Tuesday, April 07, 2009

...11...

tara.... saya sudah 11 bulan tau!!!


see... saya sepah2 kan ubat..paling xsuka makan ubat..iiyaarkk... saya cekap memancut ubat keluar dr mulut saya....



dan hari ini Aira 11 bulan dah....

milestone nya...
. paham apa orang cakap..Aira bak mama (kalau dia pegang sumthing then dia akan bg kat kta..) ..
. main puk amai2... lenggang lenggang kangkung... cuk cuk pin... gimme 5...
. belajar bediri sendiri tak mau orang pegang..
. kalau nk susu..nnt dia sebut nennneenn neennnenn....
. kalau kta pretend nangis or buat buat sedih ke..nnt dia pun nangishh jugak..dah paham emosi..
. kalau kta marah.. HARPPP!! nnt dia cebikkk n nangis jugak.. dah tu kalau time dia nak melawan balik..apa barang kat tangan dia semua dia baling... kecik2 dah pandai melawan nih....
. makan macam2 dah.. roti n cheese..nasib xde gigi saja kalau x lagi banyak laa benda nak makan...
. kalau nmpk org main..dia pun excited nak tegur.. aihh....aihhhh.... aritu masa kat care4 , tgh ktaorang tgu daddy bayar groceries.. mama ngan aira lepak kat luar...then ada satu budak nih tgh agah2 main tut cak ngan adik dia yg lebih kurang Aira umur dia.. sekali Aira yg gelak mengekek tgk kakak tuu duk agah2 adik dia..sibuk nak main sama... apa daa.... :P

ermm....berdasarkan panduan kat blog
mama qaisara... rasanya Aira dah bleh mencapai piawaian umur 11bulan nih.. Alhamdulillah... =)

tapi...bab gigi ... mmg ler saya risau kan sbb dh 11bulan nya blum ada gigi.. tp masa jumpa Dr.Fazliyana aritu...dia ckp, lagi bagus...sbb gusi boleh jd kuat.. n nnt gigi lambat rosak.. ye la jugak kan.. tpi sya nak jugak Aira cepat2 tumbuh gigi....

so,lagi sebulan Aira dah pun setahun..sya ada gak survey kek utk birthday Aira nnt.. n Insyallah saya akan buat majlis kecil-kecilan... tak sabar nak buat 1st birthday... =)

13 comments:

Aku Bukan Bidadari said...

Aira.. dah besar
hug sikit...

yaNadzuL said...

lambat lagi la aira leh guna berus gigi comel..dgn banyak perisa :)

eiNa said...

Tiara: hug balik...

yanadzul: ahaks.. tu la pasai.. :P

Jiey^Mien said...

Wahhh.. Cepatnya masa berlalu..Dah 11 bulan.. 5 hari lagi, Ian pun genap 11 bulan.. Mintak2 nanti Ian pun pandai macam Aira!

eiNa said...

Jiey: Ian pun pandai la.. suka tgk semangat Ian kuat!!

azzamoro said...

cepatnyer dah besar. kak ina dtg kan mlm ni tgk rin? nak jumpe aira... huhu.. nak tengok muke dia yng kalau kite buat2 nangis, dia pun nangis sekali. hehe.. sure cute..

eiNa said...

azza: insyaallah pegi, jumpa kt mana?Pusrawi terus eik...
nak tgk Aira nangis tak yah buat2 cebik...kalau org tak kenal amik dukung dia straight away nangis kuat2...

Mrs.R @ Emi said...

wow!!!1st bday party!sgt teruja okeh....
sy pon dok pk2 gak pasal 1st bdat party emily...eee..xsabarr

Mama_Aqish said...

pandainer Aira possing....siap tenyum2 simpul lagi...so cute....

eiNa said...

emi: maklumla.. 1st besday kan, xbesar pun utk fmily pun dah cukup.. :)

mama aqish: Aira cakap dia nk masuk contest mama aqish tu..tp mama Aira xsempat buat..so aira miss baby contest tu..xpe la,lenkali Aira masuk ..

Magnificent Moments of Life said...

cepatnya masa berlalu...Aira dah nak setahun.

hmmm excited plak saya nak tunggu partynya

Mrs. Hasanif said...

amboi mcm2 progress dah aira nih...cepat masa blalu kan..rasa mcm br lg p tgk aira dlm pantang..hehehe jgn lupa invite km tau...

psstt sowi lama x jenguk ari tu suma list ilang kt blog.. puas nak kumpul semula.... nasib k.cik msk blog..km asyik lupa nak sms tanya....huhu sowi tau

Elyn said...

eina, aira ske kemam mulut die ek??? mesti gusi gatai tu!! sabar2 nnt tmbh gigi mesti lai cumel!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails