Monday, August 03, 2009

..update weekend...

pening...mata bebinau dah nih.. adeh..
semalam makan over dah.sbb tak mo sahur kan..dinner saya bedal spagheti 2 pinggan..
asben sya pun bedal 2 pinggan.. pas tuh..memalam mangkit berebut toilet.. sbb makan banyak sangat...hehee...

weekend kami jugak adalah penat.. rasanya macam nak EL pagi td tak pun MC saja.. tpi memandangkan keja saya skarang menimbun.. hurmm..kupendamkan dulu hasrat hati ni..

mula ngan sabtu...
awal bulan for sure kena shopping barang rumah..terutamanya barang Aira..
susu kena tambah stock..
drypers kena tambah stock..
cam biasa.. destinasi shopping sentiasa di Giant Knrara...kuar umah dlm kul 10...
sekali tengok harga drypers.. mak aih!!! x boleh beli.. mahai 10 hinggit...
beli barang2 biasa je...
pas tu.. ke Tesco Puchong plak..
tgk drypers gak.. perhhh... jugak mahai dr harga slalu...
tak beli lagi...
pas tu ke Jusco Equine...
ape pun kena lunch dulu.. baru leh shopping...pas lunch.. tgk drypers.. harga biasa..bukan harga Jcard... tp masih lagi ada sisa2 J card day yg offer 70%... saya dah rambang mata..kasut laa..baju laa... tp memandangkan matlamat adalah drypers.. tahan nafsu sendiri..
sekali tgk jam.. adehh dh pkul 2 lebih.. anak dara saya dh keletihan...
balik umah dlu ..take napp ..Aira tdo smpai kul 4.. tu pun pkul 4 saya kejutkan dia..sbb nak ke besday party Ayrill.. smpai umah azza..aira masih mamai.. muka masamm mood tdo masih tak hilang...

kt besday Ayrill.. smpat jumpe elynn.. =) Aira salam ngan aunty elynn pastu kiss aunty elynn ....smpai comot make up aunty aar..
kalau saya awal sket smpat jumpa ena mummy adam tu eik..


balik besday party ayrill konon nak singgah Jusco cheras.. tp sbb mcm malas (sama je kut harga drypers jusco memana kalau bukan jcard day).. tukar destinasi ke Alamanda..pi care4...
smpai care4.. terus aim drypers... ok.. harga slalu kami beli.. 31.90.. angkut 2 pack...
hurmm.. bayangkan.. dlm masa sehari 4 shopping mall kami terjah!!!
tu pun dlm hati kalau x nak p terjah Sogo / Midvalley cr baju raya.. nasibbb tak pi..kalau tak, for sure kami teperangkap dlm rusuhan..

Ahad..
sbb sabtu dh double triple jalan2...
lepak umah je.. tdo...
petang kul 5 tu baru bawak Aira jenjalan... ke Giant lagi.slalu sungguh p giant ehh...
tingin mkn spgti.. beli bahan2 spagheti balik masak terus utk diner...
Aira pun makan spagheti jugak.. ari ni nak masak makaroni plak....
kaalau rajin dan larat ler...saya berpuasa ari nih.. kalau x beli aje mi udang kat equine itu.. tetiba terliyurr plak..

oke..saya nak upload gambor.. tp... tukang transfer gambar saya bz.. saya update dulu..nnt ada gmbar sya update lagi..

12 comments:

Elyn said...

dapat gak jumpe eina ngan aira!!! slalu tgk lam blog je..... hihih

-yani- said...

if tahu hang pi alamanda
aku tumpang hang balik rumah
hehehe

eiNa said...

elyn: tu laa kan..syok leh jumpa elyn n wafiq gak..

yanie: aku dlm keta pun duk ckp cam tu ngn demin.. kalau tau nk p alamanda..ajak yani balik sama..

azzamoro said...

kak ina.. thanks for coming tau...

p/s thanks jugak for the gift..:)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku kalo awal bulan x perabis 3-4 ratus utk brg dapur kan..huhuhuhu

Farah said...

hai eina..thanks for dropping by..saya add awak link awak dlm list saya ek.

PakCik dMiNt said...

...hadoi, sakit perut tak abis lagi nih... macam mana nih... =~

eiNa said...

elis: tu dh jadi pekara wajib 3-4 ratus utk brg dapur..kekadang telebih pun ada...

farah: sy pun dh add awk.. :)

daddy: lerh... xkan food poisoning masak sndiri kut?!

kinna said...

drypers kt giant puchong murah.sy bli wikend lps rm31.90 je..

Salina Inzaghi said...

huhu dlm satu blog sampai dua kali sebut mkn spaghetti..makanan ruji ka? kalah akak yg italian neh hahaha

Lt Col Dop Mustang said...

xde daftar kat offerstation ke? dia notify kalau ada offer, J-Day, etc. senang, nak rancang perbelanjaan (tapi jgn jadi reason nak tambah perbelanjaan pulak. kekeke)

http://www.offerstation.com/

gossip guy said...

adehh, round dua tiga shopping mall for two packs of drypers.. you obsessed sangat dgn drypers tu I salute lah. dah kira balik duit minyak/penat/duit parking round 3 shopping mall just to save rm10? macm tak berbaloi jer.. I selalunya kalau dryper harga melambung (hari tu 39.99 kat giant/tesco puchong, biasa 34 -35 for L72) just switch ke pampers RM31.5 gitu. Case sy, anak takde la alah dgn apa jenis napkins, so OK.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails