Monday, June 08, 2009

...BeaR...




pic from googlee aje.. original pic nnt eik..


thanks to aunty tiara.. sampai courier adiah kat aira..
aira sangat suka minnie mouse pillow tuh..
siap gomol-gomolann ngan bantal tuh...
ekceli dah snap picture tp as usual mengalami kesukaran untuk transfer gambar .. nnt dh dpt gambar saye publish bantal Ayra kasi kat Aira eik... TQVM .. =D





so.. Aira is 13 months now..makin cerdik dan paham apa orang cakap... Alhamdulillah..
dh bleh paham apa mama cakap..siap bleh buli suh amik barang la..
contoh: baby.. mama nak tuu.. (sambil tunjuk remote astro).. nnt dia pun p merangkak dan amik bagi kat kta.. baby mama nak handphone.. dia pun p amik...



tak pun bila kta cakap Bear?! mana bear.. terus p kat menan2 dia sambil kuarkan suma teddy bear yang dia ada.. so far Aira dah ada 6 biji teddy bear..dr yang kecik sampai ke besar... paling dia suka teddy bear aunty tomme kasik masa time kenuri mazrah arituhh.... sebab bulu2 dia yg gebu..slalu dia buat sayanggg bear....sambil peluk dan buat geram kat bear..






Alhamdulillah sejak baik dr batuk teruk aritu makan dah berselera balik..

mama plak tgh survey nak tukar susu apa yg elok untuk Aira..dh try 2 jenis..2 -2 dia reject.. satu dia x minum pun.. luah jek..satu lagik dia minum tp pas tu cherry berry plak.. saya beli yang perisa honey coz honey good for dia punya paru2... still survey lagi.. any recommendation sapa2 yang dah tukar susu anak for 1 year plus.... hurmm...

Aktiviti weekend baru nih tak buat apa pun since aira masih dlm kategori quarantine... sabtu antar mak kat stesyen duta.. then pegi umah kak long kat BBB jap.. petang duk lepak umah ja.. ahad pun tiduran pagi petang operasi mengemas sbb nk pndah .. penat rupenya mengemas bila anak dara kecik tu tak tdoq.. kita lipat baju dia pun sibuk "lipat sama" dah tu siap masuk dalam kotak tuh.. cabaran sungguh!! kalau nk ngemas malam2 kirim salam jek la..sbb usually kul 10 ke atas mata saya pun dah mcm kena gam..so cane nak kemas malam2.. tgu weekend aje laa nmpk gayanya...

7 comments:

Elyn said...

seronok kan kalo anak sendiri dh paham apa yg kite ckpkan!! x sabar nk tggu wafiq pandai cam aira la.....

Queens said...

huawaa apsal baru sampai ke?? hahahah gila lembab POSTO tuh!!!

eiNa said...

elyn: a ah.. esok2 wafiq pun lg pandai cam aira.. syok bila derang dh paham ckp kta..

tiara: hu uhh..baru smpai.kekkee.. xpe..janji smpai dr xsampai langsung kan.. :P tq..tq..aira sukaa peluk...

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

byknya adiah aira...bila nak dtg umah ciksu..adiah ada ni..nak pos besar sgt....


re: ohh aira pun x sihat ye.. maryam pun.. tp nasib baik x msk wad..dr suh monitor kt umah jek... demam panas tp xde chery-bery or muntah...lega sket...

mummy_adam said...

adam skrg minum enfagrow.. alhamdulillah ok, nampak chubby sket dah.. :)

eiNa said...

su: aira msuk spital psl batuk..so, maryam dah sihat x skang? insyaallah nanti kami smpai umah

mummy adam: enfagrow ape eik.. perisa biasa ke perisa honey or vanilla?

Mrs.R @ Emi said...

sy nk kasik enfagrow jgk la kat emily nnt...
emily tuh suka main keta..xske main bear..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails