Thursday, June 18, 2009

..birth control - macam mana??..parut c-zer! ...

aku dpt nih dr email.. mula la cuak bila baca kesan kesan amik inject nih..
ekceli akunye menstrual dah lama x datang...Aira dh setahun nih seingat aku baru 2 kali dtg tu pun sikitt sesangat.. pelik laa.. koompius pun ada.. takut.. risau suma ada..cane nak control eik..? aku nye next appointment 11 july nih.. nak smbg cucuk ke atau nak tukar kaedah lain?
nak makan pil.. nnt tebabas jugak.. nak manually .. cam bahaya jerk... er...
korang buat cemana ?
dah tu plak parut c-sear aku sgt menakutkan.. masa kak liza ngurut pun dia tekejut tgk aku nya parut..parut c-sear korang cane? smooth ke atau beketul eik? takut gak aku mana tau nnt time pegnen parut tu terbertas plak ke.. hishh naya tu... parut aku timbul cam parut hidup tu..err..mmg mcm tu ke parutnya??...
kalau lama2 x mai pun tak elok jugak..mana pi darah kotor2 tu suma??

PASS THIS ON EVEN IF YOU DO NOT USE IT
Recently this past week, Nicole Dishuk (age31...newly graduated student with a doctoral degree about to start her new career as a Doctor....) was flown into a nearby hospital, because she passed out. They found a blood clot in her neck, and immediately took her by helicopter to the ER to operate. By the time they removed the right half of her skull to relieve the pressure on her brain; the clot had spread to her brain causing severe damage. Since last Wednesday night, she was battling... they induced her into a coma to stop the blood flow, they operated 3 times... Finally, they saidthere was nothing left that they could do... they found multiple clots in the left side of her brain... the swelling wouldn't stop, and she wason life support... She died at 4:30 yesterday. She leaves behind ahusband, a 2yr old Brandon and a 4yr old Justin...

The CAUSE of DEATH -
they found was a birth control she was taking that allows you to only have your period 3 times a year... They said it interrupts life's menstrual cycle, andalthough it is FDA approved... shouldn't be - So to the women in my address book - I ask you to boycott this product & deal with your period once a month - so you can live the rest of the months that your life has instore for you. *Please send this to every woman you know - you may save someone's life... Remember, you have a CYCLE for a reason!

The name of this new birth control pill is LYBREL . If you go to Lybrel.com http:www.//lybrel .com/
you will find at least 26 pages of information regarding this drug. The second birth control pill is, SEASONIQUE . If you go to the website of,
Seasonique.com http://seasonique.com/ , you will find 43 pages of information regarding this drug. The warnings and side effects regarding both pills are horrible. Please, please forward this information to as many daughters AND sons, co-workers, friends and relatives. Several lives have already been changed.

17 comments:

Jiey^Mien said...

parut saya pun tak cantik.. timbul2 jugak.. :P
plan sdr jer.. ingt nk gi beli pil jasmin yang org dok sebut2 tu.. =)

azzamoro said...

kite takde planning pun.. if terbabas.. terbabas aa.. tp setakat ni takde terbabas pun..huhu..:P

Queens said...

Eina..
kalau bahaya doktor tak akan advise..mcm tu jugak epidural yg orang ckp2kata bahaya lar apa lar..

hmm apa kata eina gi minta advise dr bwa sekali keratan email tu

DYLA said...

eina,
parut cezer awak mcm ne yg awk kata teruk tu?

masa 1st baby, sy cezer gak. pastu parut elok. mcm just luka. tak nmpak sgt. doc pun puji.

tp 2nd cezer, tak baper elok. ada timbul2 sket. tak rata sgt mcm yg 1st dulu. mgkin yg ni sbb 2nd time.

org kata jgn byk mkn ikan haruan (maksudnya jgn la berlebihan, atau berhari2 sgt) nanti parut tak lawo. timbul2.. sy mkn 2 hari je ikan haruan. selebihnya sambung minum gamat.

pasal planning? tak berani nak komen yg ni. kdg dah plan2 pun kalau dah "ter". dah rezki la tu. hehe

eiNa said...

jiey: woo.. parut u pun eik..plan sndiri tkt tebabas la..laala..over subur nih..msa pegnen aira tu lekat trus.. :p xde delay2..

azza:klu normal xpe azza..ni tkut perut ku terbertas..hehe..logik ka??

tiara: gud advice! betui gak kan..klu xelok xkan la doc bagi cucuk kan? hurmm tq..tq..

eiNa said...

dyla: parut sya cam bentuk lipan..tmbul ketul2..huhuu...

jgn makan ikan haruan??? erkk... adakah itu penyebabnya? sbb masa dlm pantang tu.. byk kali gak makan ikan haruan sbb kononnya nak cepat baik luka...n gamat mkn gak..

err..dyla dah 2x cezer?

-yani- said...

aku takde lah cezer.. sebab aku takde ngandung lagi hehe
tapi perut aku penah kn belah gak lah..(perut area rahim tu)
panjang sejengkal parutnye
pun tak lawa mcm lipan yg terlekap atas perut.. timbul lak tu
alamak, kalau ngandung jgn lah terbertas
tibe2 aku takut huhuhu

eiNa said...

yani: a ah.. ko operate yg dlu tu, mcm lipan jugak kan? geli je kalau tgk.. tpi xkan nnt terbertas kut?

e.l.i.s.s.m.i.e said...

parut aku pun x lawo..timbul jugak...
aku guna kondom jer for birth control :D

eiNa said...

elis: kekee.. kondom pun kondom ler..

Nazneen Shafika said...

emmm rasanya takkan terbertas la eina,sbb kakak ipar ika dua2 org c-sear tp dua2 org bersalin setahun sorang.yg sorang tu lg la,anak dia mmg beza cukup2 setahun..
emmm aira dah besar,dah cerdik..elok la dpt adik pun..

eiNa said...

uit ika!!follow blog aku gak eih..:D share link la wei..

oo ya ka? tak terbertas eik..maklum la ina kan penakut..haha...
nk tmbah tpi nnt dulu sat..bg Aira puas manja dulu.. :D

DYLA said...

eina,
sy dah 2 kali cezer, baby 1st tu dah meninggal. 5 hari je usia baby. cezer sbb baby dah lemas.

tul ke mcm lipan.... alamak. ada ubat kat farmasi utk hilang parut tu, cuba tnya suai tak..

Nazneen Shafika said...

boring2 tgk blog org..blog sndiri malas nak update..
emm skang ni klu c-sear,jahit ke?bukan pakai gam je ke?aritu tgk kawan nye perut,dia ckp kena staple..tak tau la sbb ika bsalin normal..

Nazneen Shafika said...

tp elok la bg aira manja puas2 dulu..sbb kalau peknen dgn anak kecik yg lasak cam ilman tu,mmg letih sgt2..ilman tendang dari luar,adik dia kat dlm..luaran&dalaman kena tendang..huh!!

eiNa said...

yg eina nya dia jahit...xtau la kut org lain staple.. tpi jahit pun nmpk cam ketul2 tu yg ngeri tu...
lasaknya ilman.. sian mummy dia kena tendang luar dalam.. baby ni apa ika? boy jugak ka ? bila due?

Nazneen Shafika said...

boy jugak la eina..insyaAllah due 1st sept ni..nnt brsilat la mama dia,termasuk la dgn ayah dia skali..huhuhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails