Friday, May 08, 2009

...adik....

Aira yang setahun...

mama daddy azam xnak panggil baby lagi dah ...nak tukar panggil adik plak... =)

apekah milestone adik?
- adik blum boleh jalan.. huhuu..adik ni behati hati sangat.. takut sangat bediri..duk tonggeng tonggeng je..kalau bediri sambil meniti boleh laa....
- adik belum ade gigi.. ni pun mama dah risau ni.. mmg la lambat tumbuh gigi lambat luruhnya nnt..ni dah setahun pun bllum ada gigi..duk nmpk bayang2je.. kurang kalsium kah anak mama nih?sape ade petua nak cepatkan tumbuh gigi...
- adik kurang selera skang ni.... makan nak makanan orang besar...kalau mama ngan daddy makan dia pun dtg..mama suap nasi buh kicap je..kadang cubit2 lauk apa yg ktorang makan.. bubur nasik dah tak pandang apatah lagi nestum...
- adik kuat bebai.. apa tak dapat yang dia nak nangeh sekuat hati..kadang ayaq mata tak keluar pun...cett nipu nye nangih.. dah dapat dia senyum..hehh perangai sapa laa nih...
- adik suka main menan yang mama belikan..kadang sampai meleleh ayaq liyuq dia nak buh menan dlm lubang yg betul tu....

apa pun mama harap adik sentiasa sihat selalu.. teringat masa adik baru lahir dulu.. kena demam kuning prolong jaundis... sampai hampir kena amik air tulang belakang laa... kalau tak,tak tahu laa mama apa nak jadi.. masa tu mcm2 bermain di pikiran.. sbb tu mama tetap bersyukur apa pun yang terjadi..biarpun lambat tumbuh gigi biarpun lambat bejalan...mama akan tetap bersabar menunggu perkembangan adik...

7 comments:

Aku Bukan Bidadari said...

hi hi hi baca tajuk..
ingatkan aira nk dpt adik..cepat2 mai klik blog ni hi hi hi

ayra pn x leh merangkak lagi nk masuk 10 bulan dah .. hmmm
takper asalkan depa sihat alhamdulillah dahh

eiNa said...

kekee...tajuk suspen eik..
blum bleh adik lagi... :P

Daddy Aira Irdina said...

aira hongek, daddy hutang aira lagi nih... iaitu, bawak aira naik moto jalan2... nanti daddy bawak aira jejln naik moto naa... hehee... =)

azzamoro said...

kak ina, kite ade baca kat web masa kite risau gigi airyll tak tumbuh tuh, kalau dah setahun tak tumbuh kene bwk jumpe doc untuk doc cek.

itu yg kite bacala.

tapi kite tak sure. maybe ade org lain yg ade experience.

mummy_adam said...

adam pun kurang selera last wk.. i bg dia makan roti hi5 yang ada opricot n walnut xpun yg ada ceri ngan apa tah.. dia suka sgt.. sekjap jer abis..

eiNa said...

azza: nnt nak cucuk yg 1st year MMR tu nak tanya paed ler.. kat mana paed yang bagus eik?

mummy adam: roti hi5 tu eik.. ok nnt kta cube kat aira gak...

Mrs. Hasanif said...

klu maryam p umah k.cik dgr pkataan adik sure dia konpius..hahaha..k.cik klu ada rezeki esok km dtg.. maryam demam ni..klu x boleh nanti km pos hadiah ok...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails