang.. mamanya jugak 1st time.. err.. nebes kaa? hahaaa

kete park kt LCCT saje..ingat nak tinggal kt Kota Warisan umah kak lang, dia dh balik sp dh,n abg ipar saya yang keje MAS Sepang tuh shift pagi plak, so tak leh la amik keta..tinggal je laa satria buruk saya tu di parking lot.. insyaallah xde pape kan...

nyway,selamat hari raya Aidiladha..


oo yaa.. Aira baru nak buat kekah jugak!


1 bahagian lombu... nnt sya update cite Aira nye kekah di SP eih..



ps: selamat hari raya aidiladha =)

Tuesday, November 24, 2009

nangis!


penyakit Aira baru ialah menangis sekuat2 hati smpai nampak anak tekak!

mcm nampak H@nTu sajoo... x bukak mata pun..panggil dua tiga kali xnak tengok muka..

sapu muka ngan air pun xsedar2.. adeh..

kalau saya ada dengan dia time tu adalah lagi mengada2..

penat nak melayan.. kalau duk ngan bibik dia ok je..nangis sikit2 pastu dah ok..

kekadang siap buat badan lembikk gila smpai x larat pegang. kalau letak atas lantai dia buat mcm ulat gonggok.. pastu hentak2 kaki.. pastu lagi kepala main sondol jek.. segala dinding segala sofa segala bucu meja semua dia main sondoi..


haihh la..perangai apa la nih..

Friday, November 20, 2009

..just becareful..

semalam tengah duk layan nak tdoq..abah sms suh just becareful pasal maid.
amik tau paspot dia, sedara mara dia, kampung dia..

Dan-dan aku rasa risau, cuak... tapi as langkah bejaga2.. balik keja ni aku nak mintak copy passport dia no tepon anak dia. kut-kut apa2 jadi ... amik gambar dia..takut gak kn?
tapi mintak2 tak dak apa yang buruk..

"Ya Allah, lindungilah anak kami dari sebarang bahaya.." AMin...

Thursday, November 19, 2009

tempat menan Aira..



Hari tu Aira tgk tmpat menan Ayra ngan Wafiq.. ape la sepah2 tu??!!


Tengok ni tempat menan Aira plak. Cantik tesusun jek.
hah!! ye la tu.. ni sebenarnya mama baru kemas..kalau x smpai ke dapur Aira punya menan.

Fav toys Aira umah mainan yang aunty Linda hadiahkan masa 1st birthday dia, suka betul Aira ngan benda alah tu..
pastu Aira suka gomol2 bear dia..memacam bear Aira ada smpai kena ada gobook untuk simpan bear, (bear mama pun ada skali dlm tu)..



Ade masa kekawan Aira dtg bukak puasa umah Aira dulu tu, ayah Ammar cakap umah Aira mcm taska dah.. hehhee mmg pun , start bulan depan kan umah Aira jadi mini taska.
Tu jek nak cite pasal tempat menan Aira.

Tuesday, November 17, 2009

bunga-bunga..

suke suki tengok pics nih..
penuh wana-wani


main tutt cakk di sebalik bunga (apakah?) tatau nama.

ni best kan?! iskh mata saya plak nak tutup..tak foto gedik langsung laa!

ni kat Cameron ri tuu...ramai orang cakap muka Aira sama macam muka saya?!
hehheh padanlaaa dia xmau berenggang ngan saya
saya xdak mood nak mengupdate, still selsema.. mata nih berat jek, baru pas makan ubat sesema,tdo sejuk2 ni memang best ni!


ps to Wan Aira di SP: print la gambar ni jugak wann!!!

Friday, November 13, 2009

Maid -part I

Ok sebelum tu saya nak cita, cemana saya leh dapat maid. Ramai yang tetanya cepatnya saya dapat maid. Actually maid saya tu adalah maid jiran saya yang lari tu. Tak yah la cita panjang napa dia lari kan. =)

Tapi sebelum saya kompem nak amik maid saya tu, of coz saya inform jiran saya, saya sms dia cakap kata saya no choice dah, cikgu taska tu pun smpai dah surrender tak sanggup tengok Aira nangis.
Kebetulan maid tu sendiri call dan msg saya tanya Aira cemana. Saya offer dia mai keja ngan saya, sesi negotiate bermula.. Maid saya setuju.
Jiran saya reply msg saya cakap, dia tak kisah sbb memang next year dia tak nak pakai maid lagi dah, or maybe start cuti sekolah ni pun dia dh nak anta anak dia balik kampung dah. Kesimpulannya saya pun pegi amik maid saya di Gombak.

Maid saya ni dah berusia 50 lebih, baya mak saya. Pengalaman dia pun dah banyak. Katanya dia duk di Malaysia ni dh 25 tahun lebih, start dari gaji RM200 sebulan. (Skang dia dah demand RM500-600 sebulan. ) Umur Aira plak sebaya ngan umur cucu dia, slalu saya pesan dia sayang Aira mcm syg cucu dia..dia pun cakap tgk Aira tingat cucu dia. So, saya harap dia jaga Aira dengan ikhlas. Pulak tu, ujung bulan ni ada kakak kat PUJ 2 akan anta anak dia untuk maid saya jaga. So,maid saya akan jaga 2 org budak. Takde la saya pun beban sangat nak bayar maid 600 sebulanl. Share ngan kakak PUJ 2 tu.. pasal permit saya ada tanya dia, dia kata sbb dia umo dh 50 lebih dh tak leh buat permit keje.. jadinya dia dtg atas permit lawatan (kut?) saya tak pasti.

Minggu Pertama -
overall OK.
Pagi2 saya turun, dh tesedia bfast di atas meja,
Malam lepas sya makan malam, dia baru makan n kemas meja n basuh pinggan mangkuk.
Tapi dah kebiasaan saya akan basuh pinggan mangkuk sendiri.
Baju pun bebasuh dan belipat
Rumah tejaga la sket, bermop n besapu atas bawah.
Bilik air bersental.. slalu sya basuh bilik air saya jek so bilik air bawah n bilik air extra tak penah guna .
Petang2 saya call, tanya nak masak apa,pasal umah saya tak banyak bahan masakan (saya kan malas masak).. kadang2 saya beli sayur seikat dua. since dah ada maid saya rasa lepas ni saya dah boleh beli bekalan sayur2 or udang/ayam selalu.

Hope minggu2 seterusnya akan bejalan lancar.

Aminnnnn

Thursday, November 12, 2009

..amacam?..

OK ke template baru saya?
hahaaaa... dlm duk bz sempat duk godeh blog lagi!!
menyahut seruan Elyn n jeles tengok blog Elis yang cun.
masih dalam pembikinan ni, nak tambah apa2 yang patut lagi kalau dan.
pas tu orang len dah lama 3 column saya baru tehegeh2 gigih nak buat 3 column jugak.

bagi cadangan or pendapat or "pemandangan" ya kawan2 yang baik hati.. =)

Wednesday, November 11, 2009

..1 tahun 6 bulan..


cepat kan masa belalu.. dah pun 1 thn 6 bulan Aira Irdina saya.


Aira dah pandai cakap few words..
daddy --> dh lama leh sebut daddy
Nak --> if dia nak somethink...
Nanak -->if dia x nak n sambil geleng2 kepala..
cat --> smbil tunjukkan cat..
bird --> klu nmpk bird kecik2 kt dpan umah ...
bila tengok Barney mesti seronok smbil lompat.. dan pusing2... menari laa tu kononnya..

tunjukkan part of body.. semua dia tahu..
mana mata? --> smbil tunjuk mata..
mana idung? --> tunjuk la idung dia..
mana gigi? --> nnt dia ketuk2 gigi dia..
mana kaki? --> angkat dua2 kaki dia..
perut? --> tepuk2 la perut dia tu..

sapa nama Aira angkat tangan??? --> cepat je dia angkat tangan..
kalau tanya boleh ke tak boleh? --> Yehhh.. means boleh...
tapiii.. kalau suh gosok gigi.. menangis mcm kena dera.. pening saya nk pujuk dia gosok gigi..
hari Ahad lepas bwk dia check up yang 18 bulan.. inject n timbang berat suma..berat dia maintain 11 kg.. cucuk kt peha besar.. sbb tak bagi Doc tgk buntot dia.. pastu balik umah nangis sbb lenguh paha.. smbil duk tnjuk2 paha dia tuh..

Alhamdulillah.. saya bersyukur dengan rezeki yang dikurniakan... =)

Monday, November 09, 2009

Alhamdulillah..masalah selesai..

=)
masalah babysitter Aira sudah selesai..
lepas ni saya kena belajar jadi majikan plak eih..
cemana nak layan bibik..
leh belajar dr Elyn, Azza, Jiey.. Linda..
hurmm...Insyaallah saya percaya maid saya..
harap semuanya selamat.. amiinnn...

Wednesday, November 04, 2009

.. BINGUNG ..

seriously saya sangat bingung..
pagi tadi hantar Aira ke taska baru, Aira nangis macam kena dera.. kuat ya amat...
then , pkul 11 lebih cikgu call cakap Aira nangis dari kul 8 sampai kul 10 lebih ..
dia banyak begantung dengan Kakak Bila anak jiran saya tuh...
cikgu pun macam dah surrender.. x sanggup tengok dia nangis sedemikian rupa...

apa patut saya buat???
ari ni saya amik time off.. jap gi kul 3.30 nak balik.
esok turn daddy cuti 2 hari..
sabtu ahad saya ada..
then isnin mak dah sampai...

hurm...
series saya perlukan kekuatan!
nak amik maid ke? jenuh xmampu saya.. nnt lari plak lagi..
nak cari babysitter , memang harapan tinggal harapan je la..
nak ke taska, Aira dah fobia.. takut sangat dengan strangers...

=(

Tuesday, November 03, 2009

...kusangkakan panas berpanjangan, rupanya...

hujan lebat di tengahari!!

argh~~ speechless + sad + sedih + bingung ...

lepas balik dr Cameron aku dikejutkan dengan BIBIK yang jaga Aira menghilangkan diri..
padanla masa aku di Cameron 2-3 kali dia call , aku ingat apa laa masalah bibik nih duk tanya tuan umah dia..

haduiyyaaii.. dalam hal ni aku tak salahkan bibik tu jugak.. sbb nya owner dia pun salah jugak!!
bayangkan la beras dlm rumah dah habihh pun tak beli.. abih tu anak dia nak makan apa? padanlaaa ada satu petang tu aku masak mee goreng, anak dia datang main dengan Aira.. aku bg makan mee... mcm tak penah jumpa dengan makanan.. OK! enuff nnt banyak plak aku burukkan orang..

so skang aku kena antar Aira ke nurseri.. AGAIN!!!

ya Allah.. permudahkanlaaa segala urusan kami sekeluarga...!!

Friday, October 30, 2009

..elyn,kwn blog saya!!!.. sticky mode...

nak cite pasal Puan Elyn nye giveaway ye.. pssstt, Elyn i nak Bidadari tu okeh!!


Elyn adalah antara geng mommies yang petama saya kenal..
masa tu xramai lagi geng2 emak2 dikalangan blogger yang saya kenal.. mula ngan Yana laa, member UTM saya dlu...(sapa xkenal baby ibu ni kan)..dr Yana saya dpt byk info n kenal ramai lg kengkawan mommies lain;
antaranya Dila ; Elyn ;Kinna ; Azza ..... tu jek yang saya slalu mengikuti cite mereka.. skang makin ramai list mommies yg sya kenal

Actually Elyn jumpa blog sya thru blog Dilla.. ni enty 1st yang Elyn baca..

salam kenal laa gitunye...


"Elyn said...
hi eina... pusing lam blog anasdila tu yg jumpe u.... salam kenai, anyway take care ek....."


masing2 adalah 1st time peknen kan.. so kitorang pun share information mcm2.. hospital mana nak beranak,barang2 persiapan and etc...


dan sejak dari itu saya adalah pembaca setia blog Elyn.. sehari dua tiga kali la klik blog elyn nih...rasanya sya cam ingat2 lupa cita oyen dia tu.. (kelisa eih Elyn?).. pastu dia dpt adiah keta baru dr en Faiz.. tak salah saya En Faiz tunjukkan kunci keta saja kut..keta blum amik ke ..(uhh..memori saya sudah berkarat laa....)


cita Wafiq haruslah saya tahu...aunty kenal dr dlm peyut lagi tau Wafiq... dr gamba Wafiq 1st day smpai la dah jadi todler yg sgt noti..


dann... kami sempat jumpa sekali saje.. tu pun msa besday Ayrill dan sangat sekejap.. xpe..janji sempat beposing sama...
upss..saya cilok dr entry Elyn nih.. :P
dan saya harap dapat jumpe lagi dengan Elyn,Wafiq dan En. Faiz......



---

1. Tepek header saya lam blog u all pastu jangan lupe bubuh link okeh. --> udah

2. Ha korang merepek la pasal blog saya lam entry tu pastu habaq mai kat saya u all dah siap entry tu lam komen entry ni. Mood melekat ye sehingga "duedate"!!--> udah

3. Giveaway ni bermula arini iaitu 16/10/09 - 23/10/09.--> masih dlm tempoh ye...

4. Repekan yang paling kreatif akan dipilih oleh En Faiz @ the daddy Wafiq.--> En Faiz , kreatif itu SUBJEKTIF!! :P

5. Hanya seorang peserta bertuah sahaja yang akan terima giveaway BIDADARI.--> Elyn, saya kah yang bertuah itu?!! yeayyyyy saya dapat Bidadari freeeeeeeee........ =D


-----------

oooOOooo.. kenapa saya nak Bidadari sangat eik?!

ekceli saya penah beli dulu sebotol.. then saya minum ada laa 2-3 minggu.. pastu sya terskip.. bila dh terskip saya letak dlm peti ais... dahhhhh lama letakk dlm peti ais rasa dia pun dh tak besh.. pastu saya nak beli baru.. tapi saya asyik kata "NANTI LAA..NANTI LAAAAA... " dan sampai hari ni saya masih belum beli lagi... =D

sya dpt rasa gak perubahan bila minum tuu.. asben saya PUN DAPAT RASA perubahan itu...

sekarang ni saya nak minum balik BIDADARI tuu pasai period saya sudahh lamaaa x datang melawat saya.. dulu saya inject..since saya inject dh hampir 14 months (2 bulan pas pantang baru start inject).. period sya tak teratur dan seingat saya dah hampor SETAHUN saya x period.. Doc cakap kalau inject normal tak period..ikut hormon.. disebabkan saya risau dh lama xperiod.. saya pun skil date utk inject yg dh pun belalu 3 bulan lepas.. maknanya dh 3 bulan xinject tpi period sya masih belum datang lagi.. so dh nekad nk jumpa Gynea masa checkup AIra 18 bulan nanti .. tetiba,, jeng2.. hari ni saya sakit pinggang sangat2... mcm nak period plak...


So..saya harap lepas ni.. period saya akan normal balik DITAMBAH PLAK DENGAN SOKONGAN BIDADARI MAKA , SAYA HARAP PUSINGAN AKAN NORMAL BALIK!!!!....

huhh..penuh tujuan tu..


kalau saya tak dapat PREEEEEEE... ujung bulan saya p beli kat GIANT KINRARA.. Elyn, u ingatkan i untuk beli eik.. kekekkee...


ok.. dah la repekan saya kali ni....bye!!

Thursday, October 29, 2009

..temenung jauh nampak...


temenung apaa tu sayang mama neh?!!!....

Wednesday, October 28, 2009

.. Aira @ Dataran Putrajaya...

ahad lepas.. kami ke Dataran Putrajaya!
saje boring2 bwk Aira jenjalan...wahhh... bukan main hepi lagi cik kak nih dpt bebas bermain.. mama ngan daddy yang tak terkejar...
nmpk org tolak push car mcm dia punya..sibuk laa dia nk p amik keta budak tu..hihiii...

lenkali dtg lagi mama bwk beskal aira plak naa... beskal baru nak p beli nnt masa mydear wear house sale 29 smpi 8 nov kat puchong...




amacam? ada berani mau ngorat saya x?



Aira Irdina sangat hepi.. ceria jaa dia skang nih..alhamdulillah..




see rambut Aira.. very halus n kalau org sikat bg kemas or pakaikan hairband atau klip rambut.. nnt dia tarik.. rimas betul sya tgk rambut dia yg ala2 kerinting kt bwh tu.. klu kena air ..basah..panjang dh rmbut dia tu..smpai ke bahu..tp time kering dia begulung cam tu..

sapa ada idea nak buat cana rambut Aira?!




and this.. Aira with mama.. adalah percubaan Aira untuk buat peace.. kuar la 3 jari...




this with daddy plak.. daddy setiap kali musim haji.."kepala dia pun jadi mcm ni".. :P
--daaa~~~ nnt mama ngan daddy bwk Aira jenjalan lagi kay.. luv u so much!!














Monday, October 26, 2009

..aktiviti wiken...

aritu kan, we oll sempat la pegi umah ena, mummy adam masa ena buat majlis akikah untuk Adam, n kebetulan kitorang nak ke Kota Warisan...
so guna jalan belakang lalu ke nilai 3..nasib aritu byk aktiviti kalau tak mmg kompem akan singgah di Nilai 3 lagii... best window shopping jek...

pas tuh.. dr Kota Warisan kitorang pegi plak Puncak Alam.....ya ampunnnnnnnnn...aku ingat puncak alam adalah dekat..rupanya.. jauhhhhhhhhh ke dalammmmmmmmmmm gileeeeeeeeeeeee..perhh kalau sesapa yg tangki minyak dh nyala tu..my advice lebih baik pegi top up minyak dulu.. aku bayangkan mcm Puncak Jalil la kan.. atleast Puncak Jalil dalam2 pun dah ada 2 stesyen minyak pastu plak... leh masuk ikut Kinrara or Serdang kan.. hurmm... Puncak Alam just a 1 entrance.. masa on d way balik.. tekejut gile ktorang tengok jammed.. jammed adalah kerana traffic light sahajaa..huhuuu..just imagine papagi nk p kja kena que panjang gile semata2 kerana traffic light.. arkhh... upss.. sesapa ada duk d puncak alam.. minntak maapp yeerr....

pas tuh dr puncak alam menuju ke BBB plak.. aduii..pusing selangor laa kami hari tuu..

sbb aku dh janji nk gak pegi umah kak nani..kitorang pegi keesokan harinya..ahahaa.. tak kesah laa open house dh lepas pun xpe..sbb dpt lunch di umah kak nani.. Aira main dengan senang hatii..dia buat cam umah sendiri jek...

kenapa aktiviti makan2 time raya saja eih?! time tak raya pun buat la gak.. :P..

wiken baru ni plak kami just dok umahhh.. aktiviti berehat sepuas-puasnyaa... petang bwk Aira jenjalan kt Dataran Putrajaya.. uihh makcik kecik tu excitedd betul bejalan2 di tengah dataran tu.. ni tgu update lain eik....

ps:wiken ni plak tak sbr nak gi Cameron nih.. .. =)

..Aira bercerita...

sape rindu saya !!!!!





ape arr mama ni asyik cite psl die je..
cite la pasai Aira sama...
Aira dh besharr woo skang..
Aira dah pandai memacam..
Banyak dah development Aira...
Aira dh makin berat.. 11 kg tau..

Aira pun dh makin tinggi... byk gown Aira bila pakai leh nmpk panties.. :P

yer la.. Aira kan dh 1 tahun 5 bulan..lagi beberapa hr Aira pun 1 thn 6 bulan...
Aira dh pandai cakap "cat".. aira tengok cat betul2 lagi aira nak kejar cat...tpi mama aira takut cat.. so mama Aira tak bgi Aira main cat dekat2.. tgk dr jauh aja..
Aira malas gosok gigi.. ngeee... cemana nak bagi Aira rajin gosok gigi arr?
Aira suka tlg mama masak kt dapur..kalau mama masuk dapur.. 2 mint kemudian Aira pun sampai ... yg bahayanyaaa Aira dh boleh pegang dapur gas.. haihh..mama slalu panic bila tgh masak tetiba Aira muncul di belakang mama...
Aira suka sangat makan sendiri.. tp bila Aira dah taknak.. Aira tuang je camtu.. (ni mama slalu babap tangan..)
ni some picss masa raya hari tu....
hope masih belum basi.. :D

masa ni open house taman kt umah kak long..ni dh malam ni..dr pagi Aira bejalan.. nasib mood dia baikk...
tudung terqoise is kak long..
tudung pink is kak lang..
mama ? tudung sudah ilang sbb mama yg dah keletihan + (tudung dh benyok2 ..sungguh comot...) Aira dikelilingi sebahagian sepupu sepapat dia
tengok ni.. SATE pun Aira leh makan sndiri tau.. sedapp niii.. hurmm..


ni kat umah Wan, kan main eksyen nk naik moto sndiri..


ni Aira ngan Wan.. Wan nak bwk Aira pusing2.. tp Aira takuttt....
okei..nnt AIra updet cite Aira lagi k.. daaa~~~

Wednesday, October 21, 2009

..blog hacker?!..

huh.. sakitnya hati aku bila tiba2 aku nak google pasal "themint" blog n nak update sikit2 tetiba dh ada org lain hack!!!

actually mu husband used to have blog at themint.blogspot.com ..
but he was very lazy and not always updated his blog..
nyway still had few entries and also with some photos..
BUT today, while i was trying googling about his blog i was sooo shocked!!!
where is his entries,photos and totally everything different..
someone has hack his blog and delete all the entries with our photos..
da*n u!!! wth !! what so amanda laa.. blah laa ... :(
huhh.. dunt u know that is already someone blog.. ..


me so sad and frustrated... now only have this themint.blogdrive.com yang dah belapuk tak update ..

sakitnya hati aku!!..

ps: tu la daddy.. sapa suh malas nk update lagi..kan dh ilang blog.. =(

Wednesday, October 14, 2009

..makan2 sempena hari raya..

maka.. terjadilah seperti yang dirancang,.,
aktiviti makan memakan sempena Hari Raya....

menu sungguh macam2... tapi yang menjadi tumpuan adalah


1.roasted chiken from Puncak Jalil home made by Mr.Madhi.. mmg sodappp.. Kenny Rojesh pun kalah...


mamat ni masak sendiri woo.. respect la aku... sayangnye hari dia buat open house tuh kengkawan aku dtg ke umah.. so xsempat la pi ..walhal duk dekat je.. sekali dia ckp malam pun still ada org dtg lagi....

sedapp wei.. series... tetibe terasa kat tekak lagi.... ni original pic dr tukang masaknya...


2. satay haji samurai.. (derang yg dh tukar nama since ada sorang ni tesasul jadi..lekat la nama haji samuraii...hahahaa...)kesiannya tukang beli ni alih2 kena pegi Hong Kong last minute.... cian dia.. tp nasib dia dh order awal2 satay..klu tak kurang satu menu dah....



pics: Mr.Google


3. laksa UTAGHA.. (perhh..meleleh ayaq hidung..ayaq mata....ni tukang masak dr Puchong.. kak reta ngan irlina.. ) lama gak tak makan laksa cam ni.. aku siap tapau okeh...





pic: Mr Google kasi

4. rendang , kuah kacang n nasi impit from lady diana..







5. a lots of cookies n cakes from Ivan...
6. buah2 smpai dh mcm fruit party la plak...
7. ayam masala.. imported cooker from India.. cepat gile abis.. aku xdan rasa.. (ke Shahid yg bwk sket eik?)...
8. jelly, biskut raya, dan sebagainyaaaaaaaaaaaa..........



aikkk..tak kan aku tak bawak ape2 kut.. as one of the host..maka.. aku dgn gigihnya bawak la KEK BATIK .... ade jugak org tak penah makan kek batik ye... tu laa derang asyik makan cheese cake.. choc cake.. blueberry cake.. sume kek mahai2... org susah cam aku jek makan kek batik biskut merie nih...


pic dr Mr. Google jugak..
ps: ekceli ghupe kek batik aku x la secantik sangat cam nih.. biasa2 je...


gambar? mana nak dan amik.. duk sebuk organize susun makan2 ..dah tu makan.. dah tu kenyang.. dah tu kemas.. dah tu..abih la.. nak amik gambar apanya?!! huhhh.. penat aku pakai baju raya tau..alih2 xdan nak amik gambar.. camera bwk saja..
dan aku makan semua yang ada...memang tersangat la kenyang..sampai ke malam.. hasil tapau aku jamu en demint makan laksa.. as dinner... Aira pun dinner with laksa kosong n sedikit kicap..


so far okei la.. even tak ramai malay.. tp still happening la jugak kalau bab2 makan nih..
Sekian saja laporan aktiviti makan2 sempena hari raya dr saya... :)

Monday, October 12, 2009

..sesuwai kah?...

saya nk tanya pendapat kengkawan sekalian...

apakah sesuwaiii sya bertudung sebegini?




slalunye sya bertudung cam ni time weekend jek.. time gi jenjalan ngan hubby n Aira..
tpi tah cane tetiba tingin nak pakai tudung cenggini opis hour plak....
so far dh 3 org cakap "nmpk lain".. apa yang lain tu..
muke saya nampak lain sangat kah?
Elyn dak finance ckp sesuwai tp nmpk lain sbb derang tak penah tgk saya pkai cenggini.. so mmg la nampak lain kan...

sye tgk kengkawan lain.. Azza.. Rin .. pakai biase jek.. ke mmg muka saya tak sesuwaii pakai cenggini?!!
ishh.. kompiuss ni..
opinion ples.... =D
thanx!!!
ps:korang masih mood raye ke? opis saya bru nk buat pot luck raya..

Tuesday, October 06, 2009

..beraya di umah sndiri plak...

kali ni event beraya di umah sendiri..
apakah?
curtain baru arr... dh duk 3 bulan .. ni baru cari curtain baru..
huhuuu..sblm ni pakai curtain caca merba saja...

dan hepi sbb kwn2 datang beraya di umah..ahahaa..
geng KMK lama dtg.. lame gile x jumpa derang..ada yg dh nearly 4thn xjumpa..chiki. maya n wawa.. tu pun still belum ckup corum lagi... rasa nak buat gath je.. tapi xde org nak organize.. sape kah yang rajin or volunteer nak organize nih?bila dh lama x jumpa mcm2 cerita keluar.. nak2 geng yg memang rapat ngan aku.. hurmm rindu nya zaman kat KMK...

Aira dah nak masuk 1 tahun 5 bulan.... hurmm sekejap je dah besar...dah pandai jeles.. kalau aku baring atas riba daddy nnt dia tarik tangan aku suh bangun sbb dia plak nak baring atas riba daddy dia.. tpi kalau jumpa ngan org.. pemalu yang amatt.... huhh... siap lembik2 badan dia buat.... macam2 Aira... =)

ps:skang ni aku tgh consider wether to accept or not.. better salary of coz.. tp jauh sket dr umah.. . hurmmm aku bg mase sampai end of this week to make a decision ...klu stay sinipun increament lum tentu dpt mcm yg derang offer... tp syg bunuss la kan... huhh kena betafakur ni !!!


Wednesday, September 30, 2009

... rutin seperti biasa..

dan kembali seperti biasa...
dah habih beraya ke??!..

tatau la nak ckp raye tahun ni kenapa suam suam kuku saje...
mgkin slack sbb kejadian petang sblm raya tu kut eh..
ekceli.. kejadian tu melibatkan kami sekeluarga jugak..
benda beharga seribu lebih hilang begitu saja dan yang menyedihkan lagi.. hilang dlm rumah...
ok..enuff malas nak cite balik...

apepun.. mlm raya ke 3 keluarga Hj Haron buat bbq..
banyak plan nak beraya tak menjadi sbb keadaan kereta kami yang hampeh..
plan nak p kenuri di Teloi pun separuh jalan smpai kuala ketil masuk simpang Teloi dah tu patah balik... sbb aircond rosak.. bayangkan bejalan tanpa aircond di hari panas.. macam naik oven...
petang2 plak bemalas malasan di umah....
last2 cuti abih cam tu jek..

keje pun nimbun..semalam masuk keje email ratusan.. huhh.. cv laa.. mc laa...
okeh..smbg keja.. cepat la ujung tahunn... :D

Thursday, September 24, 2009

..hari raya kami...

masih di SP.. huhu... cuti raya kali nih sakan.. seminggu lebih...
dah tu smpai tatau nak p mana dah..
lepak d umah dan jalan2 raya di pasaraya...
jangan tak tau.. SP dah maju woo... dah ada 2 Te$co.. village mall pun dah bukak..
petang ni plan nak p CS.. tempat wajib bila balik SP...



cite pasal Raya...

Raya pertama di umah Taman Orked.. sg layaq... maklum la kami dedua orang Sp... even balik Sp pun tetap nak berebut umah sapa dulu... memandangkan dah 2 thn beturut2 di Taman Keladi.. maka tahun ni aku beraya di Taman Orked plak.. tapi malang tak berbau.. insiden menyedihkan belaku di Taman Orked.. hilang mood raya semua orang... =(

apa nak buat.. benda dah jadi... tapi raya tetap raya... kami tetap beraya walaupun ada perkara tak diingini tejadi...

petang smpai Taman Keladi.. beraya di Taman Keladi plak...

smpai ke raya ke -4.. masid di Taman Keladi.. tapi everyday p Taman Orked jugak.. =)


gmbar raya tak banyak sbb MOOD RAYA sudah ilang... hurmmm... (rasa mcm tak raya pun ada.. ) aa yg ada just snap untuk kenangan.. tak besungguh2 begambar...

ok.. layannn gambar sekeping dua di raya pertama kami...


mama ngan Aira...



daddy ngan Aira...




haihhh.... terasa nak melaram baju raya dan bersedondon lagi sekali untuk begambar.. bleh gitu?!!!



Raya 09... vs Raya 08...



ps: masih di SP.... nak beraya mana lagi arr? macam nak picnic di Bukit Hijau plak.. :P







Wednesday, September 16, 2009

..dikesempatan ini...

kami sekeluarga ingin mengucapkan
SeLaMaT HaRi RaYa aiDiLFiTRi...
& Maaf ZaHiR BaTiN...
kepada sume sahabat2..kwn2..dan blogger2.. =)





pada yang memandu..behati-hati dijalan raya..
pada yang makan kuih raya.. jaga2 diet kta.. :P





ape pun.. esok saya dah start cuti. .. yeayy!!!!
plan balik kampung Jumaat pagi..
esok buat house cleaning.. dobi dan packing...
upss..last shopping jugakk ..hahaaa




besar tak gigi Aira?! Aira dgn aksi ganas ke marah...

ps: harap2 daddy dapat durian runtuh sblm raya... bleh beli bling2 kat Aira...





Tuesday, September 15, 2009

..buka posa x-emerian..

5ni pun entry dah basi.. :P
ari khamis lepas aku bebuka besama geng2 lama opis E..

best.. dpt jumpe kekawan lama..
kitorang makan kt mdm kwan, midvalley..
hurmm famous ngan nasi bojari disitu... tp memandangkan portion nya yang besar... aku xjadi order nasi bojari.. aku order kuetiau goreng sahaja.. huhh terasa rugi plak order makanan biasa..kedai mamak pun leh mkn char kuetiau kan?! apaa da... lain kali pegi tmpat cam tu makan x makan aku kena try derang nye speciality... tp dpt gak aku rasa nasi bojari sikit..paw daddy... :P

pas ni insyaallah bak kata Linda nak plan beraya plak.. cam thn lepas..
kat E ni .. aku rasa relationship among colleague very close.. =) miss all those time.. pegi lunch beramai2...
oke..jum layan gambar plak..

Linda wif Aira.. yg peliknya sampai2 je mdm kwan tu.. Linda bawa Aira gi jenjalan.. si kecik tu rilek je.. sll ngan orang dia x biasa or jrg jumpa dia tak maou... :P ngan Liinda senang plak.. sbbnya time peknen dulu Linda jiran sebelah meja aku..slalu laa kami duk burak ke..buat luahan perasaan ke ... :D skang Linda pun dh ke kampeni baru.. best plak tu...




makanan blum smpai ke dah angkat eh time nih?



ooo.. makanan baru smpai daa....


dan beramai2.. nak balik dah... byee korang!! jumpe lagi..

ps: mama yg dh tak larat pegang Aira.. sbb dia nak turun jalan2 sendiri n nak main kat Toys r us... hurmm sejak dpt kaki ni..eksyen betul.. tak mo orang pegang... nak jalan sendiri2....







Monday, September 14, 2009

...bebuka posa ngan kengkawan x-utm..

entry yang dah basi...
ahad lepas .. ktorang wat pot luck makan2 bebuka posa...
lokasi: umah saya kt PUJ 7, Taman Puncak Jalil...
menu: macam2... dh nama potluck masing2 bawak makanan.. best2....
me: spagetti (senang dan favorite daddy...)
azza: laksa johor..(siap bg resepi nih ar... practise make perfect, xpe azza nnt open house buat lagi sure jadi sbb leh rasa)..
Rin: sate dan kek
Yana: roti jala n nasi beriani
Yanie: nasi kerabu , tembikai
Rumie: puding

punya banyak makanan .. kitorang bebuka smpai ke pukul 9 lebih.. lepak je lepas tu..smbil borak2.. plan pecutian dan bekongsi rahsia slps beranak dgn yanie&rumie.... hehee.. enjoy la korang skarang.. :P
pas bebuka.. solat maghrib gilir2.. memandangkan masing2 dah ada "handbag" maka tepaksa gilir sbb nak bejemaah nnt sapa nk tgk bebudak plak kan..
dan sikecik 3 orang yg aktif main satu umah...
Iman je baik.. tdo je..nsb baik ada buai aira..
layan pic plak..

makanan yg macam2.. ni snap skit2 je..

Aira nak makan sendiri.. tak nak orang suap lgsg..
us:
aira pinjam beskal Airyll..airyll main keta Aira.. bgs derang ni kecik2 share menan...sharing is caring..
Airyll yang tough..tegap betul badan dia..
Ammar yang pandai posing...



last mlm nk tdo..Aira betukar uniform.. daa... jumpe lagi ~~

ps: tak sbar nak balik kampung nih... hurmm...






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails